Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - IV Ortak Konu.

selbar33

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaş almıştır galiba ama ben yine de söyleyeyim.

Kliması olmayan 220bin kmde ve 92 model bir araca 10bin vermemek lazım.

Bu öneri mazda markası için mi geçerli ??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 777
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu öneri mazda markası için mi geçerli ??

8:)

Hayır tabiki saedece mazda için geçerli değil. Genel olarak çok özellikli bir araç olmadıktan sonra 92 model 220bindeki araç 10bin etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır tabiki saedece mazda için geçerli değil. Genel olarak çok özellikli bir araç olmadıktan sonra 92 model 220bindeki araç 10bin etmez.

Duruma göre değişir... 93 model 214 bindeki aracıma 10 bin istiyorum... Gözümün önünde 2000 model kuş serisi 12 bin liraya satılıyorsa, ben besili guzuma az bile istiyorum...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

bir sorum var

90+ model 323 hblerin bagajı nasıl?

sahibinden.com da hiç resim paylaşılmamış

hiç değinilmemiş

bebekli aileye uygun hacimde midir? çocuk arabası, piknik malzemleri vs?

2005 clio 1.5 dci var bagaja at sığar 626lara baktım onlara da at sığar ama 323ler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 hb lerin bagajına da fil sığar,  nasıl derseniz, normalde lpg li 323 ler stepneyi bagaja koyarlar benim gibi, siz koymazsanız bagaj hacminiz  çok rahatlıkla diğer c segmenti araçlar kadardır, ben zaten kampçıyım,  bırak pikniği tüm kamp malzelerimi bile yüklüyordum, albümlerim mevcuttur hem de  aracın bagaj fotolarıda var,  bir avantaj daha var tabii gerekli vede acil durumlar için , arka  koltuklar komple öne yatıyor vede bagaj pandizotunu sökerseniz, sölediğim gibi fil sığdırısınız, bahsi geçen clio vede 626 benzeri bir sedanda bu imkan yoktur.

Ben bundan 1.5 ay önce antalyay gelirken arka koltukları yatırdım, kampetim vede uyku tulumumuda yanıma almıştım, tek şöför saat  gece 10 00 a kadar silifkeye kadar geldim bir günde, baktım ki yorulmuşum, çektim bir petrole uzantım arkada ,7-8 saat uyku çekip sabah devam ettim, pek zaman kaybetmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hımm güzel bilgiler,

albümün 4 sayfasında 1 adet bagaj fotosu var pek belli olmuyor

ama içim rahatladı hbleri de düşünebilirim

sizin araç otomatik sanırım

eski modellerde otomatik riskli olmaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında riskli gibi gözükebilir ama mazdanın şanzımanlarının ömrü aracın ömrü kadardır, araba perte çıkar ama şanzımanı çıkma olarak satılır, o derece sağlamdır, tabii kullanım hatası veya bakımsızlık olmaz ise, benim araba oto vites 1991 model ama 2011 in 1. ayında aldığımda 56 bindeydi şimdi 107 binde vede servis bakımlıdır, sıfırdan farksızdır,  Maşallah bir sorun yaşamdım şimdiye kadar, genede mecburiyet olmaz ise eski araçlarda manuel daha iyi olur , kullanım hatasında olacak problemlerde en azından tamirat maliyeti düşüktür.

Araç hb olabilir ama yukarıdan vede yandan bakınız bir çok c segmenti sedandan daha uzundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 c segmenti olduğunu bilmiyordum b diye düşünüyordum

626 lar d segmenti ağır araçlar

hb 323ler sedanlar daha sport ve orjinal sedanları da beğeniyorum ama clio gibiler :D

peki

sen 100 km 9 litre demişsin otomatik vites farkı var mı? düz 7-8 litre mi yakar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626 lar d segmenti ağır arkadaşlar

hb 323ler sedanlar daha sport ve orjinal sedanları da beğeniyorum ama clio gibiler :D

peki

sen 100 km 9 litre demişsin otomatik vites farkı var mı? düz 7-8 litre mi yakar?

626 ağır araç demişsin, neye göre bu kararı verdin... Kilo olarak mı? Performans olarak mı?

Ancak; her iki kriter için yanılıyorsun diyebilirim. Tecrübeyle sabit...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

segment olarak agır, motor olarak, 2.0,  dedim yoksa 94 model 626 deneyimim oldu çok atiklik konusunda diyeceğim yok.

domestos hazı seni yakalamışken 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-lpg-li-sifir-muayeneli-626-156756284/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-son-fiyat-mazda-626-146057662/detay

bu ikisine heveslendim

ilki daha temiz gibi ama bilemedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bi yere kaçtığım yok ki, yakalayasın... :D

Bir araba nasıl hor kullanılmıştır örneğini verecek olursak birinci araç ilk sıralarda yer alır... ön konsolda arızalı olmayan yer yok gibi, klima motorunu çalmışlar, lpg sistemi sıralı değil, boyası eğreti atılmış gibi duruyor, seni cezbeden yeri bence jantları... Bagajın alt sacına baksan kimbilir neler çıkar... Ön paneldeki etiketler kayıp... Ancak fiyatı süper... :D bu fiyata alırsan sana açtığı arıza veya eksikleri için sağlam bir 626 parasına ulaşırsın... Fakat; benim bu konuda parça ve usta sıkıntım yok diyorsan alınıp adam edilmeye çalışılabilir...

İkinci araç;

Tamamen teknik sorunları olan bir araç; kelebek falan diyor ki; orijinalini bile bulmam çok zor, çıkmalar sana ne kadar ilaç olur bilinmez...

Daha önce de aynı tavsiyede bulundum;

11-12 bin liraya alacağın araba hem seni üzmez hemde içine sinerek binersin... Yukarıda verdiğin iki araç seni hayattan soğutur...

Tek bir şart; her şey bana çocuk oyuncağı (parça-usta vs.) diyorsan iki aracın bir birinden farkı yok. Alınabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi çok haklısın da işte

para çokomel eğrisi

az paraya en uygun en iyisini arama peşindeyim

Çoğu şeyde olduğu gibi bu düşünce, Mazda sahibi olurken de geçerli değil... Sen beni dinle ve çatlak patlak, deforme olmuş, çok kurcalanmış mazdalardan uzak dur. Fiyatı seni cezbeder sonrası ise kahreder...

Az paraya mutlaka bulursun ama ne en iyisi olur ne de toplamda en ucuzu... Ben aracımı alırken 7 bin liraya da vardı ama benim aracım gibi temizi yoktu, ve iki yıl boyunca yağ değişimi, ufak tefek bakım haricinde sanayiye gitmedim verdiğim toplam para 1.500 TL'yi geçmedi (sigorta vergi bakım vs. dahil)

Linkteki araçları adam etmeye kalksan zaten en azı 3 bin lira tutar... Hele hele kelebek vs. diyor maazallah !!

Temiz 626 arıyorsan 11-12 bin lira bütçe oluştur seni üzmeyecek mazdayı mutlaka bulursun.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hiç 323 düşünmedim, HB kasasına hasta olduğum halde... 626 tadı başka iz bıraktı bende. Bakalım yeni nasibimiz ne olacak ??

Tertemiz otomatik 626 bulursam da hiç kaçırmam gibi geliyor bana...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepinize ilginizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok yol gösterici oldu benim için.  :)

Sizin için bilmem ama, başka üyelerimiz için. Açmış olduğunuz konu, bayağı bir yol gösterici oldu diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de sen 2011 yılında 56bin km de 91 model aracı nereden buldun

Araç samsun bafradaydı , ilk alındığı yıllarda bir gurbetçinin kızının aracıymış kız bu araba ile kaza yapmış , sağ taraftan çarpma var arabada, ailesi başına bir iş gelmesin diye yaptırmamış vede araç yıllarca yatmış en son samsuna tamire getirilmiş , tamirci şahıs arabayı bana satan kişinin arkadaşıymış , ona bu araba çok temiz gel sana alalım demiş, oda alıp tamir etmiş ,bana satan kişi bafralıdır, bu onun anlatmasıdır,  bende ondan aldım şahsın bide leonu vardı o yüzden bu araç ondada pek kullanılmamış şehir içinde az bi km yapmıştı, hatta plaka bile hala bafra kaydındadır.

626 lar d segmenti ağır araçlar

peki

Sayın hsnkys araç C segmentidir, benim arabam duruma göre 8-9 ltr şehir dışı yakıyor, manuel temiz bir 323 en çok 7 yakacaktır, siz genede iyice araştırınız aksi halde dökük bir 323 e denk gelir uğraşamzsınız, çoğu kişi anlamıyor bu arabalardan , karbüratörü bile çok farklıdır bir çok araçtan, tamamen mekaniktir, tüm sistem hava valfleriyle çalışıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 lerin 1.8 olanları d segmenti olarak geçiyor. Üst orta sınıf kategorisi yani. Donanım olarak 323 lerin 626 dan daha dolu olanları da vardır. 4 srs, abs,tcs, sunroof. Kullanmış biri olarak yeni kasa 626 nın 116 hp olanını tercih etmeyin. Zira o beygir o kasaya yetmiyor. Ama 136 hp olanını alın derim. 323 1.8 99 sonrası motoru öneririm. Araç 626 ya göre daha ataktır. Bunların hepsinden daha önemlisi eğer mazda alınacaksa kesinlikle çok temiz olmalıdır. Yoksa insanı yorar. Anlayan usta bulmak sorun olur, orjinal yedek parça pahalı olur. Uğraşılmaz yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Niyetlendik bakalım bir işe, Allah utandırmasın.

Mevcut guzumdan çok memnun olmama rağmen. Daha büyük geniş, ferah ve en önemlisi otomatik vites otomobile ihtiyaç duyuyorum. Hem ikinci çocuk hem ilerleyen yaşla beraber alışkanlıklarda yavaş yavaş değişiyor gibi.

Guzumdan da ayrılmak zor olacak, bu güne kadar aracıma ilave  yaptıklarıma bir çoğunuz şahit oldunuz. O yüzden florasanı olan abimi işliyorum, sat kurtul benim aracı sana vereyim diyorum.

Piyasada 2011 Mazda 6 çok az. Olanların çoğuda İstanbul dışından. İlan açıklamalarında kimisi yetersiz, kimiside soru işareti oluşturuyor kafada.

Bakalım kısmetimizde varsa buluruz, bütçemize göre bir Mazda 6
    • azkural
      Yazan: azkural
      Evet arkadaşlar 4 yıldır severek kullandığım mazdamı satıyorum. Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Belki ilgilenen arkadaşlarımız olabilir.  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozenle-kullanilmis-kacirmayin-208755830/detay/

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    • lpakir
      Yazan: lpakir
      Merhabalar aracım ihtiyaçtan acil satılıktır. özellikleri aşağıda yazıyorum ankarada ikamet etmekteyim.   Mazda 323 famila 1.8 1998 model klima, merkezi kilit, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, elektronik aynalar vs. 253 bin km. sıralı sistem lpg (ruhsata işli) motor ve yürüyen aksam sorunsuz. çalışmayan hiç bir aksamı yok (kapı anahtar deliği lambasına kadar) boya yoktur orjinal boyasıyla durmaktadır. lastikler iyi durumda aküsü iyi durumda yaklaşık 1 sene oldu değişeli. yine 1 sene önce baskı balata değişti. 15.11.2014 tarihinde ; yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, bujiler, buji kabloları, antifiriz, cam suyu vs. kışlık bakımı yapıldı   eksikleri---- şöför koltuğu döşemesinde yıpranma var biraz (onun dışında döşeme temiz hiç bir sorun yok) aracımın muayenesi geçti alacak kişi vize yaptıracak sol arka çamurluk üstünde ezilme var biraz yaptıramadım ama boya istemez düzeltilecek sadece. vergi borcu ve trafik cezası var.  toplam muayene dahil borçları 420 tl tutuyor. şu an maddi durumum olmadığı için ödeyemeyiyorum.   aracıma bütün bunlar dahil 8.000 tl istiyorum pazarlık payı var   muayene olmaması kafanızı karıştırmasın muayeneden geçemeyecek bir durumu yok arabanın gayet diri ve sorunsuzdur aracım.   lütfen acil olduğu için ciddi alıcılar arasın. tel1 : 0532 155 08 94 tel2 : 0542 424 04 48
    • mimar2125
      Yazan: mimar2125
      Yeni mazda 3 ü test ettikten sonra  şu an ki aracımı satıp yenisini almaya karar verdim. Dolayısıyla şu an mevcut olan Mazda3 2012 Landirenzo marka LPG li aracımı satıyorum. ilan linki aşağıdadır.

Saygılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-impressive-mazda-3-plus-lpg-li-190340058/detay

• Yeni Oluştur...