Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Daha iri jant, daha ince yanak ile ölçüleri sınırı aşmayacak şekilde mümkündür ama Mazda3 için orijinal teker ölçüleri kafidir, büyültmek hantallıktır. Eksiler: çap ağırlık merkezi genişler çevrilmesi daha güç olur-dönen parça ağırlığını ve toplam araç ağırlığını arttırır-yakıtı arttırır-arabasertolur.                                                                                                                      artılar: yol tutuş artar-torkun zemine aktarımı artar:                                                        mazda3 için yol tutuş zaten iyidir-mevcut torkun aktarımı için gereken yeterli taban genişliği zaten vardır (120hp civarı emsalleri ile çok rahat dans etmesi emsallerden 150-250 kg hafif olması, dişli aralıklarının spor yapıda olması ve ani yüksek devir çevirebilmesi bir çırpıda 6750 rpm ye çıkıyor ve mevcut gücünün maksimunu kısıtlı dar devir aralığında değil uzun bir devir bandına yayarak maksimum gücünü her daim devirde uzatarak  aktarıyor dayanıklı motoru) ben orijinal ölçüleri ama çok hafif olan tekerlekleri (hem jant hem lastik) kullanıyorum bu güne kadar hafif mazda3 ü daha da hafifletme çalışmalarımın sonucu olarak performansı ileri taşıdım 4 linea, 2 passat, 1 jetta, 1 focus, 1 2000cc lik 135 bg yeni doblo ve 1 hyundai yeni Accent blue  ;D ile denk geldik kendi lehime oldu. Mazda 3 ün bu performans avantajını istemem ki azda olsa aleyhe çevirmek büyük jant görüntü şekil için. Böylesine olumlu sonuca ulaşmış olmam ve sizlerle paylaşımda bulunmam ikiside harika. ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yazlık lastik seçme olayım adeta arapsaçına dönmüş durumda.

Gerek internetten okuduklarım gerekse danıştığım bir kaç lastikçinin verdiği bilgiler doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebilirimki bu iş adeta takım tutma meselesine dönmüş.

Birinin ak dediğine bir diğeri kolayca kara diyebiliyor.

En azından marka bazında Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Pirelli gibi 'premium' olarak adlandırılan isimlere yoğunlaştım.

Yokohama, Nokian, Toyo gibi 'midrange' olarak adlandırılan markalar konusunda ise çekimserim.

Bugün lastikçiye gidip 4 adet Michelin Primacy 3 almak istedim. Tam 'bu lastiklerin balon problemi yaygın mı?' diye sormayı planlamıştımki bir araba yanaştı ve üzerindeki balon yapan Primacy 3 tekerden şikayetini belirtti. Bu hadise cuk diye oturunca biraz soğudum bu lastikten. Şu an hepsiburada hediye çeki+paraf kart kampanyası cazip geldiği için 205 55 R16 lastik için şunlara baktım ve sizlere danışmak istedim:

Bridgestone 91V Turanza T001  187 lira

Nokian 94 H XL H  183 lira

Bridgestone Turanza ER300 91V 263 lira

Bridgestone 91V ER300 Ecopia  244 lira

Nokian 94 V XL Nokian V  189 lira

Yokohama 94V AC02 Lastik  199 lira

Nokian 205 55 ZR 16 94 W XL Nokian Z G2  200 lira

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazlık lastik seçme olayım adeta arapsaçına dönmüş durumda.

Gerek internetten okuduklarım gerekse danıştığım bir kaç lastikçinin verdiği bilgiler doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebilirimki bu iş adeta takım tutma meselesine dönmüş.

Birinin ak dediğine bir diğeri kolayca kara diyebiliyor.

En azından marka bazında Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Pirelli gibi 'premium' olarak adlandırılan isimlere yoğunlaştım.

Yokohama, Nokian, Toyo gibi 'midrange' olarak adlandırılan markalar konusunda ise çekimserim.

Bugün lastikçiye gidip 4 adet Michelin Primacy 3 almak istedim. Tam 'bu lastiklerin balon problemi yaygın mı?' diye sormayı planlamıştımki bir araba yanaştı ve üzerindeki balon yapan Primacy 3 tekerden şikayetini belirtti. Bu hadise cuk diye oturunca biraz soğudum bu lastikten. Şu an hepsiburada hediye çeki+paraf kart kampanyası cazip geldiği için 205 55 R16 lastik için şunlara baktım ve sizlere danışmak istedim:

Bridgestone 91V Turanza T001  187 lira

Nokian 94 H XL H  183 lira

Bridgestone Turanza ER300 91V 263 lira

Bridgestone 91V ER300 Ecopia  244 lira

Nokian 94 V XL Nokian V  189 lira

Yokohama 94V AC02 Lastik  199 lira

Nokian 205 55 ZR 16 94 W XL Nokian Z G2  200 lira

Sunduklarınızın arasından Yokohama derim. O olmazsa ER-300 Turanza....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

goodyear'dan şaşma derim ben hem servis ağı olarak hem de komfor ve dayanıklılık olarak en üst mühendisliğe sahip ... kulanıyorum yaklaşık olarak 15 yıl oldu aynı markadayım hiç sorun yaşamadım yazlık da kışlık da mükemmel

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan1977 ve @M.E.G tavsiyenize uydum ve Yokohama siparişini verdim.

Kampanya, hediye, puan derken 4 lastik toplamda 350 liraya mal oldu, hadi hayırlısı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kampanya, hediye, puan derken 4 lastik toplamda 350 liraya mal oldu, hadi hayırlısı :)

Güle güle kazasız, belasız kullanırsınız inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok iyi lastiktir. sessizligi, islak ve kuru zemin performansi ve dayanikliligi mukemmel. Kullandiginizda goreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öneride bulunan ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkürler.

Gerçi Michelin Primacy 3 vardı aklımda hep ama şu yaygın balon yapıyor söylemi biraz ürküttü beni. Yokohama XL yanak olduğu için biraz içime su serpti. Sonuçta Japon arabasına Japon lastiği yakışır dedim. Her daim lastiğiniz yumuşak, sürüşünüz kazasız olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Ama 4 lastik 350 tl nasıl oldu anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım kredi kartlarının Çhip para, bonus para puanlarından bahsetti galiba arkadaş. O puanları düştükten sonraki maliyetinden bahsetti galiba. Yoksa 350 TL'ye 4 adet Yokohama mümkün mü ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

800 lira tutan alışverişi 1000 liraya tamamladım (2 ayrı paraf kart ile).

2*100 hediye çeki, 2*100 parafpuan,%5 paraf günü puanıyla toplamda 450 tl kazanç oldu.

Yoksa dediğiniz gibi 4 lastik 350 tlye mümkün değil.

Umarım kışa girerken benzer bir kampanya olurda Nokian kış lastikleri alırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar merhaba,

sadece 2500 km yol yapmış toyo j48 lastiklerimi isteyen olursa anlaşabileceğimiz bir fiyata satabilirim.

daha yumuşak bir lastik almayı planlıyorum, şu an araçta ug8 var, kış bitti bitecek almak isteyen olursa bana mesaj atabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen sene aracımı aldığımda 4 adet -Debica- marka lastik vardı ve durumları orta dereceydi. Islak zeminde aracı buzda gibi kaydırıyordu. Ben de paraya kıyıp ön lastiklere 2 tane 175-70-13 ebatlarında -Michelin Energy- marka lastik aldım. Yazı, kışı bu lastiklerle geçirdim, kışın gizli buzlanmanın olduğu yerlerde bile hiç sorun yaşamadım. Arka laatiklerim ise halen -Debica- marka ve çok güvenmiyorum bu lastiği. Bende Kırşehir'li olarak, memleketimde üretilen Petlas-Starmaxx isminde lastikleri araştırıyorum. İtalya'da otomobil dergisinde bile bahsedilen Starmaxx'ın methini duydum. Islak, kuru ve karlı havalarda bile yol tutuşu, sessizliği ile çok fazla tutulduğunu öğrendim.

Siz ne dersiniz? Arka lastikleri Starmaxx'lasam mı? 175-70-13"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...