Jump to content

Mazda Türkiye Hakkında Şikayetler - Öneriler

Selman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ya arkadaşlar neden durum böyle ??? 0 araba almak istesem mazda olsa araştırmaya kalsam ne resmi sitesinde nede müşteri hizmetlerinde nede bayilerinde geçerli güvenilir bir bilgi yok arakdas yok yani...

Gerçekten yazık.. Sağlam araba yapabilir ama güvenilir değil.. Motor ford motoruymus dizel için samsun da oturuyorum servis bakımına trabzona yada ankaraya götürmem lazımmış.. Hani servis masrafı yoktu karsına yol masrafı olarak çıkıyor..

MAzda sempatizanı  biri olarak gerçekten mazdaya binmenın şartları çok ağır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neden güvenilir değil?samsun da servisin olmaması evet kötü bir durum.sıfır almıyacaksan oda problem değil.illa sanayide mazda dan anlayan bi usta bulursun.forumda samsun da yaşayan mazda kullanıcıları vardır elbet.benzinli motoru 1.6lt 105hp dohc motor ki 1.000.000 km ömür verirler bakımlarını düzgün yaparsan.dizel motor için bişey diyemicem dizel kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yazsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 10:27, onurum41 :

neden güvenilir değil?samsun da servisin olmaması evet kötü bir durum.sıfır almıyacaksan oda problem değil.illa sanayide mazda dan anlayan bi usta bulursun.forumda samsun da yaşayan mazda kullanıcıları vardır elbet.benzinli motoru 1.6lt 105hp dohc motor ki 1.000.000 km ömür verirler bakımlarını düzgün yaparsan.dizel motor için bişey diyemicem dizel kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yazsın.

Bak şimdi ben araç alacağım 0 50-60 bin tl vereceğim ( ülke şartlarını düşün ) Sonra aldığım şehirde ne servis var ne de bayii

Araba garantili bir sıkıntı olunca hadi ankaraya git gel git gel çözüm olacağı belli mı bılınmez.. ( Samsun- Ankara gidiş geliş 1000 km araç 8 litre yaksa 80 litre yapar ve 80*5 = 400 tl yakıt masrafı ee bunun neresinde ucuz serrvis sorunsuz servis?!?!?!??!?!?!?

Buradan yorum yapmakla olmuyor arkadaşlar bır araştırın olayı ne nedır ne değildir. Bir araştırma var web sayfalarında araç sorunsuz falan filen zaten gunumuzde bır cok araç sorunsuz aynı kalıte standartlarını teknolojiyi kullanıyor motor sistem her sey aynı ( MAzda 3 volvo 40 faord focus ornegi gibi )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ikna olabilecegin bir faktor yok maalesef.

Bu tamamen bir tutku. Benim gibi her turlu rezilligi yasarsin, her sey yoluna girer, gecmisi unutursun, yine keyifle arabana binersin; tam bir tutku bu.

Turkiye`de Mazda almanin cok mantikli olmadigini zaten ortada; servislerin durumu, basi boslugu, yetersizligi, sayisi belli. Mazda TR hala gerekli adimlari atmiyor, kacak dovusuyor, agirligini koyamiyor. Gerci onlarin acisindan bakiyorum; servisi iptal etsen, yeni kimi bulacan, kime verecen servisligi. Mazda zaten satilmiyor, servisligini kim alir ? Boyle bir kisir dongu icerisinde hersey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 14:20, cihan55 :

Bir tane mazda sever gelsin düşünsün mantıklı benı ıkna etsin tartışalım olur mu ?? Duygusal değil ama tamamen tarafsız..

Dışarıdan ülkemize bakarsanız Mazda'nın neden bu şekilde davrandığını rahatlıkla anlayabilirsiniz... Bizim ülkemizin ekonomi politikasına göre çok bile yapıyorlar... Sıfır alınan mazda'ya lpg montajı yaptırmak ne kadar hoş görünmekte ??

Bunun mantığı varsa diğer sorulara geçelim. Eğri oturup doğru konuşmak gerekmez mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.02.2013 at 18:30, baysezgin :

Önce şurdan başlayayım çocukluğumdan beri hayalimdir Mazda sahibi olmak.Allaha şükür büyüdük bu günlere geldik.Gittik çok hayranı olduğum Mazda 3 ü aldım ki etrafımdaki herkesin alma demesine rağmen.Olay şu aracım 60.000 oldu sık kullanıyorum malum bakımlarını düzenli yaptırıyorum aralık sonuna kadar kampanya vardı bilirsiniz faydalanmak istedim.Neyse  Giresunda ikamet etmekteyim.13 Aralık gibi yalan olmasın Aradım Ordu Mazda yı bakım yaptıracağım dedim.Bana dediler ki kayıt alalım biz sipariş vereceğiz yurtdışından gelecek parçalar.Dedim ki kampanya var o ne olacak? Onlarda yararlanamayacağımı söyledir,bende önemsemedim cidden yeter ki arabamın bakımı olsun.Kapattıktan sonra huylandım yahu bir araba markası nasıl 60.000 bakımı yapamaz yurtdısından ne geliyormuş saçmalık var diye düşündüm.Sonra Mazda Türkiyeyi aradım bu ne saçmalık dedim.Kayıt aldık aranacaksınız dediler.Bende günler geçtikçe bekliyorum tabi arabanın kmsi tam gaz devam.Sonra 20 ocak gibi yeter artık dedim ben tekrar Ordu Mazdayı aradım bana kaydınız var beyefendi kusura bakmayın yılbaşından dolayı siparişler gecikmeli geliyor.Tabi şoktayım ne bakımmış arkadaş deyip sinirlendim.Kapatıp Mazda Türkiyeyi aradım.Bana dönmediniz günler oldu dedim.Müşteri hizmetleri benim 11 ocakta aranıp telefona bakmadığımı ve maille bana bilgi mesajı attıklarını söyledi.Sordum mailin içeriğini aynen şu kampanya tarihini geçtiğiniz için yararlanamazsınız.Tabi bir şok daha dedim ki benim derdim bu değil nasıl koskoca servis 60.000 bakımını yapamaz.Adamın verdiği cevap şu Ordu artık bizim bayimiz değil ki.Al sana bir şok daha.Ordu Mazda bana bunlardan hiç bahsetmiyor bizde enayi gibi bekliyoruz.Böyle insan kandırılır mı ya ?Madem bayilikten çıktın insana bunu dürüstçe söylesenize.Aracım şuan 64.000 oldu hala bakım yok.Trabzon'a yeni açılmış orası da tam oturtturamadık dedi.Ben şimdi bu aracı nerede bakım yaptıracağım Ankaraya mı geleyim böyle şey mi olur.Bu ne ilgisizlik diğer markalar çatır çatır saçma sapan arabalarını satarken  Mazda sinek avlar bu politikayla.Çok sevmeme rağmen maalesef bu aracımı satınca daha Mazda almayacağım,ama içim nasıl buruk anlatamam,halbuki ne hevesle almıştım aracımı :(

japonlar görsün düştüğümüz hali

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abicim honda dahil bazı markalar sıfır araçlarına lpg montajı yapıp satıyor .tabi bu kullanıcıların isteğiyle alakalı.ülkemizin de durumu malum benzine parayı yatırdığımızda ay sonunu getiremiyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda daha önce düşüncelerimi detaylı olarak yazmıştım arattım ama bulamadım...

Kısaca yine yazayım;

Japon üstün teknoloji harikası arabalarını bu ülkeye gönderdi ve satışlardan memnundu, ancak zamanla göndermiş olduğu arabalarının parçalarını da göndermeye başladı fakat bizim uyanık Türk zekası kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışınca parçaların üzerine fahiş şekilde tutarlar ekleyip satmaya başladı, sonra da biz dedik ki; mazdanın parçaları pahalı, servisine giren çıkamıyor, ikinci eli yok, alan satamıyor...

:fiuw:

Sonra devlet baktı ki, parası olan büyük hacime sahip motorlu araç kullanıyor hazır ineği bulmuşken sağayım dedi ve mtv ayarlamasını motor hacmine göre yaptı, parası olan paşa paşa ödedi, parası olmayan veya ödemek istemeyen gönülsüzce araçlarını yok pahasına elden çıkarttılar... Yoksa bu gün ikinci el mazda6, hiç ikinci el mazda 3'ten ucuz olur muydu? Sıfır mazda 6 120 bin liraya kadar fiyat etiketi taşır mıydı?

:fiuw:

Mazda'nın yerine siz olsaydınız ne yapardınız...

Ben olsaydım eğer 15 yıl önce Türkiye'den çekip gitmiştim, ama onlar yine de benim 20 yıllık aracımın orijinal parçalarını temin ediyorlar ve bana destek vermeye çalışıyorlar...

Samsun bayi/servisi öyle potansiyeli olan bir ilde barınamıyorsa bu kendi sorunudur Mazda'nın değil, elindeki müşteriye gerekli ihtimamı gösteremeyip 1 yılını çalan servisler (bkz. orbitus) mi suçlu, yoksa mazda'mı?

Bir konuda yargıya varmadan önce bencilce düşünmezsek doğru bir kanıya varabiliriz belki.

Mazda yüzyıldır hep geleceğin otomobillerini yapıyor bu bir gerçek, sahip olmak isteyen bazı zorluklara katlanacaktır, istemeyen de, satıp kurtulacaktır... Bence bu kadar basit...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 19:03, onurum41 :

Veli abicim honda dahil bazı markalar sıfır araçlarına lpg montajı yapıp satıyor .tabi bu kullanıcıların isteğiyle alakalı.ülkemizin de durumu malum benzine parayı yatırdığımızda ay sonunu getiremiyoruz.

Onur'um yaptığım yorum lpg'ye karşı olduğumu göstermez, ancak Mazda hiç bir zaman piyasa için oynamaz, tribünlere şov yapmaz, bu yüzden diyorum sıfır mazda'ya lpg takılması hiç bir japon'un hoşuna gitmez... Honda buna izin veriyorsa sadece ticari kaygı ve gelecek açısındandır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şikayetler-öneriler sorulsun sonra  sat-kurtul denilsin.

Adım hıdır elimden gelen budur. türk işi.

Biz sevis,bayilerden ve genel müdürlükten  dertliyiz.mazdadan değil .zaten konunun başlığıda bu.

tr mazda genel müdürlüğüne yazdığım bir cevapta ''bizim bu iflah olmaz mazda tutkumuz mazda  markasına duyduğumuz güvendendir.sakın ola sizin kalite algınızdan ve düzeyinizden kaynaklandığını düşünmeyin'' demiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 19:17, hkaleli :

Şikayetler-öneriler sorulsun sonra  sat-kurtul denilsin.

Adım hıdır elimden gelen budur. türk işi.

Biz sevis,bayilerden ve genel müdürlükten  dertliyiz.mazdadan değil .zaten konunun başlığıda bu.

tr mazda genel müdürlüğüne yazdığım bir cevapta ''bizim bu iflah olmaz mazda tutkumuz mazda  markasına duyduğumuz güvendendir.sakın ola sizin kalite algınızdan ve düzeyinizden kaynaklandığını düşünmeyin'' demiştim.

Aynı şeyleri söylüyoruz hocam, ikimizin söyledikleri olayın tam olarak boyutunu veriyor zaten...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 19:54, hkaleli :

Evet Hocam aynı noktadayız. Sonuç:Tr mazda bindiği dalı kesmeye çalışıyor.

Bana göre de tam tersi, Mazda Tr bir düzen/sistem oturtmaya çalışıyor ama buna bazı servisler ayak uyduramıyor...

Hocam siz bundan önceki distribütör varken hiç serviste bakım yaptırdınız mı?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben  birkaç yıllık yeni Mazdacıyım öncekini nasıl olduğunu bilmiyorum ama

şimdiki ''servis-genelmüdürlük elele hergele müşteri hergele''

Şimdi burada yazsam olanları insan içine çıkamazlar.Bırakın dükkan açmayı.Yazışmalar var  ispatlı.

Neyse  katlanacağız artık.En azından farklı servis deneyeceğim.Mazda dedik bi kere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2013 at 20:40, hkaleli :

Ben  birkaç yıllık yeni Mazdacıyım öncekini nasıl olduğunu bilmiyorum ama

şimdiki ''servis-genelmüdürlük elele hergele müşteri hergele''

Şimdi burada yazsam olanları insan içine çıkamazlar.Bırakın dükkan açmayı.Yazışmalar var  ispatlı.

Neyse  katlanacağız artık.En azından farklı servis deneyeceğim.Mazda dedik bi kere.

O dönemi ve fiyatları bilseydiniz şimdi daha objektif konuşma imkanınız olurdu, en azından şimdi servis ile genel müdürlüğün el ele olduğuna inanmıyorum...

Yoksa; istenilen seviyeye gel(e)meyen servislerle vedalaşılmazdı.

Çok fazla bu konulara girmek istemiyorum, yoksa birileri "genel merkezin yalakası, genel merkezin elemanı vs." türünden yakıştırmalar yapabilir, bu ne gerçekçi olur ne de insaflı... Ben objektif olmaya çalışıyorum, ne kadar başarılıyım onu bilemem.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...