Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Günaydın arkadaşlar,

sıcak karşılamanız ve samimiyetiniz için şimdiden herkese teşekkür ederim...

malum lastik seçimi konusunda bende birçok arkadaşımız gibi cpc5 mp3 ve goodyearın ef performance lastikleri ile ilgili düşünmekteyim ama bir yanımda acaba Yokohama mı olsa die düşünürken dün çok methettiğimiz fakat ab etiketi nedir diye de merak ettiğimiz Yokohama cdrive 2 lastik 2013 üretimi bir modelini bir bayide denk geldim ve sizinle de paylaşmak istedim. 

post-7872-141695293664_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

f sınıfı fazla yakıyormuş. benim contiler iyi ama çabuk aşındılar. bitti lastik 1.5 yılda. anlamadım :D bir de lastiğin ömrü var, onu nasıl anlarız bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesadüf ki desenden gözüme ilişti aynı lastiğin çıkması 2011 üretimiymiş, lastik yol yapmış bitmiş yenisinden taktırmış o müşteri yani 2 yılda tüketmiş lastiğin özelliğini yol tutuşu vs kalmamış, ama lastiği görseniz hiç aşınmamış ve yıpranmamış gibiydi ve de ciddi sertleşmişti sıfırına göre...

bir de goodyear bayisine uğradım, yakın rakipleri ile kıyaslaması vardı goodyear efficientgrip performance modelinin, en yakın rakibine %5 fark atmış ıslak performansında

rakipleri de (michelin conti bridgestone pirelli) ama en yakın hangisinin olduğu ismen belli değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik alırken hafif olanı almaya gayret edin, bu hafiflik hem hızlanmaya hem frene hemde yakıta yardımcı oluyor, Yakıt etiketleri C sınıfı oluyor sanırım F sınıfı lastik ağır lastik, keyif vereceğini düşünmüyorum.

Birde DB olayı önemli 69 db ile 71 db arasında dünya fark var , 74 db lastik  A/T arazi lastiği gibi gürültü üretiyor , hiç yanaşmayın.

Michelin Energy Saver işinizi rahat rahat görür kanaatimce, hem hafif hem sessiz hem uzun  ömürlü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acaba toyolar kaç db etiket bilgisine ulaşamadım.

Kışlık lastikleri çıkarıp toyoları taktım başım şişiyor araç kullanırken. Çok takıntılıyım orası ayrı mesele. Aracı sürerken sürekli lastik sesini dinliyorum :)

Yokohamalarda lastik sesini kesinlikle duymuyordum. Goodyear UG8 lerde 69 DB fakat Cdrive 2 ler daha sessizdi. Ya eski kasa mazda 3' ün yalıtımı çok iyidi ya da bu etiket değerlerinde bir sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusunda bende hassas denecek kadar takıntılıyım,

ve aracın rüzgârla sürtünme katsayısı veya sürtünmesinden çıkan rezonans titreşim seslerinin haricinde ben en büyük ses kaynağının (motoru zorlayıp bağırtmadığımız müddetçe) lastik olduğunu düşünüyorum...

ve ses yalıtımı konusunda sesin en başta lastiği kavrayan davlumbazlardan başlayarak yayıldığını ve yalıtım içinde öncelikle aracın dışından yani alt tarafran ve davlumbaz içinden başlayarak sesin azaltılabilineceğini ve buna ilaveten içeriden de forumdaki bazı arkadaşlarımızın döşeme altına ve kapı içlerine yaptırdığı gibi metal aksamın titreşimi sönümleyici bir uygulama ile (yalıtım malzemesi) tamamlanması gerektiğini düşünüyorum.

3. basamak olarak rüzgardan oluşan sesi azaltma amaçlı camlara film çektirmek uygulaması gerekebilir 4. basamak olarakda kapı fitillerini akvaryum serumu ile uygulama gerekebilir.

diyeceksiniz ki hangilerini yaptırdın

ben ziftleme diye tabir edilen bir uygulama yaptırdım, yardımcı oldu fakat sertleşmiş michelin lastikler yine de ben buradayım diyorlar. ki o yüzden lastik konusundaki görüşlerinizi yakınen takip etmekteyim.

bir de ses konusunda aracımın arka hoparlörlerinin pörtlek ses vermesi sonucunda garanti dışında olan ve serviste orijinaline yaklaşık tanesine 130 tl gibi değer verildiğini öğrendikten sonra. hoparlör arayışına girdim

en sonunda media markt tan hertz 6X9 oval (orjinalinden bi boy büyük) 4 hoparlör aldım iki de tweeter, ve orijinal teybe hiçbir işlem yapmadan sadece montajını yaptırdım ve volüme max 63 te bile 320 kpbs mp3 lerde bile bozmadan berrak ses aldığımı hissettim.(Ki kapı içlerine de ilave yaptıracağım yalıtımdan sonra çok daha toklaşacağını tahmin ediyorum)

demem o ki kaliteli müzik sesi, düşük veya yüksek hızda ne yol ne lastik sesi bırakıyor. ama yine de sert süspansiyonlara sahip aracımızı tr şartlarındaki yollarda daha konforlu kullanabilmek için lastik konusu benim için çok önemli (tıpkı değerli görüşleriniz gibi önemli dostlar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesi , sesle bastırmak uzun yolculuklardan sonra  duyacağınız yorgunluğu artırabilir.. O nedenle Tekzen de / Bauhausta, ve döşemecilerde bulunan Firex echomod gibi akustik sünger gibi malzemelerle araç içindeki sesin emilmesi sağlanabilir, böyle olunca hoperlörden çıkan sesler birbirine girmez daha net müzik dinlenir, hatta hoperlörlerin kalitesi tavan yapmış gibi olur :)

Ziftli keçe ve bitüself  kullanarak yapılan ilave ses izolasyonu döşemecilerde 200-300 tl gibi maliyetle birkaç saatte yapılabiliyor ve  belkide lastiklerinizi zamanından önce değişmenize gerek bırakmayacak bir uygulama..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yere iyi tutunan lastik çok yakar, çok yakması da 1 litre değildir herhalde, çok ufak farklar vardır arada diye düşünüyorum..

Aynen bu şekilde düşünüyorum. 20 gün önce değiştirdiğim lastiklerle her ne kadar kıyas yapmak doğru olmasada şöyle bir izlenim edindim. Aracımda önceden 195/65/15 orjinal jant üzerine takılı Michelin energy saver lastiklerim vardı ve ortalama yakıt tüketimim 12.3 lt/100km civarındaydı. Şimdiki jantlarım 205/50/17 replika , Yokohama C drive2 lastik takılı vaziyette ve tüketim 12.5 lt.Farklı ebatta lastik ve jant kullandığım halde yakıt tüketimim dikkate değer şekilde artmadı.Buna mukabil yol tutuş benim için çok önemliydi ve şu anda hem jant ebatından hemde lastiklerimden çok memnunum. Kullanmadan önce bu kadar fark olabileceğini hiç ummuyordum. Lastik sesi ise önemli ölçüde arttı. Önceden 15 jant ve energy saver ses seviyesi beni pek rahatsız etmezken şu anda lastik sesini çok duyuyorum. Bu benim için çok sorun teşkil etmiyor, benim için öncelikli olan lastiklerin emniyet ve performansı.Daha önceden sahip olduğum japon ve alman araçlarını da düşünerek,  eğer konfor ve ses yalıtımı benim için öncelikli kriterlerden  biri olsaydı herhalde Mazda almazdım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar, ya bir forum vardı eski dostlar vardı noooldu :)

Selman abi , Burak, uyumsuz, Okan, Serkan (gerçi o kopalı çok oldu), Philipp :)

Umarım herkes iyidir..

Yıllar geçiyor tabi dimi, herkesin hobiler yaşam mücadelesi vs.

Bizim 2006 guzu hala duruyor, hatun kişi kullanıyor artık ben sürmüyorum desem yeridir. Adrenalin lastikler artık miyadını doldurdu, ne alsam diye bir uğrayayım dedim. Adrenalin artık yok mu bizim ebatta?

Şöyle bir iki sayfa geriye gittim de Yokohoma C2 gibi bir öneri var, şimdiki trend bumu?

Selman abi bilir, Serkan'ın müthiş methiyle Adrenalin almıştık zamanında..

Ne alalım şöyle güzel bir all-rounder? Maliyet önemli değil , lastikte fiyat önemli değil benim için...Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat merhaba, ben buralardayım da pek eskiler yok, kalmadı, Okan hiç yok zaten senelerdir, Serkan kimdi? :)

Şimdiki trend Yokohama CD2, doğrudur, oğlum kullanıyor, çok memnun, Adrenalin yok artık herhalde, epeydir duymuyorum, ama çok da incelemedim açıkçası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokohama Cdrive 2 yeni aldım ve kullanıyorum.Güzel lastik, iyi iş yapıyor yalnız diğer markalarla ne derece fark vardır net olarak yorum yapamıyorum.Uzun süre sürekli Michelin kullandım ama farklı araçlar veya farklı ebatlarla. Bende trende ayak uydurup sırf çeşit olsun diye Yokohama aldım açıkçası.Şu yönde bir tavsiyem olabilir; Eğer kafanızdan 3 lastik belirleyebilecekseniz bunlardan birisi rahatlıkla  Yokohama olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Volkanın ayrılışını hatırlıyorum, sonrasında ilk forumda takılmaya devam etmişti..bu arada ilk forumda uçmuş heralde vay be ne günlerdi..

Herkes bir telaşın yada bir hobinin peşinde, ben son 1 yıldır dağ bisikletine sardım mesela, downhill yapıyorum..4 ayda ikinci set lastiklerimi aldım bisikletime, bisiklet lastiklerine çok daha hakimim yani şu aralar, öyle ucuz da değil ha mecbur y.dışından almaya kalkınca :)

Zaten arabanın lastiklerini değiştirmekte ordan geldi aklıma, araba lastiği parasına bisiklet lastiği alıyorum acaba bizim guzunun lastikleri ne alemdedir diyince hatırladım, rahat 3 yılı geçmiştir lastikleri değiştireli , taş gibi olmuştur..

Bridgestone'a baktımda , klasik ER300, S001, RE002 çıkıyor karşımıza..Adrenalin ise sadece iki ebatta var, ama bu S001 ve RE002 için de sanki Adrenalin ailesinden diyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Volkanın ayrılışını hatırlıyorum, sonrasında ilk forumda takılmaya devam etmişti..bu arada ilk forumda uçmuş heralde vay be ne günlerdi..

Herkes bir telaşın yada bir hobinin peşinde, ben son 1 yıldır dağ bisikletine sardım mesela, downhill yapıyorum..4 ayda ikinci set lastiklerimi aldım bisikletime, bisiklet lastiklerine çok daha hakimim yani şu aralar, öyle ucuz da değil ha mecbur y.dışından almaya kalkınca :)

Zaten arabanın lastiklerini değiştirmekte ordan geldi aklıma, araba lastiği parasına bisiklet lastiği alıyorum acaba bizim guzunun lastikleri ne alemdedir diyince hatırladım, rahat 3 yılı geçmiştir lastikleri değiştireli , taş gibi olmuştur..

Bridgestone'a baktımda , klasik ER300, S001, RE002 çıkıyor karşımıza..Adrenalin ise sadece iki ebatta var, ama bu S001 ve RE002 için de sanki Adrenalin ailesinden diyor..

Lassa 170TL impetus revo+ düşünmez misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabamı aldığımda a-one durun lastik taktırdım tol tutuşu frenleri iyiydi fakat araba sağ tarafa gidiyodu 2 kere balansa soktum yine sağ tarafa gitti sorun lastiklerdeymiş kanalları düz olmadığı için arabayı sağ tarafa çeviriyomuş michael in energy lastiklerini aldım çok memnunum virajlara sert girip denedim savurma 0 tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...