Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

175-65-14 olan yeni petlas lastiklerimi (3 kanallı) tipsiz görünüşü + zayıf yol tutuşu nedeniyle ,gün içinde 185-65-14 ebatlı patlas elegant (4 kanallı) lastiklerle tekrar yeniledim , daha önce lassa atracta kullanıyordum o da iyidir. Yok dahada iyi bişe olsun dersek goodyear duragrip derim.

herkese kazasız cezasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Toyo J48 den memnun değilim,ilk fırsatta da değiştireceğim.Aklımda jantları da değiştirmek olduğu için bekliyorum.J48 bence özellikle ıslakla zeminde tutunmada problemli.Bu arada lastik havalarımı da düzenli kontrol ederim.Aklımda 4 alternatif lastik var.

pilot sport3,sportcontact3,adrenalin ya da sport maxx.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

test sitesi olmadığı için, objektif bir yaklaşım bulamadım. bu pilotaja göre değişir. siz aracınızı hangi lastikle  yolda tutabiliyorsanuız o lastik iyi lastiktir derim. ben hiç sorun yaşamadım, hele ki ıslak zeminde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt tüketiminiz 9,2 olduğuna göre muhtemelen ben daha agresif kullanıyorum,ondan kaynaklanıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Son zamanlarda Yokohama'ya ilgim var ama bir türlü almak fırsat olmadı :D

Evet yaaa, bende bir çok kişiden Yokohama hakkında iyi şeyler duydum. Ama değiştirme zamanım geldiğinde, cesaret edebilirmiyim Yokohama'yı tercih etmek için ? çok zor sanırım. Malum yol-asfalt  kalitemiz belli. Böyle bir şeye atılmak, benim için herhalde bir macera olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokian ı araştırın derim.

lastik alırken üretim tarihine mutlaka bakın derim. nokian lastik oldukça uzun süre aramama rağmen yeni imal lastik bulamamıştım geçen sene.kauçuk rafta kaldığı süre içinde bayatlıyor malum.bizim arabalar biraz gürültülü olduğu için sert lastik pek iyi olmuyor.o yüzden tercihimi michelin den yana kullandım,ve lastiklerden gayet memnunum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zamanında lastik değişimi ile ilgili konu açmıştım. Bridgestone'un çok sert hamurlu olmasından çok rahatsız olduğum için 50 binde değiştirmiştim lastikleri. Yerine Yokohama AC-01 almıştım. Hatta yaptığım araştırmayla ilgili konu da açmıştım. Şimdi ilk aldığım zamandan daha memnunum. Bridgestone ile 5 - 6 kez DSC ışığı yanmıştı, Yokohama alalı hiç problem olmadı. İç yol sesi konusunda çok başarılı, yol tutuşu dediğim gibi çok iyi, ıslak zemin performansı iyi, konforundan da son derece memnunum.  Benim bu modeli seçmemdeki asıl sebep yakıt ekonomisine katkısı idi. Diğer konularda da son derece başarılı olduğunu görünce gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Tabi bütün kıyaslamalarımı önceki lastiğime göre yapıyorum. Diğer markaları bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoko alacaksan eğer, sana direk AC-02 önerecekler. Ama Advan serisi V-103'e de bir bak. Eğer çok fiyat farkı yoksa tercih edebilirsin. Soğuk kullanımda AC-02 den daha iyi değildir ama ısıtınca mükemmeldir.

Biridgestone S001 lastiği de kesinlikle tavsiye ederim. Bugüne kadar Bri üretimi en konforlu ve sessiz lastik diyebilirim. Buna rağmen de tutuş ve yanak dayanıklılığı klasik Bri...

Ancak UHP lastik alırken dikkat etmeniz gereken, bunlar çok iyi tutan, hatta fren performansınız ciddi iyileştiren ama düşük ömürlü lastiklerdir.

Bir yandaş daha buldum :) ama yaz lastiklerim çok yeni, inşallah kıs lastiklerinde bir set yokohama kullanmayı düşünüyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim UHP  türü lastiğe çok ihtiyacım yok abi, daha araba ile 130 u geçmedim :D

Kış derken kışlık lastik alma düşüncesindeyim, bakalım kısmet veya ihtiyaç olursa..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba ben conti premium contact 5 aldım.fena lastik değil.2012  mart üretimi fransız mali.treadwear değeri 280.conti sport alacak arkadaşa bir bilgi sunayım.sport contact premium contact a göre daha sert bir lastik.bizzat kendi elimde sırtına dokunarak tecrübe etmiş bulunuyorum.conti premium contact 5 auto bild in yaz lastiği testlerinde birinci olduğu için conti almaya karar verdim.saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle diyorsun amma, Vavi'ye UHP deseni yakışır! Ondan veremezsek, HP verelim.

Yaaa, ne zor adamsın Burak, daha önce de ön düzen cihazı satamamıştık!

Benim UHP  türü lastiğe çok ihtiyacım yok abi, daha araba ile 130 u geçmedim :D

Kış derken kışlık lastik alma düşüncesindeyim, bakalım kısmet veya ihtiyaç olursa..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...