Jump to content

Mazda3 Bakım Fiyatları

Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Belki bir yanlışlık olmustur hocam. Bir dahakine siz parçaları alıp götürün tavırlarından anlarsınız. Mesela yetkili serviste yağ pahalı olduğu icin "abi sen dışardan al gel " denildiğini duymuşluğum var. Amaçları size yardımcı olmak mı, kuruş hesabı yapmak mı görmüş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, fotifoti :

Yağ filtresi 22

Polen filtresi 19

Yağ 65

hava filtresi 22 tl

Toplam 128tl :P  

Yağı bazı benzinlikler bedava değişiyor. filtreleri de siz değişirsiniz :D 

tabi bu fiyatlar biraz ekstrem. Ama madem garantiniz yok, madem özel servis internetten istediğiniz kalite parçayı (22tl olan filtreyi pek gözüm tutmadı)  alıp gitmek daha mantıklı gibi. 

hal hatır da bir yere kadar. 

Ekonomi arayanlar için bir rehber olabilir :D artık Mazda parçası pahalı diyeni de kürekle döverim :D 

Doğru diyorsunuz hocam , ama ben şunu söylemek istiyorum yüksek fiyat veren ustalara, para her zaman kazanılır paraya bu kadar değer vermesinler, para kazanılırda hatrınız için bu 425 tlye ses çıkarmayan , ustasının her dediğine güvenen bir bildiği vardır diyen bir müşteri kolay kazanılmaz. 6 ayda düzenli bir şekilde bakoma girip çıkan 2005 model 130 bündeki aracın bakıma bu fiyat nedir abi ama ya gerçekten zoruma gitti, sevdiğim bi ustamdı saygı duyduğum.hep derim para kolay kazanılmıyor diye ama sanırım kolay kazanılan paralarda varmış.

1 saat önce, fotifoti :

Belki bir yanlışlık olmustur hocam. Bir dahakine siz parçaları alıp götürün tavırlarından anlarsınız. Mesela yetkili serviste yağ pahalı olduğu icin "abi sen dışardan al gel " denildiğini duymuşluğum var. Amaçları size yardımcı olmak mı, kuruş hesabı yapmak mı görmüş olursunuz.

Yanlışlık olduğunu düşünmüyorum hocam,bunu yapan yer kıyıda köşede bir küçük oto tamircisi değil, mazda denilince akla gelen ilk yerlerden ,isim vermek istemiyorum, ben de dahil herkesin saygısını kazanmış bir yerdi, güvenim sonsuzdu yıllardır gittiğim yere parçayı dışardan alıp götürmek ayıp olur diye düşünüyorum, biz ayıp olur diye bu kadar hassas düşünürken bize ayıp ettiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@koray.150 oy oy ben bildim orayı. Zamanında aracımızı yaptırdığımız, belki onlarca müşteri yolladığım, çok güvendiğim sonra arkadaşıma komple boyalı araba satan arkadaş :D sana başka usta bulalım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, fotifoti :

@koray.150 oy oy ben bildim orayı. Zamanında aracımızı yaptırdığımız, belki onlarca müşteri yolladığım, çok güvendiğim sonra arkadaşıma komple boyalı araba satan arkadaş :D sana başka usta bulalım .

Aynı yerden bahsediyoruzdur umarım :) yoksa başka usta bulalım derken aynı  ustaya  denk gelebiliriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı yerden bahsediyoruzdur umarım [emoji4] yoksa başka usta bulalım derken aynı  ustaya  denk gelebiliriz

Ehehe bAdem diyince akla geliyor mu :) iyi çocuktur aslında, sever(d)im. Bana yanlış yapmadı ama hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlarım merhabalar 2011 2. nesil mazda 3 Touring  aracımın 110.000 bakımı geldi, geçen sefer Ankara Herter de 100.000 km ağır bakıma girmiş idim. 110.000 bakımında ortalama neler değişir :? Ortalama nekadar servis ücreti tutar? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, basar1980 :

Arkadaşlarım merhabalar 2011 2. nesil mazda 3 Touring  aracımın 110.000 bakımı geldi, geçen sefer Ankara Herter de 100.000 km ağır bakıma girmiş idim. 110.000 bakımında ortalama neler değişir :? Ortalama nekadar servis ücreti tutar? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Fren balata+diskler değişmeyecek ise. Bildiğimiz sıradan periyodik bakım yapılır. Yağ ve filtreler değişir sadece. 20 bin ve katlarında polen değiştiyse, bir önceki ağır bakımda oda değişmiştir. Ücret olarak bir şey söylemem pek mümkün değil. Çünkü kullanılacak motor yağına ve uyguladıkları işçilik fiyatına göre değişken olabilir. Ama 350-500 lira arası bir fiyatlandırma çıkabilir size..(Yağ+filtreler değişirse)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhabalar forum halkı :) 

Arkadaşın kuzuya ön fren balataları, yağ filtresi, hava filtresi ve yağ tapası alıp değiştireceğiz nerden alalım internetten veya bildiğiniz makul ücretle kargoyla falan gönderebilecek  tavsiyeniz varmıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Abi orijinal parça olsun, servise lütfen :)

@Oziyal Mehmet benim dış sesim olmuş. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir @İlhan :) Mutlaka servis önemli ama daha önemlisi Türkiyede yaşıyoruz ve para daha önemli :) birde biz malzemeleri alıp kendimiz değiştirelim diyoruz ön balatalar orjinal ate yağ ve hava filtresi bosch 205 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren balatalarını trw alabilirsiniz kalitelidirler, aloparca sitesini ve japonkoreyedekparcalari sitelerini öneririm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba, 2010 Model İmpressive aracımla aranıza tekrardan katıldım. Bazı konularda kararsız kaldım sizinde fikrinizi almak isterim, Aracım 69000binde şu an,Aldığım arkadaş biraz cimriydi 1 sene kullanmış hiç bakıma sokmamış, evveliyatını bilmiyorum ne zaman bakımı yapıldı?? Geçenlerde yağ çubuğunu çektim baya yağ eksiltmiş, ve arabadaki yağ artık su olmuş, evde yağım vardı, yarım litre yağ ekledim normale döndü yağ seviyesi ama acil bakıma girmesi gerekli. İstanbul Maslak Evo'dan fiyat aldım sadece yağ ve filtre bakımı için ortalama 500 civarı tutar dedi. Aksaray dan bi japoncu parçacıdan fiyat aldım bütün filtreleri saydım 60TL hepsi dedi. Biraz şaşırdım ve tuhafıma gitti, sordum çokmu kalitesiz bu parçalar taiwan malı dedi, çokda sattıklarını söyledi. Kararsızım bu parçaları hafta sonu gidip alıp, kendi tamircimdemi taktırsam diye düşünüyorum. Ama araca bi zararı olurmu bilemedim!!!

İlhan tarafından düzenlendi
Tamamı Kalın Harflerden Oluşan Mesaj Metni Yeniden Düzenlenmiştir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Raggaman :

Arkadaşlar merhaba, 2010 Model İmpressive aracımla aranıza tekrardan katıldım. Bazı konularda kararsız kaldım sizinde fikrinizi almak isterim, Aracım 69000binde şu an,Aldığım arkadaş biraz cimriydi 1 sene kullanmış hiç bakıma sokmamış, evveliyatını bilmiyorum ne zaman bakımı yapıldı?? Geçenlerde yağ çubuğunu çektim baya yağ eksiltmiş, ve arabadaki yağ artık su olmuş, evde yağım vardı, yarım litre yağ ekledim normale döndü yağ seviyesi ama acil bakıma girmesi gerekli. İstanbul Maslak Evo'dan fiyat aldım sadece yağ ve filtre bakımı için ortalama 500 civarı tutar dedi. Aksaray dan bi japoncu parçacıdan fiyat aldım bütün filtreleri saydım 60TL hepsi dedi. Biraz şaşırdım ve tuhafıma gitti, sordum çokmu kalitesiz bu parçalar taiwan malı dedi, çokda sattıklarını söyledi. Kararsızım bu parçaları hafta sonu gidip alıp, kendi tamircimdemi taktırsam diye düşünüyorum. Ama araca bi zararı olurmu bilemedim!!!

- Keşke yağ ekleme yerine komple yağ filtresi ve yağını değiştirseydiniz. Aracı aldığım kişi 1 yıl boyunca hiç bakıma sokmamış,onun öncesini de bilmiyorum demişsiniz. Böyle olduğu halde bu konuda bence sizde çok cimri davranmışsınız. Bu tip geçmişi bilinmeyen 2.el otomobillerde ilk kontrol edilip yapılacak işlerin başında gelir. Motor ve şanzıman yağı !

- Bütün filtreler derken buna Polen filtreside dahil mi ? 60 Liranın içinde Yağ+Hava+Polen filtreleri mi var ?

- Ve son olarak alacağınız parçaların bir zararı olur mu / olmaz mı bunu bizlerin bilmesi mümkün değil. Ama size tavsiyem Yağ filtresinde orijinalden kaçmayın !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz bütün parçaları servisten alın gerisini mazdadan anlayan bi usta halleder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

- Keşke yağ ekleme yerine komple yağ filtresi ve yağını değiştirseydiniz. Aracı aldığım kişi 1 yıl boyunca hiç bakıma sokmamış,onun öncesini de bilmiyorum demişsiniz. Böyle olduğu halde bu konuda bence sizde çok cimri davranmışsınız. Bu tip geçmişi bilinmeyen 2.el otomobillerde ilk kontrol edilip yapılacak işlerin başında gelir. Motor ve şanzıman yağı !

- Bütün filtreler derken buna Polen filtreside dahil mi ? 60 Liranın içinde Yağ+Hava+Polen filtreleri mi var ?

- Ve son olarak alacağınız parçaların bir zararı olur mu / olmaz mı bunu bizlerin bilmesi mümkün değil. Ama size tavsiyem Yağ filtresinde orijinalden kaçmayın !

- Aslına bakıcak olursanız komple bakıma sokarım diye düşündüm. Ama 15 gün oldu alalı biraz durumlarımı topluyayım maaş alayım diye bekledim. Cimrilikten değil yani :)

- Polen dahil Hepsini Saydım Parçacıya 60TL dedi. İkizler oto istanbul aksaray da japon araçlarına muadil parça satan yedek parçacı.

- Yağ filtresinin fiyatı ortalama nedir acaba serviste? Yağ ve benzin filtrelerini evo'dan alayım diyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece düzgün bir yağ zaten 100 TL, filtreler yetkili serviste orjinal olarak ortalama 100 TL tutar, 150 TL işçilik deseniz + kdv filan 420 TL tutar yetkili serviste, tabi yağı kendiniz götürebiliyorsanız bu dediğim. Onun dışında bu kadar uzun süre bakım görmemiş bir aracı yetkili servise götürmeniz daha doğru olacaktır kanımca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Raggaman :

- Aslına bakıcak olursanız komple bakıma sokarım diye düşündüm. Ama 15 gün oldu alalı biraz durumlarımı topluyayım maaş alayım diye bekledim. Cimrilikten değil yani :)

- Polen dahil Hepsini Saydım Parçacıya 60TL dedi. İkizler oto istanbul aksaray da japon araçlarına muadil parça satan yedek parçacı.

- Yağ filtresinin fiyatı ortalama nedir acaba serviste? Yağ ve benzin filtrelerini evo'dan alayım diyorum

En son 23.10.2015 tarihinde ağır bakıma girmiştim. (Servis İndirim Kampanyasının Olduğu Dönem)

Polen Filtresi 74,53 + Kdv

Yağ Filtresi 16,40 + Kdv

Hava Filtresi 35,37 + Kdv

Dizel Yakıt Filtresi 99,10 + Kdv

Toplamda tüm filtreler Kdv dahil 265,97.Lira yapıyor. 

26 dakika önce, Mehmet Özdemir :

hocam büyük bir yanlışlık var bu işte.

Katılıyorum var bu işte bir gariplik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...