Jump to content

Lpg Filtresi

seferihisarlı mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

seferihisarlı mazdacı

Arkadaşlar lpg mi taktıralı 1 yılı geçti şimdiye kadar herhangi bir bakım falan yaptırmadım.Sanırım lpg filtresi temizlenmesi gerekiyor  bu filtreyi kendimiz temizleyebilirmiyiz ve de bu filtre nerde takılıdır bilen varmı elinde resmi olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG filtresi çok ucuz bir şey normalde 10.000 km de bir değişmesi gerekiyor diye hatırlıyorum ama ben 7.000 civarında değiştirirdim.

Şekli de şunun gibidir genelde. Eğer giriş ve çıkışlarında sızıntı oluşturmayacak şekilde değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız kendiniz de değiştirebilirsiniz

mikro_filtre.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG filtresi Brc servisinde değiştiriyorum her 10 bin km De değişir iki adet filtre Değişiyor,değişmemesi zamanla enjektörleri tıkayabilir ve Yakıt artar. Benim fikrim hangi marka LPG kiti kullanıyorsanız bayisine gidip bilgi alın

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karburatörlü araçlar için LPG filtresi kesicinin altında takılı küçük bir filtredir. En son 3 sene önce kendim değiştirmiştim. Başka bir filtre sistemi yok bizim araçlar için. Yukarıda resmi görünen filtre enjeksiyonlu araçlar için regülatörden enjektörlere gelen boruya takılan bir filtre. Çünkü enjektörler çok küçük partiküllerle bile zamanla bozuluyor. Bizim araçlarımıza gerek yok. illa kafanıza takılıyorsa filtre şunun içinde;

Fema-gaz-kesici.jpg

Küçük bir filtre. ARACI STOP ETTİKTEN SONRA alttaki 13lük civatayı söküp (Sökerken bir miktar LPG boşalacak ağzınızda sigara falan olmasın :D) içindeki filtreyi değiştirip takıyoruz. Aracı çalıştırıp kaçak kontrolü yapıyoruz. Mümkünse cihazla yaptırıyoruz. Bu kadar basit. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olması lazım. Genelde motor bölümü arka duvarında sabit, depodan gelen LPG borusu üzerinde regülatörden önce bulunur. Güvenlik için 3 adet kesici bulunmak zorundadır. Biri depo üzerinde biri resimde görülen regülatörden önce biri de regülatörün tam üzerinde bulunur. Eğer yoksa bile sonradan sökülmüş olmalı. 

O kasa 323de bulunan enjeksiyonlu B6i gözde motorlarımdan biridir. Aracımı alırken bulsaydım böyle bir aracı alırdım herhalde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Zaman bulamıyorum eskisi kadar , işyerinde de biraz yoğunluk var hafta sonlarıda dersaneye gidiyorum, arada bir bakıyorum lakin aradan zaman geçmiş oluyor ,bazı konuları gözden kaçırıyorum cevap yazamıyorum , kusuruma bakmayasınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben eski aracımda 45bin km kullandıktan sonra değiştirmiştim.. 

bunda da 30bin de değiştirmeyi düşünüyorum..  

Kilometreden bağımsız olarak her 3ayda bir gaz kaçağı, hortumlar v.s. kontrolü yapılması açısından lpg servisine uğramakta fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraderin aracında 26.000 km sonra değiştirdim firsat olmadigindan cekemedim kesicide ki filtrede büyük filtrede çok kötüydü hatta gaz ve enjektör hortumlari içinde dahil akışkan pislikler vardi tek tek söküp temizledim tavsiye ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...