Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - IV Ortak Konu.

selbar33

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 777
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
07.05.2016 at 10:50, emregc :

Baya temiz görünüyor. Hyundai biraz sakat marka fakat en üst modeli olunca durum değişir. Tek sorunu Galerici elinden olması. Yani öyle iddia ettiği gibi ilk sahibinden sayılmaz, dolayısıyla alınmaz.

@PekosBill

ilki beni sarmadı en büyük sebebiyse o kadar dikkatli açıklama yapmış fakat  düşük çözünürlüklü resimler koymuş, aracı göremediğim için + açıklama ile boyalı,değişen parça işaretlemesi de biraz uyumsuz.

ikincisi daha iyi görünüyor, net acıklamalar ve detaylı resimler. Satış sebebi ve fiyat bilgisi açıklamaları da gayet yerinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkinci ilanda zaten kaza durumunu zaten belirtmemiş. Türkiye şartlarında her satıcı kaza durumunu tam gerçekliğiyle ilanında bahsetmeli. Kaza durumunu aracı ziyaret edip bakınca görmek asla iyi birşey deil. Araba dışında herşey için gecerli kural aslında.

@Sculpter verdiğin link önceki gönderideki ilanla aynı; yanlış gönderdin herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ikinci ilan tam bi muamma evet :)  bana yazdıgı mesaj aynen şu ''  degısenı kesınlıkle yok sagtarafta boyası ve sol arka camurlukta ıslem ve boya var on kısımda nokta hata sıkıntı yok ''  

ayrıca 2. aracın plakayı googleye yazdım ve araca İstanbul büyükşehir belediyesi tarafından 2012 den itibaren '' taşıma izin belgesi'' verilmiş. ne taşımışlar belli degil ama plakayı kamyondan söküp otomobile takmadılarsa en iyi ihtimalle servis olarak kullanılmış sanırım. Mayıs 5 inde izin belgesinin süresi dolmuş ve 6 mayısta satışa konmuş araç. 1 aydır ikinci el araç bakıyorum ve artık herkese potansiyel üçkağıtçı gözüyle bakar oldum valla smile.png memlekette hiç mi düzgün insan kalmadı anlamıyorum nasıl bu hale geldik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

KM olarak satmaya calışıyor. Resimlere bakınca hakkaten o km'de midir, evet. Kazasız ve boyasız mı, yine evet. Ancak iç resimler yok. Sürücü koltuğu üzerinde bir kılıf mı var. O kadar düşük km yapanın kılıf koymasına gerek olur mu, ufak tefek sorular .) Ayrıca 2010 model ve madem o kadar düşük km diyor kaçıncı sahibinden olduğunu da belirtseydi daha iyi fikir oluşabilirdi. Son olarak, 46.999TL neyin nesidir, böyle bir araç satışında Amerikan mağazalarının satış taktiğini kullanmanın alemi yok.

11 dakika önce, PekosBill :

ikinci ilan tam bi muamma evet :)  bana yazdıgı mesaj aynen şu ''  degısenı kesınlıkle yok sagtarafta boyası ve sol arka camurlukta ıslem ve boya var on kısımda nokta hata sıkıntı yok ''  

ayrıca 2. aracın plakayı googleye yazdım ve araca İstanbul büyükşehir belediyesi tarafından 2012 den itibaren '' taşıma izin belgesi'' verilmiş. ne taşımışlar belli degil ama plakayı kamyondan söküp otomobile takmadılarsa en iyi ihtimalle servis olarak kullanılmış sanırım. Mayıs 5 inde izin belgesinin süresi dolmuş ve 6 mayısta satışa konmuş araç. 1 aydır ikinci el araç bakıyorum ve artık herkese potansiyel üçkağıtçı gözüyle bakar oldum valla smile.png memlekette hiç mi düzgün insan kalmadı anlamıyorum nasıl bu hale geldik.

.) Aslında satıcının ne dediğine değil, ne demediğine bakmak gerekli. Demediği herşey olumsuz birşey olarak ortaya çıkıyor ve bu bahsettiğin "taşımacılık izin belgeli" olayı da öyle ortaya cıkmış. Ancak yine şanslısın baştan yoklayıp öğrendin cunku. Ben 2010'da bir Ford Fiesta almıştım, onda satıcının bana demediği birşey* yüzünden 7000TL girmişti bana, acısı ve anıları hala içimdedir.

* aracın önden ve arkadan sağlam darbe alıp sağdan şarampole düşmesi ve bunun Tramer dışı yapılması gibi .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, revivo73 :

KM olarak satmaya calışıyor. Resimlere bakınca hakkaten o km'de midir, evet. Kazasız ve boyasız mı, yine evet. Ancak iç resimler yok. Sürücü koltuğu üzerinde bir kılıf mı var. O kadar düşük km yapanın kılıf koymasına gerek olur mu, ufak tefek sorular .) Ayrıca 2010 model ve madem o kadar düşük km diyor kaçıncı sahibinden olduğunu da belirtseydi daha iyi fikir oluşabilirdi. Son olarak, 46.999TL neyin nesidir, böyle bir araç satışında Amerikan mağazalarının satış taktiğini kullanmanın alemi yok.

.) Aslında satıcının ne dediğine değil, ne demediğine bakmak gerekli. Demediği herşey olumsuz birşey olarak ortaya çıkıyor ve bu bahsettiğin "taşımacılık izin belgeli" olayı da öyle ortaya cıkmış. Ancak yine şanslısın baştan yoklayıp öğrendin cunku. Ben 2010'da bir Ford Fiesta almıştım, onda satıcının bana demediği birşey* yüzünden 7000TL girmişti bana, acısı ve anıları hala içimdedir.

* aracın önden ve arkadan sağlam darbe alıp sağdan şarampole düşmesi ve bunun Tramer dışı yapılması gibi .)

öncelikle geçmiş olsun fena taşa çarpmışsınız..:( 

araca gelince 6 yaşında araba 11bin km araç kullanılmadığı için koltuklara kılıf takmış olabilir:)  mesaja cevap olarak 46 son diyor. araca satılmıyor diyolar ama araçlar temiz olunca 2 gün durmuyor ilanda bi bize kısmet olmadı temiz dizel... sonunda benzinli impressive alıp tüp taktıracam sanırım :S 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatı çok inmiyorsa gerçek değeri de o kadar demektir. Düşük km'li ve kazasız aracı ben de satsam fiyat cok inmezdim. Araçta herhangi bir gizli kusur olsa, o zaman fiyat inerdi. Tabi genelleme bunlar da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar şu araç için görüşlerinize ihtiyacımvar. 44,5 te anlaştım gibi ama tam olarak içime sinmedi. motor % 81 az gibi, ön kaput elektrikli motosiklet çarptıgı için degişmiş diger boya olan yerlerde exper raporunda var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-hatasiz-mazda3-full-plusfull-sunroof-ilk-sahibinden-295829715/detay

QMXpyy.png

qBqJyd.png

X4WEl3.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

81% bana da düşük göründü. Ekspertiz raporu gayet ayrıntılı ve tutarlı görünüyor yani ölçümün doğruluk oranı yüksek. Aracın yaşına bakıyoruz henüz 5, yani bu durumda motor layıkıyla kullanılmamış gibi görünüyor. Bir de ilanda boyanan parçaları işaretlemiş ancak değişeni işaretlememiş. Ben olsam almazdım, son karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, PekosBill :

arkadaşlar şu araç için görüşlerinize ihtiyacımvar. 44,5 te anlaştım gibi ama tam olarak içime sinmedi. motor % 81 az gibi, ön kaput elektrikli motosiklet çarptıgı için degişmiş diger boya olan yerlerde exper raporunda var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-hatasiz-mazda3-full-plusfull-sunroof-ilk-sahibinden-295829715/detay

%81 olarak belirtilen değer @3240rpm de edilmiş fakat 105 bg bu araçta 6000 devirde elde ediliyor. bunu göz ardı etmişsiniz. 

@revivo73 ön kaputta DE olarak işaretlemişler değişen yerini. :)

Ama motor çotor çarpmış anlamam ben. demişmiş mi ? değişmiş. kimseye anlatamazsın. bence fiyat yüksek.

Bu arada exspertizde Torku 189 Nm mi okuyorum bana mı öyle geliyor ? ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekspertiz raporunda işaretli ancak Sahibinden de değişen parça kısmında işaretli değil; neden değil ki. Bunu birçok satıcı yapıyor. İlanda bahsetmiyor görüşmeye gelince bakınca anlaşılıyor.

Motor güç eğrisinde 3240rpm sonrası güç ani düşüşe giriyor yani o ölçüme göre fabrikasyon speklerinin cok aşağısında bir durum var. Tork rakamınaysa resim cok ufak old için bakmadım fakat gerçekten 189.8 N.m olarak okunuyor ki bu yazım hatası değilse mümkün olmayan yükseklikte değer. Aslında en iyisi aracı bilenin yolda kullanması. Benim araç için de çoğu alıcı ve satıcı, gelişigüzel yerlere kompresyon ölçtürüolar ancak çıkan rakamlar kafadan yanlış ve ölçüm şartlatrıan uygun değil, yanıltıcı o yüzden arabanın içine 4 kişi binin yokuş yukarı otobanda spor motosiklet gibi hızlanabiliyor olması gerekli diyorum, hızlanamıyorsa zorlanıyorsa motor eskimiştir diyorum al sana en iyi test .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-tek-kusuru-guzelligi-mazda-kim-bilir-belkide-hayat-onda-300335776/detay

satılık dizel mazda, imperssive, comfort ne ararsan var, jantlar üst model, klima düğmeleri comfort, donanım seçeneklerinde neler yokki, ne ararsan var. sanıyorum mazda az bilinen marka olduğu için yuttururuz mantığı. böyle galericilik olmaz. Ticari ahlaka uymaz, nerde Esnaf atamız AHİ EVRAN.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, renegade :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-tek-kusuru-guzelligi-mazda-kim-bilir-belkide-hayat-onda-300335776/detay

satılık dizel mazda, imperssive, comfort ne ararsan var, jantlar üst model, klima düğmeleri comfort, donanım seçeneklerinde neler yokki, ne ararsan var. sanıyorum mazda az bilinen marka olduğu için yuttururuz mantığı. böyle galericilik olmaz. Ticari ahlaka uymaz, nerde Esnaf atamız AHİ EVRAN.

Esasen temiz bir araç hatta ilana göre 700TL lik Tramer haricinde esasen fabrikasyon görüntüde ancak o kadar temiz araca o kadar destan yazılması da biraz ilginç. Tamam satışı renklendirmek için herkes istediği mesafeye gidebilir fakat ekspertiz raporu satıcı ile aynı firma. Kendi seçtiğim başka bir yerde ekspertiz istersem "ekspertizi zaten yapıldı, başka yere yaptırılmaz" gibi bir bahaneyle yapamazsam olay bşka boyut kazanır. Ancak öyle birşeyin olacağını sanmıyorum. Fakat bu türden muhabbet olmaması için istediğiniz yerde ekspertiz yaptırabilirsiniz şeklinde not ekleyebilirlerdi.

Kaçıncı sahibi konusu var bir de. Bugün başka birkaç ilana baktım açıklamada 2. sahibiyim, 3. sahibiyim gibi ifadeler vardı, ilanda onun yer alması ufak ama önemli ayrıntıdır fakat bu ilanda yok. Ve video var deyince kaputu açıp motor sesini veya yolda giderken sesini duyabileceğim bir video var zannettim ancak genel bir tanıtım videosuna bir linkmiş sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2016 at 23:17, PekosBill :

Valla ben iki ay kadar dizel aradım, düzgününü 46 bin den aşağı veren yok. Mecbur Benzinli impressive aldım, haa memnunmuyum çok memnunum. Manuel aracım, düzgün kullandığım sürece şehiriçi 30krş civarında seyrediyor. Dizelinde yakacağı 24krş tur. Ayrıca dizellerde zaten sunroof eksiside var, artı bakımları daha maliyetli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Niyetlendik bakalım bir işe, Allah utandırmasın.

Mevcut guzumdan çok memnun olmama rağmen. Daha büyük geniş, ferah ve en önemlisi otomatik vites otomobile ihtiyaç duyuyorum. Hem ikinci çocuk hem ilerleyen yaşla beraber alışkanlıklarda yavaş yavaş değişiyor gibi.

Guzumdan da ayrılmak zor olacak, bu güne kadar aracıma ilave  yaptıklarıma bir çoğunuz şahit oldunuz. O yüzden florasanı olan abimi işliyorum, sat kurtul benim aracı sana vereyim diyorum.

Piyasada 2011 Mazda 6 çok az. Olanların çoğuda İstanbul dışından. İlan açıklamalarında kimisi yetersiz, kimiside soru işareti oluşturuyor kafada.

Bakalım kısmetimizde varsa buluruz, bütçemize göre bir Mazda 6
    • azkural
      Yazan: azkural
      Evet arkadaşlar 4 yıldır severek kullandığım mazdamı satıyorum. Sizlerin de bilgisi olsun istedim. Belki ilgilenen arkadaşlarımız olabilir.  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ozenle-kullanilmis-kacirmayin-208755830/detay/

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    • lpakir
      Yazan: lpakir
      Merhabalar aracım ihtiyaçtan acil satılıktır. özellikleri aşağıda yazıyorum ankarada ikamet etmekteyim.   Mazda 323 famila 1.8 1998 model klima, merkezi kilit, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, elektronik aynalar vs. 253 bin km. sıralı sistem lpg (ruhsata işli) motor ve yürüyen aksam sorunsuz. çalışmayan hiç bir aksamı yok (kapı anahtar deliği lambasına kadar) boya yoktur orjinal boyasıyla durmaktadır. lastikler iyi durumda aküsü iyi durumda yaklaşık 1 sene oldu değişeli. yine 1 sene önce baskı balata değişti. 15.11.2014 tarihinde ; yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, bujiler, buji kabloları, antifiriz, cam suyu vs. kışlık bakımı yapıldı   eksikleri---- şöför koltuğu döşemesinde yıpranma var biraz (onun dışında döşeme temiz hiç bir sorun yok) aracımın muayenesi geçti alacak kişi vize yaptıracak sol arka çamurluk üstünde ezilme var biraz yaptıramadım ama boya istemez düzeltilecek sadece. vergi borcu ve trafik cezası var.  toplam muayene dahil borçları 420 tl tutuyor. şu an maddi durumum olmadığı için ödeyemeyiyorum.   aracıma bütün bunlar dahil 8.000 tl istiyorum pazarlık payı var   muayene olmaması kafanızı karıştırmasın muayeneden geçemeyecek bir durumu yok arabanın gayet diri ve sorunsuzdur aracım.   lütfen acil olduğu için ciddi alıcılar arasın. tel1 : 0532 155 08 94 tel2 : 0542 424 04 48
    • mimar2125
      Yazan: mimar2125
      Yeni mazda 3 ü test ettikten sonra  şu an ki aracımı satıp yenisini almaya karar verdim. Dolayısıyla şu an mevcut olan Mazda3 2012 Landirenzo marka LPG li aracımı satıyorum. ilan linki aşağıdadır.

Saygılar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-impressive-mazda-3-plus-lpg-li-190340058/detay

• Yeni Oluştur...