Jump to content

2010 Mazda 6 Lastik basınç uyarısı

evranoz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar. Mazda 6 aracimda dün lastik işareti olan uyari lambası yandı. Bende lastiklerden birinin havasının düşmüş olabileceği ihtimali ile lastikcide havaları kontrol edip lastik basınçlarını eşitledim. Bu arada lastiklerde patlak yok. Fakat uyarı ışıgı bir miktar yol almama rağmen hala sönmedi. Araştırmalarıma göre bu sistemi resetlemede olmuyormuş. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bir şey benim de başıma geldi. Lastikçiye defalarca basacağı havayı söylememe rağmen aceleyle iş yaptı. Hata uyarı lambası sönmedi. Hava basınca güvendiğim, daha önce de denediğim bir petrolde havaları kendim bastım, düzeldi. Bence başka bir lastikçide veya petrol istasyonunda yeniden deneyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kitapçıktan okuduğuma göre , lastiklerde hava dengesizliği olduğunda uyari işareti kontak açıldıktan sonra önce yanıp sönüyor sonra sürekli yaniyormuş.. Benim araçta ise kontağı açar açmaz sürekli yanıyor. Sanırım sistemsel bir sorun var gibi duruyor. Burak arkadaşın dediği gibi pil sorunumu acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürekli yanıyorsa sanki lastik basınç dengesizliği gibi. Bende de arasıra oluyor aynı istasyondan tüm lastiklere aynı basınç hava basınca çalıştırıp biraz ilerleyince geçiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava tüm lastiklere eşit biçimde basılmaz. En azından benim aracımda böyle. Kapı da yazan değerlere göre hava basınız. Örneğin benim ön lastiklerim 35 arka lastiklerim 33 şeklide yazıyor. Bende hep o şekilde hava basıyorum. Kapıda ki hava değerlerine bakabilirmisiniz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar. Mazda 6 aracimda dün lastik işareti olan uyari lambası yandı. Bende lastiklerden birinin havasının düşmüş olabileceği ihtimali ile lastikcide havaları kontrol edip lastik basınçlarını eşitledim. Bu arada lastiklerde patlak yok. Fakat uyarı ışıgı bir miktar yol almama rağmen hala sönmedi. Araştırmalarıma göre bu sistemi resetlemede olmuyormuş. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

aynı sorun benim aracımda da oldu.lastik basınç sensörü kırılmıştır çok hassaslar.tanesi 180 tl olması lazım.ben 4 lastiğin sensörünü söktürüp normal sibop taktırdım.sensörler sürekli kırılıyor başedemedim.4 lastik hava basıncı yaz kış araç boş veya dolu farketmez 35 psi olsun havası en ideali bu 2008-2012 mazda 6 lar için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki sensör kendi kendine kırılabilir mi ? Sonuçta dışarıdan herhangi bir müdahale olmadı ve kirikta görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anca lastik değişimi veya lastiklere hava basarken kırılabilir diye düşünüyorum. Ama sizinki lastikçinin hatası tahmin ediyorum. Düzgün bir ölçüm cihazı kullansın sorun kalmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastiklerin havasına baktırınca bile sensörler kırılıyor.sanki şekerden yapılmışlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastiklerin havasına baktırınca bile sensörler kırılıyor.sanki şekerden yapılmışlar

Peki sensorler iptal edildiğinde sistem arıza uyarısı vermiyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava basarken çok bastırınca kırılabiliyor. Evo'dan Servis Müdürü Cem e sordum, sensör arızalandığında da sürekli yanıyormuş. Yani hava basmak çözüm olmazsa değişmesi gerekebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet lastik basınç sensörü lambası yanıyor devamlı.benim 4 sensörde zamanla kırıldı yenisini taktırmadım.her kırılanın yerine normal sibop taktırdım.ayda birde düzenli lastik havasına baktırıyorum sorun yok şimdilik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım Burak arkadaşım. Sanırım bize bir servis yolu göründü bu durumda...

evet lastik basınç sensörü lambası yanıyor devamlı.benim 4 sensörde zamanla kırıldı yenisini taktırmadım.her kırılanın yerine normal sibop taktırdım.ayda birde düzenli lastik havasına baktırıyorum sorun yok şimdilik

Sibop taktirmak sorun değilde , sürekli o ışığın yanması rahatsız eder beni.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım Burak arkadaşım. Sanırım bize bir servis yolu göründü bu durumda...

bence sensörü değiştirmeyin gerek yok.tuvtürk araç muayenesinden lastik sensör ışığı yansa da geçiyor.başedilmez sürekli kırılacaklar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama formda gördüm diye hatırlıyorum , kırılan parca yerine daha sağlam olarak tornacida yaptirmislardi sanırım.. Bir çözümü olmalı bence. Dediginiz gibi sürekli yenisini takmak çözüm değil bence de.

Tabi bu söylediğim kirik parca için geçerli , bozuksa yenisi takilmali zaten sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Kapı içindeki çizelgede 2 kişi + 1 adet bavul için ön ve arkalara 32 Psi basılması gerektiği yazıyor.

3 kişiden fazlası + 2 bavuldan fazlası içinde önler 36 Psi ,  arkalar 40 Psi  yazıyor.

Ben yaklaşık 8 aydır, hep çizelgede yazdığı gibi öne ve arkaya 32 Psi basıyordum, fakat yumuşak lastik kullanmaktan mıdır, yoksa araba ağır olduğu için mi bilmiyorum 32 Psi'da sanki lastikler inikmiş gibi duruyor, arabaya daha hiç kimse binmeden, boş halde bile yanaklar yere değdi değecek,  tümseklerde çukurlarda pelte gibi bir his oluşuyor vs. 

Arabaya bazen tek bazen arkadaşlarla 2-3 kişi bazen bagaj yarım veya çeyrek dolu biniyorum, en az yarım depoda benzin oluyor,  32 Psi' da ısrar etmekten vazgeçtim, tavsiye edilen maximum değer olan 40 Psi dan 4 birim aşağı, tavsiye edilen minimum değer 32 Psi'dan 4 birim yukarı olan 36 Psi bastırdım.

Hem öne hem arkaya 36 Psi basıldıktan sonra lastiklerdeki o inikmiş gibi gözükme olayı bitti, çukurda tümsekte pelte gibi his verme olayı da bitti artık virajlarda daha keskin, çukurda, tümsekte daha net ve oturaklı oldu, direksiyon rahatladı. Olmaz, etmez, zıplar vs. diyen lastikçilere, ustalara inanmayın 36 Psi ön ve arka için çok iyi sonuç veriyor tavsiye ederim.  O0

Belki sert lastiklerde 32 Psi yeterli oluyor olabilir bilmiyorum, ama yumuşak lastiklerde 32 Psi yeterli gelmiyor,  maalesef araçlarımızın ağır olması da etkili oluyor olabilir boş hali ile 1435 Kg , içine 2-3 kişi binip , birkaç eşya koyup depoya benzin doldurunca araba yarım dolu haliyle 1700 kiloyu geçiyor. 

Sensörleriniz içinde geçmiş olsun, takıp söken kişinin iş bilmezliği diye tahmin ediyorum, çünkü o meşhur sensörleri kendimde gördüm o kadar kolay kırılacak bir şey değiller, kırmak için özellikle uğraşmak, veya çok yetenekli bir usta olmak gerekli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...