Jump to content

Mazda Lantis.

Anıl
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lantisleri bende çok seviyorum hatta bu arabayı almadan önce bayagı arattırdım ama bizim bölgede Mazda pek bilinmediği için bulamadım. :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 99
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• MuRDoC_111

6

• Murat b

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest uyumsuzelement

çıtasız camları bile yeter yaa...aletin inanılmz bir karizması var....

evet o cıtasız cam olayı çok hoş neden 3 lere yapmadılar acaba
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Lantis Gibi Araba yok tr

Lantis cok Ayri bir Arac birde 323F ler farları acılıp kapanıyor ya cok güzel bir olay bi nevi Yerli ferrari gibi :D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lantis bence de çok mükemmel bir araç.Ancak neden buraya 135 hp lik 1,8 lerle değil de 115 likler ile geldi bir türlü akıl sır erdiremiyorum.Eğer öyle olsaydı performansıyla da akıllarda çok iz bırakmış bir araç olurdu.135 hp ve çok uzun bir ömür...iyi giderdi.Ama bu haliyle de beni kendine hayran bırakabilecek kadar güzel.Sürekli 626 ile arasında gidip geldiğim bir araba olmayı da kolayca başarmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lantis bence de çok mükemmel bir araç.Ancak neden buraya 135 hp lik 1,8 lerle değil de 115 likler ile geldi bir türlü akıl sır erdiremiyorum.Eğer öyle olsaydı performansıyla da akıllarda çok iz bırakmış bir araç olurdu.135 hp ve çok uzun bir ömür...iyi giderdi.Ama bu haliyle de beni kendine hayran bırakabilecek kadar güzel.Sürekli 626 ile arasında gidip geldiğim bir araba olmayı da kolayca başarmıştır.

135 hp ler benim bildiğim 2.0 motor olanlar.Yanılıyor olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.8 135 likler de var.Dediğin motor da mevcut ama benim bahsettiğim değil.

Onno ustadan alıntı

1998 model Mazda Lantis 1.8 (135 HP) aldım. Fakat hiçbir yerde fabrika verilerini bulamadım. Eski model olduğu için internette de fazla bilgi yok. Eski sahibi kitapçığını da kaybetmiş. Tüm özelliklerini bulabileceğim siteler, küçük çapta ne modifiye yapabileceğim ve değerlerin ne kadar değişebileceği konusunda ardımcı olursanız çok sevinirim.

Sahibi olduğunuz 1998 model Mazda 323-F Lantis veya bazı ülkelerde Astina, teknik olarak bilgi edinilmesi oldukça zor bir araç. Genel olarak 1.8 litre 114 HP üretilen bu araçların 1840 cc, 4 silindirli ve 16 supaplı versiyonlarının 135 HP/JIS yani Japon normundaki üretimi bir seçenek olarak sunulmuş. Motorun biraz daha fazla güç üretmesi karşılığında tork verilerinde biraz kayıplar olmuş. Değişken zamanlamalı emme manifoldu ile birlikte 8 bit olan işletim sistemi 16 bite çıkarılarak püskürtme de sıralı püskürtme düzenine çevrilmiş. Son hız olarak 114 HP versiyonuna göre bir avantajı olmayan bu motor Türkiye'ye ithal edilmedi. Eğer özel bir ithalat söz konusu değilse sizin de aracınız 114 HP gücünde. Araç hakkında zor elde edilen bilgiler paralelinde motorun biraz daha güçlendirilmesi de imkansız gibi. 135 HP'lik versiyonun parçalarını elde etmek de çok zor ve maliyetli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu lantis ile güzel bir tasarım yapmışlardı yine ama maalesef yeterince at gücü vermemişler ve fazla tutulmadı.Vedat baya harcamış demek bu hale getirene kadar. O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

son hız mevzusu zaten biraz karmaşık bir durum. adamlar son hız 194km diyor ama benim ördek 200km yi çok rahat görüyor ve hatta bassam daha da gidecek :)

Düzeltme: durum yazacağıma surum yazmışım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onno çok bilmişlik yapmasın  :) o 135lik 230 yapmazsa ben kendimi salatalık ilan ederim.

yazdığına göre 135 hp ler Japon versionu.Japon vers.lerinde hız sınırlıyıcılar var genelde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

e iyi de kadir birader kardeşim; 323bg de devir kesici falan yoktu. 4. fites 6bin devirde 160-165 civarında hız yapar ama katalogdaki görünen son hızı 175km olarak yazar. oysakine ben (ve sen) o arabaya 180 yaptırdık ki benimkinde beygir eksikliği olmadığı için biraz daha gidecekti ama ben tırstığım için çektim ayağımı gazdan. buna ne diyeceksin peki? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yanılgıya uzun zaman bende düştüm.Mazda nın ne şekilde ölçtüğünü bilemem ama ben hem bu hemde eski şanzımanımda bunu denedim.5. vites fazla uzun olduğundan çok aldanıp daha yürümez bu deyip sinirlenip yaz bıraktığım oldu.Ama doğru olan bu değil.Aracın düz yolda son hızını ölçebilmek için oldukça uzun bir yol gerekiyor bence.5 de en son kayseriden gebzeye giderken ne yakarsa yaksın dedim bekledim düzde tam 180 ve çok çok az bir eğimde 208 eğim gerçekten çok az derece olarak ama mesafe olarak uzundu.Aynısı düzlük için de geçerli.4 te de rahatlıkla yapar 180 ama bu esnada devir kırmızı hattın başında değil ortasında yani 7000 civarlarında olur ki bu devirde son hızla gitmek bence çok mantıklı olmaz ve mazda da bunu teknik veri diye yayınlamaz.diye düşünüyorum.bunlar fikirden ibaret tabii..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vala İzmir toplantısında sabah Cesme ye doru yol alırken 3 mz3 hb yanyana 217-218 li hızlara eriştik egiminde yardımıyla ama herhangi bi devr kesilmesiyle ben karsılasmadım ki 3ü müzde karsılasmadık sanırsam yoksa muhabbeti gecerdi..o hızdan fazlasınada ulasmaya elverişli yol pek bulunmadıgından devir kesiciyle yüzleşebilecegimiz hız konusunda hiç bi fikir edinemiyorum şöle bi düsününce :(_

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...