Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - IV Ortak Konu.

selbar33

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sulumaganda hangi araç 27 bin km olan mı yıpranmış aynı araçtan mı bahsediyoruz.bekleyin demişsiniz fiyatlar düşecekse temizini bulup haber veririz diyorsanız beklerim :-)

Burak Bey ben necip beyi aramıştım bakıyorumda ama ne geri haber geldi nede ben gördüm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 777
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

yok hocam kusra bakma belirtmemişim eski var yukarda ekspertiz raporlu onun için yazdım..fiyatlar düşecek demiyorum daha iyisi daha uygun fiyata denk gelebilir diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak Bey ben necip beyi aramıştım bakıyorumda ama ne geri haber geldi nede ben gördüm

Necip abiyle daha önce bir takas konusunda uzunca bir konuşmuştuk, ertesi gün döneceğini söyledi.. bir aydan fazla zaman olmuştur ne forum üzerinden bir özel mesaj ne de bir arama yaptı.. çok yoğun sanırsam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 626 almaya niyetlendim.. 94 model 11250 ye pazarlık ile 10000 e alirim gibi..

Gel gelelim 40 yillk galerici dayim onlar çok sikintili araçlar onlardan uzak durmani tavsiye ederim dedi..

Hem onların su an piyasasi pahali dedi..

Kendisi de eskiden beri hayalim olan 323 hb araç kullanmis insan..(bundan 10 15 sene önce ..)

Gerçekten sikintisi var mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dayınız galericiymiş onun için al satta hemen kazanabileceği araçlara yönelmek önemlidir. Siz de onun gibi ticari kaygı içindeyseniz pek yanaşmayın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazacaklarım 626'ya özel olmayacak ama 20 yaşında alınacak hangi araç. kendine garanti verirdi acaba? bi de böyle bakmak lazım.

bahsini ettiğiniz araç için olmasa da şahsen mazda ile olan tecrübemi aktarayım;

bir önceki aracım ford focus'u piyasasının 500 tl altına ilana koyup 1 (yazıyla bir) saatte sattım. şimdiki aracım olan mazda'yı ise adam 3 aydır satmaya çalışıyormus!? bu işin galeri kısmı evet, sorunla olgisi olduğunu zannetmiyorum ki 20 yaşında her araç sorun çıkarır, mekaniğin "fıtratında" bu var:)

(bir gaeantisi yok ama) karşılaştırma:

ford ustam ile şu an yaın arkadaş sayılırız. aldığım günden beri kendisini aydan aya hatta ayda birkac kere ziyaret ettiğimden dolayı pek sıkı fıkı idik. şimdi ise aramız bayağı soğuk. gitmişsem de kendisine sırf kendi pimpiriğimden gitmişimdir ve kendisi aracı zerre sevmiyor. 6 yıl focus'u kullandım ve demek ki bende öyle bir etki yapmış ki bu araba sorun çıkarmayınca kendim kaşınıyorum zorla tamirci dolaşıyorum.

şunu belirteyim, bir marka fanatizmim yok. ama bugüne kadar çok farklı araç kullandım mazda kadar sorunsuzunu görmedim (20 yaşındayken ilk arabam mazda 323 de böyle imiş kıymetini bilememişim)

ama şu an için tüm bu yazdıklarımdan sonra araba 5000 tl masraf çıkarsa da sonraki aracım öyle görünüyor ki yeni nesim mazda 3 olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dayınız alım-satım mantığıyla yorum yapmış ama siz biniciyseniz bence böle yaklaşımları pek önemsemeyin, sonuçta 20 yaşında araba almayı düşünyorsunuz, tabiki ufak tefek sorunlarla karşılaşmak olasıdır, ama arabanın durumuna göre değişir , başka arabalarında  20 yaşında bir modelini alacak olsan aynı riskler mevcuttur, ama ben genede en sorunsuz bizim arabalarımızdır derim, alıp bakımını yaptırır tertemiz binersiniz , hele birde bizim gibi meraklısından alırsanız sıfır ayarında binersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nofear aracina talibim öyleyse :)

Yorymlarınız için teşekkürler kismetse bakalim ankara dan alacam arabayi...

Orada usta tavsiyesi de var ona baktirip alirim..

Arkadasimin 2010 mazda 3 u var bursada inallar isini iyi yapiyormus..

Bakalim herşeyden önce hayirlisi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Galericiler bu işten para kazanıcak sonuçta,

Mazda 626 almaya niyetlendim.. 94 model 11250 ye pazarlık ile 10000 e alirim gibi..
Gel gelelim 40 yillk galerici dayim onlar çok sikintili araçlar onlardan uzak durmani tavsiye ederim dedi..
Hem onların su an piyasasi pahali dedi..
Kendisi de eskiden beri hayalim olan 323 hb araç kullanmis insan..(bundan 10 15 sene önce ..)

Gerçekten sikintisi var mi?

Arabanın 20 yasında olması neden sorun olsunki? Metal yorgunluğundan bahsedip dururlar, yok metal yorgunlugu oldu yok işte 20 yasında araba dökülüyodur böyle söyleyen arkadaşım şaştı kaldı ve kendi arabasından daha konforlu hissettiğini söyledi bana, Ben şahsen 25 yasında bir araç aldım. Herkez aynı tornadan çıkmış gibi şunu diyor, Araç 25 yasında ekmeğini yemiştir japon arabası pahalıdır metal yorgunlugu olmustur :) tabi ben kendım de sanayide çalıştığım için çok gülüyorum gerçekten evet araç yaş itibarı ile 300.000 km yol devirmiş . Evet aracın satılması zor olucaktır bunun sebebi  sadece eski model oldugu icin değil birazda Mazda olduğu için. Mesela Toyota corolla daha kolay satılır çunku neden? Toyota çok iyi algısı var bir defa piyasadaki en araçtan anlamayan adam bile Toıyota Honda diyince oooo Mazda diyince susuyolar. Çunku mazda hakkında bilgili insan çok az. Ama sadece ülkemizde böyle. Dünyanın her yerıne satılmış bu araçlar ve Abd de  arkadaşım var diyorki hala burada insanlar 90-95 model araçlara biniyorlar diyor. Mazda 626 abd de en cok tutulan modellerdenmiş mesela. Çok farklı varyasyonlarda uretmişler. Petrolde ucuz oldugu icin.

Birde Aracın bakımı cok onemli sonuçta. Askerlik yaptık hepimiz, gordukki kaç model toroslar meganelar mercedesler  sapa sağlam taş gibi çalışıyolar. Kaç model araçlar var askeriyenın garajında hepsi sapa sağlam. Neden sağlam ama? Gerekli bakımlar zamanında yapılacak ağir bakımlar yapılacak Araçtaki sorunlar anında giderilecek ve çözülecek birde üzerine zimmetli olunca :)

Arabayı satın almak kadar bakımını yapmakta bir maliyet Kendim kalem kalem hesapliyorum. Araç alacak arkadaş  diyorki mesela ben 2005 aliyim 2006 aliyim biraz kullaniyim param olunca bir üst modele geçerim bir de aracın tamirine paramı harcayayım gömeyim diyor parayı artık biraz daha kazanırsam 2010 alirim, o arada çalışıyor çalışıyor biraz daha para geçiyor eline daha yüksek model alınca rahatl hissediyo kendını. Yani insanlar bakıma tamire verdiği parayı yeni modele veririm diye dusunuyor.

Araçlarda sıkıntı olabilir, bu yeni araçtada olabilir ki oluyor yani Kul yapısı sonuçta, Ama şunu söyliyim yeni araçta sıkıntı çıktıgı zaman da 1990 model aracın tamiri gibi olmuyor :) gerçekten adamın canını yakıyor.

Bende kredi çekip ikinci yi almayı dusunuyorum biraz param var uzerine ekliyim bi tane daha mazda 323 yada 626 aliyim kullanayım diyorum. Oburude babama kalsın :)

Metal yorgunluğu konusuda apayrı bir konu, 50 yıllık uçaklar havalanıyor mesela, 40-50 yıllık tanklar çalışıyor yani, silahlar çalışıyor, iş yerınde çekoslovak sovyet y yapımı azdırma makinesi var ve hiç tamir görmemiş arkadaşlar  ustalar sadece zamanında bakımını yapmış sovyet tornalar hala sapasağlam ve bir kaç parçasını değiştirmiş ve o makinelerle iile iş yapıyorlar yani. 

Arabayı  haftada 1 ayda 1 normal rutin kontroller ve 3-6 ayda bir  Ağir bakım yapılırsa gayet konforlu guvenli yol alınıyor.

Saygılar herkeze.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim 2 yıl önce 86 model murat131 kartalımız vardı. O tam 17 sene kullandık gözümüz gibi bakıyorduk. Babam artık miadını doldurdu satalım dedi baba ben kullanırım satmayalım dedim. O arabaya bağlanmıştım. İlk göz ağrımdı araba kullanmayı onda öğrenmiştim. Neyse satılmaz denilen araba 1- 2 ay içerisinde satıldı ki kartalı bilen bilir. En güvenli arabadır. :) :)

Şu anda da kartal 2001 var ama hala eskisini arıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nofear aracina talibim öyleyse :)

Yorymlarınız için teşekkürler kismetse bakalim ankara dan alacam arabayi...

Orada usta tavsiyesi de var ona baktirip alirim..

Arkadasimin 2010 mazda 3 u var bursada inallar isini iyi yapiyormus..

Bakalim herşeyden önce hayirlisi..

Sn FeO Gürhan hayatta  Mazda 323 ünün satmaz, tabii Allah bir manilik vermez ise, sana şu kadar sölim ; şu an bu araba ile bareber deki birde 2015 model mazda 3 üm olsaydı satmam gerekecek olsa gene 3'ü gözümü kırpmadan satardım ama 323 ümü asla . :):D 

Kardeş inşallah kafana göre temiz bir araba bulursun, hayırlısı olsun, aldığın zaman fotolarını bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araç hakkında çok fazla bilgi verilmemiş. Fiyatı da uygunsa sizin için, iyice araştırabilirsiniz. Dışarıdan güzel görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önden kazası var muhtemelen , detaylı bakılması gerekli , fiyatı anormal çünkü.. Farları kazasında yenilenmiştir.. 160bin km orjinal mi sorgulanmalı , normalin çok altında..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç anlatımında çelişkiler olan, aracına aşırı güvenen ve bir de "istemem yan cebime koy" tavrıyla acelem yok, fiyatım budur diyen insanların araçlarından hep uzak durmuşumdur.. 

Merser'den gelecek cevaba göre temkinli davranmanızda fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Niyetlendik bakalım bir işe, Allah utandırmasın.

Mevcut guzumdan çok memnun olmama rağmen. Daha büyük geniş, ferah ve en önemlisi otomatik vites otomobile ihtiyaç duyuyorum. Hem ikinci çocuk hem ilerleyen yaşla beraber alışkanlıklarda yavaş yavaş değişiyor gibi.

Guzumdan da ayrılmak zor olacak, bu güne kadar aracıma ilave  yaptıklarıma bir çoğunuz şahit oldunuz. O yüzden florasanı olan abimi işliyorum, sat kurtul benim aracı sana vereyim diyorum.

Piyasada 2011 Mazda 6 çok az. Olanların çoğuda İstanbul dışından. İlan açıklamalarında kimisi yetersiz, kimiside soru işareti oluşturuyor kafada.

Bakalım kısmetimizde varsa buluruz, bütçemize göre bir Mazda 6
    • azkural
      Yazan: azkural
      Evet arkadaşlar 4 yıldır severek kullandığım mazdamı satıyorum. Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Belki ilgilenen arkadaşlarımız olabilir.  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozenle-kullanilmis-kacirmayin-208755830/detay/

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    • lpakir
      Yazan: lpakir
      Merhabalar aracım ihtiyaçtan acil satılıktır. özellikleri aşağıda yazıyorum ankarada ikamet etmekteyim.   Mazda 323 famila 1.8 1998 model klima, merkezi kilit, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, elektronik aynalar vs. 253 bin km. sıralı sistem lpg (ruhsata işli) motor ve yürüyen aksam sorunsuz. çalışmayan hiç bir aksamı yok (kapı anahtar deliği lambasına kadar) boya yoktur orjinal boyasıyla durmaktadır. lastikler iyi durumda aküsü iyi durumda yaklaşık 1 sene oldu değişeli. yine 1 sene önce baskı balata değişti. 15.11.2014 tarihinde ; yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, bujiler, buji kabloları, antifiriz, cam suyu vs. kışlık bakımı yapıldı   eksikleri---- şöför koltuğu döşemesinde yıpranma var biraz (onun dışında döşeme temiz hiç bir sorun yok) aracımın muayenesi geçti alacak kişi vize yaptıracak sol arka çamurluk üstünde ezilme var biraz yaptıramadım ama boya istemez düzeltilecek sadece. vergi borcu ve trafik cezası var.  toplam muayene dahil borçları 420 tl tutuyor. şu an maddi durumum olmadığı için ödeyemeyiyorum.   aracıma bütün bunlar dahil 8.000 tl istiyorum pazarlık payı var   muayene olmaması kafanızı karıştırmasın muayeneden geçemeyecek bir durumu yok arabanın gayet diri ve sorunsuzdur aracım.   lütfen acil olduğu için ciddi alıcılar arasın. tel1 : 0532 155 08 94 tel2 : 0542 424 04 48
    • mimar2125
      Yazan: mimar2125
      Yeni mazda 3 ü test ettikten sonra  şu an ki aracımı satıp yenisini almaya karar verdim. Dolayısıyla şu an mevcut olan Mazda3 2012 Landirenzo marka LPG li aracımı satıyorum. ilan linki aşağıdadır.

Saygılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-impressive-mazda-3-plus-lpg-li-190340058/detay

• Yeni Oluştur...