Jump to content

Mazda 5 Direksiyondan Gelen Ses

SeymeN67
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araç malum Mazda 5, sıkıntı ise direksiyondan gelen ses.. Sıcaklık 5 derecenin altına düştüğünde sadece sabahları manevra esnasında ses geliyor. Bu ses motor ısındıktan sonra kendiliğinden kayboluyor. Hava sıcaklığı yüksek olduğunda aynı sesi duymuyorum. ( ses hakkında açıklayıcı bilgi vermek gerekirse; ilk aklıma gelen, çarkıfelekdeki çarkın çıkardığı sesi çok daha az olarak düşünün)

Bu sorun hakkında bakım yaptırırken ustaya sorduğumda sesi duymadan birşey diyemeyeceğini ve şimdiye kadar böyle bir şikayet duymadığını söyledi. Haliyle servis için 230 km. yol gidince sesten eser kalmıyor. Sesi ustaya dinletmek için soğuk ve sabah ilk çalıştırma zamanını ayarlamak gerekiyor. O da nasıl olacak bilmiyorum. Bu gibi sesi duyan arkadaş varsa yada herhangi bir fikri olan arkadaş varsa ve bilgilendirirse sevinirim. Buradaki usta arkadaşlarım yağın yoğunlaşmasından olabileceğini söylese de bana sanki iki parça birbirine temas ediyormuş gibi bir his uyandırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğin ses sürekli ve tiz bir ses mi ?

Hayır inceden tır tır diye geliyor ve motor ısındığında ses kesiliyor. Kabaca hareket ettikten sonra 1-2 km sonra ses yok
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bu haftasonu aracımda tiz bir ses duydum da direksiyonun elektrik motorundan geldiğini sandığım acaba benzer bir ses miydi diye sordum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır inceden tır tır diye geliyor ve motor ısındığında ses kesiliyor. Kabaca hareket ettikten sonra 1-2 km sonra ses yok

Abi bu ses direksiyonu çevirdikçemi geliyor sadece?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyonun hemen yanında termostat bölümü var. İçinde küçük bir fan var. O fan tozlanıp, kirleniyor. Ve ilk çalıştırma da bir şeye sürten fan-pervane sesi çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bu ses direksiyonu çevirdikçemi geliyor sadece?

Evet

Direksiyonun hemen yanında termostat bölümü var. İçinde küçük bir fan var. O fan tozlanıp, kirleniyor. Ve ilk çalıştırma da bir şeye sürten fan-pervane sesi çıkarıyor.

Evet sürtme sesi gibi ama direksiyonu çevirmeyince ses gelmiyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...