Jump to content

Yeni Aldığım Araçtaki Sorunlar

Heraklit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

10 gün önce 2001 model 626 aldım, ilk mazdam :)

aracı yeni yeni keşfediyorum

bazı sıkıntılar var

araç ilk çalıştığında titreme yapıyor, bu durum ısınıncaya kadar devam ediyor, bir süre hareket ettikten sonra kesiliyor

aracı direk lpgde çalıştırdığımda da aynı şekilde

geçen giderken 1-2 defa tekleme yaptı

rölantisi 500-600 lerde geziyor, arada dalgalanma oluyor

dün de hareket halinde akü ışığı yandı birkaç defa

alırken ustama kontrol ettirdiğimde 4000-5000 devirden sonra mavi duman attığını gördük, muhtemelen subaplardan, şimdilik bir işlem yapmadık, yağını değiştirdik, eksiltme durumuna göre hareket edecem

şu an titreme olayının sebebini bulmaya yoğunlaştım, buji, buji kablosu, ateşleme sistemi ve subap olasılılar dahilinde görünüyor

sizlerin görüşleri ne yöndedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgilere göre büyük ihtimalle sübapların eridiği yönünde bir problem görünüyor.. Soğukken varolan ısınınca geçen titreme  ateşleme sisteminden olabilir ancak bu tepkinin büyük sebebini sübapların erimesi olarak biliyorum.. 

Kompresyon testi ile sübap kontrolü yaptırmanız ön teşhis için yerinde olur..

Konuyla alakalı aşağıdaki makaleye de göz gezdirebilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/genel/lpg-li-mazda-3-ve-mazda-6-al%C4%B1rken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-r30

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgilere göre büyük ihtimalle sübapların eridiği yönünde bir problem görünüyor.. Soğukken varolan ısınınca geçen titreme  ateşleme sisteminden olabilir ancak bu tepkinin büyük sebebini sübapların erimesi olarak biliyorum.. 

Kompresyon testi ile sübap kontrolü yaptırmanız ön teşhis için yerinde olur..

Konuyla alakalı aşağıdaki makaleye de göz gezdirebilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/genel/lpg-li-mazda-3-ve-mazda-6-al%C4%B1rken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-r30

cumartesi günü servise uğrayacağız 

orada yaparlar kompresyon testini galiba?

ben de il aşama olarak bujileri değiştireyim, buji kablolarını ölçtüreyim diyordum, daha sonra gerekirse buji kablolarını değiştireyim diyordum

dediğiniz gibi subaplardan da kaynaklanıyor olabilir, bunun için motor kapağının açılması gerekiyor galiba değil mi? subap contası için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise gitmeden sorabilirsiniz kompresyon testini, ben de aracı alırken yetkili servise gitmiştim ancak orada yoktu kompresyon cihazı  ???

Evet motor kapağı açılacak subapları değiştirmek için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...