Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bakım Fiyatları

xendaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Erzurum Mazda servisinde 360 liraya otomatik ayna katlama+karşılama aydınlatması aldım.Kampanya yapılmadan önce fiyat 450 TL.Bence servisten servise kar marjı değişiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın 6 aylık bakımı için dün Çorlu Mazda daydım.Bakım 250TL tuttua.Poverbank alabilmem için 300TL ve üstü hesap çıkması gerekiyordu.50TL ye carbonclean yaptırdım.ve aldım.ufak taş çiziklerini de rötuşla kapattılar.Çorlu Mazda daki görevlilerin yakın ilgisi ve hizmetleri beni fazlasıyla memnun etti ve bir Mazda ailesi olmamın önemini artırdı.Honda daki yüksek bakım ücretlerinden sonra bu iyimser olmamı sağladı.Devletin yedek parçadan araç kdv si ötv ek taşıt vergiler gibi ödemeler almasından dolayı paspas dahil her şey kesilmiş.yani hiç bir marka aksesuar veremiyormuş.navigasyon sd kartını neden fiyata yansıtıp araçla vermiyorsunuz dediğimde onun da kdv ötv ek taşıt gibi vergiye sokup 1700TL lik ücretin araç fiyatında 3000TL ye çıkacağını o yüzden yapılamadığını söylediler.Neyse Çorlu Mazda ya başta Oktay ve servisustası Cihana teşekkürler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arakadaşlar, bu gün aracımı 10.000 bakımı için Ankara SK Oto'ya teslim ettim ve yaklaşık 4 saat sonra aracı güzelce yıkanmış şekilde  teslim ettiler.

Yapılan işlemler :

• Yağ Değişimi 4 lt 27.03 x 4 : 108,12 TL
  • Conta 1 adet 3.47 TL
  • Genel Temizleme Spreyi 8,48
  • Cam Temizleme Suyu 3,5 TL
  • Hava Filtresi 42,74 TL
  • Yağ Filtresi 24,73 TL
  • Atık Filtre Bedeli 5 TL
  • Bakım İşçiliği 72 TL

Toplam : 243,94 TL 

Rakam bana çok uygun geldi. Tabi sonbahar kampanyası da bu fiyatı güzelleştiren en büyük etken :D 

Ancak parça fiyatları çok pahalanmış . Kauçuk paspasa bende indirimle beraber 160 tl dediler . Ufaktan dudağım uçuklamadı değil :D 

Herkese iyi günler  :egy:  :egy:  :egy:

Bence de çok güzel fiyat. Başayar 350 TL fiyat veriyor ve aracı verdiğinizde yıkayıp da vermiyor evime yakın diye mebbaşayar a götürüyordum ama SK yı deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın 6 aylık bakımı için dün Çorlu Mazda daydım.Bakım 250TL tuttua.Poverbank alabilmem için 300TL ve üstü hesap çıkması gerekiyordu.50TL ye carbonclean yaptırdım.ve aldım.ufak taş çiziklerini de rötuşla kapattılar.Çorlu Mazda daki görevlilerin yakın ilgisi ve hizmetleri beni fazlasıyla memnun etti ve bir Mazda ailesi olmamın önemini artırdı.Honda daki yüksek bakım ücretlerinden sonra bu iyimser olmamı sağladı.Devletin yedek parçadan araç kdv si ötv ek taşıt vergiler gibi ödemeler almasından dolayı paspas dahil her şey kesilmiş.yani hiç bir marka aksesuar veremiyormuş.navigasyon sd kartını neden fiyata yansıtıp araçla vermiyorsunuz dediğimde onun da kdv ötv ek taşıt gibi vergiye sokup 1700TL lik ücretin araç fiyatında 3000TL ye çıkacağını o yüzden yapılamadığını söylediler.Neyse Çorlu Mazda ya başta Oktay ve servisustası Cihana teşekkürler..

Motor yağı ne kullanıldı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava Filtre                                   42,74 TL

Yağ Filtre                                     24,73 TL

Magnatec Prof 5W-30                 161,02 TL(5 litre)

Sarf Malzeme                               10 TL

Çevko                                            5 TL

A.T Sıvısı                                       4 TL

Servis İşçiliği                                  90 TL

Toplam                                         337,49 TL 

İskonto                                          40,5

Ödenen                                         296,99 TL + KDV = 350,44 TL

Özellikle motor yağı kalemi dikkat çekici. Araç Mazda 3 , Skyactiv , Servis Esoto; Eskişehir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fiyatlar bana biraz pahali geldi. Ama ben uzun suredir Turkiye'de arac bakimi yaptirmadim o nedenle cok tecrubem yok. Toyota, Honda gibi markalarda da boyle mi yag degisimi fiyatlari? Faturada servis isciligine servise suresini birim olarak yaziyorlar mi? (yani saat veya dakika olarak)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu bakımlar zorunlumu ben bayide sordugumda zorunlu değil demişlerdi 6 ayda bir değilde 10bin kmde de yaptırsanız olur şeklinde belirttiler

düşününce şimdi 950tl vergi + 800-tl ortalama bakım 1750tl sadece vergi bakım + trafik sigortası kaskosuda  2.000 - 2.500 tutsa kabaca 4.000 desen yıllık benzin hariç çok para :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Selamlar. Nerede okudum hatirlamiyorum fakat bir arkadasimiz yetkili bir mazda servisinin petrol ofisinin yagini kullandigindan bahsetmisti. Bu konu yetkili servislere olan guvenimi sarsti. Araç için bir yağ tercihi yapmak istiyorum gerekirse yağini alipda giderim yetkili servise sizlerin yağ tercihi konusunda düsüncelerini almak isterim. Castrol sitesinde 1.5skyactive için 0w 20 diyor fakat bu yağ ülkemizde yok. Mobilde skyactive motor için bir seçenek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yağ konusu malesef çok istismar edilen bir konu.Benim aracıma servis kar marjı güderek 10w40 yarı sentetik castrol yağ kullanmayı uygun görüyor.

ancak ben mobil 1 yada castrol edge 0w-20,5w30, 0w30 veya 0w40 yağ koymak istediğimizde olmaz diyor. Burada bence belli başlı bazı hususlar önemli ;

1- Aracınızdaki kullanılacak motor yağı kullanıcı el kitabında detaylıca belirtilmiştir. Sertifika onayına sahip herhangi bir yağ kullanmanız doğru olur kanısındayım.Fabrikasyon olarak genelde 0w20 tam sentetik yağla gelir. Kullanılacak yağ seçiminde bulunulan bölge sıcaklık koşulları ve aracın kullanım koşulları önemli. Ben teknolojisi yüksek yeni motorlarda tam sentetik yağ kullanımını tercih ederim. Sonuçta Kaskas bozkırında 12 litrelik merso motoruna marş bastırmayacaksanız çokta fazla takılmayın. Şuan yarı sentetik motor yağlarıda aracınızı en az 10bin km korur, tam sentetiklerde ise 20 bin km. Aracınız uzun süre yatıyorsa , aşırı performanslı bir kullanımınız varsa ( red line olarak fabrikasyon hız limitlerinde uzun süreler gidiyorsanız yada yaz-kış  iklim koşulları arasında fazla bir sıcaklık farkı gibi) 6 ayda bir yağ değiştirmenizi tavsiye ederim.

2- Yağ tercihi konusunda ben olsam direk üretici firmalar arasında Mobil 1 esp, castrol edge veya eneos ( dünyada 5.büyük enerji ve yağ üreticisidir ve japon araçların genelde fabrika dolum yağıdır.) tercih ederdim. toyota kullanıyorum ama toyotanın serviste kullandığı yağı kesinlikle kullanmam. Çünkü hem yağ üreticisi değil hemde kapalı şişe yağ fiyatından  fatura edip açık büyük yağ varillerinden dolum yapıyorlar. Serviste bakımdan sonra aracına fazla yağ konulduğu için geri gelen çok kişi gördüm. Bu bir güven meselesidir benim için. Aracınızı serviste bildiğiniz bir ustaya emanet ediyorsunuz ancak bakımı usta değil çırak yapıyor. Tecrübe en pahalı öğrenme yöntemi deyip geçiyorum.:kafa:

3- Eğer yağı dışarıdan temin edecekseniz yağı satın aldığınız yer çok önemli , malum burası Türkiye hile hurdayı çok seviyoruz.:sopa:

4- Yağ mevzusu çok derin bir mevzu. ben Kitapçıkta belirtilen değerlerde bir yağ alırım ve ne firma nede viskoziteyi kolay kolay değiştirmem.km artıkça kullanıma bağlı olarak motor yağ yakması artar. her motor yağ yakar . motorun yaktığı yağ  normalden fazla ise viskozitesi biraz daha yüksek bir yağa geçersiniz olur biter ( 5w30 dan 5w40 gibi)O0

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkdaşlar artık aracı bakıma götürmeyecek gibiyim . Hesap yaptım yıllık ortalama minimum 800 tl gidiyor  . 10 binde 343 verdim km yükseldikçe ücrette yükselecek. Birçok işi kendim yapabilirim yapamasam bile dışarıda 300 tl ye bu işi hallederim o da maximum. yılda ya da 20 bin km de götürürüm . Nede olsa yurtdışında bu şekilde. Değilse diğer türlü işin içinden çıkamayacam 10 bin ya da 6 ay insanı zorluyor .

****800 BAKIM+1000 KASKo + 1000 DEVLET BABA mtv + 400  ZORUNLU SİGORTA+ 400 DEVET BABA ZORUNLU TRAFİK CEAZSI :) vs vs . 2tl olan benzin 4.50 Bu ne arkdaş yeaa :)... Ha bismillah desen  araç kontağı aylık 500 den başlıyor satıp eşek mi alsam bilemedim ötv mtv kdv  hiç bişi yok :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, navim :

Arkdaşlar artık aracı bakıma götürmeyecek gibiyim . Hesap yaptım yıllık ortalama minimum 800 tl gidiyor  . 10 binde 343 verdim km yükseldikçe ücrette yükselecek. Birçok işi kendim yapabilirim yapamasam bile dışarıda 300 tl ye bu işi hallederim o da maximum. yılda ya da 20 bin km de götürürüm . Nede olsa yurtdışında bu şekilde. Değilse diğer türlü işin içinden çıkamayacam 10 bin ya da 6 ay insanı zorluyor .

****800 BAKIM+1000 KASKo + 1000 DEVLET BABA mtv + 400  ZORUNLU SİGORTA+ 400 DEVET BABA ZORUNLU TRAFİK CEAZSI :) vs vs . 2tl olan benzin 4.50 Bu ne arkdaş yeaa :)... Ha bismillah desen  araç kontağı aylık 500 den başlıyor satıp eşek mi alsam bilemedim ötv mtv kdv  hiç bişi yok :)

2.El guzu bakanlar bu duruma çok üzülecekler. :):geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, navim :

Peki 20.000km de yada yılda 1 yetkili servise bakıma gidilse araç garanti dışı kalmıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu garanti olayına takılıp kalıyorum. Önceki Renault Clio3 aracım için tek bir şey için bile garanti kullanmadım. Şimdi Renault'a göre Mazda'nın sorunsuzluğunu göz önünde bulundurursak, şu garanti olayına takmadan, yılda 1 kez gitsem diyorum.

Artistlik yapasım var bu konuda Mazda'ya. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Devrim Babacan :

Şu garanti olayına takılıp kalıyorum. Önceki Renault Clio3 aracım için tek bir şey için bile garanti kullanmadım. Şimdi Renault'a göre Mazda'nın sorunsuzluğunu göz önünde bulundurursak, şu garanti olayına takmadan, yılda 1 kez gitsem diyorum.

Artistlik yapasım var bu konuda Mazda'ya. :D

sıfır arabada 6 ayda bir gidilmesi kağıt üzerinde bir bilgilendirmedir.Yılda bir ya da 15.000 km de bir giderim.Hiçbir mazdamda da garanti bozulmadı.Yasal hakları da yok zaten aracınız garantiden çıkmaz merak etmeyiniz.Daha önceleri de böyle bir bilgilendirme yapmıştım.17 yıldır mazda kullanırım 6 mazda değiştirdim.

Sadece sıfır araç alınca ilk 6.ay gidilir bu bütün markalarda böyledir.Aracın durumuna bakarlar genel bir ,yeni araç olduğu için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, 67bulent1976 :

sıfır arabada 6 ayda bir gidilmesi kağıt üzerinde bir bilgilendirmedir.Yılda bir ya da 15.000 km de bir giderim.Hiçbir mazdamda da garanti bozulmadı.Yasal hakları da yok zaten aracınız garantiden çıkmaz merak etmeyiniz.Daha önceleri de böyle bir bilgilendirme yapmıştım.17 yıldır mazda kullanırım 6 mazda değiştirdim.

Sadece sıfır araç alınca ilk 6.ay gidilir bu bütün markalarda böyledir.Aracın durumuna bakarlar genel bir ,yeni araç olduğu için.

Peki bunu yazılı bir şekilde öğrenebileceğimiz bir kaynağa sahipmisiniz acaba malum garanti benim için çok önemli bir önceki ford focus aracımda garantiden aracın beyni ve hava yastığı değişmişti.  

Acıkcası yılda bir yada 15.000 km de bir olayını dayandırabileceğiniz bir kaynak varsa paylaşırsanız çok iyi olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, h_sahin :

Peki bunu yazılı bir şekilde öğrenebileceğimiz bir kaynağa sahipmisiniz acaba malum garanti benim için çok önemli bir önceki ford focus aracımda garantiden aracın beyni ve hava yastığı değişmişti.  

Acıkcası yılda bir yada 15.000 km de bir olayını dayandırabileceğiniz bir kaynak varsa paylaşırsanız çok iyi olur

Yetkili bayinizden bilgi alınız danışın bence.Aracı yılda bir getiricem garantiden çıkar mı diye sorun?Ben sormuştum garantiden çıkarmayız dediler nereye gittiysem.Önce tabi siz de emin olmalısınız haklısınız yani şansa bırakılmaz bu iş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent Bey, dediğinizde haklısınız siz de, fakat "kitapçıkta böyle yazıyor - kullanıcı hatası" diye yasal bir dayanak yaparlar mı acaba diye düşünüyor insan.

Neyse; Benim araç henüz 4 aylık ve 5bin kilometrelik. Havalar sıfır dereceye indi. 10bin'i veya 6 ayı beklemeden gidip şu ilk yağını atmak istiyorum. Gidince sorayım olmazsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

1200 tl trafik sigortası(hemde dandik bir sigorta) 1150tl kasko 420tl 20k bakımı ve yine bakım geldi hemde bu sefer 30k bakımı. Vergisi falan derken ocağıma incir ağacı dikecek bu araç benim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...