Jump to content

Mazda 6 Fren Yapınca Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

frenler iyi oldu hocam hatta super :))

bida fren disc balata caliper degistirmeye gitmem servise felan fena kavradim olayi :D

fren hidrolik kutusunun kapaginida degistirince baya baya farketti :)

ayni sorunu yasayan arkadaslar olursa felan kapagada baksinlar ummadik yerden cikio sorunun kaynagi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 68
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

14

• Mücahit

6

• reispanyol

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

frenler iyi oldu hocam hatta super :))

bida fren disc balata caliper degistirmeye gitmem servise felan fena kavradim olayi :D

fren hidrolik kutusunun kapaginida degistirince baya baya farketti :)

ayni sorunu yasayan arkadaslar olursa felan kapagada baksinlar ummadik yerden cikio sorunun kaynagi...

Olayı çözdüğüne göre artık değişim yaparsın. madem işçilik pahalı yeni bir mesleğin daha oldu :)

hayırlı olsun, kazasız belasız günler.

yine de belli bir km sonra bir kontrol daha yapın derim herşey yerliyerinde mi diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Sa cumleten

arkadaslar siz siz olun bilmediginiz ise bulasmayin, aha ben bulasdim yaptim dedim 6 ay olmadi frenler bitmis, bugun gittim servise adam bi soktu tekerleri  bana dedigi su ; hangi cok bilmis usta bu fren duzenini bu hale getirdi dedi,

butun disc ler balatalar ve 2 arka caliper le acti agzini , hepsi degismesi lazim dedi, ve degistirdi..

anlicaginiz yaptik dedik iyice mahvetmisiz caliper felan hepsini bozmusuz.. diyecegim o goturun isin uzmanina kafaniz rahat olsun..

yalniz merak ettigim bu butun duzeni degistirdim hatta fren likidini felande kontrol edip eklediler ama bu fren hala yumusak, acaba az zaman gecmesimi lazim duzen yeni oldugu icinmi yumusak  yoksa baska bi problemmi var sizce ? daha ne problemi olcak annlamadim gitti gerci, sirf bu fren meselesi yuzunden sogudum arabadan yav :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sa

pedal yumusak yani, yoksa aniden kokleyince fren tutuyor ama pedal yumusak iste.. nasil anlatsam boyle  2-3 belkide 4 santim basinca hissediyom frene bastigimi..

mesela dun bir nissan altima ya bindim harika bir freni  vardi yav, ozlemisim resmen oyle frene basmayi, dokununca frene hissediyorsun tepkiyi hemen, ne cok cokkk sert nede yumusak ti yani  : ))

ayrica 205 60 16 lastik lerin hava basinci yaz aylarinda ne kadar olmali bilginiz varmi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normali yumuşak ancak bastıkça pedalın sertleşmesindir. istesenizde daha yumuşak veya sert olmaz. hidrolik tamsa, iyi durumdayda, balata disk ve hatta gerekli kaliperler de değiştiyse olay tamadır. bu aracın orjinal fren tadı bu demekki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normali yumuşak ancak bastıkça pedalın sertleşmesindir. istesenizde daha yumuşak veya sert olmaz. hidrolik tamsa, iyi durumdayda, balata disk ve hatta gerekli kaliperler de değiştiyse olay tamadır. bu aracın orjinal fren tadı bu demekki...

SAolun hocam sanirim ben abartiyorum, bugun hidrolige felan tekrar baktirdim anlayana birine , araci da test etti hersey yolunda bundan iyisi olmaz dedi, icim rahatladi, birde balatalar disc e biraz alismasi lazimmis sanirsam 1-2 hafta sonra daha iyi duruma gelir dediler.. tskrler sizlerede..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...