Jump to content

Mazda Türkiye Hakkında Şikayetler - Öneriler

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sadece ya da büyük ölçüde bu işten ekmek yiyecek, dolayısıyla başarısızlığında aç kalma korkusu yaşayacak, yerli bir şirketin distribütörlük yapması lazım bana kalırsa.. karıyla zararıyla bu işin sorumluluğunu üstlenecek birileri lazım, öyle Avrupalar'dan adam atayarak başarısız olunca da onu değiştirip başkasını getirerek yeni yeni pembe hayallerle bu yola nereye, ne zamana kadar devam edecekler merak ediyorum..

dediğim gibi karıyla zararıyla bu işi yüklenecek adam akıllı bir distribütör olursa marka için markanın kaşı gözü için değil kendisi için markanın reklamını da yapar, servisini de teftiş eder, yedek parçasıyla aksesuarıyla malzemesini de yığar, müşteri memnuniyetinin de takipçisi olur falan filan.. böyle bu şekilde olmaz.. distribütör olmadan bu şekilde yapan varsa da bizimkiler yapamadılar, yapabilecek gibi de durmuyorlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öneriyorum:

Ben Mazda'nın başında olsam önce Mazda 3 ü öne çıkarır sonra;

1- Reklam vermeye başlardım (böyle tasarım sağlamlık fiat da olsa ne reklamlar yapmaz)

2- Aynı şaseyi paylaştığı Mazda 3 den daha fazla yakan ve düşük işçilikteki Ford Focus bu kadar satarken ; çok yakıyor, ikinci eli pek yok diye insanların beyninde yer etmiş Mazda3'e soğuk bakanların fikrini değiştirmek için kampanya başlatır önce içerdki çalışanları  sonra bayileri ilgili seminerlere davet eder anladıklarından emin olurdum. (filo satış yapılsın demiyorum)

3-Bayileri daha sık denetler hizmet kaliteleri ne durumda bir ölçer bakardım (arada büyük farklar var yaws ...)

4-Fiyatları düşük tutup hyundai gibi aracın ikinci el değerini düşüreceğime (bu sıfır satışlarına olumsuz yansıyor), toyota gibi marjinal kredi imkanları sunardım, (şimdi al 3 ay sonra öde..)

5-Bakımları en azından 1 yıl/10.000 km ye çıkarırdım (Almanyada aynı araç 1 yıl/20.000 km de bakıma gidiyor, Afrika çölü mü istanbul/izmir/ankara ve diğer illerimiz bu kadar yıpranıyormu arabalar 6 ayda bir bakımdayız )

6- Garantiyi 5 yıl/150.000 km ye çıkarır 5 yıl servisten kazanırdım (öyle satarken lafta kalıyor bu araçlar 400 bin km gider arıza çıkarmaz vs .söylenenler)

7-Buraya kadarını yapınca artık satışlar patlamış olduğundan lojistiği mecburen düzenler yeni bayilikler verirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:clap:  :clap: bravo budur işte olay

aslında forumdakilerle mazdadan yetkili birileri toplantı ayarlasak (patronum burak abi :) ) adamlara derdimizi anlatsak onlarda belki şu şu nedenlerden dolayı böyle bir strateji izliyoruz diyeceklerdir muhtemelen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Herşeye rağmen yine mazda aldım.Çünkü eski mazda 3 arabam 5,5 yıl ve 92000 km boyunca 50000 km LPG kiti ile) hiç sorun çıkarmadı.Sattığım kişi de çok memnun.

Yeni yönetime tavsiyelerim

1- 5-6 yıl 15000 km garanti vermeleri

2-Ya da ücret karşılığı ilave garanti verilebilir.1-2 yaşındaki araçları da bu kapsama almalılar

3-LPG dönüşümü konusunda ciddi bir marka ile anlaşarak, garanti kapsamında LPG kiti dönüşümü yapılmasının yolunu açmalılar.

4-Mazda donanımına göre hiç de pahalı bir araç değil.Yıllardır TÜV istatistiklerinde de sorunsuzluk konusunda tüm modelleri en üst sıralarda.Bu konu öne çıkarılmalı.Yaptığım piyasa araştırmasında benzer fiyatlarda Mazda 3 impresive donanımı ile aynı donanıma sahip araç zaten piyasa da olmadığını farkettim.Bu donanıma en yakın rakip markalar da en az 3-4 bin TL daha yüksek rakamlar ile otomobil satıyorlar.Mazda'nın en büyük silahı şu anda bu.Tanıtım bu tema üzerine inşaa edilmeli.

5-Ayrıca güvenlik konusu da öne çıkarılmalı, Ford,Renault,VW,Peugeot,Seat gibi markalar şu anda AB'de araç donanımında standard olarak ESP sunulmuyorsa güvenlik testlerinden 1 yıldız eksik alındığı için ESP donanımını AB'de standard olarak sunarken Türkiye'de ekstra ücret karşılığı bazı donanımlarına ekliyorlar.Yani düpedüz Türk tüketicisi 5 yıldız güvenlik standardına sahip bir otomobil aldığını zannederken, aslında yanıltılmış oluyor.Oysa Mazda yıllardır ESP gibi insanın yaşamında 1 kez başına gelip hayatını kurtaracak önemli bir güvenlik donanımını standard olarak sunuyor. Bu konu pek çok markanın yumuşak karnı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pek iyimser değilim bu konuda, Mermerler'in şirketi Mazda Türkiye adıyla halen faaliyette görünüyor, davaların sonuçlanması ya da sulh olmak gerekir, hakemle falan olmaz gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest architect

Bu yorumlarımızı dikkate alma eğiliminde bir şirket yönetimi var mı diye merak ediyorum. Yeni yönetimin düşüncelerini de duymak isteriz. Ne yapıyorlar, otomobil satışlarını arttırmak için.Ne gibi PR çalışmaları olacak. Zira satışlar öyle bir noktada ki var olmak ile marjinal olmak arasında bocalıyor Mazda.

bir kaç öneri:

1-Hangi akla hizmetse otomobil dergilerine çok yakan otomatik modelleri göndermesinler test için,

2-Daha çok manuel model getirtsinler

3-Tanınmış bir marka ile LPG anlaşması yapsınlar ve bunu ekolojik bir tanıtım ile lanse etsinler.

4-Garanti süresini 4+1 yıl ya da 3+1+1 yıl olarak insiyatif alıp arettırsınlar.Bu konuyu Avrupa merkeze gerekirse tüketiciler ile birlikte anlatsınlar.

5-Çok sık halka açık sürüş-tanıtım günleri yapsınlar. Özellikle Anadolu'da.Mevcut kullanıcılara da bu organizasyona davet etsinler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

+ garanti vermek kesinlikle olmalı. Satışlara direk etki eder mi, ilk etapta etki etmez ama toplamda bir katkı sağlar.

LPG olayında ise genellikle Hyndai, Kia, proton yada bazı çin markaları garanti veriyor. Mazda bu konuda garanti vermeyebilir, zira Toyota, Nissan, Honda falan vermiyor sanırım. Olsa iyi olur, ama marka imajı devreye girebilir Türkiye'de.

Manuellerin teste gönderilmesi makul olabilir fakat yeni kasa mazdalarda sanırım otomatik satılma oranı %80... Yani talep bu yönde, eski genel müdür açıklamıştı yanılmıyorsam.

Bende merak ediyorum ne gibi çalışmaları olacak. Zira yeni genel müdürden sonra gözle görülür bir farklılık göremedim ben hala...

Proton'un ilk harfini küçük yazmışın epey kırıldım Kadir :D

Bence de garanti süresi arttırılmalı, yüksek sirkülasyonlu alışveriş merkezlerine tanıtım standı kurulmalı, Bazı dergiler ile anlaşıp çekiliş hediyesi olarak Mazda verilmeli. Bu yazdıklarımız okadar cüzi şeyler ki, geri dönüşü kat be kat daha fazla olur .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Otomatik satışının çok yüksek olması doğru ancak bunun sebebi talep değil Türkiye'ye verilen araç kotası.  Bugün hangi bayiyi ararsanız arayın düz vites araç bulmak çok kolay değil. Düz vitesler otomatiklere göre %15-20 az tüketiyorlar ve daha sportif ve keyifli kullanım sunuyorlar. Kaldı ki Mazda'nın sunduğu otomatik vites oldukça eski bir teknoloji ve sadece 4 ileri. Şubat ayında yeni aracımı alırken bayide en az 10 adet sedan ve hatchback değişik renkde araç alternatifi vardı ve satış temsilcisi beni otomatiğe yönlendirmek için elinden geleni yaptı. Düz viteste ısrarcı olunca baktım ki sadece 1 adet araç var ellerinde. neyse ki rengi istediğim renklerden biri idi ve aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Bu arada mazda 3 için yeni bir kredilendirme olanağı sunulmuş ki oldukça cazip görünüyor.Ama kim biliyor ki bunu. Medyada haber yok, ilan yok,bilboard ilanı yok ve daha pek çoğu. Herşeyi bayilerden bekler bir hava var bu yeni yönetimde de. 

Çok yazık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Bakın ben size somut bir örmek vereyim. Benim sattığım aracım 2006 model kırmızı Comfort idi. Aracı 24500'e ocak ayında 1 aylık bir ilan sürecinde sattım. aynı aracın yakın bir aile dostumda 15000 km daha az kilometrede olanı 3 aydır satılık ve satılmadı hala. Bugün artık herkes otomatik vites araçların özellikle eski tip otomatiklerin çok yaktığını gayet iyi biliyorlar ve 4 TL'yi geçmiş benzin fiyatları sebebi ile uzak duruyorlar. Bunu pek çok galerici de dile getiriyor.

Tekrar söylüyorum, Mazda 3'lerin otomatiklerinin daha çok satması doğrudur.Ancak bir araç stoğunda hangi tip araç çok gelirse doğal olarak 1 yıllık satış sonunda o tip çok satılmış olur. Siz Türkiye'ye gelen araçların sadece Türkiye'nin tercihine göre mi gönderildiğini düşünüyorsunuz. Yapılan anlaşmalar gereği size bir üst birim ne gönderirse onu satmakla yükümlü oluyorsunuz.

Neden Türkiye'ye bukadar az dizel geliyor, talep mi yok sizce. Ya da neden 3.7 lt CX9 modeli geliyor suv olarak çok mu talep var böylesine yüksek vergi diliminde bir suv araca. Kusura bakmayın ama eski genel müdür size duymanız gerekeni kendi doğrularınca söylemiş.

Her doğru görünen şey, gerçekte olması gereken doğru olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Bursa Koruparkta, Mazda İnallar HB 3 tanıtıyordu. Laf döndü fuardaki 5'e geldi. Israr etti arkadaş o araba 2 litreydi diye. Ben 1.6 diye iddia ettim ama nafile. Bilgi sorunu mu var ne?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

sanirim hala anlatamadim ne demek istedigimi.şöyle anlatayim.ortada bir mazda pizzası var ve de cok guzel gorunuyor. Bu pizzayı tadan pekcok kişi oldukca memnun.biraz fazla kalın hamurlu ama genelde memmun herkes. Arada daha ince dilimler de var ama az geliyor ortaya. Mecburen bu pizzayı sevenler de ne gelirse tüketmek zorunda kaliyorlar. Ama bu arada dünyada genel trend az kalori tüketmek.ama bu pizza markası light pizza neredeyse hic üretmiyor hatta ince hamurlu dahi az üretiyor.sonucta bu marka kalın hamurlu pizza yiyecek müşteriler için varolmaya başlıyor. Ardından da marjinalleşiyor.işte durum bu mazda da. Bu arada şu an pizza hut da bu tarz bir sarmalın içinde. Ucuz fiyata müşteri cekmeye calişiyor.örnek oradan geldi aklima

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün Bursa Koruparkta, Mazda İnallar HB 3 tanıtıyordu. Laf döndü fuardaki 5'e geldi. Israr etti arkadaş o araba 2 litreydi diye. Ben 1.6 diye iddia ettim ama nafile. Bilgi sorunu mu var ne?

o araba 2lt benzinli deri döşemeydi. Türkiyeye gelecek araç, 1.6lt dizel olacak. o araç fuar için 1 tanecik ithal edilmişti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o araba 2lt benzinli deri döşemeydi. Türkiyeye gelecek araç, 1.6lt dizel olacak. o araç fuar için 1 tanecik ithal edilmişti...

Teşekkürler Okan. Demekki çocuk doğru demiş. İddia etmemekle iyi etmişim. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...