Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Wi-Fi Bağlantısı

saudek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de HTC One M7 ile bağlantı sıkıntısı yaşadım

Hatta ilk seferde araba tanıdı ve bağlandı fakat sonraki denemelerimde başarısız odum.

Şimdilik çözümünü bulduğum küçük bir yöntem var

Şöyle bir tavsiyem var android kullanıcılarına, resimde de görüldüğü gibi mobil veri arama kısmında sadace WCDMA kısmını seçersek telefon sadece 3G'yi arayacağından EDGE kalitesini aramayıp bağlantı kopması olmayacaktır. Otomatik modu seçerseniz, telefon iki mobil veri arasında kalıp bağlantı kopması yaşayabilir, Sadece GSM'i de seçebilirsiniz ama internet hızınız daha yavaş olur.

***minik bir not

Belki telefonumdan kaynaklanan bir sorun ama şunu da söyleyeyim. Wifi Hotspot ile Bluetooth'u aynı anda çalıştıramıyor sanırım araç. Emin değilim ama ya telefon ikisini bir arada yapamıyor ya da Mazda. Diğer telefonlarla olan wifi paylaşım ve bluetooth paylaşımlarında sıkıntı çekmedim ama enteresan bir şekilde arabada yaşıyorum***

Ben böyle düşünüyorum, daha önceleri hiç bağlantı sağlayamıyordum şimdi ise fena değil, denemenizi öneririm :)

zoom-zoom...

attachicon.gifScreenshot_2015-01-26-19-02-52.png

Aynı sorunu ben de yaşadım. Iphone 6 kullanıyorum ve bluetoothla wifi hotspot aynı anda açık olduğunda bir türlü bağlantı yapamıyor. Connection error mesajı alıyorum hep. Bluetooth u kapattığımda bağlantı sağlanıyor tabi bu sefer tel bağlantısı gidiyor. Sonrasında tekrar bluetoothu açıyorum tel bağlanıyor. Şimdilik böyle yapıyorum sanıyorum önümüzdeki updatelerde düzeltilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada menüyü ingilizce yapınca trafik, hava durumu ve benzin fiyat bilgisi gelmeye başladı. Özellikle benzin kısmı gayet kullanışlı. En yakındaki bütün benzincileri fiyatları ile birlikte gösteriyor. Tabi bunlar için orijinal navigasyonun olması gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Günaydın hayırlı günler arkadaşlar Yeni Kasa mazda3 de Multimedya da seçeneklerde Wİ-Fİ bağlantı seceneği var.

Bu wi-fi bağlantısını kullanan var mı? 

Nasıl ne gibi bize faydaları var nerelerde kulanabiliyoruz.

Şimdiden yorum yapan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar wifi bağlantısı için öncelikle android telefonunuzdan (en azından ben android kullanıyorum diğerlerini denemedim) mobİl iletişim ağı oluşturuyorsunuz. yani telefonunuzu wifi modemi gibi kullanıyorsunuz. ardından aracın wifi durumunu aktif hale getirip bir süre bekliyorsunuz. araç wifi ağınızı görünce telefonunuzun wifi şifresini araçta parola yazan kısıma girip tanıtma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. bunlar ne işe yarar derseniz şimdiye kadar hiç bir işe yaramamıştı. ancak modifiye-ses-aydınlatma başlığına bakarsanız volcano kardeşimiz ve bazı rus beyinler sayesinde çok işe yaradığını göreceksiniz. yardımcı olmaya çalıştım ama işin ehli olmadığım için kulağı ters taraftan tutmuş olabilirim. SAYGILAR...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hortlatıyorum o zaman akşam akşam :)

Şimdi malum infotainment sisteme wi-fi ile bağlanmak çoğu zaman problemli oluyor, en azından ben son bıraktığımda öyleydi. Birkaç denemeden sonra bağlanıyor sistem hotspot'a. Bu sorunu çözmek için kanal 11 üzerinden bağlanmak gerekiyor demişler fakat telefon üzerinden kuracağımız ağın kanalını nasıl seçebiliriz?

IOS kullananlar MyWi diye bir programdan bahsetmişler, bu programın android versiyonu olarak lanse edilen PdaNet, FoxFi ve Easy Tether programlarını denedim ama kanal seçme gibi bir özellikleri yok bunlarda. Anladığım kadarıyla bazı ülkelerde telefon üzerinden yayılan internete farklı bir ücretlendirme uygulanıyor, daha çok o kapsamda kullanılan programlar var ortalıkta.

Esas soruya dönersek; telefon üzerinden açtığımız hotspotta kanal 11'i nasıl seçeriz?

Çok mu lazım derseniz, inanın değil ama şeytan dürtüyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncelleme: Wifi Tether Router isimli program kanal 11 üzerinden bağlantı kurmayı sağlıyor ama telefona root  erişimi istiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Screenshot_2017-04-02-22-32-19.thumb.jpg.acb63b8aec17e97b23e1ea5758f32ea8.jpg

Screenshot_2017-04-02-22-32-41.thumb.jpg.a0f0a8291cb18c43027d1a5c1137e509.jpg

En alttaki Gelişmiş seçenekleri tıklıyoruz.

Screenshot_2017-04-02-22-32-49.thumb.jpg.6b774fc9802042aebadb23e7d3137bbe.jpg

Otomatik seçim yazan yerden Kanal  11 seçiyoruz.

Screenshot_2017-04-02-22-32-55.thumb.jpg.b6d3d521219a00565acc545e59fb2e00.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer telefonunuz aracın wi-fi sine 3-5 saniye içinde bağlanmıyorsa çok fazla uğraşmayın. CMU'nun ana ünitesindeki wi-fi modülünde bir tasarım hatası var. 2014 ve 2015 modeller için bu durum böyle. 2016 ve sonrasında düzelttiler mi bilmiyorum. Bunun için bir servis bülteni var. Ana ünitenin yenisi ile değişmesi gerekiyor. Ben değiştirmiştim aracı aldıktan 2 hafta sonra. Yeni ana ünite takıldıktan sonra 1 kere bile sorun yaşamadım ama gerek var mı derseniz. Ben araca Bilgisayar ile SSH bağlantısı yapmaktan başka kullanmıyorum wi-fi yi. Connected servisler sadece ilk 2 ay deneme sürümü olarak sunuluyor. Bu süre bittiğinde yıllık yüklü bir ücret ödemeniz lazım bu servislerden yararlanmak için. 4 tane servis var toplamda. 

1. Online trafik bilgilerini harita üzerinde gösterme. Aynı google maps, yandex gibi.

2. Yakınlardaki benzin istasyonlarının bilgileri ve güncel benzin fiyatları.

3. Anlık ve haftalık hava durumu. Navigasyonda rota başlattığınız zaman, varış yerinizdeki hava durumunu da gösteriyor.

4. Local search. Here mapsin altyapısını kullanan bu sistemle online arama yapabiliyorsunuz. Örneğin arama yerine direk olarak x mahallesi muhtarlığı ya da x cafe restoran yazabiliyorsunuz. Navigasyon içindeki poilerden farklı çok daha güncel olması. Dün açılan bir restoran here mapsin sistemine girmişse onu bulabiliyorsunuz.

Gelelim bu sistemin neden gereksiz olduğuna;

Online trafik bilgileri aşırı detaylı değil. Daha da sorun olan şey navigasyonun haritası güncel değil. Örneğin İstanbul'a 2 tane büyük köprü ve bir tünel yapıldıktan sonra 2 adet güncelleme geldi fakat hala bunlardan eser yok harita üzerinden. Araca her bindiğinizde özellikle iphone kullanıyorsanız hotspot menüsünü açmanız gerekiyor. Benzin istasyonları ve hava durumu son derece gereksiz. Benim tek beğendiğim yanı local search hizmeti. O da diğer servislerin baltasına uğruyor. Demem o ki, cep telefonlarınızdaki yandex ve google maps tarzı programlar varken bu sistemi kullanmak zorda kalmadıkça pek mantıklı değil.

Yok ben ille de bu wi-fi sorununun çözülmesini istiyorum diyorsanız, servis bülteni referans kodu R006/16_TR.

Servis Bülteni:

W0DpB2.jpg

R0Dpm6.jpg

p0nNym.jpg

kb684A.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler paylaşımınız için, servis bültenini ben de görmüştüm konuyu araştırırken ama aracın garantisi bitti, bitmeden önce de açıkçası servislerin çok da ciddiye alacağını düşünmemiştim. Siz başarılı olmuşsunuz bu konuda, ne mutlu. Kanal 11 üzerinden kablosuz bağlantı kurulumu  hala daha kolay gelmekte bana :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu 11'inci kanal mevzusunu çok anlamadım ama geçen sene ilk ve tek defa WiFi'yi denediğimde hemen bağlandı benmi araba telefonuma. Telefonum Samsung S5.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Holydao :

Teşekkürler paylaşımınız için, servis bültenini ben de görmüştüm konuyu araştırırken ama aracın garantisi bitti, bitmeden önce de açıkçası servislerin çok da ciddiye alacağını düşünmemiştim. Siz başarılı olmuşsunuz bu konuda, ne mutlu. Kanal 11 üzerinden kablosuz bağlantı kurulumu  hala daha kolay gelmekte bana :)

Garanti 5 yillik degil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
04.04.2017 at 22:54, Tarahumara :

Eğer telefonunuz aracın wi-fi sine 3-5 saniye içinde bağlanmıyorsa çok fazla uğraşmayın. CMU'nun ana ünitesindeki wi-fi modülünde bir tasarım hatası var. 2014 ve 2015 modeller için bu durum böyle. 2016 ve sonrasında düzelttiler mi bilmiyorum. Bunun için bir servis bülteni var. Ana ünitenin yenisi ile değişmesi gerekiyor. Ben değiştirmiştim aracı aldıktan 2 hafta sonra. Yeni ana ünite takıldıktan sonra 1 kere bile sorun yaşamadım ama gerek var mı derseniz. Ben araca Bilgisayar ile SSH bağlantısı yapmaktan başka kullanmıyorum wi-fi yi. Connected servisler sadece ilk 2 ay deneme sürümü olarak sunuluyor. Bu süre bittiğinde yıllık yüklü bir ücret ödemeniz lazım bu servislerden yararlanmak için. 4 tane servis var toplamda. 

1. Online trafik bilgilerini harita üzerinde gösterme. Aynı google maps, yandex gibi.

2. Yakınlardaki benzin istasyonlarının bilgileri ve güncel benzin fiyatları.

3. Anlık ve haftalık hava durumu. Navigasyonda rota başlattığınız zaman, varış yerinizdeki hava durumunu da gösteriyor.

4. Local search. Here mapsin altyapısını kullanan bu sistemle online arama yapabiliyorsunuz. Örneğin arama yerine direk olarak x mahallesi muhtarlığı ya da x cafe restoran yazabiliyorsunuz. Navigasyon içindeki poilerden farklı çok daha güncel olması. Dün açılan bir restoran here mapsin sistemine girmişse onu bulabiliyorsunuz.

Gelelim bu sistemin neden gereksiz olduğuna;

Online trafik bilgileri aşırı detaylı değil. Daha da sorun olan şey navigasyonun haritası güncel değil. Örneğin İstanbul'a 2 tane büyük köprü ve bir tünel yapıldıktan sonra 2 adet güncelleme geldi fakat hala bunlardan eser yok harita üzerinden. Araca her bindiğinizde özellikle iphone kullanıyorsanız hotspot menüsünü açmanız gerekiyor. Benzin istasyonları ve hava durumu son derece gereksiz. Benim tek beğendiğim yanı local search hizmeti. O da diğer servislerin baltasına uğruyor. Demem o ki, cep telefonlarınızdaki yandex ve google maps tarzı programlar varken bu sistemi kullanmak zorda kalmadıkça pek mantıklı değil.

Yok ben ille de bu wi-fi sorununun çözülmesini istiyorum diyorsanız, servis bülteni referans kodu R006/16_TR.

Servis Bülteni:

W0DpB2.jpg

R0Dpm6.jpg

p0nNym.jpg

kb684A.jpg

Merhaba benim aracım 2015 model ve wifi bağlantı sorunu veriyor. Bu bültenle ilgili servisle görüştüm bana  söyledikleri şu oldu: 3 yıllık garanti süresinde olsaydı bu bülten dahilinde işlem yapılabilirdi fakat artı iki yıllık garanti içerisinde olduğu için aracınızı bu bülten dahilinde değerlendiremeyiz. 

Servis haklı mı sizce. Ne yapmalıyım.

Burak tarafından düzenlendi
Sitemizde tamamı büyük harf ile mesaj yazmak yasaktır. Lütfen dikkat edelim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@teklifsiz Genişletilmiş garanti sadece motor ve şanzımanda geçerli diye biliyorum ben de. @Katil Balina nın da dediği gibi ne için ihtiyacınız var ki kablosuz bağlantıya ? Geçenlerde Android Auto yu kablodan görmeyince acaba kablosuzdan görür mü diye denemek dışında bugüne kadar hiç kullanmadım ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba sorunum seviste sürüm 70*** e yukseltilince düzeldi. Artık wifi baglantisi oluyor. Sorun yaşayan arkadaşlar olursa diye bilgi vereyim dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• refig
      Yazan: refig
      2015 model Sedan Mazda 3 Power aracımın multimedia ekranı bir sabah çalışmamaya başladı. ekran açılıyor ve Mazda logosunda takılı kalıyor. Tuş kombinasyonu ile reset atmak ya da akünün eksi ucunu çıkarıp takmak bir işe yaramadı. Servis de ne olduğunu anlamadı. Başına bu durum gelen ve öneride bulunabilecek biri var mı? Zira ekran olmadan arabanın yarısını kullanamıyorum  Herhangi bir yazılım atma ya da dışarıdan müdahale yok. Apple Carplay yüklü. 
    • Burak
      Yazan: Burak
      Sıklıkla kullandığınız, Android Auto ile uyumlu favori uygulamalarınızı buradan paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylelikle  yeni veya gelişen uygulamalardan birbirimizi haberdar edebiliriz.
    • ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • Nebuchednezzar
      Yazan: Nebuchednezzar
      Selam arkadaşlar,
      Konu başlığında da söylediğim gibi FW v59.00.502 ve daha yüksek sürümlerde CMU kilitlenmesi ve tweak yüklenememe probleminin çözümü hakkında bilgi alabilirmiyim. ID7  recovery scripts ile problem çözülüyormu. Şu an 56 sürümündeyim. 59 a yükseltmek için izlemem gereken adımları anlatabilirmisiniz. Ayrıca 59 a yükseltince navigasyon da sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  
  • Yeni Oluştur...