Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bakım Fiyatları

xendaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

27 dakika önce, Anarchist :

ne olduğu belli olmayan derken? ngk marka buji, ne olması gerekti? çinli çinli diyerek ne anlatmak istediğinizi pek anlamadım ama mantıken adamların üretmediği hiçbir marka kalmadı.

Bujinin markasının ne olduğu önemli değil, aldığınız ürünün arkasında kimin durduğu önemli. Dediğiniz gibi Çin'de üretilmeyen bir şey yok artık. iPhone'lardan Mercedes'lere kadar artık her şey Çinde üretiliyor ama aliexpress'den aldığınız NGK marka bujiyi satan elemanın, NGK'dan defolu ürünleri alıp satmadığının bir garantisi yok. Velev ki Çin'li akradaş iyi niyetli ama size gönderdiği buji arızalı ya da en iyi ihtimalle kargodayken arızalandı ve siz bunu aracınıza taktınız. Marşa bastınız ve baktınız motordan garip sesler geliyor. Buji ateşlemeyi yapmıyor ya da düzgün yapmıyor. Olacakları söylüyorum; Önce biraz soğuk terler akacak, ardından bujiyi çıkarıp Çin'li arkadaşa mesaj atacaksınız buji çalışmıyor diye. Arkadaş bir kaç gün içinde size cevap atacak. Ya paranı iade edeyim diyecek ya da gönder ürünü yenisini göndereyim diyecek. Bu süreç en iyimser ihtimalle 45-50 gün sürecek. Siz de bu süre içinde bujisiz arabayı kullanamayacağınız için gidip sanayiden ya da Mazda'dan bir buji alacaksınız. Bir ton problem. Ben bu riskleri alıyorum 100 tl için diyorsanız eyvallah. Diyecek bir şey yok tabii ki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Anarchist :

Servisteki ustabaşı gidip kendine dükkan açtı. Kabaca belirteyim servisteki maaşı maksimum 4000tl olan bu ustanın artık aylık geliri minimum  geliri 4000tl'dir. benim aracın bakımınıda 20-22 yaşında genç bir arkadaş yaptı. ben karşılaştırma yaparken şartlardan bahsetmedim rakamlardan bahsettim. 1 saat işçiliğe 200tl yazmak, herkese 4lt yağ harcanırken benim aracıma 5 litre koymak üzerine 125tl net fiyatı olan yağa(bunu satan adamında dükkanı gideri var) 200tl yazmak vs. vs... neyse uzatacak birşey yok. aynı servis sizden kamera için 800 tl nav için 2000tl isteyince iyi, çözüm bulunca ouwww ... bu işler böyle maalesef...

- Karşılaştırma yaparken şartları göz önüne almamız lazım diyen benim. Rakamları oluşturan, maliyet kalemleridir diyen benim.

- Asgari ücretle çalışan birisinin işverene maliyeti şu an 2.100.-Lira...

- Yağ olayı yanlışlık olabilir, bunu servise sormanız lazım. İnsanlık halidir fatura keserken 4'e basacağına 5'e basmıştır. Bir başkasına kullanılan yağı karıştırmıştır vs. Hadi diyelim bilinçli, kasti yaptılar..Alışveriş sonrası göz gezdirmek gerekiyor faturayı. İtiraz edebilir, iade isteyebilirsiniz.

- Sarf malzemelerini/ve işçilik ücretlerini Japon markası araçların yetkili servisleriyle kıyaslamak daha doğru olur düşüncesindeyim. Örneğin Honda Civic bakımı / Subaru İmpreza/XV / Toyota Corolla vs.... Citreonde işçilik saat ücreti hesaplı gibi ama işçilik saati süresi uzun bu seferde.2,5 saat harcanmış gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, İlhan :

- Karşılaştırma yaparken şartları göz önüne almamız lazım diyen benim. Rakamları oluşturan, maliyet kalemleridir diyen benim.

- Asgari ücretle çalışan birisinin işverene maliyeti şu an 2.100.-Lira...

- Yağ olayı yanlışlık olabilir, bunu servise sormanız lazım. İnsanlık halidir fatura keserken 4'e basacağına 5'e basmıştır. Bir başkasına kullanılan yağı karıştırmıştır vs. Hadi diyelim bilinçli, kasti yaptılar..Alışveriş sonrası göz gezdirmek gerekiyor faturayı. İtiraz edebilir, iade isteyebilirsiniz.

- Sarf malzemelerini/ve işçilik ücretlerini Japon markası araçların yetkili servisleriyle kıyaslamak daha doğru olur düşüncesindeyim. Örneğin Honda Civic bakımı / Subaru İmpreza/XV / Toyota Corolla vs.... Citreonde işçilik saat ücreti hesaplı gibi ama işçilik saati süresi uzun bu seferde.2,5 saat harcanmış gibi..

yağ konusunda servisle görüştüm, ısrarla 5 litre diyor, fiyat farkı normal diyor. 

işçiliği geçen seneki rakamla karşılaştırdım, geçen sene(hatta 1 yıl olmamıştır maksimum 9 ay falandır) 120tl iken bu sene 200tl . sorduğumda her işlemin bedeli aynı olmuyor, klima filtresini değiştirmek zor deniyor (: sizin dediğinize göre biz bu dükkanı geçindirmek ile mükellef sayılıyoruz. onun işçisine ödediği para, kira, akşam yaptığı alem falan bunlar beni ilgilendiren konular değilki. bana işçilikten, yağdan, bujiden dahası herşeyden neredeyse 2 katı fiyat aldığına göre bu dükkan yürümüyor belliki. bu servis anlayışına ters. servis müşteriyi koruyan bir yapıda olmalı, ha bizim ülkemizde tabii ki böyle servis görmek rüya. 1-2 firma dışında hiç denk gelmedim... 

19 saat önce, Tarahumara :

Bujinin markasının ne olduğu önemli değil, aldığınız ürünün arkasında kimin durduğu önemli. Dediğiniz gibi Çin'de üretilmeyen bir şey yok artık. iPhone'lardan Mercedes'lere kadar artık her şey Çinde üretiliyor ama aliexpress'den aldığınız NGK marka bujiyi satan elemanın, NGK'dan defolu ürünleri alıp satmadığının bir garantisi yok. Velev ki Çin'li akradaş iyi niyetli ama size gönderdiği buji arızalı ya da en iyi ihtimalle kargodayken arızalandı ve siz bunu aracınıza taktınız. Marşa bastınız ve baktınız motordan garip sesler geliyor. Buji ateşlemeyi yapmıyor ya da düzgün yapmıyor. Olacakları söylüyorum; Önce biraz soğuk terler akacak, ardından bujiyi çıkarıp Çin'li arkadaşa mesaj atacaksınız buji çalışmıyor diye. Arkadaş bir kaç gün içinde size cevap atacak. Ya paranı iade edeyim diyecek ya da gönder ürünü yenisini göndereyim diyecek. Bu süreç en iyimser ihtimalle 45-50 gün sürecek. Siz de bu süre içinde bujisiz arabayı kullanamayacağınız için gidip sanayiden ya da Mazda'dan bir buji alacaksınız. Bir ton problem. Ben bu riskleri alıyorum 100 tl için diyorsanız eyvallah. Diyecek bir şey yok tabii ki..

emin ol öyle değil... ben o bujiyi o fiyata çinden garantili alırım. velevki bir sorun çıksın maksimum 20 günde yeni bujim gelir.  ama uzatmanın alemi yok. he niye  yapmadın o zaman derseniz, baba işte gitmiş servise ne gerekiyorsa yapın demiş, onlarda pas geçmede ne gerekiyorsa yapmışlar... sadece şunu anlamanızı beklerim burdaki mevzu 100tl mevzusu değil. burdaki mevzuyu oranlayın lütfen. neredeyse 2 katı fiyatına parça satıyorlar. herkese iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Anarchist :

yağ konusunda servisle görüştüm, ısrarla 5 litre diyor, fiyat farkı normal diyor. 

Yağ konusunda ben 4 litre olarak biliyorum. Bu konuda 3.nesil kullanıcıları daha sağlıklı yorum yapacaklardır. Bir ara aynı mevzu CX-3 içinde tartışılmıştı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 Mayıs da servise uğradım 10 bin bakımı yapıldı. Mazda Orijinal oil istedim 4 lt' lik ambalajlarda hepsini koymuşlar yağın ve yağ çubuğunun son seviyesinin bir tık üzerinde görünüyor. 5 lt koyunca yağ çubuğunun çok üzerinde göstermesi lazım.

Şunu da eklemek isterim, 70-80-90-100 bin tl lik (kaça aldıysanız artık) otomobillere binip de üçün beşin hesabını yapmamak lazım. Yetkili servise 2 katını hiç düşünmeden veririm. Muhatabım var karşımda, garantim var karşılığında...

Benim başıma gelmez demeyin ufacık bir hata çok pahalıya patlar.

Para bu nerelere vermiyoruz ki otomobile gelince pintilik tutuyor, beni de tutuyordu, ta ki eniştem motor blokunu eline alıncaya kadar, garanti yok, muhatap yok  !

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

200 lira castrol magnetec için pahalı dilerseniz motor yağını kendiniz dışarıdan temin edebilirdiniz. Servisin satmış olduğu mazda harici motor yağını dışarıdan çok uygun fiyata bulabilirsiniz.

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.05.2017 at 15:34, Anarchist :

Buji piyasa fiyatı 250 tl serviste 315 tl, yurtdışında 180tl. 1 saat işçilik 200tl(o kadar basit işlemlerki 1 saat bile sürmedi). birde indirim diyorlar. ilk önce bindirmişler şimdi indirim diyorlar. gerçekten ayıp. inanılmaz rakamlar. bu rakamı dizeller ödemiyor...

edit: 5lt yağ fiyatı piyasada 125tl...

bakım.jpg

Şu ana kadar sanırım 5 veya 6 kez bakıma gittim. Servis hep 4 LT yağ koydu, kullanma klavuzunu bende okudum ve 4.2 diyor, servis önemsiz olduğunu ve yağ çubuğundaki seviye tuttuğu için koyulan miktarın yeterli olduğunu söylemişti.

1-) 5 LT olayı şu sanırım, servis 4.2 lt yağı verebilmek için size 5 LT lik paketi satmak zorunda, ama kalan yağıda paket içinde size vermeli.

2-) İşçilik 200 TL, açıkcası 1 birim denmiş ve bu fiyat 1 saat için yüksek bende anlamadım. Bir de hangi servis bu, ben mi göremedim yazışmalarda?

3-) Bujileriniz neden 58.000 de değişti? Kullanma klavuzuna göre tüm bölgeler için Iridium bujilerin değişim aralığı 120.000 km.

Capture.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugün yine Musluoğlu'nda 12400 kmde 2. bakıma götürdüm aracı. Toplam 428 TL tuttu. Bir önceki bakımda yapılan işlemlar aynı ama o 390 TL tutmuştu. Kampanya olayı önce indirim sonra bindirim anladığım kadarıyla. Sus payı olarak da bir şapka veriyorlar :) 

r3AMnM.jpg

nRXMng.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Tarahumara :

Bugün yine Musluoğlu'nda 12400 kmde 2. bakıma götürdüm aracı. Toplam 428 TL tuttu. Bir önceki bakımda yapılan işlemlar aynı ama o 390 TL tutmuştu. Kampanya olayı önce indirim sonra bindirim anladığım kadarıyla. Sus payı olarak da bir şapka veriyorlar :) 

Ona da kur farkı yansıtması diyelim. :fiuw:

24.11.2016 Usd Kuru: 3,3885.-TL (390.-TL / 3,3885.=115,10.-Usd)

24.05.2017 Usd Kuru: 3,572.-TL (115,10.Usd x 3,572.-Kur = 411,13.-Lira

Aradaki Fark= 17.-Lira

Oda şapkanın parasını da almışlar. :D  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen ay Skoda'da 15000km yağ bakımına 770TL verdim. Mazda 10000km 430 alıyorsa, ortalamada az çok aynılar demek. 

Bir yerden kulağıma VW'in araç satın alırken 4-6 bakımlık paketleri çok uygun fiyata sattığı gelmişti. 2 bakım fiyatına 4 bakım gibi. Mazda'da da olsa güzel olurdu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az önce Erzurum mazda da 50000 bakımı için kampanya li 510 tl ödedim. (2012 m3 dizel) on balata değişimi için 330 tl fiyat verdi.

HTC_D820pi cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yine Musluoğlu'nda 12400 kmde 2. bakıma götürdüm aracı. Toplam 428 TL tuttu. Bir önceki bakımda yapılan işlemlar aynı ama o 390 TL tutmuştu. Kampanya olayı önce indirim sonra bindirim anladığım kadarıyla. Sus payı olarak da bir şapka veriyorlar [emoji4] 
r3AMnM.jpg

nRXMng.jpg

Şapka güzelmiş :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

merahaba;

2016 haziran ayında aldığım aracımı aralık ayında bakıma götürdüm(4500km civarındaydı)

Geçen hafta eve mazda dan yazı geldi aracınızın 20.000km/12 ay bakım zamanı geldi aracınızı 03.06.2017 tarihinde veya 15410km de(hangisi önce dolarsa)yazıyor. 

Aracım şuan 7500km civarında,sizce bakıma ne zaman gitmeliyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisinizle durumu görüşün. Az kullandığınız için garantisi sürecek şekilde yıllık bakımı kabul edip etmeyeceklerini sorabilirsiniz. Aksi taktirde altı aylık dönemlere uymak gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda artık servislerin bir çoğu kasmıyor. Bir önceki 6 ay bakımında da bunu dile getirmiştim. Servisle olan ilişkiye bağlı birazcık. Yani ilk 6 ayda da gitmeyebilirdiniz. Yahut gidip en kötü ihtimal bilgisayara bağlayıp, size bir çay ikram edip uğurlayabilirlerdi. Şu an içinde aynı durumu yapabilirler. Gidersiniz, konuşursunuz durumunuzu izah edersiniz. Bir anlayış, kolaylık yol göstereceklerini düşünüyorum.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, İlhan :

Bu konuda artık servislerin bir çoğu kasmıyor. Bir önceki 6 ay bakımında da bunu dile getirmiştim. Servisle olan ilişkiye bağlı birazcık. Yani ilk 6 ayda da gitmeyebilirdiniz. Yahut gidip en kötü ihtimal bilgisayara bağlayıp, size bir çay ikram edip uğurlayabilirlerdi. Şu an içinde aynı durumu yapabilirler. Gidersiniz, konuşursunuz durumunuzu izah edersiniz. Bir anlayış, kolaylık yol göstereceklerini düşünüyorum.  

İlk bakım için konuştuğum bayan getirmek zorundasınız demişti,bu sefer servis sorumlusu ile görüşeceğim.

Merser servis ile az önce görüştüm.Mazda'nın bakım periyodları 6 ayda bir belirlenmiştir bunun dışında araç garanti dışı kalır,

bu konuda servislerin esneklik göstermesi doğru değildir yapanda varsa yanlıştır cevabını aldım.

Belkide benim ilişkim iyi değildir servisle:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
15.05.2017 at 11:53, Felixus :

Şu ana kadar sanırım 5 veya 6 kez bakıma gittim. Servis hep 4 LT yağ koydu, kullanma klavuzunu bende okudum ve 4.2 diyor, servis önemsiz olduğunu ve yağ çubuğundaki seviye tuttuğu için koyulan miktarın yeterli olduğunu söylemişti.

1-) 5 LT olayı şu sanırım, servis 4.2 lt yağı verebilmek için size 5 LT lik paketi satmak zorunda, ama kalan yağıda paket içinde size vermeli.

2-) İşçilik 200 TL, açıkcası 1 birim denmiş ve bu fiyat 1 saat için yüksek bende anlamadım. Bir de hangi servis bu, ben mi göremedim yazışmalarda?

3-) Bujileriniz neden 58.000 de değişti? Kullanma klavuzuna göre tüm bölgeler için Iridium bujilerin değişim aralığı 120.000 km.

Capture.JPG

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Buji değişimini mutlaka soracağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

Bugün Ankara S&K 'da 30.bin yağ bakımı + Ön balata değişimine 750 verdim. 375+375 gibi oldu. Normali 805 tutuyordu 50TL kadar bir ikramları oldu. 

4LT Yağ 169TL, Balatalar 240TL, Hava Filtresi 50, yağ filtresi 30, Bakım işçiliği 110, balata değişim işçiliği 50 kabaca fiyatlar bunlar. Bana çok makul geldi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• CRO
      Yazan: CRO
      Merhaba Değerli forum üyeleri;
      Aracım Mazda3 BL 2012 Otomatik makyajlı kasa 72.000 km de olup bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı; ancak gerek garanti süresinin dolması gerekse de yetkili servis ücretlerini yüksek bulmam sebebiyle bundan sonraki bakımlarını özel servis aracılığıyla yaptırmayı düşünüyorum. Bakım ile ilgili forum üzerinden önceki mesajları elimden geldiğince okuyarak bakım için tercih edilebilecek ürünleri oluşturmaya çalıştım. Bu noktada sizlerin de görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bakım için gerekli malzeme listelerini aşağıya sıralıyorum, daha önce kullandığınız memnun olduğunu ürünleri de söylerseniz memnun olurum.
      Araç Yağı;
      Liqui Moly Toptec 4200 5w30 (Sentetik, ACEA:C3 - API:SN) Liqui Moly Longtime High Tech 5w30 (ACEA:A3/B4/B3 - API: SM,CF) Liqui Moly Toptec 4500 5w30 (ACEA:C1 - API bulamadım, yalnız üzerinde direk mazda ibaresi mevcut olduğundan listeme ekledim.) Motul 8100 xClean EFE 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 - API:SN) Motul Energy 5w30 (ACEA:A5/B5 - API:SL) Castrol Edge 5w30 C3 (Tam Sentetik ACEA:C3 -API:SN/CF Son bakımda bu yağ konulduğu için listeme ekledim.) Mobil 1 ESP 5w30 (Tam Sentetik, ACEA:C2/C3 -API: SN Forumda da araç yağı tercihi konularını okudum ama tam manasıyla şu kullanılabilir şeklinde bir öneriyle karşılaşmadım herkes gerekli özellikleri barındıran uygun yağı tercih ettiği sonucuna ulaştım. Benim listelemiş olduğum yağlar arasında Motul 8100 xClean EFE ile LiquiMoly Toptec 4500 arasında kaldım ama açıkcası netleştirmedim birsürü özellik viskozite, farklı derecelerdeki akışkanlık vs gibi birsürü özellik söz konusu olduğundan yağ konusunda önerilerinize açığım.
      Fren Hidroliği;
      Fren Hidroliği konusunda konusunda Dot3 veya Dot4 niteliklerine sahip bilindik markalardan birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bi önceki bakımda değişmedi diye biliyorum araç kitapçığında ise yanlış hatırlamıyorsan 2 yıl veya 40Bin km de değişimden söz ediyordu. Bakımda durumuna göre değiştirmeyi düşünüyorum.
      Direksiyon Hidroliği; 
      Direksiyon hidroliğinde kullanılan yağ ile otomatik şanzımanlarda kullanılan yağ aynısı tercih edilebileceğini öğrendim. Bu noktada Dexelia ATF 3 (M-V) veya Liqui Moly Atf Toptec 1200 (Dexron2-3 ) değerlerine sahip yağların işimi görebileceği sonucuna ulaştım.
      Bujiler;
      Buji konusunda muhtemelen aracın üzerinde orjinal mazda bujileri var diye biliyorum, değişimin gerekli olduğu görülürse Denso, Ngk veya Mazda Orjinal buji markalarından birisini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu noktada da kararsızım önerilerinize açığım.
      Yağ Filtresi;
      Yağ filtresini orjinal ürün tercih etmeyi düşünüyorum, yine forumdaki konuları incelediğimde Mahle OC195 markalı ürünün orjinal ürün ile birebir aynı olduğunu öğrendim. Orjinal filtre bulamaz isem eğer bu ürünü tercih edebilirim.
      Hava Filtresi; 
      Hava filtresinde de orjinal ürün kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye edebileceğiniz ürünlere de açığım bu konuda net bir karar veremedim açıkcası.
      Polen Filtresi;
      Polen filtresinde ise muadil ürün kullanmayı düşünüyorum. İnternetteki araştırmalarımda Bosch, Filtron ve blueprint markalarını gördüm bu konuda da önerilerinize açığım.
      Uzunca bir yazı oldu arkadaşlar sürçü lisan ettiysek kusuruma bakmayın. Konu ile ilgili hertürlü tavsiyelerinize açığım. Teşekkür eder keyifli günler dilerim.

• sany
      Yazan: sany
      Arkadaşlar merhaba,
      Hepinizin araştırmalarınızdan bildiği üzere, otomatik şanzıman yağı el ile değiştirildiğinde 4 Litresi değişiyor,
      diğer yarısı şanzımanın içinde kalıyor. Yani yarım iş yapmış oluyoruz. 
      Bu sebepten yağ değişimini makine ile yapan servisleri araştırdım ve adreslerini sizinle paylaşıyorum.
      İzmir ve Çevre iller'de
      Otomatik Şanzıman yağını makine ile değiştiren servislerin iletişim bilgileri;

İzmir
      KEBAN OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ !!!
      (Makinası arızadan dolayı yurt dışına değişime gitmiş - Yurt dışından gelmesi bekleniyor) !!!
      http://www.kebanotomatiksanziman.com
      3.Sanayi Sitesi 405 Sokak No:17 Kazımdirik Mahallesi
      İzmir/Bornova
      Mobil: 0506 328 44 44
      Servis: 0232 486 44 10
      Yetkili - Hasan usta

Manisa
      Kaizen Oto
      Manisa Sanayi - (Manisa Merkezde)
      5305-(3) Sk.
      T.+90 532 634 19 82
      Yetkili - Bekir Usta

Denizli
      OTO TEKNİKER 
      Sümer Mahallesi 3. Sanayi Sitesi
      37 Sokak No: 43-45-47
      Denizli/Türkiye
      T.+90 532 431 6145
      +90 258 251 3433
      Yetkili - Şeref Usta

Denizli
      JAPON OTO
      Sümer Mah. 3. Sanayi Sitesi 37Sk. No.49
      Denizli
      +90 532 481 5057
      Yetkili - Ahmet Canyılmaz

Umarım ihtiyacı olanlara faydalı olurum.

Ben İzmir'den Manisa'daki Kaizen Oto'ya gittim.
      Bekir ustanın titiz ve temiz işçiliği var. Ayrıca, Makine, Techizat ve Donanımı çok iyi .
      Çok bilgili, memnun kalırsınız. Tavsiye ederim.

• noers
      Yazan: noers
      Merhaba arkadaşlar,
      Geçtiğimiz ağustos ayında 2014 model polumu satıp, Ankara Mazda S.K otomotivden 1.5 skyactiv-g power sense mazda 3 aldım. 
      Önümüzdeki ay aracın ilk 6 ay bakımı gelecek, normalde ara bakımlarda sadece kontrol yapıldığını herhangi bir işlem yapılmadığını söylemişlerdi ancak ben yine de yağını değiştirmek istiyorum aracın. SK ve herter var Ankarada, bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi duymak isterim.  

• Atchsn
      Yazan: Atchsn
      Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;
      2015 model aracımın 20.000 bakımı geldi de geçti. 22000 lere yaklaştım. Kayseri'de ikamet ediyorum ve maalesef burda yetkili servis yok. Aracı alırken 3 sene garantili demişlerdi ama birkaç yerde 5 yıl olduğunu duydum. Hangisi doğrudur?
      Eğer 3 sene ise garantinin bozulmasını göze alıp Kayseri'de özel bir serviste mi yaptırsam? (Yer tavsiyelerine açığım, hatta ihtiyacım var.)
      5 sene ise; bozmam uygun olmaz ve Kayseri'ye en yakın Adana Mıçı görünüyor. Fakat orası ile alakalı da şikayetvar sitesinde 1 - 2 şikayet  gördüm.
      Tavsiyeleriniz neler? 
      teşekkürler...
    • Guitarist5993
      Yazan: Guitarist5993
      Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünki sorucağım soru aracımın artık vites geçişlerinde eskiye göre yıprandığını hissediyorum hele ki geri viteste. Dün bulunduğum yerdeki ustama bu konuyu danıştım ve bana artık aracının baskı balata değişme zamanının geldiğini söyledi. Bende bunun üzerine ustama bana tavsiye edebileceğin bir marka var mı diye sordum oda bana genellikle japon araçlarında sıkça kullanılan bir marka olarak SACHS marka debriyaj setini önerdi. Çünkü senin aracına uyum sağlayabilecek bir debriyaj seti ve diğerlerinde sorun yaşayabilirsin dedi. Birde son soracağım soru şanzıman yağı olarak hangi marka tavsiye edebilirsiniz. Bu arada aracım mazda 3 2006 1.6 Benzin şuan 152.000 de. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Yeni Oluştur...