Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arabamı aldığımda a-one durun lastik taktırdım tol tutuşu frenleri iyiydi fakat araba sağ tarafa gidiyodu 2 kere balansa soktum yine sağ tarafa gitti sorun lastiklerdeymiş kanalları düz olmadığı için arabayı sağ tarafa çeviriyomuş michael in energy lastiklerini aldım çok memnunum virajlara sert girip denedim savurma 0 tavsiye ederim

Aracımı ilk aldığımda 4 tane sıfır Debica marka lastik olmasına rağmen benim ve ailem için en iyisi olsun diye sadece ön iki lastiği Michelin Energy lastiklerinden taktırdım. Sizlede aynı görüşteyim. Yol tutuşu, sıfır savurma riski ve en önemlisi de frenleme on numara gerçekten. Kışın bile kar lastiği takmadım bile. Şuan arka lastiklerim Debica marka en kısa zamanda onlarıda S Point ya da Starmaxx ya da biraz daha üstüne ekler gene Michelin taktırmayı düşünüyorum.

Lastik konusu kesinlikle göz ardı edilmemeli. Hem kendiniz hem de aileniz için her zaman en iyisini kullanmak her zaman iyidir. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımı ilk aldığımda 4 tane sıfır Debica marka lastik olmasına rağmen benim ve ailem için en iyisi olsun diye sadece ön iki lastiği Michelin Energy lastiklerinden taktırdım. Sizlede aynı görüşteyim. Yol tutuşu, sıfır savurma riski ve en önemlisi de frenleme on numara gerçekten. Kışın bile kar lastiği takmadım bile. Şuan arka lastiklerim Debica marka en kısa zamanda onlarıda S Point ya da Starmaxx ya da biraz daha üstüne ekler gene Michelin taktırmayı düşünüyorum.

Lastik konusu kesinlikle göz ardı edilmemeli. Hem kendiniz hem de aileniz için her zaman en iyisini kullanmak her zaman iyidir. ;)

4 Lastikden 2 tanesini değiştirerek bence daha da risk almışsınız. Her lastik modelinin desen yapısı farklıdır. Buna bağlı olarak, yol, viraj, ses, ıslak zemin ve yakıt performansları farklıdır.  Düşünün ön lastiklerinizin ıslak zemin performansı A, arkalar C diyelim...Bu durumda ortalamayı alacağız sanırım ıslak zemin performansı "B" mi diyeceğiz. 

Bence en kısa sürede tüm lastiklerinizi aynı marka model yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı lastik modeli ve deseninin  farklı aşınma seviyeleri bile çekiş ve yol tutuş üzerinde ciddi farklar ortaya çıkarabiliyor.Yeni almayı düşündüğünüz lastikleri de şartlarınızı bir miktar daha zorlayarak önceki lastiklerinizle aynı almaya çalışınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçtiğimiz günlerde bahsettiğim Good Year Efficentgrip Performance Lastiklerim ulaştı ve taktırdım. İki gündür denemelerimi yaptım, oldukça memnun kaldım açıkçası. Şöyle;

Lastiklerim 205/55/R16 boyutlarında. Özellikle yol tutuş ve desibel değerlerini göz önünde bulundurmaya çalıştım lastiği seçerken. 2013 yılında üretilmeye başlanmış olması hasebiyle ustalar pek bilmiyor lastiği ve takan ustanın da çok hoşuna gitti. Ortalamaya göre oldukça yumuşak bir lastik olmuş ve yaz lastiklerini iyice sert yapıp gürültüsünü arttıran ve hafif serin havalarda/asfaltta yol tutuşunu düşüren eski Continentallerime göre her açıdan üstün. Daha çok Michelin tarzı bir lastik olmuş ve yağmur performansıyla da Michelin'in önüne geçecek sanırım.

Tcs'yi kapatıp yaptığım patinaj ve savrulma denemelerinde gerçekten çok güven verdi. Önceki lastiklerimle en az 2 saniye patinajla kalkacağım gaz/debriyaj oranında sadece bir "cırk" sesi duyduktan sonra yola tutundu. Aynı şekilde daha önceki lastiklerimle kuyruğun savrulduğunu bildiğim virajlarda aynı hızla girdiğimde en ufak bir savrulma olmadan çizgimde kalmayı başardım.

Lastiklerin yumuşaklığı sebebiyle seyir halindeyken havada kayarak ilerliyormuş gibi bir his verdi bana. Ses konusuna daha sonra değineceğim, ondan bahsetmiyorum, arabanın sürüş hissi o kadar "smooth" oldu ki sanki sürekli 1. sınıf beton yolda vitesi boşa atmış, huzurla ilerliyormuş gibi hissediyorum. Kısacası sarsıntı sıfırlandı.

Yine yumuşak özelliği nedeniyle bir handikap olarak "lastiğe zarar veririm" hissi beraberinde geliyor. Malum, Ankara'da yaşıyoruz ve arazi koşullarında otomobil kullanıyoruz (Burada asfaltımız İstanbul'daki gibi pürüzsüz değil) Bu nedenle bir çukur, yol çalışması nedeniyle kesilmiş ve yama bekleyen asfalt ya da iki dakikalığına duraklamak için çıktığım 2cm yüksekliğinde kaldırımlarda içim gitti. Bunun nedeni de bahsettiğim koşullarda eski lastiklerdeki gibi zıplama hissinin olmaması. Kaldırıma çıkarken örneğin, aracın içinde hiç sarsıntı, çarpma, zıplama hissetmedim ve biliyorum ki bunun nedeni lastiğin çok esnek olması. Bu gibi yükseltilere iyice yavaşlayıp (hatta durup) çıkıyorum ki lastik zarar görmesin.

Ses? Ne sesi? Bu kadarını tahmin etmemiştim. Evet, desibel değerinin düşük olduğunu biliyordum fakat bu kadar hoovercraft hissi vereceğini tahmin etmemiştim. Çevre yolunda eskiden canımdan bezdiren 110- 130 gibi süratlerde denemek için gittim, hızlandım, hazırlandım ve müziği kapattım... Çınnn... ses yok... Yok derken, yok... Mutlu yerimdeyim... İskoçya'da, dağlarda, elimde gayda çalarak yürüyorum, altımda bir kilt, püfür püfür esiyor... Öyle bir his, öyle bir sessizlik :)

Velhasıl, lastikle ilgili görüşlerim bunlardır. Ses, yol tutuş, performans gibi konularda 10 üzerinden 10, hassasiyet konusunda bebek poposuna pudra döker gibi, bu yüzden diş derinliğinin azalması ve lastiğin eskimesi rakiplerinden kısa sürebilir ama diğer konularda o kadar iyi ki, tavsiye konusunda gönlüm çok rahat.

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-performance/index.jsp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yoko conti mich goodyear arasından en sonunda karar kıldığımı düşündüğüm fakat almak için biraz daha beklediğim Goodyear Efficientgrip Performance lastiği ile ilgili mazda 3 kullanıcılarından güzel yorumlar almak doğru yolda olduğum hissiyatını veriyor :)

değerli görüşlerin için teşekkür ederim, inshroud kardeşim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 mazda3 ümüzde 8000 km olunca yokohama aspeclerden memnun kalmayıp goodyear efficientgrip almıştık gerçekten çok iyi bir lastikti şuan değiştirmek istesem yine efficientgrip alırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de goodyear ve bridgestone arasında kararsızdım, artık sizlerin tavsiyesi üzerine goodyear da karar kılıyorum, inshroud arkadaşıma verdiği ayrıntılı bilgiler için teşekkür ediyorum, herkese kazasız belasız sürüşler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

goodyear efficientgrip gerçekten çok güzel bir lastik her konuda beklentilere tam karşılık verebiliyor dediğim gibi eski guzumda çok memnun kalmıştık suan değiştirmek istesem yine aynısını alırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İyi günler dilerim 2011 mazda3 dizel kullanıcısıyım.Aracımın jantlarını 17 inçe çıkardım fakat lastiklerden memnun değilim.Üzerinde sonar lastikler mevcut, yönlü lastik tercihinden ve düşük yanakdan dolayı sürüş performansı cansıkıcı .205\50 17 lastik alıcam hangi marka ve seriyi tavsiye edersiniz. orjinal jantlara da geri dönebilim 16 inçe teşekküe ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal 16 jantlara dönmeni önderirim.

şu anda GOODYEAR 205/55 R16 91V EFFICIENTGRIP kullanıyorum çok memnunum

daha önce lassa impetus ve impetus 2 modeli aracımda vardı aşırı sesli bir lastik

yeni adlığım goodyearlardan memnunum yol sesi çok az zaten sessislik adına ödüllü bir lastik yol tutuşuda gayet iyi özellikle ıslak zeminde başarılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 323- sedan 93 model aracıma 16 ınc jant takarsam yorulurmu??  15 ınc uygunmudur?? hafif modifiye yapmaya hazırlanıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 323- sedan 93 model aracıma 16 ınc jant takarsam yorulurmu??  15 ınc uygunmudur?? hafif modifiye yapmaya hazırlanıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Ben jant vede lastik ebatınızı değiştirmenizi önermiyorum ,16 ve 15 inç jant bizim arabalara çok abartı gelir, hem yakıt, hem parformans hemde maliyet açısından çok masraflı olacaktır, 13 ve 14 jantın 4 lastik fiyatına, 15 ve 16 janttan anca 2 adet alabilirisiniz, en fazla 14 jant olabiliyor bizim araçlara ki mazda 323 kullanım kitapçığındaki önerilen ebatlar arasındadır, yani 175-65-14 kullanabilirsiniz, mazda tarafından bu ebatın üstünde jant vede lastik önerilmemektedir. Ben arabamı aldığımda benden önceki arkadaşda sizin gibi kendi zevkine göre yapmıştı aracı, 15 jant vede 195-55-15 lastikler vardı ,hepsini değiştim, orjinal ebatlara getirdim ,arabam, yol tutuş ,esnemesi ve direksiyon hafifliği, bakımından olumlu yönde çok değişti, yakıtta abartı olmamak üzere azaldı. Jant lastik hesaplama sitelerine bakarsanız orada takmak istediğiniz ebat ile orjinal ebatınızın arasındaki farkı hesaplatabilirsiniz, aradaki değişim yüzdesi %3 ü aşmamalıdır.

Tabii araba modifikasyonu biraz zevk meselesidir, inşAllah güzel bişey çıkar ortaya, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar nokıan lastik kullanmış olan yada kalitesi hakkında bilgisi olan varmı? kullanıpta memnun yada olmayan varmı. şuanda hepsiburada indirime girmiş 167 lira olmuş tanesi. almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...