Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hiçbir problem olmaz zira arada sadece %0.4 yani Binde 4fark oluyor ki bu sıfıra çok yakın. Hatta yanak genişliği %11 civarında artacağı için konfora katkısı bile olacaktır.

17 jant mı var elinizde fazladan ?

Bir öneri daha. 17 yerine 16 alın , malum aynı aracın Motion donanımında 205/60/16 kullanılıyor. Hem maliyeti düşürür hem de konforu arttırır tabii elinizde zaten 17 jant mevcut değilse ;)

Bu bilgiye çok sevindim teşekkürler üstadım.. Ya tasarım olarak 16 küçük duruyor power araca 17 jant görsellik ve konfor dengesi olarak çok uygun diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pr_01_11588_min.jpg?rev=1374910903

Bende geçen hafta Pirelli Sottozero 205/60/R16 aldım. İlk tercihim Bridgestone Ultra Grid 9'du ama bu lastiği Audi araçları kullanıyormuş lastikçi dostlarımızın önerisiyle aldım. 1 hafta oldu memnunum ve Toyo'nun yaptığı sesi yapmıyor çok iyi.

Ultragrip 9  Goodyear da var, bir yanlışlık olmasın , sanırım yanlış bir yazım olmuş,  yeni lastikeleriniz hayırlı olsun, lakin deseninden o kadarda ahım şahım bir kar lastiği olmadığı belli fazla kar almayan yerlerde mevsimlik olarak kullanılabilir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bilgiye çok sevindim teşekkürler üstadım.. Ya tasarım olarak 16 küçük duruyor power araca 17 jant görsellik ve konfor dengesi olarak çok uygun diye düşünüyorum...

Rica ederim ;) Bir bilgi daha o zaman 16'de lastik genişliği azalacağı için karda yol tutuşu da artar. Dediğin gibi 17 daha estetik durur ama bakma sen reklamlara imaj herşey değildir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ultragrip 9  Goodyear da var, bir yanlışlık olmasın , sanırım yanlış bir yazım olmuş,  yeni lastikeleriniz hayırlı olsun, lakin deseninden o kadarda ahım şahım bir kar lastiği olmadığı belli fazla kar almayan yerlerde mevsimlik olarak kullanılabilir.

Evet yanlış yazmışım Goodyear Ultra Grid 9 herkese öneririm keza diğer arabamda da onu kullanıyorum.

Gelelim size göre ahım şahım olmayan lastiğime uzun yol yapıyorum ve genelde buzlanmanın çok olduğu yerlere gidiyorum şu ana kadar bir sıkıntım olmadı. Daha ağır şartlarda da olacağını düşünmüyorum. Yine de bir sıkıntı olursa buraya yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntı olup olmadığını beklemeye gerek yok, size şu 2014 ün şubatına kadar ömrünü doğunun en sert ve en karlı iklimlerinde ve en sarp illerinde yaşamış ve araba kullanmış biri olarak sölüyorum, bir kar lastiğinin hamurunun yumuşak olup olmadığını ve kışın donup donmayacağını anlamanın çok basit bir yolu vardır, lastiğin deseninde kılcal vakumlama çizgileri vardır eğer o çizgileri tırnağınızla aralayabiliyor ve bir defter yaprağı gibi hareket ettirebiliyosanız o lastik tam kışlastiğidir, kılcallar da derin olmalıdır, aksi durumda sadece desen verilmiş yaz lastiğidir ve sizin lastiğinizdeki kılcal damarlarda çok anlamsız şekilde kışlastiğinden çok yaz lastiğine benziyor.

Denemesi bedava, hem siz deneyin hemde diğer lastik almış arkadaşlar görelim,  yanlız böle şeyleri lastikçiye, şuna ,buna sormamak gerek kullanıcıya ve tecrübe edene sormak gerek, sonuçta herkes malını satıyor kimse yoğurdum ekşidir demez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. resim  Goodyear ultragrip 500

2. resim    Lassa ıceways

ikisine de istenirse çivi takılabiliyor, gidip inceleyiniz, kendi lastikelrinizle kıyaslayınız, sonra muhabbetini yapalım.

post-5789-14169530263_thumb.jpg

post-5789-141695302638_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi nokian dır almış gidiyor, ne lastikler var hele kimsenin bilmediği, youtubede bir kaç video bıraktılar, aldı başını giiti şöhreti , o videolarda araba o kadar da hızlı değil bende, kaç kez içeriden video çekmişliğim var,  görütülerde çok hızlıymış gibi geliyor, ama öle değil,  demekki ben o buzların üstünde 90- 100 km hızla giderken klip çekseydim kendi mazada ma bayağı bir sansasyon olurmuş. :) :)

Bir gün karın buzun üstünde tatvandan ercişe gittim 150 km yol, öle basmıştımki arabanın altı buz kaplanmıştı, ercişe girdiğimde , bir yıkamacıya ugrayıp temizleteyim dedim, yıkamacı gözlerine inanamıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan, hiç bir üretici kış lastiği olmayan bir lastiğe kış lastiği demez. İletişim çağında, bilgiye bu kadar rahat ulaşılan ve tebliğlerin bu kadar bağlı olduğu ülkelerde ( bu lastiklerin çoğu Avrupa veya Amerika'da üretiliyor , orada buradakinden çok daha sert kurallar var ) üretilen lastikler ya yazdır ya da kış.

Kış lastiklerini kendi içlerinde ayırabilirsin. Elbette aralarıdan farklılıklar olacaktır ama sadece belirttiğin kriterlerde değil diye bir lastiğe desen verilmiş yaz lastiği diyemeyiz.

En basitinden 7 derece altında sertleşmiyor olması bile o lastiği yaz lastiğinden ayırt eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki hepsi kış lastiği ama kendimce işlevsellik ve kendinden bekleneni yerin getirme konusunda yorum yaptım, oradaki ,  '' desen verilmiş yaz lastiği''  tabiri biraz hamurlarının sert oluşundan ötürü esprili bir eleştriydi, biraz abarttım mı ne . :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nokian hakkapeliitta lastikleride çivi takılabilir cinsten. Ama hakkari, erzurum gibi yerlerde yaşamayan insanlar için goodyear ug8 veya ug9 gayet yeterli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki yeterli olur, ben şuna dikkat çekmek istedim , biz tümüne kış lastiği deyip geçiyoruz ama öle değil, bence kış lastiği farklı , kar lastiği farklıdır, kış lastiği yazdığınız gibi soğuk havada donmayan tutunması daha iyi lastiklerdir diyebiliriz ama kar lastiği deyince mutlak buz üzerinde ve aşırı kar alan kesimlerde kulllanılan ileri derecede kaliteli lastiklerdir diyebiliriz.

Böle oluncada herkesin yaşadığı kış şartlarına göre  lastik seçimi yapması gerektiği aşikar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Güzel görünüyor.

Falken'i bende araştırdım gerçekten güzel lastikmiş. Hem fiyatı uygun hem kaliteli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce kış lastiği olarak nokian 205/60/R16 wr d3 siparişi verdim umarım iyi bir tercihte bulunmuşumdur. bu markayı ilk defa kullanıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kışlık olarak ilk defa bridgestone, continental, michelin ya da goodyear dışında bir alt sınıf olarak değerlendirilen goodyear'in yan ürünü olan sava aldım sava eskimo s3+

almanların yaptığı testlerde de bayağı iyi sonuçlar almış. bendeki 2014 32. hafta "made in germany" lastikler ve şaşırtıcı şekilde memnunum. önceki aracımda yaz kış farkı çok belirgindi. kışlıklar bridgestone yazlıklar michelin idi. ama bunda neredeyse fark göremedim. ses tutunma vs konusunda da bi sorun yok. bakalım kış iyice bastırınca  karda bayırda daha elli olur ama benimki gibi araçlarda çok da üst düzey lastik gerekmiyor düşüncesindeyim. misal mazda 6 olsa otobanda kışın 200 basacaksan  bi 300-500 farkla en iyisi alınmalı bence  ama benim gibi şehir dışına yılda bi kere çıkan şehir içinde ana arterlerde  110'u zar zor gören biri içi gereksiz geldi.

bugün odtü bulvarında eve giderken araba hızlanamadığı için ceza yemekten kurtuldum misal:) hafif yokuş 5. viteste gaza basıyorum 80............81..............82 şeklinde yükseldiğinden (hız limiti 82+%10 tolerans= 90) bi baktım polisler kurmuş tezgahı lann demeye kalmadan ilerde çevirme yapan polis trafiğine girdim zaten. öndeki polisin bildirdiklerini çeviriyorlardı  ben aradan geçtim çevirmediler.

bu arabayı 4500 kmsi şehirlerarası olmak üzere 10-12 bin kmdir kullanıyorum henüz ceza yemedim, eski arabam 109 beygirlik focus olsa en az bi bin kaat ödemiştim ama en az. kendime yola ve kurulan polis radarlarına bakınca sadece araba hızlanmadığı için cezadan kurtulduğum onlarca yer oldu. diğer araçta ilk aldığımda yediğim cezaları bir ben biliyorum bir iki ay içinde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tanıdığım bir çok lastikçiyle her konuşmamda bana nokian kış lastiklerinin diğerlerinden çok daha verimli olduğu söyleniyor. bende nokian kullanıyorum. geçen yıl aldım ve bu yılda depodan çıkartıp taktırdım. özellikle istanbul-ankara, istanbul-bolu gibi sık seyehat güzergahlarım oluyor. kendinizi inanılmaz güvende hissediyorunuz. kış yolculuklarım daha keyifli geçiyor bu sayede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Dostlar bir detay soracağım;

Lastik taban ölçüsü ile jant genişliğinin bir irtibatı var mı? Jantı değişirken alacağınız lastiğe göre mi alıyoruz, böyle bir kriter varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...