Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Eğer C drive 190 TL ise çok fazla. Ben C Drive 2 leri 175' e almıştım.

Kesinlikle, eğer öyleyse çok fazla. Dediğim gibi ben e-mail ile bayilere ulaşarak fiyat almıştım. Bu fiyatı vermişlerdi. Birde kredi kartlarının kampanyaları var. Lastik alımlarında +5 ile +8 taksit yapıyorlar vade farksız. (Örneğin Bonus kredi kartı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pirellilere mutlaka bir bakım derim , artık yumuşak ve sessiz lastik üretiyorlar ... Yaza bende bir Pirelli düşünüyorum , SUV araçları için B sınıflandırmalı ( düşük ses, tüketim) lastikleri bile var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 5 yıl pirelli p 6000 kullandım. Güzel lastiklerdi, lastikler bittikten sonra lassa impetus2 taktım pirelliyi çok arattı bana. Fakat her şey yokohama kullanana kadarmış harbiden 10 numara lastikti yokohamalar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

c drive 2 sizin söylediğiniz fiyatlar baya uygunmuş benim aldığım fiyat sizin söyledilerinizden sonra hafiften moralim bozuldu gibi sanki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mj palio aracımızda Continental kullanıyoruz ıslak ve kuru zeminde problem yok ,kaldı ki palio gibi bir araç için lastik çok öenmli ! ,kendi aracım stilo'da barum bravuris 2 kullanıyorum continental ile aynı ,daha önce 1 takım viking kullandım yumuşak lastik ancak süperdi ,lassa 1 yıl geçince taş gibi oluyor ,1 takım petlas'ı mazda'da kullanmıştım ıslak zeminde kayıyor ,mıchelin iyidir gördüğüm kadarıyla tek sorunu yanak kısmı biraz zayıf ,pirelli km orantılı olarak erimiyor ,bana güven vermiyor ,bridgestone evo serisi iyi diyorlar kullanmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce michelin primacy hp taktırdım.770 tl tuttu 4 lastik.2 gün sonra uzun yola çıkıyorum izlenimleri,düşüncelerimi aktaracağım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce michelin primacy hp taktırdım.770 tl tuttu 4 lastik.2 gün sonra uzun yola çıkıyorum izlenimleri,düşüncelerimi aktaracağım..

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kazasız, belasız kullanmak nasip olur inşallah. Primacy HP için toplamda 770.-TL bana biraz fazla geldi. Yeni seri Primacy 3 için 190.-TL fiyat almıştım. 205-55-16 ebatlar için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşın aldığı fiyat Primacy HP serisi, yeni çıkan model serisi de "3" şeklinde. Modeller aynı olsa bu kadar fark olabilir, şehirler arasında seninde dediğin gibi.

Ama HP eski seri diye geçiyor, fiyatının yeni seriye göre, daha makul olması lazım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatların değişkenlik göstermesinin nedenleri olarak;

İşletme giderleri, işletmenin o anki nakite ihtiyacının olup olmadığı ve stok ürünün elde fazla kalıp-kalmamasıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pek fazla stokla çalışmıyorlar, daha çok yıllık kotalarını doldurma mecburiyetinin etkilediğini düşünüyorum, yani lastik almak için de en doğru ay Aralık herhalde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kota konusunda haklısın Selman abi. Firmalar ne kadar çok mal satarsa, o kadar mal fazlası ürün alıyorlar. Yada ciro iskontosundan yararlanıyorlar.

Mal fazlası nedir;

Bir kota belirleniyor örneğin, bayi bu kotayı aştığında, fabrika bedelsiz bayiye ürün hibe ediyor. Bu malların tamamı bayiye kar olduğu için, daha iyi indirim yapabiliyor.

Ciro iskontosu nedir;

Yine bir kota belirleniyor, bu kotayı aştığı taktirde, bayi fabrikaya/merkeze belirlenen iskonto oranında fatura kesiyor. Bu kesmiş olduğu fatura bedeli ya ödemesi yapılıyor bayiye yada mevcut borcu var ise ordan düşülüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

Michel primacy 3 için 190 tl fiyat aldıysan bence hemen alın.Bende araştırdım tuzlada bostancıya kadar aldığım en ucuz fiyat 200 tl idi.O da tuzladaydı.Yokahama içinde keza aynı şey söz konusuydu.Birde michelin üretim yeri önemli nedendirse rus imali olanlar diğerlerine nazaran daha ucuz oluyor.İnternetteki lastik satılan sitelerde bile 190 a lastik ben görememiştim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik etiketleme standardının faydasını ölçmeye yarayan bir program yapmış Pirelli...

Aracın türü, yaptığınız km, yakıt fiyatı vs bilgileri girip lastikleri karşılaştırabiliyorsunuz aşağıdaki linkden..

Örneğin ben tüketimi  F tipi Scorpion STR ve B tipi Scorpion Verde yi karşılaştırdım , 15000 km de B tipi lastikler kendini nerdeyse amorti etti programın demesine göre...

http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/genericContent/tyre_labels.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Dün İşten 1 saat erken çıkarak, Toyo lastiklerimi değiştirdim. Michelin Primacy 3 205/55/16 91V aldım. 190.-TL Kdv dahil. Toplamda 760.-TL lastikler, 20.-TL'de siboplar tuttu, toplamda 780.-TL'ye mal oldu. Gebze'de şirketimizin çalıştığı firma Aydemir Otomotiv Michelin bayisinden gerçekleştirdim alışverişimi.

Aslında gönlümde Yokohama C-Drive 2 vardı, ama Gebze'de bana yakın bayi bulamadım. Hal böyle olunca da aklımdaki 2.lastiğe yöneldim.

Dün ve bu gün otoyolda ve şehir içi kullanımım oldu. Dünde bu günde yağmur vardı. İlk izlenimim Toyo'lara göre bariz şekilde daha sessiz bir lastik. Toyo'larla yağmurlu havada, lastikten gelen sudan geçiş sesi, çok geliyordu içeri. Zaman zaman cam açıkmış ta, ses o yüzden çok geliyormuş gibi oluyordu. Özellikle şehir içi yavaş kullanımda faşur, fuşur..:) çok ses geliyordu. Primacy 3'de, bu ses oldukça az durumda.

Henüz yol ıslak/kuru zemin yol tutuşu ile ilgili bir yorum yapmam çok sağlıklı olmaz. Bunu ilerleyen günlerde paylaşırım. İlk doğruluğuna güvendiğim şeyi paylaştım...Oda sessiz oluşu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...