Jump to content

Mazda3 Aksesuar, Kaplama ve Alternatif Uygulamalar

arezar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Ses nerede? Çözelim hemen. :D Bizim mazdaların konsolları genelde sağlamdır ses gelmez. Gelirse orta havalandırma triminden, A sütunlarının birleştiği yerden olabilir. Ya da torpidodan.

ben de bilmiyorum hocam nereden geldiğini, en azından cam civarlarından geliyorsa kısmen keser diye düsündüm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Katil Balina :

ben de bilmiyorum hocam nereden geldiğini, en azından cam civarlarından geliyorsa kısmen keser diye düsündüm. 

Camla temas etmediği için ses gelmez dediğim yerlere bakın. Gerekirse biri aracı sürsün siz yolcu koltuğunda araştırın sesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

kişisel tercih meselesi ancak benim aracım olsa yapmazdım. hibrit vr elrktrikli araçların amblrmlerine benziyor. gerçi bu resimdeki tam pavyon modu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 de dahil, yeni arabalarda aksesuar olarak fazla oynama yapılamıyor maalesef. Ne verilmişse onunla idare edilmek zorunda kalınıyor.😤 

Ben dış tarafa cam çıtası ve jant, iç tarafa piano black maun kaplama ve hoparlör değişimi yaptırdım. Maalesef teybi elleyemiyorum bile.

Bazen 87 model bir doğan alıp onunla oyalanmayı düşünmüyor değilim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Mazda 3 de dahil, yeni arabalarda aksesuar olarak fazla oynama yapılamıyor maalesef. Ne verilmişse onunla idare edilmek zorunda kalınıyor.😤 

Ben dış tarafa cam çıtası ve jant, iç tarafa piano black maun kaplama ve hoparlör değişimi yaptırdım. Maalesef teybi elleyemiyorum bile.

Bazen 87 model bir doğan alıp onunla oyalanmayı düşünmüyor değilim:)

Abi sen söyle ne yapmak istediğini, fikir veririz. Gerekirse gel Safranbolu'ya beraber yaparız. :)

n11 ve sahibindende bizim araçlara özel 2gb veya 4gb rame sahip güzel multimedyalar var. Ben aracı satmayacağım, satsam da artık yaptıklarımın fiyatını ekleyeceğim için almayı düşünüyorum 4gb android 8.0 versiyonunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Abi sen söyle ne yapmak istediğini, fikir veririz. Gerekirse gel Safranbolu'ya beraber yaparız. :)

n11 ve sahibindende bizim araçlara özel 2gb veya 4gb rame sahip güzel multimedyalar var. Ben aracı satmayacağım, satsam da artık yaptıklarımın fiyatını ekleyeceğim için almayı düşünüyorum 4gb android 8.0 versiyonunu.

Allahtan istanbulda değilsin. Acayip kaşınıyorum zaten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

O androidler benim işimi görmez. Ben ses amaçlı geliştirme yapmak istiyorum. Eski kafalıyım ve pioneer dışında cihaz takmam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, tansu87 :

Allahtan istanbulda değilsin. Acayip kaşınıyorum zaten :)

Kaşınmak normal Tansu. Bu araç bi fena gaza bastırıyor bir de fena gel bana birşeyler ekle diyor. :D Neyse ki koltuk ısıtıcı padlerim geldi, arabayı satacam diye içi komple boşaltmıştım, onları geri yerleştiricem. Baya götürür bu işler beni. :D

Valla yapmak istedikleriniz varsa BL için aksesuar konusu açın, beyin fırtınası yaparız.

2 dakika önce, Lupara :

O androidler benim işimi görmez. Ben ses amaçlı geliştirme yapmak istiyorum. Eski kafalıyım ve pioneer dışında cihaz takmam :)

O zaman amfi gerek. Orjinalliği kabloları kesme biçme olmadan direk teybin arkasındaki kabloların konektörlerine giren adaptör çeşitleri var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Kaşınmak normal Tansu. Bu araç bi fena gaza bastırıyor bir de fena gel bana birşeyler ekle diyor. :D Neyse ki koltuk ısıtıcı padlerim geldi, arabayı satacam diye içi komple boşaltmıştım, onları geri yerleştiricem. Baya götürür bu işler beni. :D

Valla yapmak istedikleriniz varsa BL için aksesuar konusu açın, beyin fırtınası yaparız.

O zaman amfi gerek. Orjinalliği kabloları kesme biçme olmadan direk teybin arkasındaki kabloların konektörlerine giren adaptör çeşitleri var.

Çok istediğim şeyler var. 

1- multimedya ekran. Bu en kolayı ve uğraştırmayanı  

2- geri görüş. 

3- bluetooth ama mikrofonu tavanda olandan :)

4- gerçek deri koltuk. Mevcut koltuk ısıtma var. Uyar mı bilmiyorum. 

5- kapılar, taban, davlumbaz üstleri, camlara ses izolasyonu

6- mevcut hoparlörleri benzerleri ile değişmek. Müzik konusunda kısık ses ama kaliteli ses tercihim. 

7- ön park sensörü. Multimedyaya bağlı olsun  

acaba çok mu zor yaa. Kur da çok yüksek. 15 bin tl tutar bunlar. Değer mi? 5 yıl satmayı düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, tansu87 :

2- geri görüş. 

6- mevcut hoparlörleri benzerleri ile değişmek. Müzik konusunda kısık ses ama kaliteli ses tercihim. 

acaba çok mu zor yaa. Kur da çok yüksek. 15 bin tl tutar bunlar. Değer mi? 5 yıl satmayı düşünmüyorum. 

Bildiklerimi söyleyim.

7'den başlayım. Bunun için @ibrasoft abinin ya da @ediz07 hocanın yardımı gerekli. Çünkü maalesef androidlerde VW park asistanı gibi görmeyi sağlayan bir kit yok. Aliexpresste araştırdığıma göre kameralı ve park sensörlü modellerin bazılarında bu asistan görünüşünü kamera görüntüsü içine gömüp öyle gösteriyor ekranda. Eğer ekranlı ön arka park sensörü alıp ekrana gelen veriler işlenebilir ve kamera görüntüsüne embedded edilebilirse bu iş olur ama uğraştırıcı. Bunun yerine ekranlı ön arka park sensörü alıp küçük ekranını direksiyon kolonunun üstüne yerleştirip oradan park asistans görüntüsünü görmek daha mantıklı. Multimedya ise sadece ön arka kameraları görmek için kullanılır. 

6- Ben önleri sony xs-fb6930 ile değiştim. Çok memnun kaldım. 1 set daha aldım, havalar nedeniyle duruyor kenarda. Müsait olduğumda arkalara takacağım. 5x7 gibi tam oturmuyor ama sıkıntı da oluşturmuyor. Kasnak yapmaya çalıştım beceremedim, o nedenle çapraz 2 vidayla tutturdum.

3- Aux bluetooth car kit kullanabilirsin, ya da multimedya alırsan onun microfon girişine takıp uzatıp A sütunundan ön cam tavan döşemesi arasından getirebilirsin, en basiti. 

1- Bu da basit. Ben yapmıştım fakat ön cama tam oturan araba güneş gözlüğü almıştım. Multimedya olmadığından geri görüş kamerasının ekranı bu güneşliğin tam oturmasını engelliyordu, o nedenle çıkarmıştım. 

5- Camlara izolasyon zor, keşke kalınlaştırabilmenin bir yolu olabilse. Yan camları kalınlaştırsak rüzgar sesi azalır. Rüzgar sesi için de aliexpressten vortex generator kiti aldım. Gelince linki ve incelememi, izlenimimi paylaşacağım. Taban olmasa bile davlumbaz ve kapılarla iyi bir sonuç alınabilir bence. Kapılar özellikle müzik sistemi için çok önemli, kapı sacına uygulanan bitüself ses kalitesini çok artırıyor, bassları da iyi artırıyor.

Yavaştan arabayı sökmeye başlasan, bunları yapmada hiçbir şey olmadığını göreceksin. En kötü klips kırarsın. Aliexpresste zibille klips mevcut. Al yedek olarak dursun. Klips kırdıkça değişirsin. Böylece arabanın trimleri söküldü orjinalliği gitti gibi saçma düşünceler de kalmaz. Klips değişimiyle çıkarılmamış gibi oluyor.

4- Beni aşar. Koltuklardan çok ön göğüsü ve orta konsolu, sütunları kaplatmak isterdim.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mutlu Tekir :

Bildiklerimi söyleyim.

7'den başlayım. Bunun için @ibrasoft abinin ya da @ediz07 hocanın yardımı gerekli. Çünkü maalesef androidlerde VW park asistanı gibi görmeyi sağlayan bir kit yok. Aliexpresste araştırdığıma göre kameralı ve park sensörlü modellerin bazılarında bu asistan görünüşünü kamera görüntüsü içine gömüp öyle gösteriyor ekranda. Eğer ekranlı ön arka park sensörü alıp ekrana gelen veriler işlenebilir ve kamera görüntüsüne embedded edilebilirse bu iş olur ama uğraştırıcı. Bunun yerine ekranlı ön arka park sensörü alıp küçük ekranını direksiyon kolonunun üstüne yerleştirip oradan park asistans görüntüsünü görmek daha mantıklı. Multimedya ise sadece ön arka kameraları görmek için kullanılır. 

6- Ben önleri sony xs-fb6930 ile değiştim. Çok memnun kaldım. 1 set daha aldım, havalar nedeniyle duruyor kenarda. Müsait olduğumda arkalara takacağım. 5x7 gibi tam oturmuyor ama sıkıntı da oluşturmuyor. Kasnak yapmaya çalıştım beceremedim, o nedenle çapraz 2 vidayla tutturdum.

3- Aux bluetooth car kit kullanabilirsin, ya da multimedya alırsan onun microfon girişine takıp uzatıp A sütunundan ön cam tavan döşemesi arasından getirebilirsin, en basiti. 

1- Bu da basit. Ben yapmıştım fakat ön cama tam oturan araba güneş gözlüğü almıştım. Multimedya olmadığından geri görüş kamerasının ekranı bu güneşliğin tam oturmasını engelliyordu, o nedenle çıkarmıştım. 

5- Camlara izolasyon zor, keşke kalınlaştırabilmenin bir yolu olabilse. Yan camları kalınlaştırsak rüzgar sesi azalır. Rüzgar sesi için de aliexpressten vortex generator kiti aldım. Gelince linki ve incelememi, izlenimimi paylaşacağım. Taban olmasa bile davlumbaz ve kapılarla iyi bir sonuç alınabilir bence. Kapılar özellikle müzik sistemi için çok önemli, kapı sacına uygulanan bitüself ses kalitesini çok artırıyor, bassları da iyi artırıyor.

Yavaştan arabayı sökmeye başlasan, bunları yapmada hiçbir şey olmadığını göreceksin. En kötü klips kırarsın. Aliexpresste zibille klips mevcut. Al yedek olarak dursun. Klips kırdıkça değişirsin. Böylece arabanın trimleri söküldü orjinalliği gitti gibi saçma düşünceler de kalmaz. Klips değişimiyle çıkarılmamış gibi oluyor.

4- Beni aşar. Koltuklardan çok ön göğüsü ve orta konsolu, sütunları kaplatmak isterdim.

10 saat önce, tansu87 :

2- geri görüş. 

Ön park sensörü için gösterge veya multimedya ya gerek yok bence. Ama genel yapılan uygulama olarak standart park sensörünü önlere de takmanızı tavsiye etmem. Saçma sapan bir uygulama oluyor. İptal tuşu ayarlama, lazım olduğunda düğmeye basma fln...

Ön sensör olarak üretilmiş sensörler var. Zaten 1 - 1,2 metreden itibaren sinyal vermeye başlıyor, diğer sensörler gibi 30cmde sabit ötüyor. Bunun için ekran veya göstergeye gerek yok. Ama ekran dahil edilebiliyor.  
Standart sensörlerden farkı; sinyal sesi sürekli devrede değil.  Geri vitese taktığında 30 sn devrede kalıyor sonra kapanıyor. Veya frene basarken çalışıyor freni bıraktığında kapanıyor.  Yine de benim eklediğim gibi iptal düğmesi eklenebilir. 

Kaliteli bir mutlimedya ile tavandan mikrofonlu, geri görüşü ve ortalama bir ses elde edebilirsiniz. Geri ye de izolasyon, ön park sensörü, deri koltuk, hoparlör kalır. Bahsettiğiniz rakamlara çıkacağını sanmıyorum. En yüksek maliyetiniz deri koltuk olur. Onu da çok iyi yapan iki yer vardı, hatta biri Mazda nın deri koltuksuz modele opsiyonla sonradan deri koltuğu yaptırdığı yerdi sanırım.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle ince kuzu derisi o kadar hoşuma gidiyor ki, tarif edilmez :( 

bende android de yok bu arada. İos var. Ona uygun bişe almam lazım. Biraz baktım ama apple ile uyumlu pioneer var sadece 4000 lira gibi fiyatı var. Geri görüş kamerası da içinde. Telefon direkt bağlanıyor ve her türlü uygulama multimedyaya aktarılıyor. Kapı yalıtımlarını eklersem yardım da alarak yaparsam 6 bin liraya ancak çıkarım işin içinden. 

Ön park sensörü olarak göstergeli bir şey olmasına gerek yok  1 metreden itibaren sesli uyarı verse yeter  

ama dediğim gibi ses yalıtımı yapmadan multimedya almam. Ve bana istanbul avrupa yakasında en azından kapı içleri ve davlumbaza yalıtımda yardım edebilecek veya işi ona yaptıracağım birinin olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, tansu87 :

Şöyle ince kuzu derisi o kadar hoşuma gidiyor ki, tarif edilmez :( 

bende android de yok bu arada. İos var. Ona uygun bişe almam lazım. Biraz baktım ama apple ile uyumlu pioneer var sadece 4000 lira gibi fiyatı var. Geri görüş kamerası da içinde. Telefon direkt bağlanıyor ve her türlü uygulama multimedyaya aktarılıyor. Kapı yalıtımlarını eklersem yardım da alarak yaparsam 6 bin liraya ancak çıkarım işin içinden. 

Ön park sensörü olarak göstergeli bir şey olmasına gerek yok  1 metreden itibaren sesli uyarı verse yeter  

ama dediğim gibi ses yalıtımı yapmadan multimedya almam. Ve bana istanbul avrupa yakasında en azından kapı içleri ve davlumbaza yalıtımda yardım edebilecek veya işi ona yaptıracağım birinin olması lazım. 

İşçilik ne kadar işin piyasası bilmiyorum ama malzeme olarak yarısını bulur/bulmaz izolasyon işi. Tabi ne kadar ne yapılacağı da etken bu konuda.
Ben kendim yaptım; kaput, kapı, taban, davlumbaz içleri... Benim aracın konusuna bakarsanız fikir verir en azından. Bir tavan kaldı ona da direkleri söküp döşemeyi almaya üşendiğimden yapmadım. Arada yoklamıyor değil.

Ön park sensörü için 1 yıldır kullandığım ürünü tavsiye edebilirim. Farklı ürün de bulduysanız alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.  
https://urun.n11.com/park-sensoru/orijinal-steelmate-4lu-on-park-sensoru-yuksek-kalitede-urun-P190071032

• Beğen 3
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
1 saat önce, 61kdeniz :

merhaba

videoki kalitede ve tipde kapı eşiği alıp uygulayan oldu mu ?

Alan olduysa bende iletişime geçmek istiyorum.

(Yoğun ilgi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bl kasa mazda 3 aksesuara pek uyumlu degil. Nerde 87 model 131 dogan, nerde mazda 3 :) 

Benim yaptiklarim,

Cam citalarina krom kaplama, lastik arkalarina tozluk, duzgun jantlar, led ic aydinlatma, kapilara duzgun hoparlorler, direksiyon kilifi, cam filmi, konsoldaki aluminyum gorunumlu yerlere ve kapilardaki bazi yerlere piano black  maun kaplama, vites topuzu

Aklimda da kapi alti yan marspiyel var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Musen
      Yazan: Musen
      http://www.sahibinden.com/mazda_3_sedan_arka_spoiler_sifir_absWQQaXQQ7335495WQQpXQQdisplayitem
      Mazda 3 sahiplerinin dikkatine
    • honuuu
      Yazan: honuuu
      Anteni alalı çok olmuştu, takmak için zaman bulamamıştım, bugün hazır araba yıkanmışken takıvereyim dedim;

• ECA19
      Yazan: ECA19
      Herkese selamlar. Öncelikle belirtmek isterim ürünün benimle ticari uzaktan yakından ilgisi yoktur. İlanı gördüm sizlerle paylaşmak istedim. Bu aksesuar eminim her mazda3 sahibinin aklının bir köşesindedir.
      Ben en kısa zamanda ürünü gidip görmeyi düşünüyorum . Ama daha yakında oturan bir mazda sahibi varsa ve bilgi verebilirse sevinirim.İyi günler... 
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-mazda-3-marsbiel-cartuninggarage-79546300/detay/
    • fenygs
      Yazan: fenygs
      Merhaba. 2014 mazda 3 modeli için yurtdışı kaynaklarda geri dönüş kamerası olduğunu duydum. Ancak Türk kaynaklarda olmadığı söyleniyor. Aslı nedir bu durumun?
    • Mazda Türkiye
      Yazan: Mazda Türkiye
      Merhaba, 

Ailenizdeki herkese hediye aldınız. Peki ya Yeni Mazda3’ünüze? Bizce geri görüş kamerası bu yılbaşı için en heyecan verici hediye. 
      Yeni Mazda3’ünüzle geri gitmenizi ve park etmenizi daha güvenli ve kolay hale getirecek olan Arka Görüş Kamerasının yetkili servislerimizde satışı ve montajı yapılmaya başladı. Aksesuar, her iki gövde tipinde de kullanabilecek. 

Daha ayrıntılı bilgi için:  http://bit.ly/YeniMazda3ArkaGörüşKamerası

• Yeni Oluştur...