Jump to content

Mazda Türkiye Hakkında Şikayetler - Öneriler

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu markabir dönem yok satarken(yılda 20-30 bin araç) tanıştım ben mazda ile 1989-90 yıllları. Bu 4. Kullandığım Mazda. 

1989-1990 yıllarında derken yani 13-14 yaşlarındaydın.

Sanırım ben yanlış anladım. Yoksa tanışmak/satınalmak anlamında değildi sanırım :)

Sen belki farkında değilsin ama sitede sürekli Mazda Türkiye'yi ve Mazda'yı kötüleyip hor gören bir duruşun var.

Arkadaşlardan birisi "Mazda2, Mazda3 ve MX-5'e J.D. Power anketinde derece" diye konu açmış. Sen hemen o konu üzerinden Mazda Türkiye'ye yüklenmişsin. Kesmemiş, konuyu açan arkadaşa inceden dokundurma yapıp

Bu arada JD POWERS sayfasında ben böyle bir habere rastlamadım. Bu bilginin kaynağı neresi

diyerek sanki yalan haber iması yaratmışsın.

Şimdi bu durumda sana ne denmesini bekliyorsun. Evet haklısın, gidip bunları iğdiş edelim, yağlı kazığa oturtalım falan diyerek peşinden koşmamızı mı bekliyorsun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuya Fazla dahil olmadan sadece Reklam üzerine birkaç şey yazmak istiyorum. Benim fikrime göre Mazda'nın Dünyadaki en önemli rakipleri Toyota, Nissan, Mitsubishi, Türkiye'de de sınıfı itibariyle yine Onlar denebilir. Rakiplerinin birden (Toyota'yı dahil etmiyorum) satış patlaması acaba aşağıda yazılanlardan dolayı olmasın,

Köpek Balığı - Aşk

Şehrin Asi- Yaramaz çocuğu

Babam Toyota gibi Adam

Hem Radyo hemde TV'de sağlam bir reklam ile bu sene satışlarını ürün gamı ile destekleyip 2'ye katladılar. Bu iş eski Mazda kullanıcılarına araç satmak ile yürümez bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Bizim memlekette erkek çocukları 13-14 yaşlarında en geç araba kullanmaya başlarlar. ki 89 90 lı yıllarda bu trafik denetimlerinin neredeyse hiç yapılmadığı dönemde (ailelerin yanlış bir tutumu olsa da) çok doğaldı. İstnabul,Ankara gibi illere bizim yönetimimizd araçlar ile gidilmezdi tabi ki ama yakın çevre köy ve kasabalara o dönemde ben ya da yaşıtlarımın araba ile gitmesi çevrede çok doğal karşılanan bir durumdu. Mazda ile ilk tanışmam da 15 yaşımdı sanırım ve oldukça aktif bir araç kullanıcısıydım. 93 'te ehliyetimi aldıktan sonra da başka araçlar da kullanmama rağmen ailem ya da ben de daima 1 mazda oldu.Bizzat şahsıma ait son iki aracım da Mazda 3 oldu zaten.

2- "Bu arada JD POWERS sayfasında ben böyle bir habere rastlamadım. Bu bilginin kaynağı neresi" Sizi bilmem ama ben TUV,NCAP,NHTSA,JDPOWER gibi linkleri arada zaman buldukça ziyaret ederim ve JD POWER'ın burada "FLAŞ" haber niteliğinde verildiği üzere bir "Muhteşem Mazda araçlar" kanısı bırakacak nitelikte bir teknik inceleme sonucuna gerçekten ulaşamadım.

Kaldı ki enin bakış açın nasıl bir bakış açısıdır ki  böyle bir soruyu "KARALAMA" olarak algılamışsın. Bence senin bu sorudan ulaştığın çıkarsamada ciddi bir sorun var. Art niyetli bir niteleme de denebilir tabii.

3-Belki bilirsin Mazda TÜV değerlendirmelerinde en üst sıralarda özellikle son 5 yılda.Mazdayı kötülemek ile ilgili bir amacım olsa  Bu konudaki haberlerde neden Mazda'yı (ki bu markayı herşeye rağmen 2011 senesinde yine tercih ettim) öveyim.

Bence biri hakkında kanıya varmadan önce biraz daha derin araştırma yapmanı tavsiye edrim sana.

Bu arada bir kişi de çıkıp şu verdiğim rakamlar üzerine bir yorum yapsa da ben nerede hata yapıyorum öğrense herkes.

hadi kalın sağlıcakla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CEHALETİMİ aydınlatmak üzere hemen hemen aynı rakamlar ile yıla başlamış iki markayı bir de edebi olarak değilde rasyone lolarak satış rakamları üzerinden değerlendirin lütfen de CEHALETİM biraz olsun azalsın.

Ben size biraz daha cahilce bilgi vereyim onlar hakkında da yorum yapın bakalım

2009 mazda toplam binek satışı: 2635

2009 mitsu. toplam  satışı:  1400

2010 mazda toplam  satışı: 2253

2010 mitsu. toplam  satışı: 2144

2011 mazda toplam satışı:  942

2011 mitsu toplam  satışı:  1746

Mazda'yı duygusal olarak savunmaktansa, rasyonel olarak bu rakamlar üzerinden eleştirir misiniz lütfen.

Not: Mazda binek araç marka bilinirliği Türkiye'de Mitsubishi binek araçlarından daha fazladır.Bunu ben demiyorum, araştırmalar söylüyor.Kaldı ki bu dünyada da böyle. Ticari demiyorum lütfen dikkat edin. En azından 1 yıl öncesine kadar bu Türkiye'de de kesin böyle idi...

Mazda bana değil hepimize kullandığımız araçların ekonomik değerlerini, 2. el satış ihtimallarini, tercih edilirliğini azaltarak ciddi zarar verdi.

E daha ne yapsın.Sizi bilmem ama ben paramı ciddi emek karşılığı kazanıp aldım "o çok iyi aracı makul fiyata veren Mazda Türkiye'den"

Kaldı ki neden böyle  eleştirmemem gerektiğini de biz zahmet yazın buraya da CEHALETİM biraz daha azalsın.

bilinirlik konusundaki çıkarımlarınızın kaynağını nereden alıyorsunuz!?

Mitsubishi' nin Bayi ağını bir kontrol eder misiniz!?

İstanbul-avrupa' da (TR pazarının yaklaşık %25' i tek başına) kimler ve kaç yıldır bayilik yapıyor bir bakın, ayrıca anadolu yakası (yaklaşın %17si) ve diğer şehirlere de bakın bakalım.

peki istanbul avrupa da 3 bayisi olan (biri maslakta biri floryada biri mimarsinanda (mimarsinanı istanbul saymak ne kadar doğru?) koskoca trakyada 1 tane bayisi olan ve bu bayi geçen sene 33 te kalan mazdanın bayi ağı ile mitsubishinin bayi ağını hangi mantık ve niyetle aynı kefeye koydunuz?

bir tarafta Mar, Askale, aldatmaz, Alsa, Yıldızlar gibi bayileri olan Mitsubishi bir tarafta Evo, Beka ve Özaydın...hepsine teker teker gidin çapları kıyaslayın bakalım...

bilinirlik konusunda ticari araçlarla binekleri ayırmak zaten tamamen saçma birşey

elinde B segmentinde bir dönem dizel+benzinli ve bunların otomatikleri olan, ASX gibi ürünleri olan, Evolution gibi herkes tarafından bilinen ve takdir edilen bir modeli olan, elinde türkiyenin en çok satan Pikabı L200 gibi bir aracı olan, Canter Fuso gibi yakın zamana kadar pazar liderliğine oynayan bir aracı olan bir markadan bahsediyrsunuz...

otobüsleri ve TEMSA' nın bilinirliğini saymıyorum

bu ticari araçların sahipleri otomobile de binmiyor mu sizce?..

öte yandan mermerler tarafından 97' den beri bilinçli olarak yok edilmeye çalışılan (mazda 97 de bildirdi çalışmayacağını) yedek parça fiyatları 5 katına kadar yükseltilmiş, com.tr sitesi halen alınamamış, sadece Honda tarafından satılabilen benzinli C segmenti sedan' dan başka koşabilen aracı olmayan, bayilerinin yarısı küstürülmüş, yarısı bırakmış, yarısı esamesi okunmayacak durumda olan Mazda yı karşılaştırıyorsunuz.

ayrıca

2011 mazda toplam satışı:  942

2011 mitsu toplam  satışı:  1746 adetlik satışlardan ASX' i yani küçük hacimli SUV segmenti aracı çıkartırsanız adetler yine eşitleniyor!

MAzda' nın sorunu ülkemize uygun ürün gamına sahip olmaması ve hizmet kalitesinde standardizasyon sağlayamamış olmasıdır.

reklam vb bundan sonra gelir ve araç başına maliyetle hesaplanır. 2000 tane satabilecekseniz 15000 gibi reklam veremezsiniz...

rakam adamısınız dimi?...

hayatınızda gümrük vergisi diye birşey duydunuz mu? %10 dur ve tüm vergilerden önce direkt olarak navlunlu fiyatın üstünden hesaplanır.

gümrük birliğine dahil olan ülkelerden gelen araçlar bu vergiyi ödemez

gümrük birliği dışından gelenler bunu öder..

buna göre aynı fiyata bile satılsa vergisiz araç matrahta yaklaşık %15-20 daha karlıdır

gidin araştrın biraz...

şimdi:

"İyi de Ford aynı motorlu dizeli Mazda'dan 4000 TL ucuza satarken emin misiniz dizel geldiğinde satış patlaması yaşayacağınıza," demişsiniz.

kimse "patlama" den bahsetmiyor ancak :

psa kaynaklı o motor Ford kanalı ile gelmekte ve Mazda' ya daha pahalıya mal olması normal karşılanması gereken bir motordur. Fordun o aracı eski kasa olup 2011 modeldir. şimdi Mazda da eski kasa diyeceksiniz. evet ancak Ford yeni kasasını da çıkarttı..eskiyi 50 lerde tutarsa yenisini kaça satabilecek? Fordun büyük bir stokla yeni kasaya yakalandığını herkes biliyor.

"Bu markabir dönem yok satarken(yılda 20-30 bin araç) "

o dönem 5 nisan kararlarından önce şahin ile mazdanın aynı fiyatta olduğu dönemdi...

evet fiyatlara bakalım:

skoda:

http://www.skoda.com.tr/new/fiyatlistesi.asp?islem=fiyatlar&KatID=1

Octavia Ambiente 1.6 TDI CR 105 HP 51.500

honda:

http://www.honda.com.tr/SeriesPrices.aspx?series=civic-sedan

Premium Düz Vites 1.6 Benzinli 44.050

Premium Otomatik Vites 1.6 Benzinli 46.050

Elegance Düz Vites 1.6 Benzinli 46.050

Elegance Otomatik Vites 1.6 Benzinli 48.050

vw:

http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-jetta.aspx

Yeni Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 44.500,00

Yeni Jetta 1.2 TSI 105 PS Comfortline 49.300,00

Yeni Jetta 1.2 TSI 105 PS Highline 52.600,00

Yeni Jetta 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG Comfortline 61.100,00

Yeni Jetta 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG Highline 64.300,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Trendline 54.100,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Trendline 57.700,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Comfortline 58.300,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 62.300,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Highline 61.800,00

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 65.600,00

mitsubishi:

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/mitsubishi/index.asp

Model

Tavsiye Edilen

Anahtar Teslim

Fiyat (TL)

Tavsiye Edilen

Kampanyalı

Anahtar Teslim Fiyat (TL)

Yeni Colt 3 Kapı  

Yeni Colt 1.3 SPORT AMT 34.728 TL 30.121 TL

Yeni Colt 5 Kapı  

Yeni Colt 1.3 ELEGANCE MT 35.068 TL 30.461 TL

Yeni Colt 1.3 ELEGANCE AMT 35.874 TL 31.267 TL

Lancer  

Lancer 1.6 INFORM MT 43.581 TL 40.347 TL

Lancer 1.6 INVITE MT 46.529 TL 43.296 TL

Lancer 1.6 INVITE MT SUNROOF 48.333 TL 45.100 TL

Lancer 1.5 INVITE SAM AT 48.085 TL 44.851 TL

Lancer 1.6 INVITE AT 51.500 TL 51.500 TL

Lancer 1.8 INTENSE CVT 63.591 TL 59.815 TL

Lancer Sportback  

Lancer Sportback 1.6 INVITE MT 46.811 TL 43.578 TL

Lancer Sportback 1.6 INVITE MT SUNROOF 48.614 TL 45.381 TL

ASX  

ASX 1.6 INVITE MT 55.056 TL 51.015 TL

ASX 1.6 INTENSE MT 63.508 TL 59.467 TL

toyota:

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.aspx

Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort 50,900 50,900

Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra 54,900 54,900

Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra M/M 57,100 57,100

Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant 57,400 57,400

Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant M/M 59,600 59,600

mazda:

http://www.mazda-tr.com/buying_mazda/price_sheet/

Yeni Mazda2

1.5 Go 36,325 34,031

1.5 Go otm. 37,725 35,431

1.5 Play otm. 38,825 36,531

Mazda3 Sedan Touring 44,281 41,281

Sedan Touring otm. 45,918 42,917

Sedan Impressive 47,563 44,563

Sedan Impressive otm. 49,200 46,200

HB Touring 44,691 41,690

HB Touring otm. 46,328 43,328

HB Impressive 47,973 44,973

HB Impressive otm. 49,611 46,611

HB 90. Yıl otm. 51,867 48,866

Mazda3 dizel

Sedan Touring 52,906 50,805

HB Touring 52,135 50,033[/b

Mazda' nın elinde uygun araçları yok veya temini geç oluyor bu belli, bayi sayısı ve yeterliliği düşük, adetleri ve buna bağlı olarak reklamları da az...

bunun tek yolu pazara uygun (düşük hacimli dizel motorlu düz ve otomatik) araçların tedariğinin  sağlanarak belli eşiklerin (satış anlamında) geçilmesi..

size de tavsiyem aracınızı HEMEN satmanız..ne olur ne olmaz...Mazda bu durumdayken mazallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hadi kalın sağlıcakla

Yazdıklarının tamamına verecek bir cevabım var ama bir yazılana bakıyorum bir de yazana. "Gerek yok, boşver" diyorum kendi kendime.

Sen de sağlıcakla kal...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Ahmet Bey Aşağıda birkaç kelamda buluşmuşsunuz. Bende Şuanki ve geçmişteki Mazda merkez yönetimini  çok eleştiriyorum. Aracı çok seviyorum o ayrı bir mesele ama şunu cevaplamanızı isterim.

Çok kötülediğimiz Mermerler haricinde 97 senesinden itibaren dizginleri devralmaya çalışan Mazda merkez hatt devraldıktan sonra  Ülkede neler yapmış acaba?

Somut olarak bilgilenmek isterim.

"öte yandan mermerler tarafından 97' den beri bilinçli olarak yok edilmeye çalışılan (mazda 97 de bildirdi çalışmayacağını) yedek parça fiyatları 5 katına kadar yükseltilmiş, com.tr sitesi halen alınamamış, sadece Honda tarafından satılabilen benzinli C segmenti sedan' dan başka koşabilen aracı olmayan, bayilerinin yarısı küstürülmüş, yarısı bırakmış, yarısı esamesi okunmayacak durumda olan Mazda yı karşılaştırıyorsunuz."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet, bilgilendirme icin tesekkurler. Bu kadar derli toplu olmasa da benzer seyleri biz de soyledik ama malesef bazi onyargilar ve belki de durumun tam olarak bilinmemesinden dolayi bir sabir tukenmisligi var.

Ben son bir kez de olsa bir kredi daha verilmesi gerektigini dusunuyorum ve hala bir umut besliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Ahmet Bey Aşağıda birkaç kelamda buluşmuşsunuz. Bende Şuanki ve geçmişteki Mazda merkez yönetimini  çok eleştiriyorum. Aracı çok seviyorum o ayrı bir mesele ama şunu cevaplamanızı isterim.

Çok kötülediğimiz Mermerler haricinde 97 senesinden itibaren dizginleri devralmaya çalışan Mazda merkez hatt devraldıktan sonra  Ülkede neler yapmış acaba?

Somut olarak bilgilenmek isterim.

"öte yandan mermerler tarafından 97' den beri bilinçli olarak yok edilmeye çalışılan (mazda 97 de bildirdi çalışmayacağını) yedek parça fiyatları 5 katına kadar yükseltilmiş, com.tr sitesi halen alınamamış, sadece Honda tarafından satılabilen benzinli C segmenti sedan' dan başka koşabilen aracı olmayan, bayilerinin yarısı küstürülmüş, yarısı bırakmış, yarısı esamesi okunmayacak durumda olan Mazda yı karşılaştırıyorsunuz."

97' den 2007' ye kadar yok Mazda Türkiye' de...doğal olarak insanların alışveriş listelerinden düşmüş durumda

benim bildiğim Mazda Logistics adıyla bilinen firma 3 yıldır Türkiye' de. ilk sene 900, 2. sene 3000' in biraz üstü 3. sene ise 2553 civarında araç satmışlar. bu dördüncü senesi.

3. sene 3-4 genel müdür değişmiş (internette var bu bilgiler) 4. sene de yeni bir yönetim net mesajlarla gelmiş.

Japonlarda mali yıl nisan ayında başlar...en iyimser ihtimalle Nurkan bey ve ekibinin direkt yönetimi 5. ayında...

eh grup muafiyeti kanununu biraz okursanız bu işin öyle 6 ay bir senede çözülemeyeceğini anlarsınız...

tek çıkış mucizevi bir model...Kia' nın Sorento' su yada Chervrolet' in Captiva/Cruze ikilisi gibi...

skyactiv' ler bir çıkış olur diye umuyorum...ama bunlar dışında hayalci olmayın bence...2000lerde satan bir markadan fazlasını beklemek fazlaca hayalcilik kanımca...

ki Mazda acaba nasıl bir yer hedefliyor kendine?...Toyota veya Nissan' mı?...

benim bildiğim Mazda' ya Japon Alfa Romeo' su derler eskiden...niş bir pazara oturursa şaşırmam...

bir not: ben 2010 yılında "Mazdaaa Mazdaaa" diye bağıran bir arkadaşımla ikitellideki Mazda Bayraktar' a gittim...1 saatlik görüşmenin neticesine niyetimize rağmen alım yapamamıştık...çıktığüımda arkadaşım bana "abi biz neden almadık şimdi arabayı?" diye sordu hiç unutmam....bu vatandaş şu anda bir Skoda Octavia TDI düz vites kullanıyor ve hala Mazda diye sayıklıyor...aynı kişi 2011' de 2 farklı Mazda bayiine daha gitti..2 si de telefon numarası bile almadığı gibi test sürüşü vb hak getire...isimlerini vermeyeyim halen bayiler çünkü...ama küstürülmüş kısmını buradan çıkarttım...aklım başka ihtimal gelmiyor...eleştireceksek bunları eleştirelim hep beraber...hizmet kalitesini eleştirelim....10 000km' deki bakımı eleştirelim...ki yapıyorsunuz okuyorum...ama grup muafiyeti kanunları varken 5 ayda abrakadabra diye değişmeyecek bu iş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda markası eskinin Kredisini yemekte, araç reklamsız, ilgisiz olunmasına rağmen kendini sattırmakta. İyi bir distribütöre geçmediği sürece bizim burda yazacaklarımız belki sadece tampon olacaktır. Ya Koç, yada Doğuş( VW harici bir gruba bakacağını sanmam ama ) alırsa ivme kazanır.

burdan bana ve babama mazda'yı tavsiye eden özer abimin kulaklarını çınlatcam kendisi ''abi borusan felan getirse bu arabayı böyle rahat alamazdık'' demişti.sizinde yorumlarınıza ve müşteri memnuniyetine bakılırsa çok haklıymış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet, bilgilendirme icin tesekkurler. Bu kadar derli toplu olmasa da benzer seyleri biz de soyledik ama malesef bazi onyargilar ve belki de durumun tam olarak bilinmemesinden dolayi bir sabir tukenmisligi var.

Ben son bir kez de olsa bir kredi daha verilmesi gerektigini dusunuyorum ve hala bir umut besliyorum.

Burak bizde kredi Tükenmez, Bizden daha bağışlayıcı daha sağlam sabırtaşlı bir millet Japonlardır belki :) Hani iyi olmuş kötü olmuş şahsen çokta umurumda değil, en kötü haliylede kullandık şimdide alıp kullanırız. Ama bu zamana kadar her gelen birşeyler anlatıp durdu ama icraat olmadı, her gelen eski distribütöre attı B..ku ama yinede icraat yok, dostlar alışverişte görsün dedik onda da 1-2 bayi eklendi okadar. Binek ve Ticaride iyi bir yerde olan bir firma kim ne derse desin kendi kendine anca bu kadar harakiri yapar. Ben daha fazla yazmayacağım bu konuda artık İnşallah beni ve benim gibi düşünen arkadaşları mahçup ederler bir zaman :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar diğer illeri bilmem ama Antalya'da felaket bir mazda varr 2 mazda artık yan yana gelebiliyoruz :D. Trafiğe her çıkışımda kesinlikle bir mazda görüyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar diğer illeri bilmem ama Antalya'da felaket bir mazda varr 2 mazda artık yan yana gelebiliyoruz :D. Trafiğe her çıkışımda kesinlikle bir mazda görüyorum....

Özden aplamız var orda, kodu mu oturtur mazallah....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir not: ben 2010 yılında "Mazdaaa Mazdaaa" diye bağıran bir arkadaşımla ikitellideki Mazda Bayraktar' a gittim...1 saatlik görüşmenin neticesine niyetimize rağmen alım yapamamıştık...çıktığüımda arkadaşım bana "abi biz neden almadık şimdi arabayı?" diye sordu hiç unutmam....bu vatandaş şu anda bir Skoda Octavia TDI düz vites kullanıyor ve hala Mazda diye sayıklıyor...aynı kişi 2011' de 2 farklı Mazda bayiine daha gitti..2 si de telefon numarası bile almadığı gibi test sürüşü vb hak getire...isimlerini vermeyeyim halen bayiler çünkü...ama küstürülmüş kısmını buradan çıkarttım...aklım başka ihtimal gelmiyor...eleştireceksek bunları eleştirelim hep beraber...hizmet kalitesini eleştirelim....10 000km' deki bakımı eleştirelim...ki yapıyorsunuz okuyorum...ama grup muafiyeti kanunları varken 5 ayda abrakadabra diye değişmeyecek bu iş...

Bu da nasıl bir anlayıştır bilmem. Resmen yediği çanağa pisleme. Benikinci el bakayım diye gittiğim bayiden sıfır araba alıp çıktım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özden aplamız var orda, kodu mu oturtur mazallah....:D

abilerin bi tanesi bi kabardım sorma :D

elimizden geldiğince gireni çıkartmamaya çalışıyoruz...zaten ilk görüşte aşk satışları bizimkiler...bizim kızları showroomda gören genellikle aşık oluyo :DDD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satmadan bırakmaz :D Allah'tan yakın illerden birinde değiliz yoksa hepimize satmıştı yeni araba :D

PATROOOOON

walla yakın uzak...senin bi sonraki mazdan kesssin bende...biliyosun bende karpuz bile orhanlı teslimat oluyo... malum yeni aracına da  tırada atlicem orhanlı da teslim edicemmm :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...