Jump to content

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Helal olsun 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da dini sohbetlere bağladınız ya söyleyecek söz bulamıyorum.Gören de bu din çığırtkanlarını 5 vakit camiden çıkmıyor zanneder.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.Rabbim Türkü korusun ve yüceltsin.Amin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Helal olsun 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da dini sohbetlere bağladınız ya söyleyecek söz bulamıyorum.Gören de bu din çığırtkanlarını 5 vakit camiden çıkmıyor zanneder.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.Rabbim Türkü korusun ve yüceltsin.Amin

Vatan Millet Sakarya edebiyatı yapanları görünce de; hepsinin gönüllü komando olarak askerliğini yaptığını (yapmak istediğini) zannediyoruz zaten...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar burada kimse kimsenin ne vatanseverliğini ne de dindarlığını tartabilir. Bunların biri Allah göstermesin savaş meydanında diğeri de ancak mahşerde belli olacağı için burada konuşmak gereksiz. Ne bir mesaj ile birisi vatansever olur ne de dindar.

Herkes sonuçta ne yapıyorsa kendisi için yapıyor. Başkasına gösteriş için yapıyorsa zaten bir ehemmiyeti yok..

Sözlerim kimseye değil, kimse alınganlık göstermesin. Genel olarak konuşuyorum. Gözlemim odur ki bu konular eninde sonunda sıkıntılara sebep oluyor. Ya farklı fikirlere saygıyı öğreneceğiz ya da bu bölümleri kapatacağız herkes rahat edecek.

Tabii bunlara dikkat ederken itham etmemeyi de göz ardı etmememiz lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur, o da olur. Ben kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta burada sadece yazdığımız kelimelerle birbirimizi yargılıyoruz. Ne yüz ifademiz ne de hareketlerimizi görüyoruz. Eminim birçoğumuz bir araya gelsek güzelce sohbet ederiz en son toplantımızda olduğu gibi.

Toplantı deyince o toplantının fotoğrafları da yalan oldu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur, o da olur. Ben kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta burada sadece yazdığımız kelimelerle birbirimizi yargılıyoruz. Ne yüz ifademiz ne de hareketlerimizi görüyoruz. Eminim birçoğumuz bir araya gelsek güzelce sohbet ederiz en son toplantımızda olduğu gibi.

Toplantı deyince o toplantının fotoğrafları da yalan oldu :D

Fotoğraflar duruyor da; benim evdeki internet yalan oldu...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bir önceki msjım için alınganlık gösteren arkadaşlardan özür dilerim kusura bakmasınlar(sadece şunu belirtmek isterim ki bizim durumumuz biraz farklı ve de zor neyse onu burada tartışmaya açmam yanlış olur.Milli duruş gösterebilen arkadaşları yinede kutluyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Zafer Bayramınız kutlu olsun ! İşte böyle yazıldı bu zafer:

23 Ağustos - 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Savaşı'yla Yunan orduları gerilemek zorunda kaldı. Bu uzun zamandır Türk ordularının elde ettiği ilk başarıdır. TBMM tarafından Sakarya Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal'e mareşal ve gazi unvanları verildi.

Tarihin bu dönüm noktasından sonra Yunan ordusunun ve diğer işgalci güçlerin topraklardan atılma kararı alınır. Sad planı adı verilen tarrruz planı ocak ve nisan aylarında iki kez ertelenir. Tarruzun hazırlıkları tam anlamıyla ağustos ayında tamamlanır. Batı cephesinin kuzeyindeki ve güney cephesindeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Kocatepe bölgesine kaydırıldı.

İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane gizlice Anadolu topraklarına getirtildi. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Orduya taarruz eğitimi yaptırıldı. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı Türk ordusu, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Birkaç saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis de vardı.

Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden temizlenmiş oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gururla nice bayramlara :) televizyonda törenleri izliyorum . Büyüklerimiz de hasta olmamışlar bugün çok şükür :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

"bağımsızlık karakterimdir" diyen büyük komutanımızın, silah arkadaşlarının, şehit olan tüm askerlerimizin ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...