Jump to content

Mazda 323 HB Nasıl Bir Araç?

uranius
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yaptığım yorumların sadece polemik yapıyormuşum gibi anlaşıldığını düşünüyorum. beni hiç yorum yapmamış gibi kabul edin.dediğim gibi parada keyifte sizin.hayırlısı olur inşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaptığım yorumların sadece polemik yapıyormuşum gibi anlaşıldığını düşünüyorum. beni hiç yorum yapmamış gibi kabul edin.dediğim gibi parada keyifte sizin.hayırlısı olur inşallah

Estağfurullah olur mu öyle şey bi ayıbım olduysa affedin yorumlarınız ve izlenimleriniz için teşekkür ediyorum bahsettiğiniz şeyleri gözardı etmeyeceğim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polemik olarak düşünmemek gerek, sonuçta ifade ettiklerimiz mantıklı şeyler, sn kaangörmek siz de çekincelerinizde haklısınız,  lakin sonuçta 20 yaşını aşmış araçlardan bahsediyoruz tabiki eksileri ve artıları olacak, ama bu şu an bahsini ettiğimiz  modelin kalitesini değiştirmez, ben iyi bakılmış bakımları zamanında yapılmış ve kullanıcı hatasından dolayı zarar görmemiş ve ağır kazası olmayan bir 323 ü her zaman öneririm ve bu arabadaki konforu ve görüntüyüde o yaşta ve maliyetteki hiçbir modelde bulamazsınız.

Zevk, tercih ve bütçe meselesi tabii.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu araçların keyfi ve kalitesi tabiki tartışılmaz.dedigim gibi 626 aracımı yeni sattim ve corona aldim.keyif olarak mazdanın keyfi yok.ben sadece arac alacak arkadasa bir nebze yardımcı olmak istedim.bir yanlisim varsa af ola

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bende o Hb modelini bayagi begeniyordum. Ozellikle biraz modifikasyonla cok asil ve bambaska bir arac oluyorlar. Youtube da dolu videosu var. Yedek parca sıkıntisi olmadigini, parcalarinin ortalama fiyat araliginda oldugunu biliyorum. Ben wollswagen grubundan cikip mazdaya gectigim icin parca fiyatlari bana gore ucuz bile

Beni bu modelden sogutan tek bir eksi yonu var oda far sistemi. O acilir kapanir sistemde ariza oldugunda yaptiracak usta bulmak zor en azindan arastirmalarim sonucunda her ustanin yapamadigini yada ugrasmak istemedigini gordum. Belki yanlis biliyorum ama kisisel gorusum bu yonde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2013 yılında araç muayenesi için sıra beklerken sırada 2 mazda'lı vatandaş daha olduğunu gördüm, yanlarına gittim 3 mazdalı olarak aramızda muhabbet başladı, adamlardan birisinde 93 model HB 323 vardı mavi renkli. ama araba bildiğin dökülüyor çok fena halde bakımsız, tekerlekleri bile pas içinde, camlar içeriden yağ kir içinde, içerisi görünmüyor, çamurluklar çürümüş delinmiş, elek gibi olmuş. Muayene sırası o adama geldi görevli kaputu aç, bagajı aç diyor içine binip farları falan yakıyor vs. o sırada bizde izliyoruz , görevli nereyi açsa tozdan kirden görünmüyor, kirden içine oturmak mümkün değil, en sonunda bagajı açtırdılar bagajda çamurlu bir lastik ve tamamen çamur olmuş bir dolu kirli eşyayı çekip tüpü gösterdi falan derken, adama dedik ya abi sende arabaya hiç bakmamışsın, heryer çamur pas toz kir kaporta bile delinmiş niye hiç ilgilenmedin dedik. 

Adam döndü ve dedi ki ; bak bu araba 93 model benim 93 yılındaki fotoğrafımı çıkartayım bir o halime bak birde şimdiki halime bak, 93'te daha evlenmemiştim gençtim, 20 yılda ben çürüdüm ben , ben paslandım, ben hurda oldum, bana bakan varmı yok , yemişim arabayı, işe git- eve gel- işe git- eve gel, kadının suratını dırdırını çek derken benim ömrüm bitmiş araba hurdalık olsa bana ne, varsın araba dağılsın a...k....., böyle hayatın  a... s.....   :D :D  dedi ve sigarasını tek çekişte bitirdi   :D .  

O anda anladık ki abi derdinden kederinden, kalenderliğinden bakmıyormuş arabaya, ben çürüdüysem herşey çürüsün felsefesi varmış abinin, o an büyük saygı duyduk kendisine :) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D:P ne alaka hiç bu felsefe bana göre değil, ayrıca 323 hb lerin far sistemleri arabanın ömrü kadar , hatta eskiyip perte çıkan arabaların sistemelerini çıkma olarak alabilirsiniz, demem oki kulllanım hatası kaza v.s. mücbir sebep dışında sorun şıkaracak bir parça yok, 323 hb lerin tek bir kronik değişmesi gereken parçarı var oda 20 yıldan sonra belki ;; nedir o parça tabiki ateşleme modülü, fiyat ne 70 tl, ee olsun okadar da artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşım eğer almadıysan. hiç zaman kaybetme. Ben alalı 2 ay oldu benimki biraz masraflıydı 7 bine aldım. beni biraz ugrastırdı. sen bakımlı bi mazda alırsan kesinlikle sıkıntı çekmezsin. ben bakımsız halde antalyadan izmire çanakkaleye ankaraya gittim geldim. araç gayet iyi fakat alıcaksanız bakımlı olsn parça konusunda korkma küçük şehirde yaşamıyorsan hiç sıkıntı çekmezsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

323 kullanıcısıyım ve şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım.... Allah'a şükür yağını suyunu kontrol ediyorum sonrası için kafam rahat... Dediğiniz gibi aracın herhangi bir problemi yoksa motoru da bir iki ustaya gösterip düşünülmeden alınabilinir... Parçaları belki diğer araçlara göre biraz pahalı olabilir ama aracınıza bakarsanız sanayide işiniz olmaz Mazda ile... Parçası ucuz olanlar da zaten sanayiye abone olanlar oluyor genelde... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...

Ben böyle düşünmüyorum , arabada kaza olmadıkça zaten kaporta aksamında gözele görülür bir sorun olmaz belki boyası zamanla zarar görür bir boyaya sokarsın sıfır araç olur çıkar,  lakin aracın bakımlı ve özenle kullanılması çok önemli sonuçta motor da en az kaporta aksamı kadar önemli, demem oki bir araçta her detaya dikkat etmek gerek zaten aracın içinden bakıldığında özenli kullanılıp kullanılmadığı anlaşılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...