Jump to content

Mazda 323 Far Duruşları Sorunu

mazdafan33
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlış açtıysam özür dilerim

Arkadaşlar benim sorunum aracımın farları düzgün durmuyor yani kaportanın içerisine girmiyor diğer 323lere baktığımda kağıt kalemle çizilmiş gibi olmasına rağmen benim farlardaki sıkıntıyı çözemedik ustaya götürdüm kaporta sağlam diyor bir fikriniz var mı

20150201_165911.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten kötü görünüyor. Forumda NooFearrr kullanıcı adlı Gürhan arkadaşımızın aracını fotoğraflarından incelediniz mi? Şayet online olduğunda konuya yardımda bulunacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gözlemlediğim kadarıyla ön panjur ve tampon ayrıca kaputta bir sorun yok vede  duruşuda normal ama far kapakları içeri kaymış far kapaklarını içeriden 4 adet vida tutar üstünede plastik kaplama gelir aynen o plastikte 4 adet vida ile sabitlenir, farın önce plastik kaplamasının sökülerek kapağın montajındaki hata giderilmelidir lakin bunu bu şekilde monte edilmeyeceğini herkez bilir bu kadar acemi olunacagını sanmam ama nasıl bir montajdır pek anlamadım, söküp bakmadan buradan bişey diyilmezki  zaten kapakların nasıl durduğunu diğer arabaların fotolarından biliyorsunuz,  kapaklar sökülüp düzeltilecek yoo takılış şekli doğru ama hala yerinde değil ise demekki far sistemi geride kalmış bir şekilde içe çökmüş demektir. Ustanız sadece kaporta duruşuna göre karar vermiş sanırım, ama kapakların altında mekanik bir far robotu var bu robotun doğru yerde konumlanmış olması gerekir, söküp bakmalıydı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

no fear hocam ben farları elimle oynadığımda farlar şıkır şıkır oynuyor zaten söylediğiniz problem benimde aklıma geldi ama söküp bakamadım henüz far motorlarının yerinin kaydığını düşünmüyorum çünkü arabayı aldığımda far motorları çalışmıyordu söktüm temizliğini yaptım yağını yeniledim çalışmaya başladılar ama gelgelelim farlara bir türlü gerekli açıyı veremedim farı ileri geri oynattığımda motor kaldıramıyordu kolları değiştirdim farları kaldırmaya gücü yetti ama verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum en yakın zamanda komple sökeceğim ayrıca bende o plastik parça yok aldığımda da yoktu galiba düşmüş veya söküp satmışlar  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim sn. mazdafan33 , Söktüğünde foto çek paylaş belki gözüme çarpan bişey olabilir, ayrıca o plastik far çerçevelerini çıkmacıdan alabilirisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...