Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bakım Fiyatları

xendaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok da pahalı değil değişen malzemelere bakın diğer servislerle karşılaştırın bakalım hangisi pahalı. Mazda en ucuz servislerden biri. İşçilik olsun, parça fiyatı olsun, ya da bana çok indirim yapıyorlardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 bin bakımı konya servisinde eylülde yaptırdım 343 TL senelik 700 e gelecek. . Diğer markaların evet pahalı ama totalde onlar karlı oluyor sanırım. . .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir fikir vermesi açısından. kız arkadaşımın ford fiestası 30 bin km bakıma girdi bugün. az önce aldık

1136 tl!!

mazda şöyle pahalı böyle pahalı muhabbeti yapanlar için bir dipnot olsun bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiestanın o derece yüksek olması Mazda'nın da pahalı olmadığını göstermez bence.

Navim'in dediği gibi yıllık 700'e falan denk gelen bakım (benzinli araç için) fazladır bence de. C segmenti olmasa da önceki aracım dizel Clio3'ü 10bin'de bir götürürdüm servise ve 200 civarında bir masrafı çıkardı.

Usta, "Artık Clio'lar 15bin'de hatta 20bin'de gelmeye başladı, isterseniz değiştirelim periyodunu bilgisayara bağlayıp" demişti. Bu masrafımı düşüreceği hâlde kabul etmemiştim. Mazda'nın 6 ay sınırlaması adaletli değil bence!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, benim de ilk dikkatimi çeken o oldu. Hani bi' 30bin kilometre dayanabilen bir şey olsa da içimiz acımasa o kadar parayı vermeye...

Polen fitresini km ile kıyaslamak mümkün değil. Kullandığınız tozlu, isli, pisli ortam çok etken. Aynı şekilde iklim koşullarına bağlı olarak, klima kullanma süreleri değişkendir. O yüzden 20 bin ve katları yada 30 bin katları diye bir süreye bağlamak hatalıdır.

20 Bin km otomobilini kullanan kişi hiç klima kullanmaz yahut çok az kullanır. Polen filtresi haliyle temiz kalır.

Ama ben 10 bin kullanmışımdır. Ama sürekli klima açık vaziyettedir. Bir de üzerine toz, toprak, kirli hava olursa. 10 Binin sonunda bile değişme icap edebilir.

O yüzden her bakımda kontrol edilmeli diye düşünüyorum. Lakin Polen filtresini olduğu yerden dolayı olsa gerek. Söküp kontrol edip takmak zahmetli iş. O yüzden her bakımda bu işe girmiyor servis. Ancak istek olursa yapıyorlar. Ben Yazın ve kışın kontrol ettiriyorum. İlkbahar ve sonbahar'da klima kullanımım az olduğu için gerek duymuyorum.

Kurlar aldı başını gidiyor.Haliyle ithal ürünler olduğu içinde fiyatlara yansıyor.

Çok da pahalı değil değişen malzemelere bakın diğer servislerle karşılaştırın bakalım hangisi pahalı. Mazda en ucuz servislerden biri. İşçilik olsun, parça fiyatı olsun, ya da bana çok indirim yapıyorlardı.

Mustafa'm güzel bir konuya değinmişsin. Bir kıyaslama yaparken orjinal ve yan sanayi ürünü incelerken. Her iki ürünüde elinimize alıp inceledikten sonra. Ve hatta kullandıktan sonra yorumlamak, daha mantıklı,vicdanlı ve adaletli olacaktır.

Öbür türlü her şey varsayımdan öteye değil..

6 ay öce ki döviz kuru ile şimdi ki kur aynı mı ? Geçen bir arkadaş daha 6 ay önce ki değiştirdiği parçanın çok zamlandığını söyledi. Hemen 6 ay önceki döviz kuruna bölüp, bu günkü kurla çarptım arada +2 lira gibi bir fark çıktı.  Bu rakamdan da %20 indirim yapıyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortada bi gerçek var ama biz halâ o araçta şöyle, bu araçta böyle deyip mazda'yı aklamaya çalışıyoruz. Bu benim ilk aracım değil daha öncede Suzuki(benzinli) vardı bende, onu da sıfır alıp 5 yıl bindim. Yılda bir bakıma götürürdüm ve yine aynı servise yaklaşık aynı bedelleri öderdim. Ama dikkatinizi çekerim yılda bir. Yazık, miadı dolmadan değişen parçalara da, yağa da vs.yazık.

Aracımdan memnunum fakat; Türkiye distribütörünün satış ve servis politikalarından memnun değilim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arakadaşlar, bu gün aracımı 10.000 bakımı için Ankara SK Oto'ya teslim ettim ve yaklaşık 4 saat sonra aracı güzelce yıkanmış şekilde  teslim ettiler.

Yapılan işlemler :

• Yağ Değişimi 4 lt 27.03 x 4 : 108,12 TL
  • Conta 1 adet 3.47 TL
  • Genel Temizleme Spreyi 8,48
  • Cam Temizleme Suyu 3,5 TL
  • Hava Filtresi 42,74 TL
  • Yağ Filtresi 24,73 TL
  • Atık Filtre Bedeli 5 TL
  • Bakım İşçiliği 72 TL

Toplam : 243,94 TL 

Rakam bana çok uygun geldi. Tabi sonbahar kampanyası da bu fiyatı güzelleştiren en büyük etken :D 

Ancak parça fiyatları çok pahalanmış . Kauçuk paspasa bende indirimle beraber 160 tl dediler . Ufaktan dudağım uçuklamadı değil :D 

Herkese iyi günler  :egy:  :egy:  :egy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arakadaşlar, bu gün aracımı 10.000 bakımı için Ankara SK Oto'ya teslim ettim ve yaklaşık 4 saat sonra aracı güzelce yıkanmış şekilde teslim ettiler.

Yapılan işlemler :

• Yağ Değişimi 4 lt 27.03 x 4 : 108,12 TL
  • Conta 1 adet 3.47 TL
  • Genel Temizleme Spreyi 8,48
  • Cam Temizleme Suyu 3,5 TL
  • Hava Filtresi 42,74 TL
  • Yağ Filtresi 24,73 TL
  • Atık Filtre Bedeli 5 TL
  • Bakım İşçiliği 72 TL
Toplam : 243,94 TL

Rakam bana çok uygun geldi. Tabi sonbahar kampanyası da bu fiyatı güzelleştiren en büyük etken :D

Ancak parça fiyatları çok pahalanmış . Kauçuk paspasa bende indirimle beraber 160 tl dediler . Ufaktan dudağım uçuklamadı değil :D

Herkese iyi günler :egy::egy::egy:

Çok özür dileyerek ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Paspas parça değil aksesuar.

Maalesef aksesuarlar evet biraz pahalı kalabiliyor. Ama bu durum tüm otomobil firmaları için geçerli.

Hemen küçük bir örnek vereyim. Şirket otomobili Citroën C5 için arka tarafa takmatik perde fiyatı sorduk. 400 küsür +KDV dediler. 200 küsüre cam filmi yaptırdı arkadaşım.

Ama keşke hesaplı olsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizde polen filtresi var herhalde.

hayır yok.iki servisede sordum.polen 20.000 de bir değişecek ve 100 tl. dediler.380 tl fiyat verdiler.indirimli 300 tl civarı dediler.birde cumartesi gittim.randevuda almıştım üstelik.ama sezer bey yok dediler.gerisin geriye döndüm.bu mazda servislerinin tavırları hiç hoşuma gitmedi( bursa- inallar).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır yok.iki servisede sordum.polen 20.000 de bir değişecek ve 100 tl. dediler.380 tl fiyat verdiler.indirimli 300 tl civarı dediler.birde cumartesi gittim.randevuda almıştım üstelik.ama sezer bey yok dediler.gerisin geriye döndüm.bu mazda servislerinin tavırları hiç hoşuma gitmedi( bursa- inallar).

Böyle şeyler kötü tabii. Bir ciddiyet bekliyor insan.

Bakım masrafına gelirsek; kdv dahi 300 demiş olabilirler mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kdv sini sormadım.ama 2-3 ay önce 250-300 e yapılan bakıma şimdi indirim ayağına 380 çekip sonra kampanya yapıp 300 tl fiyat yazmak en hafif tabirle karşındakini APTAL yerine konmaktır.arkadaş yukarda 250 vermiş.nasıl oluyor anlamıyorum.telefondaki tavırlarıda ister gel ister gelme tavrıydı.forumdan kemal beyin selamı var dedim.HE HE diye cümle kullandılar.açıkçası izmit haldızlara gitme niyetim var.

Böyle şeyler kötü tabii. Bir ciddiyet bekliyor insan.

Bakım masrafına gelirsek; kdv dahi 300 demiş olabilirler mi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün forumdan başka bir arkadaşta 400 tl vermiş ve sonucunda benden faturayı göndermem i rica etti bende gönderdim. İsterseniz size de ulaştırabilirim. Böylece somit bir delille karşılarına çıkabilir hatta şikayet edebilir siniz

Ben kdv dahil 243 tl verdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün forumdan başka bir arkadaşta 400 tl vermiş ve sonucunda benden faturayı göndermem i rica etti bende gönderdim. İsterseniz size de ulaştırabilirim. Böylece somit bir delille karşılarına çıkabilir hatta şikayet edebilir siniz

Ben kdv dahil 243 tl verdim

Şarj cihazını alamadınız yani :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şarj cihazını alamadınız yani :)

Yok alamadım, paspas alayımda tamamlayım diyordum paspaslar olmuş 160 tl , kalsın arkadaş. :D 20 tl lik Şarj cihazı için 160 tl fazladan veremem :D :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah arkadaşlar, haftaya ilk 6 aylık bakıma gideceğim.Bakalım bana ne fiyat çıkaracaklar.Bakım fiyatları hemen hemen aynı düzeyde...Keyifli sürüşler..Tek baş ağrımız sd kartın pahalı olması..alamadık bir türlü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Mazda Elazığ bayiyi aradım ve 10.000bakımı için fiyat istedim 350TL dediler kampanya dahil.

Acıkcası kampanya cokta inandırıcı gelmedi bana. İki ay önce arabamı aldığımda 140 küsür olan paspaslar şu an 160 lira ki diğer aksesuarlarda kampanyaya özel %20 artırılmış yani diyorlar ki;

Gel vatandaş yüzde 20 zamı yaptım ben zaten ama size alın kampanya yüzde 20 indirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...