Jump to content

Makale : Mazda Lastik Ölçüleri - Ebatı, Yanak Kalınlıkları, Genişlikleri

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda araçlarının model ve donanımlarına göre tablo haline getirilmiş lastik ölçülerini makalemizde bulabilirsiniz.

.Resmi ekleyen

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, eksikleri zaman içerisinde tamamlayacağız . Bunun dışında hatalı olduğunu düşündüğünüz kayıtlar olursa buradan bildirirseniz düzeltelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok faydalı bir tablo olmuş. Bölük pörçük yerlerde bilgiler zaten vardı. Bu tablo sayesinde fazla araştırmaya gerek kalmadan bilgilere ulaşabileceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2003-2006 arası mazda 6 ların lastikleri 205/55 r16 ama  makyajlı GG ler ve sonraki kasalarda 205/60 R16 kullanılıyor.  zaten 215/50 R17 yi ölçerseniz   205/60R16 ya tekabül edecektir..

bende 2007 GG sahibiyim. aracımın kapı içerisinde 205/55/R16 yazıyor ama kabul etmiyorum. yurtdışında bu araçlar hep 215/50r17 ile satıldı.. zaten benim aracımda hız göstergesi %4 negatif hatalı çalışıyor.  

öte yandan GH kasanın donanım paketlerinde  205/55 R16  ile   215/50 R17   belirtilmiş.. 2 lastik arasında 16mm çap farkı var. %2.5 e tekabül eder..    

facelift GG ve GH kasa ile  lastik çapı 650mm civarında olmalıdır..   

biraz karışık olmuş olabilir. çok rakam var kusura bakmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada vermeye çalıştığımız karşılık tablosu veya muadili değil, aracın üzerinde gelen orijinal ölçüler. Ben de Mazda6 kullandım ve kapı içinde 215/50/R17 yazdığını gördüm ama tabloyu buna göre değil distirbütör tarafından açıklanan değerlere göre düzenledik.

Hepsini orijinal bilgilerden aldık. Bunların sapmalara sebep olup olmamasını irdelemiyoruz, sadece bilgiyi toplayıp sunuyoruz.

Makyajlı kasaların teknik bilgileri şu şekilde idi..

post-2-0-46291800-1422903689_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

eski mazdalar böyle yaylana yaylana gitmeyi seviyordu. bendede '93  626 vardı,  önler 32 arkalar 28di..   65 yanakla birleştiğinde, bir çukurdan geçtikten sonra aracın yaylanması 5 sn geçmiyordu.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DEdiğin gibi sebebi tombul yanaklar olabilir :) . Son dönemlerde çıkanların çoğunun yanakları daha dar olduğu için sıkıntı olmaması adına lastik basınçlarını özellikle yüksek tutmuş olabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye ye 185 70r14 ile geldi. Aracı ilk aldığımda lastiği bulana kadar canım çıkmıştı. Kartal lastiği olarak da geçer. Genel olarak 185 65R14 kullanılır daha ucuz olduğu için. ,

28 bence de çok düşük hiç 28le kullanmadım genellikle 30 ya da 32 ile kullanıyorum. 15" jantlar GT modelinin orijinal jantları. 60 yanakla yine zor bulunan bir lastik. Honda kullanmasa 5x114.3 de zor bulunan bir bijon aralığı ne kadar özel bir araca biniyorum ya :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...