Jump to content

Mazda 323 Radyatör Tıpası

elegant
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

radyatör suyunu boşaltıp temizlemek istediğimde radyatörün tıpasını açmak isterken tıpayı tutup çevirmeye yarayan kısmı kırıldı. ben de radyatör hortumunu söktüm suyu öyle değiştirdim.

ancak farkettim ki şimdi tıpadan hafif su sızıyor ne yapabilirim bu durumda?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dışarıdan suyu durdurman imkansız, gene basınç ile kaçak yapacaktır,  bir şekilde tıpayı çıkarıp, yenisiyle değiştirip izole ederek takmalısınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tıpanın dibinden sızıyor. kırılan yeri tıpanın tutulan kısmı. yenisini netten araştırdım bulamadım. yarım tur bile dönmedi hatta ben hiç dönmedi kırıldı zannediyordum. biraz esneme oldu galiba. öyle damla damla sızmıyor çok az sızıyor. tornavidayı dayayıp çekiç ile vursam sıkışır mı acaba? başka bir yerine zarar verir miyim bilmiyorum. Mardin'deyim burada fazla parça bulma imkanım yok. başka yerli bir arabanınki olsa belki onu bulabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şiddet uygulamayın..

bölgeyi temizleyip sunfix uygulayın

veya

nötr dış cephe derz dolgu silikonu uygulayın

eyvallah sağolasın şimdi baktım sunfix; ıslak, nemli ve su altı onarımlarda bile kullanılıyormuş.

böylelikle bu sorunu çözmüş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Hiç bişey yapmasan bile orası pas veya kireçleme yapacağı için zaten damlamayı kesecektir zorlamaya kalkma elinde kalır...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de guzumun radyatör tıpasının kelebek kanadına benzeyen kulağı kırılmıştı. Alet çantamda nereden geldiğini bilmediğim bir paslanmaz vida buldum ve onu taktım. Dişleri uydu. Boyu da çıkan kadardı. Çıkan parçadaki contayı vidaya geçirip takmıştım. Hiç sorun olmadı. Nasıl sökmüştüm: Sanırım penseyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki de kırıldı. Ben dişleri uyan normal bir somunun altına O ring takıp takmıştım. Hala sızıntı yok. Keskin bir şeyle kalan parçayı dönderip çıkarmaya çalışın parça plastik olduğu için zorlanınca çıkıyor. Bunu yaparken radyatör tarafının vida dişlerine zarar vermemeniz lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eveeet, kırılan parçayı atmamışım. Yerine taktığım vida da yanında...

yerine uyacak bir vida bulabilir isem değiştiririm şimdilik yama ile idare edeceğim mecburen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende el atmayi düşünüyordum konuyu okuyunca vazgeçtim alt hortumu söküpte temizliğini yapmak daha mantikli

Oğuzhan ALTUĞ

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...