Jump to content

Muayene verilerine göre çıkan Km yanlışlığı

laedri09
 Paylaş

Çözüme git laedri09 tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet , üzerinden çok zaman geçmiş ve ispatı imkansız. Sahibi muayene sonrasında hemen farkına varsa düzeltilirdi ama şimdi çok zor :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muayene verilerini değiştirmenin imkanı yok, o bilgileri alan elemanın dalgınlığına veya ciddiyetsizliğine denk gelmişsiniz. Fazla kafaya takmadan arabadan zevk almaya bakın bence.

Haklısınız. Ama insanın midesi de bulanıyor böyle olunca. Bugün servise gideceğim. Bir daha yüz yüze sorayım bakalım km. ile oynanıp oynanmadığını anlayabiliyorlar mıymış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç  Martta muayeneye girmiş. 31.000 gözüküyor. Km.'yi giren adam bir sıfır fazla koymuş olamaz mı? Çünkü 2 ay sonra 5500 olmuş. 2 ayda 2400 km. kullanmak normal gibi görünüyor. Satın aldığım adamın birden fazla arabası vardı. Yani aracı az kullanması makul bir gerekçe gibi. Servise de 2 yıl geçtiği için sokmuş. Yani 2013'den önce kaydının olmaması normal. 31.000'deki aracın km.'si ile oynamak bana çok saçma geliyor. Şayet adam km. ile oynadıysa neden 31.000 km'ye çektikten sonra bir daha oynayıp 5500 yapsın ki?

bana en mantıklı gelen bu oldu. bence de muayene istasyonundaki eleman bir sıfır fazla girmiş. araçların ilk muayeneleri 3 yıl sonra olduğu için 3100 km'de bir araç nadir gelir. o da 3100'ü görünce 31000 olarak algılayıp yazmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz 10000 km de aldığınzıda bakım yaptırmışmıydınız ?

Yaptırmadıysanız bir önceki bakımda kullanılan parçalar orjinal mi yoksa yan sanayi mi?

Bunu belirleyebilirmiyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz 10000 km de aldığınzıda bakım yaptırmışmıydınız ?

Yaptırmadıysanız bir önceki bakımda kullanılan parçalar orjinal mi yoksa yan sanayi mi?

Bunu belirleyebilirmiyiz.

10.000 bakımına servise girmedim. Ama önümüzdeki ay gireceğim. Çok kullanmadığım için biraz bekledim. Servise 5500' 2 yılı dolduğu için bakıma girmiş. Faturasını çıkarttım. Değişen pek bir şey yok. Mu'tad bakım dediler. Yapılan tüm değişimler de orjinal yapılmış.

Bugün muayene için TuvTurk'e gittim. Aracın takometresiyle oynandığı için hafif kusurlu yazmışlar. Sorumlu olan kişiye durumu anlattım. Kendilerinde hata olabileceğini, km. ile oynanmasının mantıksız olduğunu söylediler. Dilekçe yazdım. Servis kayıtlarını da istedikleri için bin bir zorlukla çıkarttırıp kendilerine teslim ettim. Muhtemelen yazıyla kaydedilenin doğru olduğunu fakat  bilgisayara aktarılırken yanlışlık olabildiğini söylediler. Merak ve sabırsızlıkla gelecek olan cevabı bekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Evet nihayet sonuca ulaştım. Tuvturk yetkilileri hatanın kendilerinde olduğunu söylediler. Bu minvalde bir yazı verdiler. Arşiv kayıtları ile bilgisayara girilen veri tutmuyormuş. Ben hep sondaki sıfırın fazla olduğunu düşünmüştüm. Ama meğer baştaki 3 yanlış girilmiş. Fakat ne yazık ki ulaştırma bakanlığına iletilen hatalı verinin ancak mahkeme yoluyla düzeltilebileceğini söylediler. Orjinal km.'nin yazılı olduğu ve sehven hata yapıldığına dair belgeyi teslim ettiler. Sanırım bu benim için yeterli olacak.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet nihayet sonuca ulaştım. Tuvturk yetkilileri hatanın kendilerinde olduğunu söylediler. Bu minvalde bir yazı verdiler. Arşiv kayıtları ile bilgisayara girilen veri tutmuyormuş. Ben hep sondaki sıfırın fazla olduğunu düşünmüştüm. Ama meğer baştaki 3 yanlış girilmiş. Fakat ne yazık ki ulaştırma bakanlığına iletilen hatalı verinin ancak mahkeme yoluyla düzeltilebileceğini söylediler. Orjinal km.'nin yazılı olduğu ve sehven hata yapıldığına dair belgeyi teslim ettiler. Sanırım bu benim için yeterli olacak.

Çok geçmiş olsun, sinek küçük ama mide bulandıracak cinstendi. Mahkemeye başvuracak mısınız yoksa elinizdeki kağıt yeterli mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki doğru yazılsa ne olacakmış ?

2 yıl kullanıp 3100 sonraki 2 ayda 2400km bile mantıklı değil zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki doğru yazılsa ne olacakmış ?

2 yıl kullanıp 3100 sonraki 2 ayda 2400km bile mantıklı değil zaten

Değerleri yanlış söylemişim. Muayenede 34341 gözüküyor. Baştaki 3 fazla girilmiş. 2 ay sonraki servis kaydında ise 5440 gözüküyor. Yani önceki sahibi yaklaşık 1000 km. kullanmış iki ayda. Denilse ki 2 yılda 4300 2 ayda 1000 km nasıl oluyor diye, bunu bilemeyiz. Belki şehirler arası yaptı. Aracımı bu bilgiye rağmen güvendiğim bir servise götürdüğümde sıkıntı yok dediler. Yani yıpranmasına falan baktılar. Sonuç olarak km.'nin orjinal olduğunu söylediler. Bu yeterli bir bilgi olmaz mı? Neyse sıkıntılı bir süreçten kurtuldum bu yeter bana.

Çok geçmiş olsun, sinek küçük ama mide bulandıracak cinstendi. Mahkemeye başvuracak mısınız yoksa elinizdeki kağıt yeterli mi?

Mahkeme sürecinin uzun ve masraflı olacağını düşündüğüm için burada durmaya karar verdim. Elimde zaten ıspat niteliğinde bir kağıt var. Bu benim için yeterli. Satmayı düşünmüyorum yakın zamanda. Satacağım zaman da elimdeki belgeyi göstereceğim. İster inanır ister inanmaz. Benim problemim değil. Araca serviste bakılıp olumlu yanıt alındıktan sonra problem değil diye düşünüyorum şimdilik.

Gecmiş olsun hocam. Servisle ilgili sıkıntı olursa buradan iletin yine.

Gecmiş olsun hocam. Servisle ilgili sıkıntı olursa buradan iletin yine.

Geçmiş olsun... Artık gönül rahatlığıyla aracınızı kullanabilirsiniz sanırım :)

Çok teşekkür ederim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

şu an aynı problem bende de var.

ocak ayında 83 binde bakıma girdim

cumartesi günü 5664ten sorgulama yaptım son muayene 88 bin olarak görünüyor.

ve şu an hala 88 binde değilim : )

uğraşmaya da niyetim yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu an aynı problem bende de var.

ocak ayında 83 binde bakıma girdim

cumartesi günü 5664ten sorgulama yaptım son muayene 88 bin olarak görünüyor.

ve şu an hala 88 binde değilim : )

uğraşmaya da niyetim yok

Bunlar da ipin ucunu iyice kaçırmışlar. Allah'tan uçuk bir şeyler yazmamışlar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten öyle olsa al başına belayı.

adamı hayattan soğutuyorlar.

kimse işini umursayarak yapmıyo.

çivi yazısı gibi yazıp, kekeleyerek okuyorlar : )

sonra uğraş dur : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fazla takmayın hatta unutun keyfini sürün satacağınız zaman düşünün bunları ve çözümünü..sonuçta şuan bunu düşünmeniz sadece sahibi olacağınız süre boyunca bolca canınızı sıkacak moralinizi bozacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muayeneye girerken size imzaladıkları kâğıtta aracın bütün bilgileri oluyor kontrol edip imzalanmasi gerekiyor tabi hangimiz kontrol ediyoruz bakan kisi ne yazdıysa o oluyor 1 sıfır fazla atma büyük olasılık ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

tuvtürk hatasını kabul edip yanlışlığı düzeltiyorsa çok iyi

şase ve motor nosu düzgün ve doğru yeter bu araçtan önce vectra bakmıştım motor ve şase noyu sorguladığımda km de ve bilgilerde acayip bilgiler çıktı vazgeçmiştim daha sonra motorlu taşıtlardan araştırdığımda ikinci satışta 1 tane harf ve rakam hatası yapılmış düzeltmesi zaman ve maddiyat kaybıydı böyle hatalar yapılabiliyor ne yazıkki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...