Jump to content

Nesil Ne ve Bakımlar Neye Göre Yapılmalı?

qartal84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba

Otomatik mazda 3 aracım var. ne kadar sürede hangi bakımlarını yaptırmalıyım?

Bu arada nesil neye göre belli oluyor? nesiller arasında farklar nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir soru olmuş. Aslında bunun için bir makale yazılması gerekir.

Kısaca anlatmak gerekir ise

2003 - 2009 Yılları arasında üretilen ve şase ismi olarak BK diye geçen Mazda3 ler 1. Nesil

2009 - 2013 yılları arasında üretilen ve şase ismi olarak BL diye geçen Mazda3 ler 2. Nesil

2013 - ..... te üretilip SKYACTIV teknolojisine sahip ilk modeller ( BM diye geçern ) Mazda3 ler 3. Nesil olarak geçer..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin aracınız 1. Nesil Mazda3, sizinkinden sonrakiler 2. Nesil ve şu an satılan yeni Mazda3 3. Nesil.

Bakım için ise garanti kapsamındaki araçlar her 6 ay veya 10000 km'de bakıma yetkili servise gitmelidir. Garanti kapsamı dışındaki Mazda otomobiller kullanıcının inisiyatifine göre istediği km'de bakıma götürebilirler. Ben yılda 2 defa bakıma sokuyorum aracımı mesela. Onları da servis kampanyası dönemine denk getirip, %30 daha az ödeyerek yaptırıyorum bakımlarımı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ozaman 1. nesil otomatik mazdamı rutin bakım için neler yaptırmam lazım önem sırasına göre yardımcı olur musunuz?

bunun maliyetleri ortalama olarak yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız kilometresine, eksiğine gediğine, daha önce yapılmış bakımlara daha bir sürü etkene göre değişiklik gösteririr. İşe, aşağıdaki linkteki ve Mazda3 bölümünde buna benzer konuları inceleyerek başlayabilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/20864-mazda3-bakım-fiyatları/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...