Jump to content

Far Camı Temizleme ve Parlatma İşlemi

dj_pclord
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abiler dun eli bu islere yatgın yanı elinde her iş gelen arakadasımla guzumun farlarını söküp temizlemeye karar verdik ve cok korkarak da olsa basladık sökmeye farları elimize aldık dogru eve ve ortalama 4 saatte en ince ayrıtısına kadar farları temizleyip tekrar birlestirdik sandıgımız kadar zor olmadı hatta elinizde gerekli malzemeler varsa cok kolay oluyormus dün saat 19 da basladık ve gece 01.30 guzuma geri taktık herseyi ve gercekten sıfır ayarına geri döndü

cu1w5.jpg

cu1xu.jpg

cu1zw.jpg

cu218.jpg

cu220.jpg

cu23n.jpg

cu24x.jpg

cu273.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tebrikler çok güzel olmuş şimdilik benim guzunun buna ihtiyacı yokta ilerde gerekirse diye ayrıntlı bilgi versen iyi olur yardımın olur yapmak isteyenlere.bende zenon takmak istiyorum ama bu konuda hiç bir fikrim yok hem uygun fiyata hemde kaliteli bir zenon bulabilirmiyim acaba ve nasıl takılır bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

begenmenize sevindim ayrıntılı bi sekilde islem sırasını anlatıcam yapmak isteyen arkadaslarada burdan özelden veya cep yardımcı olurum tabikide ama inanın temzilemeden önce yolda kör gidiyormusun inanın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tebrikler çok güzel olmuş şimdilik benim guzunun buna ihtiyacı yokta ilerde gerekirse diye ayrıntlı bilgi versen iyi olur yardımın olur yapmak isteyenlere.bende zenon takmak istiyorum ama bu konuda hiç bir fikrim yok hem uygun fiyata hemde kaliteli bir zenon bulabilirmiyim acaba ve nasıl takılır bilmiyorum

tesekkür ederim yorum için

xenon konusuna gelince ben yeni taktır 2 ay falan oluyor aslında o kadar zor is degil alında cok basıt bi islem xenon konusu

ben marka olarak monza hid diye bi marka kullandım piyasada hem fiyat olark uygun hemde baya kaliteli cevremdeki xenon taktıgımız bütün araclara bu markayı alıyoruz fiyat olarakta 100 tl fiyatı var

nasıl takıcanız konusunda hemde size hemde burdakı diyer bilmeyen arakadaslara yardımcı olmak için nasıl yaptıgımı fotoraflayıp koyucam orda yarnanıp cok rahatlıkla yapabilirsiniz

benim aracımda kulladıgım xenon ve ampül cesidi

marka: monza hid

kısalar : h7 8000 k

uzunlar : 9005 diye geciyor 8000k

sisler : h11 suan daha yapmadım ama 30000k takicam

aklınıza takılan bisi olursa burdan özelden gerekirse cepten ulasabilirsiniz yardımcı olurum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel olmuş, elinize sağlık. Bu arada sormak istediğim bir şey var. Bu guzu kelimesi ne anlamda söyleniyor?

Kuzu... Anlamında söyleniyor.

Küçük, yavru, minik anlamları yüklemek için. Yoksa koyunun yavrusu ile ne işimiz olur forumcak...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuzu... Anlamında söyleniyor.

Küçük, yavru, minik anlamları yüklemek için. Yoksa koyunun yavrusu ile ne işimiz olur forumcak...

:D

güzel acıklamıssın abi :D guzumuz bizim bu araclar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arka stopları yapmadım ama eminim cok oda kolaydır yarın sizin için bi inceleyim siz sadece yapma cesereti gösterin cok kolay oluyor aslında farları ve stopları silmek önemli degil asıl nedeni bulmanızdır neden kirlendigini ve tekrar aynı duruma gelmemesi için önem almanız lazım ben farın üstünde bulunan 4 adet hava alma yerinin 2 tanesi kapatım nedeni ise orlardan su aldıgı için yarın bos zamanım var sizin için bi inleyebilirim nasıl söküldügünü ve neler yapmanız lazım oldugunu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Geçen sene aracımı aldığımda ön farları; sararmış, çıkmayan su damlası lekeleri ve ince çiziklerle kaplı, puslanmış bir halde idi. 

İzmir'e gelince bir serviste far temizleme işlemi yaptırdım, sadece su damlası lekeleri çıktı,  puslanması azaldı ama sararması ve ince çizikleri aynen kalmıştı. Bu farlar ancak bu kadar olur, düzelmez bunlar diyerek beni yolladılar, hiç inanmadım.

O zamandan beri farları her görüşümde canım sıkılıyordu, geçen hafta kafaya taktım, arabayı aldım Meguiars'a götürdüm, daha önce far temizlemesi yaptırdığımı ancak hiç sonuç alamadığımı anlattım, farları incelediler ve biz yaparız dediler, fiyat olarak piyasanın 2 katı bir miktar söylediler ama kesin sonuç alma garantisi verdiler, kabul ettim. 

Farların etrafındaki tampon, çamurluk ve kaput kısımlarını bantladılar, ve işlemin her aşamasını dikkatli şekilde inceleye inceleye, sürekli kontrol ederek, hiç aceleye getirmeden yavaş yavaş ve çok özenerek yaptılar.

İşlem 1 saat sürdü, işlemin sonunda farlar pırıl pırıl, ışıl ışıl oldu, tamamen tertemiz ve yeni gibi oldular, bir tek  kusur kalmadı , gece aydınlatması iyileşti, arabanın görüntüsü olumlu anlamda çok değişti  8) .

Ben çok memnun kaldım, çok da iyi bir sonuç aldım, far temizleme yaptıracaklara " Meguiars " ı tavsiye ederim :).

post-8273-0-52471100-1423625605_thumb.jp

post-8273-0-34962200-1423625621_thumb.jp

post-8273-0-56182600-1423625633_thumb.jp

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kazasız, belasız kullanman dileği ile. Fotoğraf olayını bende çözemedim. :)

Not: Mevcut konunun altında birleştirdim, buradan devam edebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşlemden önce fotoğraf çekmeyi unuttum.  Fotoğraf olmasa da göz önünde canladırmak mümkün olsun diye yukarıda ki yazımda temizlikten önce ki kirli ve kötü durumlarını tam tarif ettim.

İşlemin yapıldığı gün çok yağmur yağıyordu, o yağmurda kullandım, üzerine bir gece çamur yağmuru yağmış. 

Ancak ertesi gün fotoğraf çekebildim. 

Evin önünde arabaya su döktüm sildim elimden geldiğince, ama kenarlarda köşelerde ve tamponda biraz çamur kalmış kusura bakmayın :)

" Fotoğrafların hepsi işlemden sonrasını gösteriyor. "

Hava kapalı iken flaş kullanarak çektim, çok güzel fotoğraflar olmasa da far yüzeylerinde ki tertemiz sonuç hakkında fikir veriyor O0

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Sanırım ince zımpara işlemi yapmışlar. Aslında buna gerek yok. 

Amonyaklı cif ile fiber bez yardımıyla farları 5 dakika iyice temizliyoruz. Sonra suyla temizleyip, kuruduktan sonra cila sürüyoruz. Bunu 3 ayda bir yapmanız gerekiyor 

zımprada aynı. Bu farlar eminim bir süre sonra eski haline dönmüştür. Çünkü zımpara far plastiğinin üstündeki tabakayı kaldırıyor diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Hortlatalım konuyu

Aracımın farlarının içinde şöyle bir görüntü oluştu. Galiba yıkatırken içine su kaçıyor. Sanki far camına deterjanlı su akmış da leke izi yapmış gibi. Bu iç kısmı nasıl temizletebilirim, tecrübesi olan var mı?

WhatsApp Image 2020-07-13 at 13.58.06 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-07-13 at 13.58.06.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.07.2020 at 14:39, Lupara :

Hortlatalım konuyu

Aracımın farlarının içinde şöyle bir görüntü oluştu. Galiba yıkatırken içine su kaçıyor. Sanki far camına deterjanlı su akmış da leke izi yapmış gibi. Bu iç kısmı nasıl temizletebilirim, tecrübesi olan var mı?

WhatsApp Image 2020-07-13 at 13.58.06 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-07-13 at 13.58.06.jpeg

Lekeler farin disindaymis meger. Yikamadan kalma kalintiymis. Temizledik, sorun halloldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, ozgur35 :

Nasil temizledin abi

Boyaciya temizlettim.

Ama gerek yokmus. Cunku uzerindeki lekeler, yikamadan kalan deterjan kalintisi ve kirmis. Bimde satilan slikonlu temizleyici varmis. O da iyi sonuc veriyormus. Ben ugrasmak istemedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...