Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Wi-Fi Bağlantısı

saudek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni aldığım mazda 3 hb power sense aracımda wifi bağlantısını bir türlü gerçekleştiremedim. Önce iphone5 üzerinden paylaşım yapayım dedim ancak araç wifi'yi görmedi. Daha sonra evimdeki wifi routerı denedim yine görmedi. Tarama yapıyor ancak listede görünmüyor. Bir şeyi mi atlıyorum acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla wifi den bağlandım ama ne işe yarar ne yapılır bilmiyorum. aha ve sticher da kurdum telefona ama onlarda nasıl kullanılıyor onuda bilmiyorum:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

O bağlantı MZD Connect üzerinden Facebook - Twitter gibi internet uygulamalarına bağlantı yapmanıza yarıyor. Türkçe bir kaynak bulursam paylaşacağım ama hızlıca şu kaynaktan yararlanabilirsiniz

http://www.mazda.co.uk/assets/uk/cars/mazda3/mazda3-connectivity-quick-start-guide.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Wifi bağlantısını özellikle navigasyon güncellemesi için kullanacağım. Bu arada gelişme oldu, aracın wifi listesinde telefon göründü ancak bu sefer şifre sonrası uzun bir bekletmeden sonra bağlantı hatası mesajı aldım. Sanıyorum ios un yeni 8.1 sürümünden kaynaklanıyor. Akşama tekrar deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende wifi ve bluetooth bağlantısı yaptım ama gerçekten wifi ile hiç birşey başarmış değilim.... dikkatle gelişmeleri beklemekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Wifi bağlandı ancak maalesef navigasyonun trafik ve hava durumu bilgisini alması haricinde bir şey yok. Bu durum çok saçma olmuş. Halbuki hem mzd connect hem de navigasyon güncellemelerini wifi üzerinden yapabilirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda paylaştığım dökümanda bir çok uygulamadan bahsediyor bunlara ulaşmak mümkün olmadı mı ?

O kılavuzda da aynı şekilde hava durumu ve trafik bilgisi var diyor wifi için. Bir de yakıt fiyatları alınabiliyormuş ama bende çalışmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan için yazılıma kendini Güncelleme özelliği koymadıklarından şimdilik bu ;)

Altyapıyı yapalım ilerde koyarız demişler yoksa koyduğun sisteme yazık Şunun için ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Bendeki mazda 3 te wifi bağlantısını aktif ettiğim zaman ekranda bir titreşim başlıyor hafiften

Bir wifi bağlantısı kurduğum andan sonrada bu titreme baya fazlalaşıyor

Sizlerdede böyle bir sorunu olan varmı acaba...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşünüyorum acaba mzd connect sürümü eski onun içinmi acaba.... Birde geri görüş kamerasıda çalışmıyordu bende belki oda program sürümünden dolayıdır belkide...

Emrbrc2144 abi servis diyorsunuzda  Kievdeki servislerdede böyle yeni model parçalardan programlardan falan anlamıyorlar bayisi oldukları markanın yeniliklerini takip etmiyorlar....

Aslında araçlarımızın bakımını yaptıracağımız servislere önce bir sormak lazım çalışanları yeni çıkan modeller ve yeniliklerle ilgili eğitim yada kurslar görüyorlarmı direk markadan aldıkları sertifikaları filan varmıdır.... Bunlar aslında önemli şeyler yeni model araçlar için....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben tekrar denedim wi-fi bağlantısını herhangi bir sorun yok. ancak wi-fi bağlantısı kurulduktan sonra ne yapabilirim diye biraz bakındım resmen hiç birşey bulamadım. wi-fi bağlantısını kurduktan sonra neler yapabilirim acaba bilgi verirseniz sevinrim ...

( detaylı bilgi olursa çok daha fazla sevinirim :) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben tekrar denedim wi-fi bağlantısını herhangi bir sorun yok. ancak wi-fi bağlantısı kurulduktan sonra ne yapabilirim diye biraz bakındım resmen hiç birşey bulamadım. wi-fi bağlantısını kurduktan sonra neler yapabilirim acaba bilgi verirseniz sevinrim ...

( detaylı bilgi olursa çok daha fazla sevinirim :) )

Wifi bağlantısı navigasyonda kelime ile yer araması yapılabilmesine olanak veriyor. Eğer wifi yoksa mahalle sokak no vs.. tek tek yazarak açık adresle arama yapılabiliyor sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de HTC One M7 ile bağlantı sıkıntısı yaşadım 

Hatta ilk seferde araba tanıdı ve bağlandı fakat sonraki denemelerimde başarısız odum.

Şimdilik çözümünü bulduğum küçük bir yöntem var

Şöyle bir tavsiyem var android kullanıcılarına, resimde de görüldüğü gibi mobil veri arama kısmında sadace WCDMA kısmını seçersek telefon sadece 3G'yi arayacağından EDGE kalitesini aramayıp bağlantı kopması olmayacaktır. Otomatik modu seçerseniz, telefon iki mobil veri arasında kalıp bağlantı kopması yaşayabilir, Sadece GSM'i de seçebilirsiniz ama internet hızınız daha yavaş olur.

***minik bir not

Belki telefonumdan kaynaklanan bir sorun ama şunu da söyleyeyim. Wifi Hotspot ile Bluetooth'u aynı anda çalıştıramıyor sanırım araç. Emin değilim ama ya telefon ikisini bir arada yapamıyor ya da Mazda. Diğer telefonlarla olan wifi paylaşım ve bluetooth paylaşımlarında sıkıntı çekmedim ama enteresan bir şekilde arabada yaşıyorum***

Ben böyle düşünüyorum, daha önceleri hiç bağlantı sağlayamıyordum şimdi ise fena değil, denemenizi öneririm :)

zoom-zoom...

post-8975-0-71557700-1422292408_thumb.pn

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• refig
      Yazan: refig
      2015 model Sedan Mazda 3 Power aracımın multimedia ekranı bir sabah çalışmamaya başladı. ekran açılıyor ve Mazda logosunda takılı kalıyor. Tuş kombinasyonu ile reset atmak ya da akünün eksi ucunu çıkarıp takmak bir işe yaramadı. Servis de ne olduğunu anlamadı. Başına bu durum gelen ve öneride bulunabilecek biri var mı? Zira ekran olmadan arabanın yarısını kullanamıyorum  Herhangi bir yazılım atma ya da dışarıdan müdahale yok. Apple Carplay yüklü. 
    • Burak
      Yazan: Burak
      Sıklıkla kullandığınız, Android Auto ile uyumlu favori uygulamalarınızı buradan paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylelikle  yeni veya gelişen uygulamalardan birbirimizi haberdar edebiliriz.
    • ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • Nebuchednezzar
      Yazan: Nebuchednezzar
      Selam arkadaşlar,
      Konu başlığında da söylediğim gibi FW v59.00.502 ve daha yüksek sürümlerde CMU kilitlenmesi ve tweak yüklenememe probleminin çözümü hakkında bilgi alabilirmiyim. ID7  recovery scripts ile problem çözülüyormu. Şu an 56 sürümündeyim. 59 a yükseltmek için izlemem gereken adımları anlatabilirmisiniz. Ayrıca 59 a yükseltince navigasyon da sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  
  • Yeni Oluştur...