Jump to content

Lastik Tercihi

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aslında bu lastikler, tüm fransızlar gibi yumuşaktır! Ben yumuşaklardan hoşlanmadığım için Japon lastiklerini tercih ediyorum. Bizim milletimizin örf, adet ve yollarına daha uygun lastiklerdir. Balon yapma olayına gelince, adamların sembolü bile balon adam!

Yeni lastiklerinin vatana,millete, ailene hayırlı olmasını dilerim. Her araca binişinde ayağını yere 3 kere sertçe vur ki, hakimiyetin kimde olduğunu anlasın, kendi kafalarına göre gitmeye çalışmasınlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bu lastikler, tüm fransızlar gibi yumuşaktır! Ben yumuşaklardan hoşlanmadığım için Japon lastiklerini tercih ediyorum. Bizim milletimizin örf, adet ve yollarına daha uygun lastiklerdir. Balon yapma olayına gelince, adamların sembolü bile balon adam!

Yeni lastiklerinin vatana,millete, ailene hayırlı olmasını dilerim. Her araca binişinde ayağını yere 3 kere sertçe vur ki, hakimiyetin kimde olduğunu anlasın, kendi kafalarına göre gitmeye çalışmasınlar.

Mesaj gayet net !!

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi harfiyen katılıyorum desem yeridir. Daha önce Michelin satın alarak hiç kullanmamıştım. Daha önceleri hep Bridgestone kullandım. Bu seferde gönlümde ilk olarak Yokohama vardı. Ama dediğim gibi Gebze'de yada yakınlarında hiç bayisi yoktu. Birde lastik ücretini şirketime faturalandırdım. Şirket için kat ettiğim km'nin haddi hesabı yok artık çünkü. Durum böyle olunca benimki biraz mecburiyetten Michelin oldu artık. Yokohama içimde uhde kaldı desem yeridir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi harfiyen katılıyorum desem yeridir. Daha önce Michelin satın alarak hiç kullanmamıştım. Daha önceleri hep Bridgestone kullandım. Bu seferde gönlümde ilk olarak Yokohama vardı. Ama dediğim gibi Gebze'de yada yakınlarında hiç bayisi yoktu. Birde lastik ücretini şirketime faturalandırdım. Şirket için kat ettiğim km'nin haddi hesabı yok artık çünkü. Durum böyle olunca benimki biraz mecburiyetten Michelin oldu artık. Yokohama içimde uhde kaldı desem yeridir :)

Hem yokohama A hem de michelin ES kullanmış biri geldi. İki lastik te giriş seviyesi maalesef.

Michelin lastiklerinin yokohamaya göre eksisi yok. İçiniz rahat olsun. Yaklaşık 25 bin km oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 40 bin km oldu michelin energy saver ile , bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aracımı şehiriçi ve şehirdışı her türlü yol koşullarında bazen oldukça sert kullandım.

Bizim dükkanın önünde kaporta ustamızın gayet güzel ve temiz !! çalışmasından dolayı iki kez arka sol lastiğe sac vidası girmesi dışında hiçbir sorun yaşamadım.Lastik yüzeyinde bariz bir yıpranma yok ama bahar da lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bugün 4 adet lastik barum bravuris 2 lastik aldım 205/50/17 ilk izlenimlerim çok olumlu sanki amortisör sistemini değiştirdim o derece bariz farklar var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bugün 4 adet lastik barum bravuris 2 lastik aldım 205/50/17 ilk izlenimlerim çok olumlu sanki amortisör sistemini değiştirdim o derece bariz farklar var

Önümüzdeki yaz lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Bir tanıdığım barum  2 lastikleri tavsiye edip duruyor. Lastik çok sessiz diyor. Cidden öyle mi? Ben daha çok duble yollarda kullandığımdan michelin sessizlik konusunda tatmin etmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gercekten öyle çukur sarsıntılarını anlamak güç bu kadarını beklemiyordum.michelin hiç kullanmayacağım bir lastik.ıslak yol performansı berbat

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun abi gözlemlerini bekliyoruz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gercekten öyle çukur sarsıntılarını anlamak güç bu kadarını beklemiyordum.michelin hiç kullanmayacağım bir lastik.ıslak yol performansı berbat

Bu tip yorumlarda mümkün olduğunca modelde belirtmeliyiz. Aksi taktirde genelleme yapmış oluyoruz. Örneğin ben 2004-2006 yılları arasında Michelin Energy Saver lastiklerini kullandım. Islak zemin performansı kötüydü, aynı lastikler yanaklardan deforme olarak kullanılmaz hale geldiler. Ama firma Energy Saver modelinde, desen güncellemesine giderek lastiği geliştirmişler. Bahsi geçen şikayetleri minimuma indirmişler. Şimdi bu seride iki model var. Birisi Energy Saver diğer Energy Saver Plus (+) diye geçiyor.

Birdgestone ER-300 ve ER-30 modelleri var. Er-30 modeli kullanıp memnun kalmayıp, Bridgestone hiç kullanmayacağım bir lastik, ıslak yol performansı berbat dersek haksızlık yapmış oluruz !!

ER-300 (Turanza), Bridgestone'nin orta sınıf en çok satan performans lastiğidir. Islak zemin performansı oldukça da başarılıdır. Er-300 ile Er-30'u karıştıran o kadar çok insan vardırki.

O yüzden net ve faydalı bir bilgi paylaşabilmek için, genelleme yerine detay belirtmeliyiz. Aksi taktirde bu konuyu okuyarak bilgi almaya çalışan arkadaşların kafalarını karşıştırmış oluruz.

Örneğin ben Yokohama C-Drive 2 düşünürken, Michelin Primacy 3 aldım. İlk izlenimim Toyo'larla mukayese ettiğimde çok sessiz dedim. Ama dikkat edin çok sessiz bir lastik demiyorum, Toyo'lara göre çok sessiz diyorum. Elbet Primacy 3'ten daha sessiz bir lastik vardır. Islak kuru yol performansı hakkında birşey söyleyemiyorum niye ?. Çünkü lastik bir soğuk görsün, sıcak görsün...bu iklim koşullarında viraj görsün, ani fren görsün...vs....bunları göz önüne almadan yorum yaparsam, sizlere yanlış bilgi vermiş olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun abi gözlemlerini bekliyoruz....

Teşekkürler Mustafa. Vallahi ilk bariz şekildeki izlenimim, Toyo'lara göre bayağı bir sessiz lastik. :)

İlerleyen günlerde mümkün olduğunca detay paylaşırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 40 bin km oldu michelin energy saver ile , bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aracımı şehiriçi ve şehirdışı her türlü yol koşullarında bazen oldukça sert kullandım.

Bizim dükkanın önünde kaporta ustamızın gayet güzel ve temiz !! çalışmasından dolayı iki kez arka sol lastiğe sac vidası girmesi dışında hiçbir sorun yaşamadım.Lastik yüzeyinde bariz bir yıpranma yok ama bahar da lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum.

Naim abi biraz olsun içime sur serptin sağolasın. :)

Abi yeni lastiklerde artık dişler kolay kolay erimiyor. Ama Ufak, kılcal çatlamalar ve kuruma oluyor lastikte. Benim Toyo'ların dişlerinin maşallahı vardı. Ama lastik 41 bin Km'yi görmüş ve kurumaya, çatlamaya başlamıştı.

O yüzden aman abi ihmal etme sakın. Gerçi senin uzun seyahatler yazın başlıyor sanırım. :) 40 Bini devirdiysen baharı geçrime sakın. Sağlıcakla kal abi.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar özellikle kış lastiklerinde Nokian kesinlikle tavsiye ederim. Yaz ya da dört mevsimde de yine Nokian tavsiye ederim. Avrupa'da kalitesi tartışılmıyor bile, ama biz Türkler'in ön yargıları lastik sektöründe de hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır tıpkı arabalarımız hakkında boş konuştukları gibi... Bu arada Nokian düşünen olursa hepsiburada.com'dan 12 taksitle hemen hemen tüm kredi kartları ile alınabilme gibi avantajları da var. Ayrıca tabi diğer marka lastikler için de aynı durum söz konusu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi bir tercih , özellikle ıslak zeminde kaydığına hiç şahit olmadım ,195 65 15 bravuris 2 kullanıyorum lastikler 2010 üretimi şuan diş derinliği yarı ömür ,kuru temiz asfallta 3 yıllık lastik ne kadar ses yapıyorsa barum'da da durum farklı değil ,ancak yol tutuşu - durma mesafesi ve kızaklamıyor olması bana yetiyor ,continental ile neredeyse aynı kalitede ,geçen hafta yenisini sordum bayisine ,130 tl dedi nakitte bişeler yaparız diye de ekledi .Tercihim yine aynı marka olacak .

Bu arada bayisi varsa viking marka lastikte tavsiyemdir ,sattığım aracıma taktırıp 3-4 ay kadar denemiştim ciddi anlamda süper.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracimin orjinal lastiklerini satip (toyo, 2000 km kullanildi) yeni 17'' jantla birlikte yeni lastik almak gibi bir dusuncem var, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar fikirlerini paylasabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracimin orjinal lastiklerini satip (toyo, 2000 km kullanildi) yeni 17'' jantla birlikte yeni lastik almak gibi bir dusuncem var, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar fikirlerini paylasabilir mi?

Ben ebatlarla oynamayın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aynı görüşteyim lastik ve jant ölçüsü genel anlamda tekerlek ölçüsünün değişmeyip aslı olan ölçülerde kullanılması taraftarıyım araçlarımızın yol tutuşu zaten 1 numara fren mesafesi BMW3 ile aynı yani örnek: civic güncel kasada ancak 38,5 met. ye çekti 100-0 km fren mesafesini önceki kasa ise 42 metre yani demem o ki niçin? görüntü için se zaten üzerindeki şık. paslı bir demir jant yoktur ayrıca malum ve ancak ancak makul bir güç düzeyi ile kasayı sınırda kaldıran ama kaldıran motor ile donatılmış ağırlık/güç: 11 yani 1 hp ye 11 kg. düşüyor bu değer 10 ila 11 arasında normal oluyor yukarısı ise kasa ağır geliyor porya ya ilave edeceğin her 1 kg.mı 7 ile çarp araca extra yük verecen tekerin ağırlık merkezi çap merkezinden dahada uzaklaşacak daha büyük jantta (tekerin toplam dış çapı %3 tolerans dahilindeki değişimi aşmamış olsa bile) ağırlık merkezinin teker çemberi merkezinden uzaklaşması daha zahmetli dönme, ivme nisbeten düşük olacak jantı büyütürken dış çapa sadık kalarak veya bunu %3 tolersi içinde yapmak demek lastik yanağının azalması tabanın genişlemesi sonucunu doğurur lastik yanağının azalması yol tutuşu arttırmak için, aynı zaman da gerçekleşen tabanın genişlemesi ise yol tutuş ile birlikte exta torkun extra olarak yer aktarımı içindir daha yavaş gitmek çok az olsa da, çok azda olsa daha fazla yakmak ve zaten mükemmel olan yol tutuşunu (bu yüzden süspansiyon biraz sert ancak yanak incelirse sertlik artar) daha iyi yapmak? yol tutuştan memnun değilmisin aracın torkunun yeterince yere aktarılmadığı kanaatindemisin? yine de ölçüleri %3 ten fazla (-,+) değiştirmeden yaparsın ama ben şu ana kadar büyütmüş arkadaşlar var olmuş ama sana ve sonraki arkadaşlarıma tavsiye etmem sıraladığım şartların oluşması gerekli önermem için. not: Ağırlık/güç porsche 911: 3.5kg, f1 de ise sadece 750gr düşüyor 1 beygire.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tip yorumlarda mümkün olduğunca modelde belirtmeliyiz. Aksi taktirde genelleme yapmış oluyoruz. Örneğin ben 2004-2006 yılları arasında Michelin Energy Saver lastiklerini kullandım. Islak zemin performansı kötüydü, aynı lastikler yanaklardan deforme olarak kullanılmaz hale geldiler. Ama firma Energy Saver modelinde, desen güncellemesine giderek lastiği geliştirmişler. Bahsi geçen şikayetleri minimuma indirmişler. Şimdi bu seride iki model var. Birisi Energy Saver diğer Energy Saver Plus (+) diye geçiyor.

Birdgestone ER-300 ve ER-30 modelleri var. Er-30 modeli kullanıp memnun kalmayıp, Bridgestone hiç kullanmayacağım bir lastik, ıslak yol performansı berbat dersek haksızlık yapmış oluruz !!

ER-300 (Turanza), Bridgestone'nin orta sınıf en çok satan performans lastiğidir. Islak zemin performansı oldukça da başarılıdır. Er-300 ile Er-30'u karıştıran o kadar çok insan vardırki.

O yüzden net ve faydalı bir bilgi paylaşabilmek için, genelleme yerine detay belirtmeliyiz. Aksi taktirde bu konuyu okuyarak bilgi almaya çalışan arkadaşların kafalarını karşıştırmış oluruz.

Örneğin ben Yokohama C-Drive 2 düşünürken, Michelin Primacy 3 aldım. İlk izlenimim Toyo'larla mukayese ettiğimde çok sessiz dedim. Ama dikkat edin çok sessiz bir lastik demiyorum, Toyo'lara göre çok sessiz diyorum. Elbet Primacy 3'ten daha sessiz bir lastik vardır. Islak kuru yol performansı hakkında birşey söyleyemiyorum niye ?. Çünkü lastik bir soğuk görsün, sıcak görsün...bu iklim koşullarında viraj görsün, ani fren görsün...vs....bunları göz önüne almadan yorum yaparsam, sizlere yanlış bilgi vermiş olurum.

katılıyorum bugüne kadar çoğunlukla michelin kullandım şikayetim olmadı parası malı belli eder, lastik frenden de önemlidir, ilim çin de olsa almak gerekir benim michelinde germany yazıyor amblemi balon adamın lastiği iyi ise aracımızın altında kullanabiliriz hantok mantok gibi lastikleri taksiciler çok kulanıyormuş Bursada çünkü ucuz km. sınırını dolduruyorlar zaman sınırını doldurmadan fakat taksici olmayan bir arkadaşım da kullanıyordu 4 yıl özelliğini koruması gerekan lastik sorunlu sertleşmişti özelliğini yitiren lastik sertleşir henüz aşınmamış olsada yol tutmaz fren kazıklaşır jantımız sert lastiğimiz yumuşak olsun
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha iri jant, daha ince yanak ile ölçüleri sınırı aşmayacak şekilde mümkündür ama Mazda3 için orijinal teker ölçüleri kafidir, büyültmek hantallıktır. Eksiler: çap ağırlık merkezi genişler çevrilmesi daha güç olur-dönen parça ağırlığını ve toplam araç ağırlığını arttırır-yakıtı arttırır-arabasertolur.                                                                                                                      artılar: yol tutuş artar-torkun zemine aktarımı artar:                                                        mazda3 için yol tutuş zaten iyidir-mevcut torkun aktarımı için gereken yeterli taban genişliği zaten vardır (120hp civarı emsalleri ile çok rahat dans etmesi emsallerden 150-250 kg hafif olması, dişli aralıklarının spor yapıda olması ve ani yüksek devir çevirebilen dayanıklı motoru yüzündendir) ben orijinal ölçüleri ama çok hafif olan tekerlekleri (hem jant hem lastik) kullanıyorum bu güne kadar hafif mazda3 ü daha da hafifletme çalışmalarımın sonucu olarak performansı ileri taşıdım 4 linea, 2 passat, 1 jetta, 1 focus, 1 2000cc lik 135 bg yeni doblo ve 1 hyundai yeni Accent blue  ;D ile denk geldik kendi lehime oldu. Mazda 3 ün bu performans avantajını istemem ki azda olsa aleyhe çevirmek büyük jant görüntü şekil için. Böylesine olumlu sonuca ulaşmış olmam ve sizlerle paylaşımda bulunmam ikiside harika.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mazda3Barisss
      Yazan: Mazda3Barisss
      Herkese merhaba .. Askerliğinin son dönemini yapmakta olan ve forumumuz üyelerinden olan değerli bir abimizin isteği üzerine bunu paylaşıyorum .. 4 jant 4 lastik ve toplam 1500 km bile yapmadı şuan depoda durmaktadır lastikler 2014 üretim tarihlidir .. Fiyat olarak ise 2200 TL istemektedir .. Lastiğin markası michelin pilot exalto xl ebatları 215 / 45 / R18 dir .. En ufak hasar vuruk vs si yoktur .. İlgilenenler benimle irtibata geçebilirler ..

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?

• Yeni Oluştur...