Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bakım Fiyatları

xendaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ankara SK da yaptırdım 10.000 bakımını dün itibariyle ve hiç memnun kalmadım. Birdaha gitmeyi düşünmüyorum. 370 liraya 10k bakımını yaptılar ve bana sormadan rot ayarı yaptırmışlar tabi +120 liraya. Bu benim 3. sıfır arabam ve garantiden dahi birşey değişirken arayıp sorarlar fakat lütfedip aramamışlar e haliyle bunun mantıklı olmadığını ve isteğim dışı yapılan rot ayarı için ödeme yapmayacağımı belirtince yarısı bizden olsun deyip 490 liralık bakımdan indirim yapıp 431 liraya 10k bakımını yaptılar tabi polende değişmedi birde arabayı yıkamışlar hemde ne yıkama :) sadece ön paspasları yıkamışlar süpürme zahmetine bile girmemişler :) arka taraf temizmiş yıkanmamış vs vs 

Dahada SK nın önünden geçmem kesinlikle hiç memnun kalmadım kimseyede tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ, yağ filtresi, hava filtresi, çok sıkıntılıysa polen filtresinin haricinde bugüne kadar değişmemişse bujiler, bir de balatalarınızı incelerler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.12.2015 at 14:45, Mehmet Özdemir :

yağ, yağ filtresi, hava filtresi, çok sıkıntılıysa polen filtresinin haricinde bugüne kadar değişmemişse bujiler, bir de balatalarınızı incelerler.

Bujiler 120000 km de bir degisiyor ustad. Kitapcikta boyle diyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, navim :

Bujiler 120000 km de bir degisiyor ustad. Kitapcikta boyle diyor :)

hımm.. olabilir, bizimkilerden daha uzun ömürlü buji kullanmışlar demek ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

2012 Model Mazda 3 1.6 dizel araç sahibiyim. 40000 km. Bakımı için Mazda Bursa İnallar Servisinden fiyat aldım. Aldığım fiyat 970 TL. Fiyatı fazla bulduğum için sonra sırasıyla Ankara SKMazda Servisini aradım (verdiği fiyat:720 TL), (Hatta servisdeki arkadaş buyrun gelin fiyattta yardımcı oluruz dedi) İstanbul Damla Mazda Servisini aradım (verdiği fiyat:820 TL), İstanbul Akyıldız Mazda Servisini aradım (verdiği fiyat:720 TL)(Hatta servisdeki arkadaş buyrun gelin fiyattta yardımcı oluruz dedi), İzmir Yeni Mazda Servisini aradım (verdiği fiyat:750 TL). Eskişerhi esotoyu aradım (verdiği fiyat:720 TL) .
Sanırım İnallar Grup Bursa'da tek Mazda yetkili servisi olduğu için tekel oluşturmuş ve fiyatları kafasına göre kendi belirliyor. İnallar Bursayı tekrar arayıp diğer servislerden aldığım fiyatları belirttim,  servis müdürü bu fiyatların normal olduğunu , bütçene göre arabaya bin, bizdeki yağın kalitesi vede işçiliğin kaliteli olduğunu, Ankara yada İstanbulan girişte pasaport sormuyorlar orAda yaptırabilirsin, ister orda ister burda yaptır tarzda lakayit anlamsız cümleler kurdu.

Açıkcası  çok sinirlendim, önce Mazda Türkiye şikayet hattını aradım, şikayet ettim, sonra Mazda Türkiye'ye mail attım.Sonrasında şikayetvar.com internet sitesine önce inallar servisi sonra mazdaya şikayet açtım. Üstüne İnallar grupun kendı sayfasından şikayet girişi yaptım, Henüz bir dönüş olmadı.Aracın garantisi olmasa inanın gidip dısarda ustaya yarı fiyatına yaptırıcamda, garantinin bozulmasını istemiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşım var mı? Nasıl bir yol izlemek gerekir? Mazda Türkiye dönüş yapar mı? Mazda Japonyaya yazılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada eksik kalan, bu servis bedelinde nelerin olduğudur. Aracınız 2012 model. Ben ayrıntı bilmiyorum. Bize içerik olarak detay verebilirseniz, konu daha verimli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam diğer tüm bakımlarda olduğu gibi 40.000 bakımındada değişecek vede bakımı yapılacak parçalar sabit, yani tüm servislerde standart.

İnalların bana gönderdiği teklif, KDV hariç fiyat. dediğim gibi değişen tüm parçalar standart.

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara Herter, 495TL. fiyat verdi, (gelincede bişeyler yaparız dedi) (YAKIT FİLTRESİ HARİÇ- şaseden sorguladılar,  30.000 de değişmiş gerek yok muş).  Ankara MEB BAŞAYAR dan fiyat aldım  aynı liste fiyat 750TL.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

istabul Beka Servisi aradım onlarda 900tl diyorlar. Gerçekten fiyatlar arasında acayip fark var. Tutturabildiğine gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce başına böyle bir şey gelen yada, mazda servis çalışanı falan yok mu aramızda?? Mazda Türkiye dönüş yapar mı?Mazda Japonyaya mail atsam faydası dokunur mu? Mazda Japonyanın mail adresini bulamadım? Bilen var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, alpay99 :

Sanırım forumdan servisle hic sorun yaşayan yok...

Hocam servisler arasındaki fark hep var ve işin ehli uzmanı olma konusunda da farklar var.Ben 18 yıldır mazda kullanırım bu fark hep olmuştur.Sizin kişisel ilginiz alakanız servisle diyaloğunuzla,konuya hakimiyetinizle sorunu en aza indirmeye çalışırsınız.Yapacak başka çare yok.Fiyat ve kalite farkı servisler arasında hep var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, 67bulent1976 :

Hocam servisler arasındaki fark hep var ve işin ehli uzmanı olma konusunda da farklar var.Ben 18 yıldır mazda kullanırım bu fark hep olmuştur.Sizin kişisel ilginiz alakanız servisle diyaloğunuzla,konuya hakimiyetinizle sorunu en aza indirmeye çalışırsınız.Yapacak başka çare yok.Fiyat ve kalite farkı servisler arasında hep var.

Hocam ben yıllardır araba kullanırım, ne hyundai serviste ne toyota serviste böyle bir fiyat farkı gormedımde duymadımda. Örnegın 30.000 hyundai bakımı dediğimde adam ekranını açar orda sabit fiyat çıkar, sonrasında senın eksta ındırım ıstegın olursa o servısın yaklasımına gore degısır, kımı ındırım yapar, kımı yapmaz. Kalıteden kastın ustanın kalıtesıyse ona bısey dıyemem lakın bu durum cook sacma geldı bana. 

sonrasında servisin tavır tumumu rezılce, adam tabiri caızse terbiyesizce konusup, s..tir edip git ucuz yerde yaptır diyor, mazda turkıye dahil mazda japan, usa, kanada, belçika, hepsine şikayet maili gönderdim, bakalım sonuç beklıyorum.

mazda şikayet hattını aradıgımda, tum servislerde kullanılan parça ve yagın aynı oldugunu, işçilik fıyatlarının değişebilecegını, lakın bu kadar farketmıyecegını soyledı. durumu genel merkeze ıletecegını soyledı bakalım haber beklıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2016 at 13:40, alpay99 :

Hocam diğer tüm bakımlarda olduğu gibi 40.000 bakımındada değişecek vede bakımı yapılacak parçalar sabit, yani tüm servislerde standart.

İnalların bana gönderdiği teklif, KDV hariç fiyat. dediğim gibi değişen tüm parçalar standart.

Adsız.jpg

Yapılacak iş listesini defalarca okudum acaba gözümden kaçan birşey mi var diye ama bulamadım bu bildiğimiz standart 10 bin bakım , sadece adını 40 bin bakım yapıp fiyatı 2 ile çarpmışlar. İşçiliğe 3.5 saat yazarken ne düşünmüşler gerçekten çok merak ettim iyi bir usta 45 dk- en fazla 1 saatte bitirir bu işleri. Üç buçuk saat hey maşşallah çay molalarını , yemek arasını, öğle arasını, tuvalete sigaraya gidip gelme sürelerinide hesaba katmışlar mübarek :D .  KDV hariç denmiş ama parça fiyatlarını tek tek okudum o fiyatların kdv siz olduğuna inanmadım :) . Ben daha 2 gün önce Castrol' ün edge titanium fst 5\30 yağını 4 litresi 170 liraya aldım, sizin teklif listesinde adamlar normal standart yağa kdv hariç 192 lira yazmış 75 kuruşuda var :D.  Şu listeye 1000 Lira istemek gerçekten çok fazla.  Ola ki servise girince ekstradan frenlerle ilgili veya başka bir tamir değişim vs. gerekse 2,500 lira dan aşağıya çıkılamayacak :) . Tercih meselesi tabi ama bu listeye 1000 lira vermek parayı sokağa atmak gibi bir şey bence. 

Bence hiç şikayetle falan uğraşmayın canınızı sıkmaya değmez, size daha uygun fiyat verip daha da yardımcı oluruz diyen yetkili servise gidin içiniz rahat olsun, en mantıklı fiyatı Herter vermiş, diğerleri hep şişik .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Mazdacı 1990 :

Yapılacak iş listesini defalarca okudum acaba gözümden kaçan birşey mi var diye ama bulamadım bu bildiğimiz standart 10 bin bakım , sadece adını 40 bin bakım yapıp fiyatı 2 ile çarpmışlar. İşçiliğe 3.5 saat yazarken ne düşünmüşler gerçekten çok merak ettim iyi bir usta 45 dk- en fazla 1 saatte bitirir bu işleri. Üç buçuk saat hey maşşallah çay molalarını , yemek arasını, öğle arasını, tuvalete sigaraya gidip gelme sürelerinide hesaba katmışlar mübarek :D .  KDV hariç denmiş ama parça fiyatlarını tek tek okudum o fiyatların kdv siz olduğuna inanmadım :) . Ben daha 2 gün önce Castrol' ün edge titanium fst 5\30 yağını 4 litresi 170 liraya aldım, sizin teklif listesinde adamlar normal standart yağa kdv hariç 192 lira yazmış 75 kuruşuda var :D.  Şu listeye 1000 Lira istemek gerçekten çok fazla.  Ola ki servise girince ekstradan frenlerle ilgili veya başka bir tamir değişim vs. gerekse 2,500 lira dan aşağıya çıkılamayacak :) . Tercih meselesi tabi ama bu listeye 1000 lira vermek parayı sokağa atmak gibi bir şey bence. 

Bence hiç şikayetle falan uğraşmayın canınızı sıkmaya değmez, size daha uygun fiyat verip daha da yardımcı oluruz diyen yetkili servise gidin içiniz rahat olsun, en mantıklı fiyatı Herter vermiş, diğerleri hep şişik .

Valla hocam sonuna kadar haklısın, eğerki garanti muhabbeti olmasa zaten dısarda yaptırıcam, garanti bozulmasın dıye ugrasıyorum, bakalım mazda türkiyeden umudum var, umarım duruma el atarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü arabamın ilk bakımını 8800 km' de SK mazda'da yaptırdım. Bundan önceki araçlarımı evime çok yakın olan başayara götürüyordum fakat buradaki yorumlardan etkilenip sk ' ya götürdüm ve çok memnun kaldım. Hizmet güzel başayar'dan daha uygun fiyat verdiler arabayı da iç dış tertemiz yıkayıp teslim ettiler. Polen filtresi değişimi hariç rutin bakım yapıldı 365 TL gibi bence uygun bir para ödedim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...