Jump to content

Mazda Türkiye Hakkında Şikayetler - Öneriler

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben  birkaç yıllık yeni Mazdacıyım öncekini nasıl olduğunu bilmiyorum ama

şimdiki ''servis-genelmüdürlük elele hergele müşteri hergele''

Şimdi burada yazsam olanları insan içine çıkamazlar.Bırakın dükkan açmayı.Yazışmalar var  ispatlı.

Neyse  katlanacağız artık.En azından farklı servis deneyeceğim.Mazda dedik bi kere.

Mazda TR enkaz devralmis olabilir, bu beni hic ilgilendirmiyor. Benim icin su an onemli...Bu konuda size katiliyorum.

Fakat merak ettigim konu; ben tum sorunlarimi tum ciplakligiyla burada paylastim. Gizli sakli hicbir sey birakmadim ortada...Sizle ilgili basiniza gelen olaylar ne ise burada paylasin lutfen, insan icine cikamayacak adamlar varsa cikamasinlar. Bizde bilelim ki sizin basiniza sorun acmis yere gitmeyelim, ayni sorunlari yasamayalim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikkat ederseniz ne servis nede o serviste çalışan adı verdim.

Ben zaten hakkımı servis bünyesinde ve genel müdürlük nezdinde aradım.Haklı çıktım özür dilendi.

Bir şirket tutmuş dünya kadar riske girmiş onlarca adam çalıştırıyor.Bir personel ogün tersten kalkmış,yada aklınca kurnazlık yapmaya çalışmış.Bu durumu yetkili yerlerde görüşüp çözüm bulmaktır evla olanı.Yoksa  hem o müesseseyi hemde orda çalışıp bahsekonu olaydan sorumlu olmayan kişilerin toptancı anlayışla ithamına karşıyım.

Benim kötü dediğime başka bir forum üyesi iyi der ve ortada kaos çıkar.

Ticari kişiliklerinde bi kalemle zedelenmesinede gönlüm razı değil.

Tekrar ediyorum hizmet standardını önceki distiribitörün uygulamalarıyla kıyaslayacak değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öneriyorum :) , bundan sonra bayi açılacak ise Mazda'nın yanında bir de fıransız marka  satılması şartı koşulsun böylelikle bayi fıransız otolarına bolca parça temini , tamirat yapıp kasayı doldururken Mazda'larda bu arada bakımdan bakıma gelirler , böylelikle bayi kazanmak derdiyle Mazda müşterisine yamuk yapmaz , her daim hazır, dinç, ve güler yüzlü kalır :)

Mazda müşteriside verdiği paranın hakkını aldığını sadece aracı sürerken değil servise geldiğinde de düşünür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir şekilde İzmir'deki servislere de uğramayacağım kesinleşti artık....

izmir ne alaka acaba merak edip sorsam ? atladıgım bir yazı mı var acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda'dan yana hiçbir şikayetim ve önerim yok, ben herşeyden mumnunum. Memnunuyetimin sebebi Mazda'nın Türkiye pazarındaki başarısızlığı, eğer başarılı olsalar her yer Mazda olur, bende herkesin ayağına düşmüş bir markayı tercih etmem. Benim bindiğim araba asla bir piyasa arabası olmamalı, bu kendimi özel hissettiriyor. Bir aralar Volvoya çok takmıştım, şimdi baktım ortalık s60 tan geçilmiyor şimdi yan gözle bile bakmıyorum.

Mazda'da diğerleri gibi uluslar arası bir marka, her ülke onlar için ayrı bir pazar, şunu söyleyebilirim işim gereyi dünyanın bir çok ülkesine gittim, gittiğim ülkelerde de araçlara çok dikkat ederim. Şunu söyleyeyim tüm afrika kıtasını japonlar ve koreliler ele geçirmiş, her taraf toyota, kia, hyundai, Mazda? diğerlerine göre çok çok az. Avrupa pazarına bakıyorsun, adamlar zaten milliyetçi Fransa'da her yer Fransız arabası, Almanya'da her yer Alman arabası vs. Japonlarda avrupa pazarına girmişler ama Mazda yine çok çok az, Amerikaya gitmedim ama orada toyata ve hyundainin çok üstün olduğunu biliyorum mazda yine az, Asya keza öyle, Uzak doğu'da Mazda çok var. Kısaca Mazdanın sorunu sadece Türkiye pazarı değil, zaten globel anlamda Mazda'nın bir pazarlama sorunu var. Ama sadece Mazda değil, Toyota ve Honda hariç diğer japonların bir pazarlama sorunu var. suzuki, subaru keza aynı.

Türkiye'ye dönersek hatırlarmısınız 1988,1989 VW markasını bizim ülkdede, Alamancılar gelir Vwleri öyle görürdük, her yer Alman plakalı golf felandı. Şimdi bakın VW'e bir pazarlama şirketi ne yapı, Türkiye'de en iyi marka değerine en çok satılanlara en güçlü markaya çevirdi, en iyi ikinci el değeri, daha doğrusu araçları değerli insanların gözünde. sen sowrumundaki m3'ü satmak için aylarca beklerken, onlar aracı vermek için aylarca bekletiyorlar.

Sözün özü, ben görmem, benim çocuğum görmez, torumum da görmez, Mazda böyle gelmiş böyle gider. Araba üretimi, Arge için milyon dolar harcıcağına, bırak geliştirme pazarlama için milyon dolar harca, zaten peynir ekmek gibi satınca mecbur geliştiricen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi biz de çok çok çok memnunuz. Neden memnunuz ??

Her markanın showroomunu vs. geziyorum, jettanın servisi vs. inceliyorum..

Tüm bayilerde müthiş bir kuyruk sıra size gelmiyor bile showroomda..

Her markada müthiş bir kuyruk.. Mercedes cla için 8 ay sıra var. Bmw bilmem ne modeli için marta kadar sıra veriyormuş. Mazda'da öyle mi ? Almaya karar verdiniz araba 1hafta sonra kapıda :D Bu haliyle zor araba yetişiyor kim bilir satışlar artsa ne bekleriz...

Servisler deseniz fiyatlar oldukça makul. Biz jettayı servise bıraktığımızda 1 gün beklerken mazda'yı bırakınca 2 saatte işimiz bitiyor. Geçen aylarda yan aynalarla ilgili ufak bir kaza başımıza geldi yan ayna camının değişmesi gerekti gittik 30dkda hallettik çıkıtk. Çünkü boştu :D Servistekilerle de muhabbetimiz oldu hemen yaptılar çıktık.

Mercedes yada vw olsa artık bir ayna camı yüzünden 1 hafta beklerdik..

MazdaTR'nin bu skyactivi satamaması oldukça normal bence. Mazdalar diğer arabalara göre zaten pahalı. MazdaTR'nin arkasında bir holding vs. yok. Mazda3 tanıtımı için para biriktiriyorlar anladığım. 117.000TLlik mazda6ya reklam verse ne olacak ?

Bence böyle çok iyi :D Alırken 1 hafta bekliyoruz bakımlarda 2saat, bir sıkıntı olsa işimizi halledip çıkıyoruz. Bu lüks bmw'de yok daha ne istiyorsunuz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmem kaç yüz bin öyro  :P verip salına salına gezerken kırmızı ışıkta aynı araç ile pişti olmanın dayanılmaz hafifliği yok mu, paha biçilemez...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklıma gelmişken ben şöyle bir öneride bulunabilirim. Mazda'nın kendine has bir müşteri kitlesi var. Mazda'dan başka arabaya binmem diyen bir sürü insan var. Yani bizler, bu kitle bütçesine göre her yaştan ve her modelden Mazda araçlara ciddi bir talep gösteriyor. Bayilerin sıfır satış adetleri malüm, bayileri sadece sıfır araç şowrumundan ziyade hem sıfır ve her yaş ve modelden ikinci el 'sadece mazda olmak kaydıyla', bizim gibi mazdacıların buluşma noktası yapmakta fayda var. Şovrumda sıfır kırmızı bir 3 ün yanına çok temiz 1993 model kırmızı bir 323 görmek çok hoş olurdu. Yani her keseye göre bir seçenek olur ve bayinin günlük müşteri potansiyeli artardı. Bir de bir takas kampanyası vardı ne oldu bilmiyorum ama yılların mazda kullanıcılarına ciddi indirimler takas destekleri ve bakım indirmleri olsa çok güzel olur. Ben sekiz yıl mazda kullandım ama iki aylık mazda kullanıcısına göre serviste benim hiçbir farkım yok. Bir Mazda Türkiye kartı olsa bu kartlada çeşitli avantajlar, hediyeler hoş olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkin , söze önerim yok herşeyden memnunum diye başlamışsın ama  sonuçda bayileri buluşma noktası yapmak ve Mazda Kart gibi marjinal önerilerin olmuş :) demek ki sende içinde bir yerlerde Mazda'yı daha iyi şartlar sunan bir marka olarak görmek istiyorsun..

Şimdi Mazda'nın sürdürülebilirlik raporuna bakacak olursanız

http://csr-toshokan.net/book/mazdae-2013/

burada finansal verilerin yanında modellerin , sosyal sorumluluğun , çevre performansının, lojistiğin , müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesi yönünde planlı çalışmalar yapıldığını  göreceksiniz. Yani , öneriler ve fikirler neticesinde yapılan çalışmalar ile finansal verilerin birbiri ile iç içe olduğunu ve  bununda Mazda'nın sürdürülebilirliğine etki ettiğini bilmemiz  gerekmektedir.

O nedenle önerilerin satış için , satışın da sürdürülebilirlik için gerekli olduğunu unutmayalım;  Mazda'nın varlığının dolayısıyla bundan fayda sağlayanlar olarak araç sürme keyfimizin devamı için önermeye devam edelim ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkin , söze önerim yok herşeyden memnunum diye başlamışsın ama  sonuçda bayileri buluşma noktası yapmak ve Mazda Kart gibi marjinal önerilerin olmuş :) demek ki sende içinde bir yerlerde Mazda'yı daha iyi şartlar sunan bir marka olarak görmek istiyorsun..

Şimdi Mazda'nın sürdürülebilirlik raporuna bakacak olursanız

http://csr-toshokan.net/book/mazdae-2013/

burada finansal verilerin yanında modellerin , sosyal sorumluluğun , çevre performansının, lojistiğin , müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesi yönünde planlı çalışmalar yapıldığını  göreceksiniz. Yani , öneriler ve fikirler neticesinde yapılan çalışmalar ile finansal verilerin birbiri ile iç içe olduğunu ve  bununda Mazda'nın sürdürülebilirliğine etki ettiğini bilmemiz  gerekmektedir.

O nedenle önerilerin satış için , satışın da sürdürülebilirlik için gerekli olduğunu unutmayalım;  Mazda'nın varlığının dolayısıyla bundan fayda sağlayanlar olarak araç sürme keyfimizin devamı için önermeye devam edelim ...

Yazdıklarını dikkatlice okudum, çookk haklısın, ben düşüncemin arkasındayım, önerimin sebebinin çok araba satmak değil, mevcut Mazda kullanıcılarının bir ayrıcalığı olmasıdır. Her şey karşılıklı, senin için benim için ve birçok insan için Mazda çok şey ifade ediyor ama Mazda için bizler bir şey ifade etmiyoruz, Mazda'yı tanımayan bir insan gidip kolay kolay Mazda almaz bu memlekette ama ben almışım ve yine alıcam yine alıcam, benim bir ayrıcalığım olmalı, 1990 kusur model Mazda'ya binen bir sürü insan var, ben zaten sıfır arabaya biniyorum ben zaten servisine de gidiyorum, sowrumuna da gidiyorum, benim istediğim 1990 modele binen de sanayi köşelerine gideceğine servisine gitsin, gidebilsin, O servisten maddi olarak sarsılmadan çıksın, 1990 modeli satıp 1995 model almak isteyen de Mazda'ya gitsin, demek istediğim 9 bin liralık ta olsa 90 bin liralık ta olsa Mazda sahibi Mazda sahibidir. Her bütçeye sahip Mazda kullanıcısının yeri Mazda bayi ve servisleri olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazdıklarını dikkatlice okudum, çookk haklısın, ben düşüncemin arkasındayım, önerimin sebebinin çok araba satmak değil, mevcut Mazda kullanıcılarının bir ayrıcalığı olmasıdır. Her şey karşılıklı, senin için benim için ve birçok insan için Mazda çok şey ifade ediyor ama Mazda için bizler bir şey ifade etmiyoruz, Mazda'yı tanımayan bir insan gidip kolay kolay Mazda almaz bu memlekette ama ben almışım ve yine alıcam yine alıcam, benim bir ayrıcalığım olmalı, 1990 kusur model Mazda'ya binen bir sürü insan var, ben zaten sıfır arabaya biniyorum ben zaten servisine de gidiyorum, sowrumuna da gidiyorum, benim istediğim 1990 modele binen de sanayi köşelerine gideceğine servisine gitsin, gidebilsin, O servisten maddi olarak sarsılmadan çıksın, 1990 modeli satıp 1995 model almak isteyen de Mazda'ya gitsin, demek istediğim 9 bin liralık ta olsa 90 bin liralık ta olsa Mazda sahibi Mazda sahibidir. Her bütçeye sahip Mazda kullanıcısının yeri Mazda bayi ve servisleri olmalı.

Sonuna kadar katılıyorum canım kardeşim... İki yıl öncesinde 9 bin liraya almış olduğum aracım için 4 buji, motor kulağı, 2 Z rot, yağ değişimi ve filtreler artı işçilik için 900 lira istendi, bu araç için 900 lirayı vermemin imkanı yoktu ve sanayide aynı şeyleri 280 liraya yaptırdım, yani üçte bir fiyatına...

Ben istemez miyim orijinal parça ile serviste yaptırayım ama bu fiyatlar ve politika ile mümkün değil, 4 yıl sonra benim aracımın yarısı kadar servis/parça ve işçilik vermiş oluyorum ki, ekonomik olarak hiç mantıklı değil, o servis fiyatlarını verebilecek olsam niye 9 bin liralık araba alayım...

Diğer taraftan da bakınca servisteki fiyatların yüksek olmasını anlayabiliyorum ama bir motor kulağına 460 lira artı kadeve de istenilmez ki...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuna kadar katılıyorum canım kardeşim... İki yıl öncesinde 9 bin liraya almış olduğum aracım için 4 buji, motor kulağı, 2 Z rot, yağ değişimi ve filtreler artı işçilik için 900 lira istendi, bu araç için 900 lirayı vermemin imkanı yoktu ve sanayide aynı şeyleri 280 liraya yaptırdım, yani üçte bir fiyatına...

Ben istemez miyim orijinal parça ile serviste yaptırayım ama bu fiyatlar ve politika ile mümkün değil, 4 yıl sonra benim aracımın yarısı kadar servis/parça ve işçilik vermiş oluyorum ki, ekonomik olarak hiç mantıklı değil, o servis fiyatlarını verebilecek olsam niye 9 bin liralık araba alayım...

Diğer taraftan da bakınca servisteki fiyatların yüksek olmasını anlayabiliyorum ama bir motor kulağına 460 lira artı kadeve de istenilmez ki...

;)

Abi sonuna kadar haklısın, benim demek istediğim de bu, bir adam 7,000 liralık bir Mazda'ya biniyor ama 12 yıldır Mazda'ya biniyor atıyorum, diğer adam da 105 bin liralık Mazda'ya biniyor ama 1 yıldır Mazda'ya biniyor atıyorum. Mazda Türkiye bu iki müşterisini aynı kefeye koyarsa kaybeder, maddi imkanlara göre değil kullanım süresine göre müşteri ayrılmalı. Mazda olarak düşük bütçeli sabit Mazda'cıların ihtiyaçları bütçelerine göre karşılanmalıdır ve bu insanlara Mazda Türkiye olarak saygı gösterilmeli ve ayrıcalık gösterilmelidr. Şunu unutmasınlar, ulan ne işin var manyakmısın o arabaya biniyon derlerken, bincek başka araba yok mu bilader derlerken ben sana sahip çıktım 7 sene bindim, Allah'a çok şükür nasip etti ve ulen Mazda'ya para verilir mi derlerken ben gittim sıfırını aldım. Ben ve benim gibiler Mazda'ya yıllarca sahip çıktık, Mazda'da bize sahip çıkmalı sahiplenmeli. 110 bin liraya Mazda alan adam bir seneye sıkılır gider başka bir araba alır, ondan da sıkılır satar başka araba alır. Ama kalıcı olan bizleriz, Mazdacılarız. İyi kötü Türkiye'de bu yıla kadar Mazda diye bir marka varsa bizim sayemizde var bunu unutmasınlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her şeyi geçtim, yapılan toplantılara ufak bi katılım da yeter, forumda en düşük düzeyde bir temsilci bile bizi mutlu eder ama maalesef bu yapılmıyor...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sonuna kadar haklısın, benim demek istediğim de bu, bir adam 7,000 liralık bir Mazda'ya biniyor ama 12 yıldır Mazda'ya biniyor atıyorum, diğer adam da 105 bin liralık Mazda'ya biniyor ama 1 yıldır Mazda'ya biniyor atıyorum. Mazda Türkiye bu iki müşterisini aynı kefeye koyarsa kaybeder, maddi imkanlara göre değil kullanım süresine göre müşteri ayrılmalı. Mazda olarak düşük bütçeli sabit Mazda'cıların ihtiyaçları bütçelerine göre karşılanmalıdır ve bu insanlara Mazda Türkiye olarak saygı gösterilmeli ve ayrıcalık gösterilmelidr. Şunu unutmasınlar, ulan ne işin var manyakmısın o arabaya biniyon derlerken, bincek başka araba yok mu bilader derlerken ben sana sahip çıktım 7 sene bindim, Allah'a çok şükür nasip etti ve ulen Mazda'ya para verilir mi derlerken ben gittim sıfırını aldım. Ben ve benim gibiler Mazda'ya yıllarca sahip çıktık, Mazda'da bize sahip çıkmalı sahiplenmeli. 110 bin liraya Mazda alan adam bir seneye sıkılır gider başka bir araba alır, ondan da sıkılır satar başka araba alır. Ama kalıcı olan bizleriz, Mazdacılarız. İyi kötü Türkiye'de bu yıla kadar Mazda diye bir marka varsa bizim sayemizde var bunu unutmasınlar.

güzel düşünüyorsun fakat duygusal düşünüyorsun, bu duygusallıkla mazda batar gider, ayrıca 12 yıl binenle 1 yıl bineni serviste ayırt etmeye kalkarsan kimse 2. el mazda almaz , 2. eli olamyan bir aracın maalesef ülkemizde 0 km satışlarıda düşer, domestos hakıl 9000 tl lik araca kimse bakıma 900 tl vermez, mazda zaten ticari ve pazarlama açısından bence iyi durumda değil bide bunlar olursa sonu saab gibi olabilir....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel düşünüyorsun fakat duygusal düşünüyorsun, bu duygusallıkla mazda batar gider, ayrıca 12 yıl binenle 1 yıl bineni serviste ayırt etmeye kalkarsan kimse 2. el mazda almaz , 2. eli olamyan bir aracın maalesef ülkemizde 0 km satışlarıda düşer, domestos hakıl 9000 tl lik araca kimse bakıma 900 tl vermez, mazda zaten ticari ve pazarlama açısından bence iyi durumda değil bide bunlar olursa sonu saab gibi olabilir....

Tolga aynı şeyleri düşünmüyoruz belli ki, kafa yapılarımız farklı ama olsun ikimizde Mazdacıyız sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkin; ayırım yapılsın derken, hani şu son zamanlarda pozitif ayrımcılık dedikleri ve benim hiç hoşlanmadığım cinsten olan ayırımcılığı düşünerek yazdı sanırım...

Yani uzun yıllar mazda sahibi olanın serviste avantajı daha fazla olmalı demek istedi, ya da benim işime öyle geldiği için ben öyle anladım.

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tolga aynı şeyleri düşünmüyoruz belli ki, kafa yapılarımız farklı ama olsun ikimizde Mazdacıyız sonuçta.

olabilir ben yanlış anlamış da olabilirim :) sonuçta konuşma diliyle yazı dili çok farklı :) ben daha çok ticari manada bakıyorum, benim bakış açıma göre bunlar ticari şirketler ve pazar paylarını arttırmaya daha çok kar elde etmeye bakarlar bunun hariçi düşünen bütün firmalar ya zarar eder yada batar eğer saabın tarihini biraz incelerseniz bu en güzel örnek olur....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...