Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bakım Fiyatları

xendaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yılda 1 defa giderdeniz garanti bozuluyor mu? Toyota da bu yılda 2 bakıma başladı son 2 3 senedir. Ama 8-9 ay sonra gidenler garantiden çıkarılmıyormuş.

Aynı şekilde aslında yılda 1 ve 15bin km bakım aralığıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seve seve. Mitsubishi yıllık 400-500 arası tutar. Kaldıki pahalı dedikleriniz bile halen yıllık baz alırsak yine mazda dan ucuz. Ben mazda pahalı demiyorum ama sizib diğerlerinden ucuz demeniz benin yıl sonunda cebimden çıkacak paraya göre yine pahalı. Mazdanın kasasına para girmesi için uydurmuşlar yılda iki defa bakıma çağırıyorlar. Sizce mazda gibi kaliteli bir marka neden yılda iki defa bakıma çağırır. Üstelik servis kitapçığında bile yıllıl takvim var altı ayda bir bakım yok. Ya km ye ya 12 aylıkdır. Altı ay saçma bunu biliyoruz. Üstelik bunu mazda tr ye de sordum ve tr yol koşullarından dolayı altı ayda bir bakıma çağrıldığını söylüyorlar. Ne yani şimdi mazda hyundai dan daha mı kalitesiz oluyor. Yada mitsubishi spacestar ya yılda bir çağırır yada 20.000 km de. Bu tamamı ile tr deki mazda yetkililerin kasaya para toplaması ile alakalı. Size yılda iki defa bakıma gitmek normal mi geliyor ben bunu anlamıyorum. Mazda yı bende çok seviyorum gönlümde halen skyactiv mazda 3 yatıyor ama yılda iki defa bakıma sokmak biraz ağır kaçıyor.

Hangi markalara pahalı demişim?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi markalara pahalı demişim?

Evet dememişsiniz aslında ben öyle algılamışım. Ama mazdanın yılda iki defa bakıma çağırmaktan vaz geçmesi gerekir. Bana abartılı geliyor.

Yılda 1 defa giderdeniz garanti bozuluyor mu? Toyota da bu yılda 2 bakıma başladı son 2 3 senedir. Ama 8-9 ay sonra gidenler garantiden çıkarılmıyormuş.

Aynı şekilde aslında yılda 1 ve 15bin km bakım aralığıdır.

Toyota şuan da öyle değil. Daha geçen c.tesi konuştum yılda bir dediler.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota forumundan taze bir paylaşım , Corolla 2014 dizel otomatik advance

1- 10.000 bakim                                   108 tl
2- Atık malzeme bertaraf ücreti                  1 tl
3- Klima temizliği                                    9,5 tl
4- Karter tapa contası                             2,5 tl
5- Kabin hava filtresi                           62,06 tl
6- Yağ filtre elemanı                           22,82 tl
7- Toyota motor yağı prem 5w30       135,14 tl
8- Fren temizleyici                                 3,49 tl
9- Cam yıkama suyu                             3,76 tl
10- Klima temizleyici                           26,43 tl
KDV                                                    65,65 tl
İndirim                                               10,00 tl
TOPAM                                            430,35 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet dememişsiniz aslında ben öyle algılamışım. Ama mazdanın yılda iki defa bakıma çağırmaktan vaz geçmesi gerekir. Bana abartılı geliyor.

Toyota şuan da öyle değil. Daha geçen c.tesi konuştum yılda bir dediler.

Toyota forumunda aktifim. Kaç kişi yeni araç aldıysa hepsi 6 ayda 1 bakımdan şikayetçi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota forumunda aktifim. Kaç kişi yeni araç aldıysa hepsi 6 ayda 1 bakımdan şikayetçi.

Toyota Sonkarı şimdi tekrar arayıp sordum. Sıfır araçlarda klasik 1000 km bakımı var altı ay içinde bin km dolmaz ise altıncı ayda bin km bakımına ücretsiz gidiliyor. Haliyle yıllık bakımda diğer altıncı aya denk geliyor. Ama sonra sadece yılda bir defa bakıma çağrılıyor veya 10 bin km. Hangisi önce dolarsa.

Buarada ben yaris için sordum. Diğer modelleri için durum nasıl bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ayda bir bakım olayının savunulacak bir yanı yok. Tamamen servis kalkındırmak için düşünülmüş. Servis kalkındıracağım derken insanları markadan uzaklaştıran bir uygulama bu. Kalktı, kalkacak, değişti değişecek derken hâlâ bir güncelleme yok ne yazık ki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ayda bir bakım olayının savunulacak bir yanı yok. Tamamen servis kalkındırmak için düşünülmüş. Servis kalkındıracağım derken insanları markadan uzaklaştıran bir uygulama bu. Kalktı, kalkacak, değişti değişecek derken hâlâ bir güncelleme yok ne yazık ki.

Katılıyorum söylediklerinize, aracım 6 aylık ve 5.000 km'de, asfalt yoldan hiç çıkmadım. Türkiye yol şartlarıymış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrudur mesela bildiklerim arasında reno yılda bir çağırıyor. Fluence yıllık bakıma 550-600 arası bir ücret istiyorlar. (periyodik hafif bakım)

Sonra Vw yılda bir bakım. Minimum 600 liradan başlıyor bakım.

Bir iki örnekte siz vermek ister misiniz?

abi 2015 dizel jetta 15bin veya yılda 1 bakım..538tl (otopark diye bir arac test kanalı var.orada aracı tanıtan arkadas bakım giderlerinide saymıstı,,bmw 116 800-900tl arası)

1 yılda mazdamız 10 bin veya 2 bakım oluyor oda 750-800tl yi buluyor..hoş değil,,6 ayda 1 bakım mantık dışı,,zaten garantiyi boşa uzatmamıslar 5yıla >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abd bin vw kestiği ceza ve hisselerin düşmesinden sonra vw grubu da bakım, sarf malzeme gibi şeylere zam yapabilir.

sanmıyorum ya o kadar da değil bnce.dünyanın en büyük üreticilerinden biri,para toplamak için zam yapması acizlik olur,kullanıcıları aptal yerine koymak olur..

ha doğus oto bunu fırsat bilip yapar mı,yapar valla :2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanmıyorum ya o kadar da değil bnce.dünyanın en büyük üreticilerinden biri,para toplamak için zam yapması acizlik olur,kullanıcıları aptal yerine koymak olur..

ha doğus oto bunu fırsat bilip yapar mı,yapar valla :2funny:

Satış ve servis kampanyası başlatabilir. İndirim, finansman, takas desteği, taksit vs gibi kampanya başlatırsa şaşırmamak lazım.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen arkadaşımın servisine bir araç geldi.

Ön takımdan ses geliyor diye şikayeti var.

Kısa kesiyorum : travers somunlari gevşemiş. Servise Gelmese, yolda motor sanziman yere düşecek belki.

Bence 1 yıl, kontrol için uzun bir süre.. 6 ay bile çok da, pazar böyle..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eylülde mazda3 sedan aldık arabanın bakım zamanı ne zaman oluyor ? bazıları 6 ay yazmış bazılarıda km ?

6 Ay / 10.000 Km. Hangisi önce dolarsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracımı geçen sene izmit haldızlardan aldım.1 sene olmak üzere.şu an 9.000 km.de.Genel olarak aracımdan memnunum.Bakımınıda kendimde servis olduğumdan iyi bir ustaya yaptırmak istiyorum.2 alternetifim var.Ya 200 km.yol gideceğim
haldızlarda yaptıracağım.Yada 70 km. uzaklıktaki bursa inallara gideceğim.Aklım yakın olmasından dolayı inallarda.Ama aracı aldığım yerde daha ilgi alaka olur diye düşünüyorum.
Haldızları aradım 380 tl.fiyat verdiler.inallar 400 tl dedi.
Haldızlar haftaya kampanya var dediler.İnallar bilgimiz yok dedi.
Polen filtresi 2 side 100 tl fiyat verdi artı olarak ama 20.000 km.de değişecek dediler.sizce değiştireyimmi yoksa seneyemi değiştireyim.
Siz olsanız hangi servise gidersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracımı geçen sene izmit haldızlardan aldım.1 sene olmak üzere.şu an 9.000 km.de.Genel olarak aracımdan memnunum.Bakımınıda kendimde servis olduğumdan iyi bir ustaya yaptırmak istiyorum.2 alternetifim var.Ya 200 km.yol gideceğim

haldızlarda yaptıracağım.Yada 70 km. uzaklıktaki bursa inallara gideceğim.Aklım yakın olmasından dolayı inallarda.Ama aracı aldığım yerde daha ilgi alaka olur diye düşünüyorum.

Haldızları aradım 380 tl.fiyat verdiler.inallar 400 tl dedi.

Haldızlar haftaya kampanya var dediler.İnallar bilgimiz yok dedi.

Polen filtresi 2 side 100 tl fiyat verdi artı olarak ama 20.000 km.de değişecek dediler.sizce değiştireyimmi yoksa seneyemi değiştireyim.

Siz olsanız hangi servise gidersiniz?

Haftaya kampanya var, bekleyin derim öncelikli olarak. İnallar'ın kampanyadan haberimiz yok demeleri biraz garip olmuş. Biz Mazda kullanıcılarının haberi var, ama onların haberi yok. Halt yemişler....Ya telefona çıkan personel habersiz, yada işlerine gelmiyor..

Bence 200 km yol yapmaya gerek yok. Bursa İnallar'da bakımınızı yaptırabilirsiniz. Sonuç itibari ile zor zahmetli bir işiniz yok. Periyodik bakım yapılacak. Serviste ilgili ve titiz bir kullanıcı olduğunuz vurgularsanız. Onlarda ona göre eminim davranacaklardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...