Jump to content

Boya Koruma, Pasta Cila Tavsiyeleriniz

bkemalkara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8 saat önce, Muratkls :

Kırmızı hb e orijinal füme jantı nasıl gider sizce??

Çok kötü olur bence. Siyah olanı ve tozlu siyah olanı görmüştüm. Aracı çok kapatmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Mazda 3 hb buldum 900tl tramerivsr arka tampona tiklamislar trafikte.mazda bayisinde boyatilmis yalnız sorgulattigimda tramer görünmüyor neden görünmüyor 6 ay önce olmuş olay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Muratkls :

Kırmızı hb e orijinal füme jantı nasıl gider sizce??

50 dakika önce, Muratkls :

Arkadaşlar Mazda 3 hb buldum 900tl tramerivsr arka tampona tiklamislar trafikte.mazda bayisinde boyatilmis yalnız sorgulattigimda tramer görünmüyor neden görünmüyor 6 ay önce olmuş olay

ayıptır sorması alakasız sorularınızı neden alakasız konuların altında soruyorsunuz?

boya koruma pasta cila konusunda konu oraya da gelmemiş ki hadi oradan devam edildi diyelim? 

kırımızı araca füme jant ya da tramer sorusu için pekala istediğiniz kadar konu açabilirsiniz ayrıca. 

(muhtemelen bir sürü konusu vardır da biz yok varsayalım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçımı alır almaz seramik kaplama ve kaput filmi yaptırmıştım. 3 yılı geçti. Filmi Söktüreyim mi? Elazığ ve çevresinde önerebileceğiniz bir yer var mı? 🙋🏻‍♂️ Wax uygulama için ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, mesut2323 :

Araçımı alır almaz seramik kaplama ve kaput filmi yaptırmıştım. 3 yılı geçti. Filmi Söktüreyim mi? Elazığ ve çevresinde önerebileceğiniz bir yer var mı? 🙋🏻‍♂️ Wax uygulama için ne dersiniz?

kaliteli bir film ise, solma/matlaşma yapmadıysa ve yeterli kalınlığa sahip ise sökmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

seramik kaplama aynı şekilde, "normal şartlarda" 2 veya 3. yıldan itibaren kılcal çizikler görürsünüz. seramik işleminden sonra araç düzgün şekilde yıkanmışsa ve park halinde iken çevre etkilerine maruz kalmamış ise seramik (kaliteli ise) özelliğini kaybetmemiştir.

kozmetik olarak eski görüntüsünde değilse ve içinize sinmiyorsa tekrar koruma işlemi yapılabilir.

insanlar çok kolay bir şekilde seramik kaplama uygulamasına karar verebiliyor ancak unutulan bir detay şu ki seramik kaplama direkt üzerinden geçilirse yenilenmiş olmuyor. seramik kaplamanın aracın üzerinden alınıp tekrar yenilenmesi gerekmekte ve bu işlem ciddi anlamda tecrübe ve emek istiyor. normalde her marka seramik kendi "silme" prosedürünü içermekte. fakat detailing işi yapanlardan bazıları riskli bir şekilde alkali malzemeler ile kaplamayı almaya çalışırken (boya katmanına zarar verebilir) genel olarak büyük çoğunluk pasta işlemi yaparak seramiği almaya çalışıyor. 

normal polisajın aksine uzmanlar, seramikli bir yüzeyde çalışırken ürün seçiminin çok çok önemli olduğunu ifade ediyorlar.

wax mı seramik mi sorusuna şahsi cevabım eğer aracınız sıfır alındığından beri seramikli ise ve güneş almayan, kuş pisliği ve ağaç reçinelerinden vs. izole bir yere park ediliyorsa ve kaliteli şampuanlar kullanarak çift kova benzeri teknikler ile araç temizleniyor ise seramik ile devam edebilirsiniz. araç boya kondisyonunu yıllar boyu korumaya devam eder ve daha geç kirlenir. sizi daha az yorar.

dürüstçe konuşmak gerekirse seramik kaplamalar kutularında yazdığı gibi safir kadar sert bir katman oluşturmuyor. sonuçta önünüzdeki kamyondan fırlayıp 1mm çapında olmasına karşın, boyayı alıp minicik bir göçük açacak kadar ivme ile kaputa, tampona vuran taş parçasını seramikte durduramıyor. bence seramiğin olayı kimyasallara karşı daha agresif koruma sağlaması ve korunması halinde uzun ömürlü olması.

wax ise uygulama bedeli daha düşük, ömrü daha kısa, kimyasal olarak koruma özellikleri benzer ve yenileme işleri seramiğe göre daha kolay olan bir uygulama. seramik kaplamaya vereceğiniz para ile almış olduğunuz wax kutusu ile aracınıza defalarca uygulama yapabilirsiniz. tıpkı seramik kaplamada olduğu gibi aracınızı düzenli ve düzgün yıkamanız halinde maksimum verim almanız mümkün olacaktır.

kısacası wax daha masrafsız ve bakımı kolay, seramik kaplama uzun vadede daha az yenilenme ihtiyacı duyan, masraflı ve titiz yaklaşılması gereken bir ürün. aracınızın kondisyonuna ve günlük yaşamınıza göre en uygun seçimi yine siz yapacaksınız.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...