Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Hareket Halinde Otomatik Kapı Kitleme

yukselokur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

O bahsettiğin aracı uzaktan açıp eğer hiç bir kapıyı veya bagajı açmazsan otomatik kilitle olabilir mi ? Uzun zamandır olan bir özellik o ve sanırım eski araçlarda 1 dakika süresi.

15 sn' ye bizim araçlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Zaten kime "Şu özellik neden yok?" diye sorsam "Güvenlik sebebiyle" yanıtını alıyorum.

Yıllarca kullandığım alt segment Clio3'te bile, araç 6 km/s hızına geldiğinde kapılar kilitlenirdi, ve diyelimki ilerde durdum, sol-arkadaki indi (içeriden açılabiliyor tabii ki), diğer kapılar yine açılmazdı dışarıdan. Ancak ve ancak sürücü kapıyı açarsa tüm kilitler açılırdı.

Buna öyle alıştım ki yeni Mazda 3 aracımızda kaç defa gideceğimiz yere vardıktan sonra "Aa kapılar kilitli değilmiş!" dedik eşimle. Çantalar arka koltukta, dizüstü bilgisayarlar arka koltukta falan.

Bir dönem (haberlerde duyardık), trafik ışığında bekleyen araçların kapılarını açıp kap-kaç tarzı hırsızlıklar yaparlardı. "Neyse ki bizim araç kilitliyor kapıları" diye rahatlamıştım, ama şu an hareket ederken elle kilitliyorum (unutmazsam tabii). "Güvenlik için" olayını abartmasalar iyi olurmuş, ya da en azından ortada 7 inch ekran ve sistemini koymuşsun, opsiyon olarak ver bana onu, kullanıp kullanmamak bana kalsın!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracta bu ozellik var. Hareket ettikten sonra otomatik kilitleniyor kapilar.  Bunu iptal etmek de mumkun. Ekran ayarlarinin videosunu cekmistim asagidaki linkte izleyebilirsin (18. Sn)

Boyle bir sistemde kaza aninda kilitli kapilarin otomatik olarak tekrar acilmasini saglayan sensorler olmasi gerek sanirim. Oradaki modellerde olmamasi ilginc. Acaba Avrupa Birligi regulasyonlarinda bu ozelligi engelleyen bir husus mu var diyecegim ama baska arabalarda bu var oyle degil mi? Geriye sebep olarak maliyeti kismak kaliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah, anlaşıldı. Yine bölgelere göre farklı yazılım durumu. Ya da benim aracın yazılımı mı güncel değil bilmem. Forumda bir güncelleme muhabbeti var, fakat konuya hakim değilim. Henüz kendi versiyon numaramı görmem lazım Ayarlar'dan...

Üzüldüm ama, yani böyle bir özellik hali hazırda varken neden Kanada'da var, burada yok ve Ukrayna'da başka özellik var/yok anlamıyorum.

Neyse... Teşekkürler Canuck.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...