Jump to content

Apple'ın akıllı saati tanıtıldı

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Apple'ın akıllı saat modeli Apple Watch'un özellik ve fiyatı belli oldu. Cihaz 24 Nisan'da satışa çıkıyor.

0,,17911399_303,00.jpg

Apple Watch, Apple Başkanı Tim Cook tarafından San Francisco'da düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Şarj süresi 18 saat olacak Watch, spor, klasik ve özel tasarım gibi 3 farklı modelle çıkıyor. Özel tasarım 18 ayar altın kaplama gövdeye sahip Apple Watch Edition 10 bin dolara satılacak.

Çelik kayışlı Apple Watch 549 dolardan 1099'a kadar değişen fiyatla satışa çıkarken, Apple Watch Sports başlangıç fiyatı 349 dolar olarak belirlendi.

iPhone üzerinden internete bağlanan Apple Watch kısa mesaj ve Facebook bildirimlerini gösterecek. Garaj ve otel odalarının kapısını açacak. Apple Pay uygulamasıyla ödeme yapmak mümkün olacak.

Cihaz adım sayar, hız, kalp ritmi, vücut hareketi ölçer gibi fitness ve spor amaçlı muhtelif algılayıcılar bulunduruyor.

Uzmanlar ne diyor?

Şirketler akıllı gözlük ve saatlerde henüz bir "çıkış" yapamadılar. Samsung'un akıllı saati Gear'in satış rakamları düşük düzeyde. Nike, spor kol saati üretimine bir yıl önce son verdi. Google ocak ayında akıllı gözlüğünün üretimini askıya aldı.

Juniper Research şirketinin bir raporuna göre akıllı gözlük ve saatlerin büyük kısmı işlevlerini yerine getirebilmek için bir akıllı telefona ihtiyaç duyuyor ya da telefondan farklı bir özellik sunmuyor.

Strategy Analytics'in verilerine göre 2014'te 4,6 milyon akıllı saat satıldı. Piyasa analiz şirketi CCS Insight, bu yıl içinde 20 milyon Apple Watch satılmasını bekliyor.

LVMH'den Jean-Claude Biver Apple Watch'u ciddiye almak gerektiğini söyledi. Biver, "Watch, özellikle ilk piyasaya çıktığı günlerde diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi bir statü sembolü çekiciliği taşıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : http://www.dw.de/apple%C4%B1n-ak%C4%B1ll%C4%B1-saati-tan%C4%B1t%C4%B1ld%C4%B1/a-18304987

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Apple aslında saat olayına yabancı değil. Aşağıdaki fotoğrafta ilk üretilen apple watchı görebilirsiniz. Bence gereksiz bir alet. Çok parası olan alabilir. Casio F-91W dururken yanına bile yaklaşmam :D

image-Retro-Apple-Watch.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık her saniye ne mesaj geldi , kur ne oldu , sitede ne yazıyor diye elimizden telefon düşmez ve onda da kocaman saat varken bu aletleri kime ne amaçla satıyorlar anlamak zor.

Tek mantıklı açıklaması güzel bir aksesuar olabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin yoksa bir de her gün saat şarj et :D 

Telefon şarj olurken bir şekilde ama sehpa, ama masa tarzı bir şeyin üstünde oluyor. Yeri geliyor otomobilin içinde seyahat halindeyken şarj oluyor. 

Düşünsene saat kolunda, masanın altındaki 3'lü uzatma kablosundan elektrik alarak. Kablonun bir ucu kolunda ki saate giriyor. Arada unutup kalkıyorsun, tabi akabinden uzatma kablosu da peşinden geliyor.:) Saati kolundan çıkar şarj et, sonra tekrar tak...Puffff, düşünürken yoruldum..

Bu saat çok satacak diyorum size çünkü hastaları çok.

Vallahi ben takınca hasta olurum. :) Ne o öyle zırt pırt şarjı bitecek, saate bakmam gerektiğinde göstermeyecek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim için tek güzelliği sporla ilgili olan özellikleri. Salonda çalışırken, kalp ritmi, koşu mesafesi, kalori hesaplaması falan güzel şeyler. Bunun için fitbit-flex aldım, bir hafta kullandıktan sonra geri sattım. Sadece adım sayıyor, bir de uyku düzenini ölçüyordu. Sabahtan akşama kadar koşsan, yaptığın kilometreyi adım atmış gibi gösteriyordu.

Senin bu işlemler için önerebileceğin başka bir cihaz var mı Ali? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ek olarak saat dediğin pili şöyle 2-3 sene gidecek. 18 saat nedir yahu.. 

Samsung'un reklamı geldi aklıma :D

Abi o parayla ilgili değil miydi ya?

Olabilir, bu da benim yorumum :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim için tek güzelliği sporla ilgili olan özellikleri. Salonda çalışırken, kalp ritmi, koşu mesafesi, kalori hesaplaması falan güzel şeyler. Bunun için fitbit-flex aldım, bir hafta kullandıktan sonra geri sattım. Sadece adım sayıyor, bir de uyku düzenini ölçüyordu. Sabahtan akşama kadar koşsan, yaptığın kilometreyi adım atmış gibi gösteriyordu.

Senin bu işlemler için önerebileceğin başka bir cihaz var mı Ali?

moves kur, telefonu bant ile koluna tak yada cebine koy. 5S ve sonrasinda ek cihaza gerek yok. 5 var bende onun pili baya yiyor ama program [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saat dediğin saat işlevinde olacak ne o tansiyon ölçer, nabız ölçer ateş ölçer :D Ne bu laboratuar mı taşıyorsun yanında değil mi İlhan ? :D 

Son güncelleme ile iPhone a iWatch ikonu gelmiş, silemiyorsun da, gözüne gözüne sokuyor Apple :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...