Jump to content

Sinyalleri Parklarla Beraber Çalıştırmak

okanemreocal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkdaşlar ön far içerisindeki sinyalleri parklarla beraber yakıp sinyal verdiğimde de eski görevine dönmesini isityorum..... başka sitelerde aradım opel form da da benzer bir konu buldum ordaki arkadaşların anlattığı sinyalin şase bağlantısını yani (-) ucunu  kesip parktan gelen (+) bağlayınca işin hallolacağı şeklinde idi , bende denedim sadece ön far gurubu içerisindeki sinyal ampulüne uyguladım bağlantı şeklini fakat ön çamurluk ve arka sinyallerin hepsi parkla beraber yandı -bu 1. istenmedik olay- birde sinyal verdiğim zaman orta şiddette yanan ampuller hafif kısılıp tekrar eski durumuna geliyor-buda 2. istenmedik dururm- yani sinyal verildiği anlaşılmıyor............. bizim mazdaların farklı bir durumu mu var acaba ..... daha önce uygulayan var mı ? ... şu konuya bi el atsanız..... ^-^    

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapmak istediğinizi anladığım şekilde anlatayım yanlışım varsa düzeltin. Sinyalleriniz sinyal vermediğiniz sürece parklarla beraber mi yanacak? Bunun ne gibi bir avantajı veya güzelliği olacak?

O bahsettiğiniz - ucu kesip, parkların artısına bağlamak mantıksız. Benim anlattığım sizin istediğiniz gibiyse bir çözüm buluruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet mehmet bey sinyal vermediğim sürece orta şiddette yanacak...... eğer bir bağlama yönteminiz varsa paylaşırsanız sevinirim...... 

yaptığım işlemin bir lüzumu yok tamamen zevk meselesi .... ön sinyaller ameriken tarzı yanınca daha geniş görünüyor...

Amaç amerikan park gibi sinyalleri kullanmak anladığım kadarıyla.

evet evet fakat benim opel formda okuduğum ve uyguladığım bir işe yaramadı....

Amaç amerikan park gibi sinyalleri kullanmak anladığım kadarıyla.

evet evet fakat benim opel formda okuduğum ve uyguladığım bir işe yaramadı....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de bu durumu anlayamıyorum. bunun bi cezası yok mu? yoksa da olmalı. trafikte ışık meselesi öyle kişisel zevke göre yapılabilecek düzenlemeleri kapsamamalı. en ufak bir tereddüt ölümle sonuçlanabilir. geçen gördüğüm bir minibüs resmen aracın arkadsına saçma sapan beyaz ışıklı bişeyler takmış. siz yaklaştıkça üzerinize geliyormuş gibi oluyordu. medeni bir ülkede ziyadesiyle caydırıcı bir ceza alacak adam sallana salana trafikte geziyordu.

şahsen sinyalleri sürekli yanık vaziyette gezenler ve diğer abuk subuk ışıklandırmalara sahip araçlara trafikte zerre saygı göstermiyorum, zor durumda kaldığında yol verebilecekken vermiyorum, nezaketen yapılması gereken hiçbir şeyi yapmıyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de bu durumu anlayamıyorum. bunun bi cezası yok mu? yoksa da olmalı. trafikte ışık meselesi öyle kişisel zevke göre yapılabilecek düzenlemeleri kapsamamalı. en ufak bir tereddüt ölümle sonuçlanabilir. geçen gördüğüm bir minibüs resmen aracın arkadsına saçma sapan beyaz ışıklı bişeyler takmış. siz yaklaştıkça üzerinize geliyormuş gibi oluyordu. medeni bir ülkede ziyadesiyle caydırıcı bir ceza alacak adam sallana salana trafikte geziyordu.

şahsen sinyalleri sürekli yanık vaziyette gezenler ve diğer abuk subuk ışıklandırmalara sahip araçlara trafikte zerre saygı göstermiyorum, zor durumda kaldığında yol verebilecekken vermiyorum, nezaketen yapılması gereken hiçbir şeyi yapmıyorum.

siz yurt dışında abd'de felan araç sürmeyin. isveç de aynı şekilde sürmesiniz iyi olur ... zira orada da araçların parkla sinyal bereber yanıyor sinyal verince sinyale dönüyor ... sizin gözleriniz alışmadığı için olabilir....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de bunun bir cezası olmalı! Ne ABD'de nede İsveç'te yaşıyoruz. Orada da Türkiye'de çakma yapanlar gibi değil ya neyse... Sinyal sizin ve diğer araçların güvenliği için onun için keyfe keder değiştirilmemeli!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle katılıyorum..çakma zenon farlar, bir sürü neon ışıklandırmalar araba araba değil mübarek gece feneri. Benim arabam janjanlı olsunda karşıdan gelen ne olursa olsun zihniyetinden nefret edıyorum hatta çoğu kez öfkeleniyorum.. Trafikde arkamdan gelip eğer gözümü bu şekilde almış bir araç olursa hemen yol verıp uzunlarımı sislerimi açarak arkasına yapışmışlığım çoktur..keşke şöyle bir buton olsada araçda arkasına o şekilde geçtiğimde kör etsem..bak gene öfkelendim  :)  işin şakası bir yana ama trafikde kimsenin, ailem ve benim hayatımı riske atmaya hakkı yok..

sizin sorunuza gelince @okanemreocal, cevabını bilmiyorum. şahsen yurtdışında sizin anlattığınızı anladığım şekilde bir uygulama  gördüğümü hatırlamıyorum. yada siz tam tarif edemediniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz yurt dışında abd'de felan araç sürmeyin. isveç de aynı şekilde sürmesiniz iyi olur ... zira orada da araçların parkla sinyal bereber yanıyor sinyal verince sinyale dönüyor ... sizin gözleriniz alışmadığı için olabilir....

herkesin kamuya karşı bir sorumluluğu var. kamu düzeni nasıl kurulmuşsa öyle de uymak zorundayız. ben ehliyetini almanya'da almış, orada 5 sene yaşamış bir kimseyim, benzeri memleketleri de iyi bilirim. varsa bu durum isveç'te, kendi bütünlüğü içerisinde değerlendirmek gerekir. orada herkes öyleyse elbette ben de öyle olacam. tam da söylediğim bu zaten..

yani isveç'te eğér birisi "ya şu sinyalleri nasıl söndürebilirim" diye bir soru sorsa ve bu forum isveç'te bir forum olsa aynı tepkiyi verirdim..

neyse, bu tartışılacak bir şey değil zaten. bunun bir kurumu kanunu ve nizamı var, işlemiyorsa o da medeniyet adına bizim ayıbımız olsun onlarcasının yanında..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes bir şeyler söylemiş araç şahsi bir unsurdur herkes aracına istediği şekilde modifiye yapmakta özgürdür. Tabi ki bu özgürlük başkalarının özgürlüklerine mudahale etmediği sürece. Arkadaşın istediği amerikan park modülü. Kısaca aydınlatayım. Mazda'lar da en azından benim aracımda 2009 mazda 3 hb touring dediğiniz şekilde eski usul dededen kalma diyor elektrikciler buna  kablo kes duyu değiştir şeklinde olmuyor. İlk olarak benim aracımda da aynı uygulama mevcuttur, ilk önce sizin denediğiniz şekilde - ucunu kesip birleştirip yaptırdım ve araçta genel bir şase oluyor ve aracın tüm elektrik sisteminde aksamalar meydana geliyor bu aksamaların meydana gelmemesi için piyasa da satılan amerikan park modülleri var  bunlardan bir tane aldım 7 liradan başlıyor 50 liraya kadar var. Bir tane amerikan park modülü alıp taktırırsanız saydığım problemlerin hiç birini yaşamayacaksınız ve modülü alırken ışık şiddeti ayarlanabilir ve tek tuşla acılıp kapanabilir bir modül alırsanız ne polis karşısında ne trafikte ne de muayenede sıkıntı yaşamassınız. 

Kusurum olduysa affola.

arkdaşlar ön far içerisindeki sinyalleri parklarla beraber yakıp sinyal verdiğimde de eski görevine dönmesini isityorum..... başka sitelerde aradım opel form da da benzer bir konu buldum ordaki arkadaşların anlattığı sinyalin şase bağlantısını yani (-) ucunu  kesip parktan gelen (+) bağlayınca işin hallolacağı şeklinde idi , bende denedim sadece ön far gurubu içerisindeki sinyal ampulüne uyguladım bağlantı şeklini fakat ön çamurluk ve arka sinyallerin hepsi parkla beraber yandı -bu 1. istenmedik olay- birde sinyal verdiğim zaman orta şiddette yanan ampuller hafif kısılıp tekrar eski durumuna geliyor-buda 2. istenmedik dururm- yani sinyal verildiği anlaşılmıyor............. bizim mazdaların farklı bir durumu mu var acaba ..... daha önce uygulayan var mı ? ... şu konuya bi el atsanız..... ^-^    

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böle yapana kadar , parklara turuncu ampül tak olsun bitsin, zaten bu uygulama sadece ön sinyallar için uygun arka taraf yanarsa uygun olmaz bence. Muayenede nasıl bir tepki alırsınız oda bir muamma tabii,  acaba muayaneden bu halde geçiyormu. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

explorer sinyali yapmak istediğim...........

benim bulduğum bmw 5 serisi  orjinal sinyal ampülü hem turuncu hem çift duylu bizim mazdayada uyuyor......hallolmuştur....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesela plaka aydınlatmasında bulunan ampüllerin doğrudan görünmesi yasaktır, çünkü gece yolculuğu yaparken arkasını gördüğünüz bir aracın sürücü tarafından üstüne doğru geldiği izlenimi verebileceği için kanunlarca belirtilmiştir. Bu aydınlatma durumu bu kadar hassas iken kafasına göre o şahsın böyle bir aydınlatma yapması trafikten men ile gerçekleşmeli iken polislerin hiçbirşey umrunda değil.

Bir de arka sinyallerine kırmızı ampül takan hıyarlar türedi.

Frenmi yapıyor 4 lü mü yanıyor, sağa sola sinyal mi veriyor, hiçbirşey belli değil.

Türkiye de Avrupa normları geçerlidir, Amerikan değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okurken güleyim mi ağlayayım mı bilemedim :D , vatandaş sadece amerikan park lambası yapmak istediğini yazmış hepsi bu, tansiyon o kadar yüksek ki bir taşlanmadığı kalmış, bir an için futbol yorumu programı izliyor gibi hissettim kendimi :D  .

Amerikan sinyal uygulamasını gayet düzgün şekilde yapan insanlarla, arabasını pavyona, lunaparka çevirenleri nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz anlamak mümkün değil.

Aslına uygun yapılan bir Amerikan park uygulaması geceleri aracın yandan da görünmesini sağlar, her yönden aracın görünürlüğünü arttırır, sinyaller işlevsiz kalmaz. "Arka sinyallere zaten amerikan park yapılmaz" . Bildiğiniz üzere dünyanın her yerinde otobüsler ve kamyonların yan tarafları sarı park lambalarıyla aydınlatılır. Abd ve bazı ülkelerde bu durum araçlar içinde söz konusu.

Sinyallere hiç dokunmadan yapılan uygulama çeşitleri ;

Ön ve arka tamponların yan yüzeylerine 4 adet sarı ışık.

Ön tamponun yan yüzeylerine sarı, arka tamponun yan yüzeylerine kırmızı ışık .(bu küçük ışıklar arabalara özel olarak satılıyor)

Sinyaller ile yapılan uygulama ; Sadece ön sinyallere ve çamurluk sinyallerine veya aynalarda da sinyal varsa bunlara amerikan park uygulaması yapılabilir.

Ama en sağlıklısı bence ; park lambalarına turuncu ampül takıp, sinyallere hiç dokunmadan, tamponların yan yüzeyleri için olan o küçük lambalardan alıp takmak :)

Aracını pavyon veya lunapark gibi yapanlarla, orjinal ve güzel değişiklikler yapanları aynı kefeye koymayalım.  8)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...