Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - IV Ortak Konu.

selbar33

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, akeldan :

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Yarın inşallah almaya gidiyoruz. Çok sancili bir süreç oldu hale alacak abimizin aklını celmeye çalışan ezbere konuşan yada fayadasindan çok zarari olan oto uzmanları var. Yok satılmazmis yok parçası bulunmazmis. Km çokmuş tabi reno fiat icin 100 bin çok mazda için birşey sayilmaz. Km muadillerine gore cok ama fiyatı da ona gore. Millet gitsin ford reno fiat hatta cok para verip vw alsin. Bizde keyifle araclarimiza binelim. Umarım Allah pisman etmez, arabayi alinca el alem bi ton konuşacak ama bir sure sonra bizde alalim.diyecekler eminim. İnsanlarin on yargilarini kirmak hakkaten atom parçalamak kadar zor.

Ops! Dikkat edersen benim yorumda Mazda'ya veya araca özel birşey yok, daha cok satıcının tavra yönelik yorumum vardı, yani yukarda yazdğın Mazda'nın 2.el piyasası, y.parça durum, km olayı üzerine yorumum olmadı.

Bir de önyargı , deneyim de olabilir. Örneğin ben ilanlarda resimde veya araç görmeye gittiğimde istepne lastiği gösteren hiçbir aracı almam, önyargı gibi görünüyor değil mi, ancak değil. 2010'da 2008 Ford Fiesta bakmaya gitmiştim, satıcı özellikle bagajı kaldırıp istepneyi gösterip "bak ne temiz" demişti başka da birşey dememişti Neyse aracı aldım ve sonra 2012'de satarken alıcı ekspertiz yaptırdı ve... arac her 2 yanından şarampole yatmış, önden darbe, arka bagaj kapağı değişmiş, ön aks yan darbeden hasar görmüş. Piyasasının yaklaşık 25% altına gitti ki ben tam piyasasından hatta yukarsından almıştım. Giren kazık acı olunca deneyim önyargıya dönüşebilio .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 777
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Ben genel teşekkür ettim plaka konusunda haklisiniz ama herkes kapatinca bu abimizde kapatma geregi duydu galiba yoksa arac temiz cikiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, akeldan :

Ben genel teşekkür ettim plaka konusunda haklisiniz ama herkes kapatinca bu abimizde kapatma geregi duydu galiba yoksa arac temiz cikiyor

rize ardeşen adresli leyla hanımın aracını alacaksanız, yine de rizede mutlaka gösterin, herhangi bir bilgim olduğu için değil, sanki daha fazla yazacak bir şeyleri varmışda yazmamışlar gibi geldi 6. hissim böyle yazmamı istedi. inşallah hiçbir şey yoktur, gönül rahatlığı ile binersiniz, alınca formda paylaşmanızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün orada ikamet eden bi arkadaşımıza gosterdik yarinda 3 kişi gidip bakacagiz duruma gore mazda trabzon servisine de goturecegiz bakalim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araci bugun aldik mazda camiasina bir kişi daha katmış olduk.:) aracta haciz olduğu için satici plakayi gizledigini söyledi. 3 farkli ustaya gittik. 2 kapi bi çamurluk boyalı demişti sadece 2 çamurluk boyali çıktı. Kapilar temiz çıktı. Araçla ilgili deneyimlerimi yarın geniş bir vakitte paylaşacağım. Herkese keyifli sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun güle güle kullan, kaza bela uzak olsun tüm sürücülerden. İçime doğan his, hacizli olması imiş, biraz olsun tutturduk sayılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Merhaba, aşağıda link'i verdiğim 2.Nesil mazda dizel araç sahibi ile bugün anlaştık gibi bişey. Çarşamba günü bir aksilik olmazsa satışını alacağım ancak, bugün aracı görmeye gittiğimde, kaputun yarısını kaplayan kaput koruması daha önce hiç karşılaşmadığım bir olaydı. Kaportacıya gösterdik kaput orijinal dedi ama kaputun yarısını kaplayan o kaput korumanın altı boyalımıdır bilemeyiz dedi. Bunun haricinde 4 çamurluğun 3 ünde boya var. Km 144bin. Debriyaj tahminim bi altı ay daha gider sonrasında değişim ister. Hafiften direksiyon popması ötüyor. Ama rahatsız edecek seviyede değil. Aracın 2550tl hasar kaydı gözüküyor sadece. Bunun haricinde araç güzel diye bilirim. Araç touring versiyon 2011 yeni versiyon dizel. Bide kafama takılan diğer bir konu, Dedimki yedek anahtarını unutma. Yedek anahtarı yok dedi önceki sahibide vermedi. ee dedim nasıl olucak kem-küm yok mok..  Bide aracı üç ay önce almış, şimdi satıyor ablası evlenecekmiş para lazım dedi

Evet arkadaşlar benim yerimde olsaydınız siz ne yapardınız?

Araç budur

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-temiz-140bin-km-275119244/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Raggaman :

Arkadaşlar Merhaba, aşağıda link'i verdiğim 2.Nesil mazda dizel araç sahibi ile bugün anlaştık gibi bişey. Çarşamba günü bir aksilik olmazsa satışını alacağım ancak, bugün aracı görmeye gittiğimde, kaputun yarısını kaplayan kaput koruması daha önce hiç karşılaşmadığım bir olaydı. Kaportacıya gösterdik kaput orijinal dedi ama kaputun yarısını kaplayan o kaput korumanın altı boyalımıdır bilemeyiz dedi. Bunun haricinde 4 çamurluğun 3 ünde boya var. Km 144bin. Debriyaj tahminim bi altı ay daha gider sonrasında değişim ister. Hafiften direksiyon popması ötüyor. Ama rahatsız edecek seviyede değil. Aracın 2550tl hasar kaydı gözüküyor sadece. Bunun haricinde araç güzel diye bilirim. Araç touring versiyon 2011 yeni versiyon dizel. Bide kafama takılan diğer bir konu, Dedimki yedek anahtarını unutma. Yedek anahtarı yok dedi önceki sahibide vermedi. ee dedim nasıl olucak kem-küm yok mok..  Bide aracı üç önce almış, şimdi satıyor ablası evlenecekmiş para lazım dedi

Araç budur

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-temiz-140bin-km-275119244/detay

vazgeç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Raggaman :

Arkadaşlar Merhaba, aşağıda link'i verdiğim 2.Nesil mazda dizel araç sahibi ile bugün anlaştık gibi bişey. Çarşamba günü bir aksilik olmazsa satışını alacağım ancak, bugün aracı görmeye gittiğimde, kaputun yarısını kaplayan kaput koruması daha önce hiç karşılaşmadığım bir olaydı. Kaportacıya gösterdik kaput orijinal dedi ama kaputun yarısını kaplayan o kaput korumanın altı boyalımıdır bilemeyiz dedi. Bunun haricinde 4 çamurluğun 3 ünde boya var. Km 144bin. Debriyaj tahminim bi altı ay daha gider sonrasında değişim ister. Hafiften direksiyon popması ötüyor. Ama rahatsız edecek seviyede değil. Aracın 2550tl hasar kaydı gözüküyor sadece. Bunun haricinde araç güzel diye bilirim. Araç touring versiyon 2011 yeni versiyon dizel. Bide kafama takılan diğer bir konu, Dedimki yedek anahtarını unutma. Yedek anahtarı yok dedi önceki sahibide vermedi. ee dedim nasıl olucak kem-küm yok mok.. 

Araç budur

Hocam bence km biraz yuksek, kaputun yarım kaplı olması normal, bazısı tam kaplıyor bazısı yarım (aslında boya olcerle olcebılıyorlar bılıyorum folyonun ustunden), anlattıgınıza gore ılerleyen zamanda masraf cıkartacak gıbı, ben olsam baska alternarıflerı degerlendırırdım, hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, alpay99 :

Hocam bence km biraz yuksek, kaputun yarım kaplı olması normal, bazısı tam kaplıyor bazısı yarım (aslında boya olcerle olcebılıyorlar bılıyorum folyonun ustunden), anlattıgınıza gore ılerleyen zamanda masraf cıkartacak gıbı, ben olsam baska alternarıflerı degerlendırırdım, hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımın kaputu da, yarıya kadar koruyucu film kaplı. Araçla ilgili diğer her şey kafanıza oturup yattıysa. Ve tek aklınızda kalan soru işareti koruyucu filmin altında boya var mı yok mu sorusu ise, işlem çok basit. Söktürüp altına da baktıracaksınız !

Gerek var mı ? Bence gerek yok.

Bir kaput lokal boya olmaz, olursa da zaten kendini belli eder. Kaput boyalıysa ya ön tampon değişmesi lazım, yada onarımdan geçip boyanması lazım. Tampon değilse çamurlukların işlem görmüş olması lazım...

Tek başına kaputun işlem görmesi için..Kaputun üstüne bir şey düşmesi lazım. 

Olacak şey mi ? Eve olacak bir şey..

1996 Yılında kullanmakta olduğum Uno otomobilimin üzerine Çanak/Uydu anteni düşmüştü. :D

Ben olsam hiç bunlara takılmam..Ben takılırım, takılırım aracın yüksek km'sine takılırım...

Aracın ağır bakımı yapılmış mı ? Triger ne zaman değişmiş. Baskı balata daha önce değişmiş mi ? Değiştiyse ne zaman değişmiştir ?

150 Bin km ve sonrası turbo arızasına hazırlıklı mısınız ? İllahi %100 olacak diye bir kaide yok...Ama 150 bin den sonra arıza riski artıyor..

Anahtar olayı sanırım servis hallediyor..Eski anahtar kodunu iptal edebiliyorlardı sanki.

Senelik 30-40 bin km yapıyor musunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, İlhan :

Benim aracımın kaputu da, yarıya kadar koruyucu film kaplı. Araçla ilgili diğer her şey kafanıza oturup yattıysa. Ve tek aklınızda kalan soru işareti koruyucu filmin altında boya var mı yok mu sorusu ise, işlem çok basit. Söktürüp altına da baktıracaksınız !

Gerek var mı ? Bence gerek yok.

Bir kaput lokal boya olmaz, olursa da zaten kendini belli eder. Kaput boyalıysa ya ön tampon değişmesi lazım, yada onarımdan geçip boyanması lazım. Tampon değilse çamurlukların işlem görmüş olması lazım...

Tek başına kaputun işlem görmesi için..Kaputun üstüne bir şey düşmesi lazım. 

Olacak şey mi ? Eve olacak bir şey..

1996 Yılında kullanmakta olduğum Uno otomobilimin üzerine Çanak/Uydu anteni düşmüştü. :D

Ben olsam hiç bunlara takılmam..Ben takılırım, takılırım aracın yüksek km'sine takılırım...

Aracın ağır bakımı yapılmış mı ? Triger ne zaman değişmiş. Baskı balata daha önce değişmiş mi ? Değiştiyse ne zaman değişmiştir ?

150 Bin km ve sonrası turbo arızasına hazırlıklı mısınız ? İllahi %100 olacak diye bir kaide yok...Ama 150 bin den sonra arıza riski artıyor..

Anahtar olayı sanırım servis hallediyor..Eski anahtar kodunu iptal edebiliyorlardı sanki.

Senelik 30-40 bin km yapıyor musunuz ?

senede 30bin yapıyorum esasında. Onun harinde özellikle anahtar konusunda çok karamsardım çok sağolun. Bende anahtar işini nasıl halledebilirim diye düşünüyordum. Malum burası türkiye ne olacağı beli olmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır otomatik bir mazda 3 almayı düşünüyordum. Hali hazırda 2003 Toyota Corolla Hb terra sahibiyim.

Malum sitedeki 273731114  nolu ilandaki araç hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Tecrübelerinize dayanarak yorum yapabileceğinizi tahmin ediyorum. 

2005 Model Mazda 3 HB Sport Dynamic Benzin LPG Otomatik 235bin Km de. 

Aracın kilometresi beni epey endişelendiriyor. Aracımla takasa gireceğiz, fiyat konusunda anlaştık ancak hala karar verebilmiş değilim. 

Değerli fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Niyetlendik bakalım bir işe, Allah utandırmasın.

Mevcut guzumdan çok memnun olmama rağmen. Daha büyük geniş, ferah ve en önemlisi otomatik vites otomobile ihtiyaç duyuyorum. Hem ikinci çocuk hem ilerleyen yaşla beraber alışkanlıklarda yavaş yavaş değişiyor gibi.

Guzumdan da ayrılmak zor olacak, bu güne kadar aracıma ilave  yaptıklarıma bir çoğunuz şahit oldunuz. O yüzden florasanı olan abimi işliyorum, sat kurtul benim aracı sana vereyim diyorum.

Piyasada 2011 Mazda 6 çok az. Olanların çoğuda İstanbul dışından. İlan açıklamalarında kimisi yetersiz, kimiside soru işareti oluşturuyor kafada.

Bakalım kısmetimizde varsa buluruz, bütçemize göre bir Mazda 6
    • azkural
      Yazan: azkural
      Evet arkadaşlar 4 yıldır severek kullandığım mazdamı satıyorum. Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Belki ilgilenen arkadaşlarımız olabilir.  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozenle-kullanilmis-kacirmayin-208755830/detay/

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    • lpakir
      Yazan: lpakir
      Merhabalar aracım ihtiyaçtan acil satılıktır. özellikleri aşağıda yazıyorum ankarada ikamet etmekteyim.   Mazda 323 famila 1.8 1998 model klima, merkezi kilit, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, elektronik aynalar vs. 253 bin km. sıralı sistem lpg (ruhsata işli) motor ve yürüyen aksam sorunsuz. çalışmayan hiç bir aksamı yok (kapı anahtar deliği lambasına kadar) boya yoktur orjinal boyasıyla durmaktadır. lastikler iyi durumda aküsü iyi durumda yaklaşık 1 sene oldu değişeli. yine 1 sene önce baskı balata değişti. 15.11.2014 tarihinde ; yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, bujiler, buji kabloları, antifiriz, cam suyu vs. kışlık bakımı yapıldı   eksikleri---- şöför koltuğu döşemesinde yıpranma var biraz (onun dışında döşeme temiz hiç bir sorun yok) aracımın muayenesi geçti alacak kişi vize yaptıracak sol arka çamurluk üstünde ezilme var biraz yaptıramadım ama boya istemez düzeltilecek sadece. vergi borcu ve trafik cezası var.  toplam muayene dahil borçları 420 tl tutuyor. şu an maddi durumum olmadığı için ödeyemeyiyorum.   aracıma bütün bunlar dahil 8.000 tl istiyorum pazarlık payı var   muayene olmaması kafanızı karıştırmasın muayeneden geçemeyecek bir durumu yok arabanın gayet diri ve sorunsuzdur aracım.   lütfen acil olduğu için ciddi alıcılar arasın. tel1 : 0532 155 08 94 tel2 : 0542 424 04 48
    • mimar2125
      Yazan: mimar2125
      Yeni mazda 3 ü test ettikten sonra  şu an ki aracımı satıp yenisini almaya karar verdim. Dolayısıyla şu an mevcut olan Mazda3 2012 Landirenzo marka LPG li aracımı satıyorum. ilan linki aşağıdadır.

Saygılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-impressive-mazda-3-plus-lpg-li-190340058/detay

• Yeni Oluştur...