Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Benzin Filtresi

GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yetkili serviste bakım yaptırırken benzin filtresini de değiştirin dediğimde, bunlarda benzin filtresi deponun içinde olduğu için değiştirilmiyor, ömür boyu kullanılıyor, cevabını aldım, hatta bilgisayarda arattırdılar benzin filtresi diye bir yedek parça bulunamadı, özel servise de sordum aynı şeyi söylediler, kime sorsam bunların benzin filtresi deponun içinde olduğu için değişmiyor, ömür boyu kullanılıyor diyor. 

Hiç bir sorunum yok ama adettendir diye değiştireyim, tertemiz olsun istedim  :) , ama olmadı. 

Benzin filtresinin hiç değiştirilememesi, ömür boyu kullanılması çok ilginç geliyor.

2. Nesil Mazda 6'sı olupta benzin filtresini değiştirmek isteyip değiştiren-değiştiremeyen, bilgisi, tecrübesi olan varsa bu duruma bir açıklık getirelim.

Mazdacı 1990 tarafından düzenlendi
Başlık düzeltildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannedersem haklılar benzin filtresinin tankın içinde olduğu konusunda. Mevzu şurada da geçiyor.

http://forum.mazda6club.com/2-0-diesel/221046-how-change-fuel-filter.html

I've read about this in a few places on these forums. It's INSIDE the tank. Not something done while you're letting your oildrain . . .
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 Protegelerde de öyle, depo içerisinde pompaya akuple biçimde. Kolay kolay değişmez ekstra birşey olmadıkça.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Honda Jazz otomobilde de depodaydı. Onun içinde aynı şeyi söylemişlerdi, yakıt filtresini değiştirmeyi unutun der gibi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim :) , çizimleri ve yazıları gördükten sonra kafamda netleşti, bütün ustaların sözünün üzerine birde bunları görünce artık tam ikna oldum.

Mazda , Honda gibi markalarda mühendisler benzin filtresini deponun içine yerleştirerek, benzin filtresini ömür boyu kullanılacak parça olarak tanımladıklarına göre, bu sistemin testleri, ar-ge çalışması mutlaka uzun uzun, detaylı şekilde yapılmıştır. 

Vardır bu mühendislerin bir bildikleri diyerek, benzin filtresi değiştirme düşüncemi kafamdan kaldırıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim :) , çizimleri ve yazıları gördükten sonra kafamda netleşti, bütün ustaların sözünün üzerine birde bunları görünce artık tam ikna oldum.

Mazda , Honda gibi markalarda mühendisler benzin filtresini deponun içine yerleştirerek, benzin filtresini ömür boyu kullanılacak parça olarak tanımladıklarına göre, bu sistemin testleri, ar-ge çalışması mutlaka uzun uzun, detaylı şekilde yapılmıştır. 

Vardır bu mühendislerin bir bildikleri diyerek, benzin filtresi değiştirme düşüncemi kafamdan kaldırıyorum. :)

merhaba.2.nesil mazda 6 nın dediğiniz gibi benzin filtresi  deponun içinde ama değiştirilebilir.arka koltukları yatırarak biraz zahmetli ve uzun işden sonra değişimi yapılıyor.filtre yassı ince görünümdedir.ben  100.000 km olduğunda değiştirmeyi düşünüyorum.ankarada yetkili bayiye sordum illa isterseniz değiştiririz elimizde de filtre var dediler.ama onlarda kolay kolay talep olmayınca değiştirmiyorlar sanırım yoğun ve zor bir iş bir de iyi bilen birisi olmalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...