Jump to content

Mazda Türkiye Hakkında Şikayetler - Öneriler

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

şikayetlerimden dolayı 3 hata önce bana yetkili servisinize ileticez size geri dönecekler dediler.hala beklemedeyiz yani beni takan adam olmadı çok beklersiniz demek istedi arkadaşlar..150 binliraya kadar araç alma durumum kesinleşti kısmet olursa haftaya bmw 320d için ruhsat işlemlerine başlıyorum.cx-5te gözüm kaldı fakat mazda-trden hiç birşey olmaz.110 binliramı riske atamazdım.üstelik hiç güven vermiyor ayrıca çokta kalıcı olacağını düşünmüyorum ülkemizde...

Kafanı karıştırmış olmayayım ama;

Senin konumunda olmuş olsaydım; BMW sempatizanı olmama rağmen, eğer uzun vadeli araç alacaksam her daim Mazda tercih ederdim...

Sıfır KM alınmış bir aracın özellikle de Mazda'nın sana sorun getireceğini tahmin etmiyorum... Ayrıca; servis ücretlerinin de uygun olduğunu buradan yazan üyelerimizden iyi biliyorum.

Ancak; aracı kısa vadeli olarak düşünüyorsan her zaman tercihimi BMW'den yana yapardım.

Hayırlısı olsun.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bmw 3.20 d ile CX-5 çok farklı sınıf araçlar. Hangi sınıf, hangi tür araçlardan hoşlandığınız çok önemli.

Örneğin oldum olası yüksek araçları sevmem.

Mazda CX-5 mi Bmw 3.20 d mi derseniz tabiki BMW derim bide x drive oldun mu tadından yenmez :)

Hem performans, hem konfor, hem de düşük yakıt tüketimi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yusuf (baysezgin) sorunun için gerçekten üzüldüm.

Ama şunu söylemeliyim ki, Giresunda oturup, Orduya, Trabzona, ne bileyim Erzuruma servise götürmeyi göze alacak kadar bu arabayı kullanıyorsan gerçekten bu markaya sevgin varmış derim.

Bu kadar soruna rağmen "Mazdadan şaşma" Diyen, şehrinde bir tane hatta 2 tane Mazda servisi olan arkadaşlara sesleniyorum.

Emin misiniz?

Giresun dan kalkıp Ordu daki şereflesslerin kahrını çekmek bayağı bayağı cesaret ister. Sizde bu cesaret var mı?

Bende yok açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bmw 3.20 d ile CX-5 çok farklı sınıf araçlar. Hangi sınıf, hangi tür araçlardan hoşlandığınız çok önemli.

Örneğin oldum olası yüksek araçları sevmem.

Mazda CX-5 mi Bmw 3.20 d mi derseniz tabiki BMW derim bide x drive oldun mu tadından yenmez :)

Hem performans, hem konfor, hem de düşük yakıt tüketimi...

mazdaya ölmüş eşşek muamelesi çok canımı sıktı.birde xdrive 320d çok memnun etti.çok pahalı donanımları ama 5 sene kullanırım.şimdiki mazda3ümü satmayıda düşünmüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şikayetlerimden dolayı 3 hata önce bana yetkili servisinize ileticez size geri dönecekler dediler.hala beklemedeyiz yani beni takan adam olmadı çok beklersiniz demek istedi arkadaşlar..150 binliraya kadar araç alma durumum kesinleşti kısmet olursa haftaya bmw 320d için ruhsat işlemlerine başlıyorum.cx-5te gözüm kaldı fakat mazda-trden hiç birşey olmaz.110 binliramı riske atamazdım.üstelik hiç güven vermiyor ayrıca çokta kalıcı olacağını düşünmüyorum ülkemizde...

Bana gore kesinlikle en dogrusunu yapiyorsunuz. Ozellikle almayi planladiginiz 320D X-Drive ise hicbir anlamda pisman olmazsiniz. Bir Cx5 sahibi olarak tum samimiyetimle soyluyorum bunu. Neredeyse 1 yildir kullaniyorum Cx5 i , Yilbasinda Tr de 13 unlugune kullandigim yeni 320D "HER ANLAMDA" cx5 den daha iyi. Mazda 6 ' yi bekliyordum 2009 Mazda 3 'umu upgrade etmek icin ama Allah nasip ederse ben de en kisa surede 320D X-Drive a upgrade edecegim. Dusunun ki Mazda Rusya mukemmel denilecek kalitede hizmet sunuyor ve sikayetimde yok. Ama BMW kullanmak bir ayricalik bunu da dunya biliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Her iki aracada söylenicek söz yok ancak Eskişehir gibi karlı yerde ben olsam CX-5 alır kışları daha rahat ederdim... Hem CX-5 in ikinci eli 320 d kadar olmasada kısa süre sonra sınıfında en az yakan olarak nam saldıktan sonra  çok iyi olacağına eminim...

en az yakan olarak namsalsa bile ki şu anakadar ki yorumlar cok da oyle gostermiyor bu vergiyle zor yürür mazda ki herşehirde satışı ve servisi bile olmayan bir arabadan bahsediyoruz

yanlıs anlamayın sözüm size degil özünde

keske mazda türkiye dekiler de bizim kadar sevseler arabalarını ve markalarınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar mazda Türkiye basın mensuplarına mazda 6 yı tanıtmadı mı? Bunları alıp karadenizde gezdirmemişmiydi? Neden doğru düzgün bir tanıtım haberi internet sayfalarında çıkmıyor. Adamlar yeni model gelince topluyo basını arabanın başında uzay aracıymış gibi anlatıyorlar . Mazda neden beceremiyor bu işi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar mazda Türkiye basın mensuplarına mazda 6 yı tanıtmadı mı? Bunları alıp karadenizde gezdirmemişmiydi? Neden doğru düzgün bir tanıtım haberi internet sayfalarında çıkmıyor. Adamlar yeni model gelince topluyo basını arabanın başında uzay aracıymış gibi anlatıyorlar . Mazda neden beceremiyor bu işi

Bu soruların muhatabı forum mu? Forum üyeleri mi? Yoksa; Mazda Türkiye mi?

Böyle bir çemkirmeyi buradan dile getirmeyi neden seçtiniz? Mazda Türkiye'ye mail yoluyla sorsanız da bu üslupla mı yazardınız?

Hocam !!

İki kere iki sizin meslekte hep dört eder ama hukukta her zaman yapmayabiliyor... Bu yüzden itham edilen kurumları başka kurumları töhmet altında bırakarak yapmayalım derim...

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu formun bir amacıda yetkililerin bizlerin düşüncelerine kulak vermesi değil midir? Adamlar dun yaptıkları testleri 2gunde yazıyorlar bunu yazmamaları veya mazda Türkiye bin yazdıramamasını dile getirmek kotu bişey değil. Bunun hesabını sormak mazda japonyanın işidir. Ben bir kullanıcı olarak düşüncemi yazdım bunun size veya forma zararı olacağını düşünmüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu formun bir amacıda yetkililerin bizlerin düşüncelerine kulak vermesi değil midir? Adamlar dun yaptıkları testleri 2gunde yazıyorlar bunu yazmamaları veya mazda Türkiye bin yazdıramamasını dile getirmek kotu bişey değil. Bunun hesabını sormak mazda japonyanın işidir. Ben bir kullanıcı olarak düşüncemi yazdım bunun size veya forma zararı olacağını düşünmüyorum

Bazı durumları bilmemeniz gayet normal, ancak; hukukun ilk maddesi "kanunu bilmemek mazeret değildir" der... Birilerinin değirmenine su taşımak forumun görevi değil...

Düşüncelerini, isteklerini sana ve bu ortama sıkıntı vermeyecek şekilde dile getirmenin hiç bir sakıncası yok... Ama senin yazmış olduğun üslupla bir çok sıkıntı forum üzerine çöreklenmekte... Hiç hak etmeyen insanlar bir çok hakarete veya hak etmediği muameleye tabi tutulmakta... O hakarete uğrayanlardan birisi de ben olduğum için uyarma gereği duydum...

Yazdıklarının cevabını almak istiyorsan bir mail at ve bekle... Mazda Türkiye'ye buradan giydirmek veya övgü düzmek hiç bir işe yaramaz, tam tersine sıkıntı oluşturabilir... Vakti zamanında oluşturdu da...

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayi tanıtımıysa o daha düşündürücü. insanlara bayi aracılığı ulaşmaktansa medya basın aracılıyla ulaşmak çok daha kolay ve dikkat çekici olduğu aşikar... bayiye acaba bir günde kaç kişi giriyor 3 ayda satılan araç miktarı ortada oysa en basit hesapla bir İnternet sitesine günde onbinler bakıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın domestos

eminim sizde istersiniz kullandığınız bir ürünün (markanın)  tanıtımının veya reklamının güncel olarak sürekli karşınızda olmasını. bunu dile getirmenin başka birilerinin değirmenine su taşımak olduğunu düşünmüyorum. bir mazda kullanıcısı olarak mazdanın iyi biryere gelmesini dilemekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın domestos

eminim sizde istersiniz kullandığınız bir ürünün (markanın)  tanıtımının veya reklamının güncel olarak sürekli karşınızda olmasını. bunu dile getirmenin başka birilerinin değirmenine su taşımak olduğunu düşünmüyorum. bir mazda kullanıcısı olarak mazdanın iyi biryere gelmesini dilemekteyim.

Bu dileklerinizi iletebileceğiniz direkt bir kurum var işte... Mazda Türkiye... Değil mi? Yazın o zaman ingilizce olarak dileklerinizi Japonya'ya...

"Adamlar"

"Bu işi beceremiyorlar"

"Doğru düzgün haber çıkmıyor"

Tarzında oluşturulan kelimeler bu işin uzaması halinde hukuksal sorumluluklar getirir...

Bu markaya gönül vermişseniz eğer; Türkiye'deki temsilcisinin yakasına yapışır tarzda üslup hoş olmaz. Bu bir tercih meselesidir, kimse kimseye zorla mazda satmıyor, Mazda Türkiye sizin üslubunuzla yerden yere vurulmayı hak etmiyor, bir şeyleri veya çoğu şeyleri yanlış yapıyor olabilirler ama hitabet tarzı bu olmamalı, hitap ettiğiniz yerde bu kürsü olmamalı...

Bilmem anlatabildim mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda Mazda MAzda Mazda.... Küçük yaşlardan beri hep merak ettiğim hayalimdi. Farları göz gibi açılan modeliyle tanımıştım 6-7 li yaşlarda kırmızı renkli oluyordu hep... Zamanla biz büyüdük ama mazda hep aynı kaldı gelişmedi Türkiye pazarında... Taş yerinde ağırdır diye bir söz vardır MAzda Türkiyede pek ağırlığını koyamadı...

Yazılan tüm yorumları okudum sıkılmadan usanmadan... Bence tüm bakış açıları doğru.

Kendi bakış açımı belirtmek istiyorum. Samsunun Bafra ilçesinde yaşıyorum.

1..Giresunlu arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Mazda yetkili servis anlamında yok yok yok ... Şimdi bana yok sorunsuz falan demeyin onu herkes biliryor. Sİze sormak istiyorum Mazda servisi için kaç km yol gidiyorsunuz ne kadar vakit harcıyorsunuz ???

2.. Mazda Türkiye hakkında şikayet başlığı oluşturmuşsak yapılan tüm eleştiriler Mazda Türkiye başlığı altındadır. Bu konumuz bu konumuz değil şeklinde olmamalı..

3.. Burada yorum yapan insanları Mazdayı eleştiriyor diye kızmayalım. İnsanlar yersiz eleştiri yapmıyor çünkü onlar Mazda kullanıcıları olarak Mazdaya her zaman hakkını veriyorlar bunu belirtmek istiyorum.  Eleşrilere katlanalım Bağcıda bizim üzümde bizim

4.. Size şöyle bir örnek vermek istiyorum. Bafarada 2006 yılında lise 2 ye gidiyordum. Opel & Chevrolet ortaklığında yetkili servis ve bayii açtılar. Sanıırm 2009 a kadar devam etti . 3 senede ortalık Opel ve chevrolet kaynadı. Aveolar lacettiler astralar merivalar combo lar vs vs...Sonra Citroen açtı bayi hala da devam ediyor. Ve 200den sonra da berlingo ve c4 -c3 satışında patlama yaşandı.

Kullanıcılar aracı denemek istiyor. Eğitimci olarak bunun adına DONMA etkisi derler. Servisi yakın olsun istiyor insanlar samimi olsun işi en kısa sürede hallolsun istiyor.. Mazda koskoca eskiden beri büyükşehir olan SAMSUN da dahi yok servis yok bayi yok...

Bafrada 3 tane mazda gördüm 3 üde samsun dışıydı iksii 33 diğeride 07..

5.. Mazda müşteri hizmetlerini aradım yeni gelecek olan MAzda 3 un bilgilerini aldım pardon ben bilgisini verdim. Müşteri temsilcileri bile alakasız. Sonra Mazda Türkiyeyi aradım Bir bayla görüştüm sorduğum soru şuydu. C segmetinde olan rakipleri opel , vw, audi, renault, Ford, toyota  dizelleriyle öne çıkıyor siz niye dizel getirmekte bu kadar gecikiyorsunuz dediğimde Japonya belirliyor dedi. Beni sallamak için verilen bir cevaptı bu. Türkiyede pazar araştırmasını yapan kim ?? Neye göre yapıyorlar ?? Kriterleri neler ?? Bilmiyorum neyin kafasını yaşıyorlar onuda bilmiyorum

6.. Hiç kusura bakmayında yok şu marka bnöyle yok bu marka böyle deyip buradan diğer markaları yermeyelim.. Bir çok firmanın bir çok modeli gerçekten çok sağlam.. Bunu kabul edelim.

7. Mazda fanatikliği yaparak aslında Mazdaya zarar veriyoruz bence.

Şimdi SAdece size resimler paylaşmak istiyorum.. Demin fark etttim.

Mazda neden neden ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Mazda MAzda Mazda.... Küçük yaşlardan beri hep merak ettiğim hayalimdi. Farları göz gibi açılan modeliyle tanımıştım 6-7 li yaşlarda kırmızı renkli oluyordu hep... Zamanla biz büyüdük ama mazda hep aynı kaldı gelişmedi Türkiye pazarında... Taş yerinde ağırdır diye bir söz vardır MAzda Türkiyede pek ağırlığını koyamadı...

Yazılan tüm yorumları okudum sıkılmadan usanmadan... Bence tüm bakış açıları doğru.

Kendi bakış açımı belirtmek istiyorum. Samsunun Bafra ilçesindeki Karaköy Tarım İşletmesi Müdürlüğünde yaşıyorum.

1..Giresunlu arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Mazda yetkili servis anlamında yok yok yok ... Şimdi bana yok sorunsuz falan demeyin onu herkes biliryor. Sİze sormak istiyorum Mazda servisi için kaç km yol gidiyorsunuz ne kadar vakit harcıyorsunuz ???

2.. Mazda Türkiye hakkında şikayet başlığı oluşturmuşsak yapılan tüm eleştiriler Mazda Türkiye başlığı altındadır. Bu konumuz bu konumuz değil şeklinde olmamalı..

3.. Burada yorum yapan insanları Mazdayı eleştiriyor diye kızmayalım. İnsanlar yersiz eleştiri yapmıyor çünkü onlar Mazda kullanıcıları olarak Mazdaya her zaman hakkını veriyorlar bunu belirtmek istiyorum.  Eleşrilere katlanalım Bağcıda bizim üzümde bizim

4.. Size şöyle bir örnek vermek istiyorum. Bafarada 2006 yılında lise 2 ye gidiyordum. Opel & Chevrolet ortaklığında yetkili servis ve bayii açtılar. Sanıırm 2009 a kadar devam etti . 3 senede ortalık Opel ve chevrolet kaynadı. Aveolar lacettiler astralar merivalar combo lar vs vs...Sonra Citroen açtı bayi hala da devam ediyor. Ve 200den sonra da berlingo ve c4 -c3 satışında patlama yaşandı.

Kullanıcılar aracı denemek istiyor. Eğitimci olarak bunun adına DONMA etkisi derler. Servisi yakın olsun istiyor insanlar samimi olsun işi en kısa sürede hallolsun istiyor.. Mazda koskoca eskiden beri büyükşehir olan SAMSUN da dahi yok servis yok bayi yok...

Bafrada 3 tane mazda gördüm 3 üde samsun dışıydı iksii 33 diğeride 07..

5.. Mazda müşteri hizmetlerini aradım yeni gelecek olan MAzda 3 un bilgilerini aldım pardon ben bilgisini verdim. Müşteri temsilcileri bile alakasız. Sonra Mazda Türkiyeyi aradım Bir bayla görüştüm sorduğum soru şuydu. C segmetinde olan rakipleri opel , vw, audi, renault, Ford, toyota  dizelleriyle öne çıkıyor siz niye dizel getirmekte bu kadar gecikiyorsunuz dediğimde Japonya belirliyor dedi. Beni sallamak için verilen bir cevaptı bu. Türkiyede pazar araştırmasını yapan kim ?? Neye göre yapıyorlar ?? Kriterleri neler ?? Bilmiyorum neyin kafasını yaşıyorlar onuda bilmiyorum

6.. Hiç kusura bakmayında yok şu marka bnöyle yok bu marka böyle deyip buradan diğer markaları yermeyelim.. Bir çok firmanın bir çok modeli gerçekten çok sağlam.. Bunu kabul edelim.

7. Mazda fanatikliği yaparak aslında Mazdaya zarar veriyoruz bence.

Şimdi SAdece size resimler paylaşmak istiyorum.. Demin fark etttim.

Mazda neden neden ....

Resimler

post-9159-14169529497_thumb.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda neden tutulmuyor...

:D

Çok basit.

Yıllardır kuş serisi ve fransız tenekelerine mahkum edilmiş bir halktan; kaliteli, konforlu, prestijli bir markaya sahip çıkmasını beklemek saflık olur...

Bir diğer konu da; tavanı boyalı (takla atmıştır), komple boyalı (kimbilir ne oldu), değişeni var bu araç yaramaz gibi şehir efsaneleri ile yoğrulmuş bir piyasadan mazda'nın tutulmasını beklemek saflık olur...

Bu yüzden biz azınlıktayız ama mutluyuz... Ayrıcalıklıyız, yolda başka bir mazda kullanıcısı gördüğümüzde mutlaka göz göze gelip selamlaşmaya, uzaksak korna ile selam vermeye çalışırız...

Biz Türkiye'yiz ve Mazda Türkiye bize ulaşamadı daha... Ajitasyonu, Arabeski, Mazohizmi seven bir topluma ulaşmak epeyce zaman alır zaten... Ya da imkansızdır...

???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkesin kendince haklılık payı var. Müşteri olarak herkes en iyi hizmeti elbet ister. Mazda'nızı alırken şehriniz de Mazda bayi ve servisi olabilir. Bir takım nedenlerden dolayı kapanması, mevcut müşterileri için elbet büyük şanssızlık. Ama maalesef, küçük büyük bütün şirketlerde bu tip kararlar alınabiliyor. Gönül ister ki, tüm şehirlerimizde Mazda bayi  ve servisleri olsun. Ama bu durum, diğer hiç bir markada olamayacağı gibi, Mazda'da mümkün değil. Örneğin geçenlerde Şırnak'ta Mazda 3 aracında problem yaşayan bir arkadaşımız var idi. Kimbilir ona en yakın, yetkili servis nerededir.

İşin özü, firmanın kendince haklı sebep ve gerekçeleri vardır. Biz Mazda kullanıcılarının da beklentileri ve hakları vardır. Bu konu, konuş, konuş..Yaz,yaz bitmez. Ama diğer bir gerçek var ki,bu forum Mazda severlerin ortak buluşma noktası. Bizlerin Mazda'ya zarar verme durumu biraz göreceli bence. Marka fanatikliği yaparak da markaya zarar verebilirsiniz. Acımasız,ağır eleştirilere yaparak da zarar verebilirsiniz. Bu durumda duygusal olmayı bir kenara bırakıp. Mantığımızla hareket edip. Hem müşteri gibi, hemde Marka yerine koyarak düşünmeliyiz.

Türkiye'de maalesef işler kolay ilerlemiyor. Hukuki ve vergisel yükler şirketleri çok yıpratıyor. Burada iş şirket yönetimine düşüyor. Doğru zamanda, akıllı yatırımlar ve hareketler gerekiyor. Şimdi burada kendimize şu soruyu sormamız gerekiyor. Destek olarak mı daha fazla faydamız dokunur. Köstek olarak mı daha fazla faydamız dokunur.

Marka severlerin bir araya gelerek oluşturduğu, bu tarz club forumlarda. Marka fanatikliğinin yapılması bence çok doğal. Bu konuda ben kimseyi suçlayamam. Bu bir çok markanın forumunda böyledir. Mantık ve duygusal bir ince çizgi var...ikisininden birisini abarttın mı. Birileri rahatsız olabiliyor. Örneğin siz marka fanatikliği yapıldığı için eleştride bulunuyor ve rahatsız oluyorsanız. Bir başkası da, siz olumsuz eleştirilerde bulunduğunuz için. Sizi haksız bulup, bu durumdan rahatsız olabilen kişiler olabilir.

İyi düşünelim, iyi olsun....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...