Jump to content

Mazda3 Bakım Fiyatları

Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 dakika önce, Mustafa Y. :

Faturayı yükleyeyim dedim, rakamları net olarak görün. Benim şansım aracı 48500 de almıştım her gün 70 km yol yapınca 1 ayda bakım geldi. Neyse böyle böyle öğrenecez bu işleri. 

Dediğim gibi işçilik ve yağ fazla. Yağı kendiniz alın, filtreleri servisten alın, z rot tarzı değiştirilmesi gereken parçaları da yan sanayi internetten alırsınız. Kendi ustanızda değiştirirsiniz. 250 tl civarına hallolur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu Bey teşekkür ederim, işte yeni bi hevesle servise gidelim dedik böyle oldu. Yani 2003 dizel polomun triger kayışını 10 ay önce çankaya doğuş otoda 1100 tl ye değiştirtmiştim ağır bi bakımdı sonuçta ve o arabanın 10 bin bakımlarıda 300-350 arası tutuyordu. Bu rakam beni bu yüzden üzdü biraz. Neyse ilginiz için tekrar teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mustafa Y. :

basit bir yağ filtresi 80 tl,

Bu dediğiniz yağ filtresi değildir diyecektimki, faturayı paylaşmışsınız. 80 küsür olan yakıt filtrenizin fiyatı. Ankara'da ki bir bayide şu an servis indirim kampanyası vardı. Bunun duyurusu forumda da yapılmıştı. Mehmet ve Mutlu arkadaşlarımın dediği gibi keşke biraz araştırma yapıp, takipçi olsaymışsınız. Neyse bundan sonraki bakım için tecrübe olmuş size.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, forumda aradım ama bulamadım. 2014 Mazda 3 icin polen filtresi almak istiyorum ama internette bulamadım, model numarasını bilen var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Ersoy78 :

Merhabalar, forumda aradım ama bulamadım. 2014 Mazda 3 icin polen filtresi almak istiyorum ama internette bulamadım, model numarasını bilen var mı acaba?

Merhaba.

Faturada KD4561J68 olarak görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba...Servis Ön fren disklerinin çok inceldiğini, değişmesi gerektiğini söyledi,,,Ama bu 800 işcilikle 800 TL'yi buluyor...İnternetten diskleri almayı düşünüyorum, bunun için marka ve site önerisi isteyeceğim...Ayrıca Anadolu yakasında bu disk değişim işlemini yapacak usta önerisi olursa çok sevinirim..

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aloparca.com dan bakabilirsiniz trw gibi alman, japon markaları iyidir. 

avrupa yakasında özel servis mazda ekinciler ve adem usta iyidir. karşıya geçmeye değer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bDvj9Z.jpg

60.000 Km. Bakımında Bujiler de değiştiriliyor. Bilginize.

Bujiler için yanılmıyorsam 120 km yazıyor.

Zenfone 6 dan gönderildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

2012 model 1.6 dizel aracımı (75000 km de) aldığımdan beri ilk bakımı için bugün Çorlu Ertuğrul Mazda Yetkili Servisini (en yakın mazda servisi) arayıp yağ (petrol ofisi)+yağ filtresi+hava filtresi+polen filtresi değişimi için aldığım fiyat 630 tl bu nedir, bana fiyat çok yüksek geldi birde mazot filtresini de eklerler ise 800 tl normal bi bakım nasıl bu kadar yüksek olur anlayabilmiş değilim, sizce fiyatlar normal mi?Yağın markasından dolayı zaten eledim servisi de yinede sizlerin fikirlerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

bence pahalı. garanti dışıysanız, malzemeleri temin güvendiğiniz bir yerde rutin bakımları yaptırabilirsiniz.

garanti mayısta bitti mecbur sanayide güvendiğim ustaya gideceğim filtreleri yağıda internetten alacağım, tahminim servisin verdiği fiyatın yarısına bakımı yaptıracağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mehmet Özdemir :

hava filtresini ve yağ filtresini yine servislerden temin etmeye çalışın.

Mehmet Bey servisin bana uzaklığı 40 km civarı yolum o tarafa düşerse bakarım filtrelere yoksa internetten alacağım psa motoru olduğundan ford,volvo ve peuoget ile aynı filtreleri kullanıyorlar ve piyasada birçok markanın filtreleri mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 model 1.6 dizel aracımı (75000 km de) aldığımdan beri ilk bakımı için bugün Çorlu Ertuğrul Mazda Yetkili Servisini (en yakın mazda servisi) arayıp yağ (petrol ofisi)+yağ filtresi+hava filtresi+polen filtresi değişimi için aldığım fiyat 630 tl bu nedir, bana fiyat çok yüksek geldi birde mazot filtresini de eklerler ise 800 tl normal bi bakım nasıl bu kadar yüksek olur anlayabilmiş değilim, sizce fiyatlar normal mi?Yağın markasından dolayı zaten eledim servisi de yinede sizlerin fikirlerini bekliyorum.

Garanti bittiyse servise gerek yok. En güzeli parçaları, yağı kendiniz alıp servise işçilik fiyatı sormak. İşlemi kabul ederlerse sanayide usta gezmekten daha uygun olacağını düşünüyorum. Yalnız verdikleri fiyatla bir tutarsızlık var, o bakimin 450₺ tutması gerekir (sadece o parçalar değişiyorsa) . Bakım işçiliği 130-150₺'den fazla vermeyin . Not: 2009 yarise 730₺ bakım vermiştim [emoji12] servisten fiyat almadan işlem yapmamak lazım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, fotifoti :

Garanti bittiyse servise gerek yok. En güzeli parçaları, yağı kendiniz alıp servise işçilik fiyatı sormak. İşlemi kabul ederlerse sanayide usta gezmekten daha uygun olacağını düşünüyorum. Yalnız verdikleri fiyatla bir tutarsızlık var, o bakimin 450₺ tutması gerekir (sadece o parçalar değişiyorsa) . Bakım işçiliği 130-150₺'den fazla vermeyin . Not: 2009 yarise 730₺ bakım vermiştim emoji12.png servisten fiyat almadan işlem yapmamak lazım :)

Daha önceki aracımı götürdüğüm ustam var olduğundan bu ustama gideceğim.Servisin fiyatı bana da çok geldi 500 tl deseydi mazot filtresiz değişime servise gidecektim kendileri bilir yapacak bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
03.06.2016 at 12:39, leven19 :

Daha önceki aracımı götürdüğüm ustam var olduğundan bu ustama gideceğim.Servisin fiyatı bana da çok geldi 500 tl deseydi mazot filtresiz değişime servise gidecektim kendileri bilir yapacak bir şey yok.

Merhaba

leven19 bende yağı dışardan alıp geri kalan parçaları Ertuğrul servisinden yaptıracaktım(yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, builer). Fiyatları görünce açıkcası kafam karıştı. Siz bakımı yaptırdınız mı? Nerden kaça yaptırdınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, sarioglu.burhan :

Merhaba

leven19 bende yağı dışardan alıp geri kalan parçaları Ertuğrul servisinden yaptıracaktım(yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, builer). Fiyatları görünce açıkcası kafam karıştı. Siz bakımı yaptırdınız mı? Nerden kaça yaptırdınız?

Merhaba,

Ertuğrul yağı dışarıdan alıp orada değişimini yapar mı zor ihtimal ancak yinede arayıp sorulabilinir.Benim yağ mobil esp 5w/40 96 TL, polen bosch 56 TL, yağ ve hava filtresi mann 64 TL, mazot filtresi mann 111 TL ve ustalık olarak yağ ve mazot filtresi değişimi içinde 40 TL verdim hava ile poleni kendim değiştirdim onları da usta değiştirse 10-20 daha alırdı en fazla.Bu değişenlere birde würth enjektör temizleyici aldım ve 400 TL yaptı, servis bunlara 600 TL deseydi servise gidecektim nedir 830 TL ve kredi kartına taksitte yok tek çekim bilginiz olsun.Birde dikkat ettiyseniz filtrelerinde en kalitelisini almaya çalıştım bunların yarı fiyatına da filtreler mevcut bir tek polen de bosch dışında bulamadım ama ondan da bir şikayetim yok şimdilik.Ben arabacımı Lüleburgaz da Gençler Oto Tansel Usta ya götürüyorum işini gayette iyi ve temiz yapan bir usta.Bu bakım genel bakım olduğundan çoğu usta yapabilir bizimde motor (dizel) psa gurubunun olduğundan ustaların bildiği bir motor.Sizin arabanız benzinli gördüğüm kadarıyla servis belki daha uygun verebilir dışarıda da yaptırsanız bakımı benim ki kadar yine tutmaz.Filtreleri mannın kendi sitesinden kodlarını öğrenip sonra internetten birçok yerden bulabilirsiniz mazot filtresini aloparça dan diğer her şeyi n11 den aldım.İnşallah yardımcı olabilmişimdir, yine sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.İyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, leven19 :

Merhaba,

Ertuğrul yağı dışarıdan alıp orada değişimini yapar mı zor ihtimal ancak yinede arayıp sorulabilinir.Benim yağ mobil esp 5w/40 96 TL, polen bosch 56 TL, yağ ve hava filtresi mann 64 TL, mazot filtresi mann 111 TL ve ustalık olarak yağ ve mazot filtresi değişimi içinde 40 TL verdim hava ile poleni kendim değiştirdim onları da usta değiştirse 10-20 daha alırdı en fazla.Bu değişenlere birde würth enjektör temizleyici aldım ve 400 TL yaptı, servis bunlara 600 TL deseydi servise gidecektim nedir 830 TL ve kredi kartına taksitte yok tek çekim bilginiz olsun.Birde dikkat ettiyseniz filtrelerinde en kalitelisini almaya çalıştım bunların yarı fiyatına da filtreler mevcut bir tek polen de bosch dışında bulamadım ama ondan da bir şikayetim yok şimdilik.Ben arabacımı Lüleburgaz da Gençler Oto Tansel Usta ya götürüyorum işini gayette iyi ve temiz yapan bir usta.Bu bakım genel bakım olduğundan çoğu usta yapabilir bizimde motor (dizel) psa gurubunun olduğundan ustaların bildiği bir motor.Sizin arabanız benzinli gördüğüm kadarıyla servis belki daha uygun verebilir dışarıda da yaptırsanız bakımı benim ki kadar yine tutmaz.Filtreleri mannın kendi sitesinden kodlarını öğrenip sonra internetten birçok yerden bulabilirsiniz mazot filtresini aloparça dan diğer her şeyi n11 den aldım.İnşallah yardımcı olabilmişimdir, yine sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.İyi günler.

5-6 ay önce bende yetkili serviste bakım yaptırmıştım. Mukayese yapılabilmesi için paylaşıyorum.

Yağ filtresi: 19,35.-Lira

Hava Filtresi: 41,74.-Lira

Pollen Filtresi:87,94.- Lira

Mazot Filtresi: 117.- Lira

Motor Yağı (Dexelia 5w30): 146,53.- Lira

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...