Jump to content

LPG Konusunda Bir Projem Var.

NoooFearrrr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kesinlikle cok güzel bir fikir. burada söz konusu olan böylesi bir proje ile lpg taktıran herkese bunu zorla satmak değil. bagaj konusunda sıkıntısı olanların tercih etmesi bile yeter. böylesi bir alternatifin olması ise oldukça önemli..

standartları nelerdir yapısı itibarı ile nasıl olmalıdır sorunu ise zerre sorun olmaz. yeter ki iyi bir arge ile bu işe para yatıracak birileri olsun. üstelik bunu yapacak olan bütün dünyaya satacak. öyle düşünülürse ne kadar büyük bir iş olduğu da kendini göstetir.

insanoğlu bugün kuyruklu yıldıza milyon km yol yaptıktan sonra konabilen cihaz yapıyor, mühendisler bunun çözümünü mü bulamayacak?

tabi küçük bir şirket için uzun zaman, fazla emek, maliyet vs demek ama pazarlaması ve altyapısı müsait büyük bir şirket için çocuk oyuncağı.. şahsen böyle bir alternatif olsaydı eğer ben yaptırırdım. simit tank yerine şu kadar farkla orjinal tanktan takacaz deselerdi absürt bir teklif olmadığı sürece hayır demezdim.

ha şahsen şimdi gidip değiştirmem. ama hedef ilk taktıranlar olursa ve maliyet düşerse ki zamanla düşmemesi için bir neden yok, başarılı olmaması için bir neden yok bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aynen böle düşünüyorum, aslında bu fikir eminim araç firmaalrının mühendislerinde aklına gelmiştir lakin onlar uygulayamazlar nedeni ise aracın asıl yakıtı olan benzine ayırdıkları depo hacminden ödün vermenin mümkün olmaması , yani uygulanmamasının sebebi bu , herhangi bir uygunsuzluk değil , benim projem tercih meselesi yani üreticinin değil tüketicinin ve ek yakıt sistemi üreten lpg ve  cng dönüşüm şirketlerinin uygulayacağı bir proje.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPg 35 litre olsa benzin 15 litre hayli hayli yeter  zaten lpg li araçlar çoğunlukla lpg kullanıyor bazısında hiç benzin bile olmuyor ve sürekli benzin ikaz ışığı yanık geziyolar. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin depolarının şekilleri de kafalarına göre yapılmıyor içlerinde dalga Kıran var. Ve alttan genel olarak düz yapılıyorlar üst şekil çok da önemli değil tabi.

Ama LPG tankları dalga kıranlı değil dalgakıran propan ve bütan ı ayrıştırabiliyor. Mecbur silindirik olmak zorunda zaten simit Dediğimiz tank da silindirik Tankın yuvarlanmış hali.

Bu çok güzel fikire engel olacak şeyler var mesela montaj araç üzerinde bayağı tadilat gerektirir. Depo sürtmesin paslanmasın diye ayrı bir muhafaza demiri de ister. Araç muayene istasyonlarında kolay okunması için MMO bu tankın görülebilecek bir yerde konumlandırılmasını ister o da her araca uymaz. LPG montajınız da 1 hafta sürer kafadan.

Ayrıca araca uygun küçük benzin tankı imalatı hortlar. (Ha bu arada 15 litre benzin alınca ibrenin full depo gösterecek olması büyük moral olur ) :)

Bu proje emin ol çok Köklü Değişiklikler isteyecektir kimse sıcak bakmaz. Birde senin projende şöyle bir şey olmalı mesela benzin deposunun Şekli neyse o kalıba göre LPG Tankı üretileceği için doğal olarak yerine otursun diye her araç için farklı depo şekilleri çıkacak o zaman da iş karışacak bayağı. Ayrıca bu projeyi Atiker e sunabilirsin. Çünkü Türkiye'deki tüm LPG tanklarının üreticisidir kendileri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle aklıma gelmişti bir an paylamak istedim, yazdığım gibi her araca özel proje olunca hem benzin hemde lpg depolarının  üretilmesi pekte zor olmasa gerek hatta benzinin üretilmesine bile gerek yok eski büyük depo revize edilebilir, tabii bu bir fikir , konunun profesyonelleri ve mühendisler üzerinde çalışınca olup olmayacağı kesinleşecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...