Jump to content

Michelin CrossClimate (Dünyanın İlk Her Koşulda Kullanım Lastiği)

GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaz lastiği ve kış lastiği kavramını ortadan kaldıran, 4 mevsim lastiklerinden farklı olarak gerçekten yazın yaz, kışın kış, karda kar lastiği olabilmeyi vaat eden " ilk ve şu an için tek "  lastik olacak olan Michelin CrossClimate yakın bir gelecekte Avrupa ile aynı anda ülkemizde satışa sunulacak. Bir devri kapatan bu devrimci ürünü heyecanla bekliyoruz. :)

http://michelincrossclimate.com/

10-3-2015-Michelin-CrossClimate-crd-Mich

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verimli olacağını sanmam. Kendince ekonomi yapacam diye fazladan lastik almak istemeyen tüketicilerin dışında , bilinçli biri bu lastikleri tercih etmez,  kar yağmayan ve sıcaklıkların + 7 nin altına düştüğü iklimler veya çok yağmur yağan iklimlerde yaşayanların tercihi olabilir, kış şartlarının ağır geçtiği karlı bölgelerde kullanılmaz malesef.

Videolarda bir kaç yerinden kalkma hareketi bu lastiğin kış aylarında tam güvenlik sağlaycağını göstermez, yaz lastikeleri bile bu kadar kalkıyor karda buzda, fark ne olabilir yaz lastiği ile , hamuru yumuşak ve donma derecesi daha düşüktür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi doğalgazdan yağ üretilen bir devirde yaşıyoruz, moleküllerle oyuncak gibi oynuyorlar 3 yıl arge, 5 milyon km test yapılmış, molekülleri baştan yaratılmış, sırt deseni açı açı hesaplanmış yeni tür bir lastikten söz ediyoruz, ( +40C , -30C ) çalışma aralığı var. 

Yaz lastiği değerlerine sahip ilk kış lastiği diye sertifika almış (3PMSF), videolarda Alpler'de test ediliyor, ayrıca diğer lastiklere oranla test notları hep yüksek.

Kış şartlarının yoğun geçtiği yerlerde kar donunca veya yolda buz oluşunca kış lastikleride pek bir işe yaramıyor , buz lastikleri gerekiyor, ülkemizde buz lastiği takan çok az sayıda insandan var. Kış lastiği yetersiz kalınca genelde zincirle idare ediyorlar.

Bu ürün de zaten kış lastiği yerine geçerli, buz lastiği niteliği yok, buz lastiği ayrı bir olay.

Avrupada'ki yaz lastiği, kış lastiği derdini ortandan kaldırıyoruz, oyunun kurallarını değiştiriyoruz diyen mühendislerin bir bildikleri vardır. 

Neyse, görüntüler montaj diyelim konu kapansın. :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakın zamanda gerçek kullanıcı yorumları da gelmeye başlayınca performansı biraz daha iyi anlaşılır. Görüntüler cidden gelecek vaad ediyor. Zaten dikkat ederseniz adamların kış lastiğinden daha iyi performans elde ederiz gibi bir söylemi yok. 4 mevsim lastiklerden daha iyi performans veririz diyor.. ;)

Paylaşım için teşekkürler :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ürün çok başarılı görünüyor. Verimli olmayacağı fikrine katılmıyorum. Sonuçta çok ciddi AR-GE çalışmaları yapılmış. Lastik dünyasının en prestijli markası michelin, başarısız olacak ürüne böylesine reklam ve ar-ge harcamaz.

Benim eleştirim ebatlar ve fiyatı olacak. Yanlış okumadıysam sadece 15-16-17 inç ebatlarda üretilecekmiş. Neden ben 18" jantımda kullanamıyorum? Ayrıca da lastik bu kadar üstdüzey ise fiyatı da çok yüksek olacaktır. Ben şahsen lastiğe çok büyük paralar vermem. Tahminimce Petlas'ın takımını alacağım fiyata bunun tekini anca alırım. Dolayısıyla bu da almamam demektir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanıcı yorumları çok önemli ve görmeden kullanmadan yorum yapamam. Teknoloji sürekli gelişiyor bence eğer güzel yorum alırsa lastik çoğu insan tercih edecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim hiç yaz lastiğim yok şuan kışlıklar takılı mart bitene kadar almalıyım primacy 3 alıcam büyük ihtimal 4 adet 800 tl ye bulabiliyorum sizce bikes44 arkadaşımızın dediği gibi arada fiyat olarak çok fark olurmu beklemeye gerek varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montaj olmadığı kesin :P:D ben işlevselliğini abarttıklarına vurgu yapmak istedim, sonuçta herkes malını satmaya çalışıyor, demem oki yaz aylarında yaz lastiğinin, kış aylarındada kış lastiğinin işlevini hakkatende mevsim lastikleri kadar yapamayacağını ifade etmeye çalışıp , kullanılabileceği mevsimsel şartları belirlemek istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ar-Ge güzeldir, umarım cidden yapabilmişlerdir. Düzgün yerlerden yapılan testler ve güvenilir kimselerden gelen yorumlar doğrultusunda ciddi takipçisi olacağım bu lastiğin. Yazlık performansı iyi, kar kış için de yeterli olması, fiyatının aşırı yüksek olmaması durumunda alacağım lastik budur. Ömrü kısa olabilir dert değil, yıllık az km yapıyorum (7-8 bin), dişlerden önce hamur eskiyecek normal koşullarda.

Ankara'da 2 kışı yazlık lastikle geçirdim, bir de ticari olunca ön-arka yük dağılımı daha arkaya kaydığından mıdır nedir kolay patinaja düşüyordu meret, mecbur kalmadıkça karda kullanmadım ama zorunda kaldığım zamanlarda kış lastiğinin önemini anladım.

Neden kış lastiği almadığımı açıklamak istedim, çünkü Ankara gibi bir yerde aktif araç kullananların kış lastiği almaması bana da ters geliyor, İstanbul olsa eyvallah derim ama. Kullandığım araba babamındı, bana düşen Uno'yu büyük şehirde rezil olursun diye kendi kullandı, kendi arabasını verdi sağolsun. Uno'yu nispeten düzgün bir şeyle değiştiririz bir ara diye (fazla düzgün oldu gerçi :) ) 2 yıl bekledi, ki kendine düzgün bir araba almak için maddi sıkıntısı olmamasına rağmen 6-7 yıl aranmış biri kendisi, sayemde iki yıl daha bekledi kendi aracını :) Her neyse araç Mersin'e geri dönecek, kışlık lastikler boşta kalacak diye almadım kısaca kış lastiği. Mazda da daha 2 haftadır bende, sezonu kapattık, heyecanla bekliyorum bu lastiği.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin’in devrim niteliğindeki ilk kış sertifikalı yaz lastiği CrossClimate piyasaya sürüldüğü günden bu yana oldukça başarılı bir seyir izleyerek herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Michelin CrossClimate lastikleri, İngiltere filo sektörünün lider medya markası Fleet News tarafından 2016 Yılının “En İyi Yeni Ürün Ödülü”ne layık görüldü.

Lider lastik firması Michelin tarafından, sürücülerin bütün bir yıl aynı lastikle yolculuk yapmasını sağlamak üzere geliştirilen devrim niteliğindeki Michelin CrossClimate, kış sertifikalı ilk yaz lastiği olarak Fleet News 2016 Ödülleri’nde “2016 Yılının En İyi Ürün Ödülü”ne layık görüldü. Dünya filo sektörünün en önemli şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde Michelin, dengesiz ve beklenmedik hava şartlarında emniyetli sürüş ihtiyacını karşılamak üzere geliştirdiği Michelin CrossClimate lastikleri ile rakipleri arasında sıyrılarak fark yarattı.

michelin_cross_climate-696x430.jpg?bf599

Filoların tercihi MICHELIN CrossClimate

Michelin CrossClimate, çok kısa süredir yollarda olmasına rağmen özel araç sürücüleri ve filo sektörü için de yoğun talep alıyor. Filolara bütün bir yıl boyunca hareket kabiliyeti sağlayan lastikler yılda iki kez lastik değişimine gerek kalmadan güvenlik, performans ve uzun lastik ömrünü bir arada sunuyor.

Kış ve yaz lastiklerinin üstün yanları CrossClimate’ta birleşti

Michelin CrossClimate ürünlerinin kısa sürede piyasada ön plana çıkarak büyük bir pazar payı elde ettiğini belirten Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olivier Gros, “Michelin olarak, hareket özgürlüğü, güvenlik ve sürüş keyfini artırarak karayolu hareketliliğinin gelişimine sürdürülebilir katkıda sunmak için faaliyet gösteriyoruz. Her yıl Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığımız 640 milyon Euro’luk bütçemizle sektöre yön veren teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz.

Michelin CrossClimate ile hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirdik. Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede “A” derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işaretine sahip CrossClimate lastiklerimiz, uzun lastik ömrü, enerji verimliliği ve konfor özellikleriyle de hem filolara hem de özel araçlara büyük avantajlar sağlıyor. Dünyanın en büyük filoları tarafından değerlendirilen Fleet News Ödülleri’nde “2016 Yılının En İyi Ürün Ödülü”ne layık görülmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Kaynak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BU desenin ses etiketini merak ediyorum... Bence en iyi lastik en sessiz lastik :)  Yollarda asfalt değişken, 69 db kışlık savaları çıkardım yerine kampanyalı bulduğum 70 db Michelin energy saver yazlık taktım resmen o 1 db şimdi bana batıyor, koyu renkli asfaltda ses yok ancak açık renk eski asfalta geçince 70 db etiketli lastik sesi duyulur oldu, michelin ile yol tutuş belirgin iyileşti o ayrı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.03.2015 at 03:59, mersinden_ersin :

Ömrü kısa olabilir dert değil, yıllık az km yapıyorum (7-8 bin), dişlerden önce hamur eskiyecek normal koşullarda.

Son bir ayda Mazda'yla 5000 km yaptım, diğer araçları vs. saymıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu lastiği önceki aracımda kullandım. Görüşlerimi şöyle anlatayım.

Öncelikle İstanbulda yaşıyorum ve yaz sonu aracımın lastiklerini değiştirmem lazımdı. Yani kış lastiği almak gibi bir niyetim yoktu. Lakin İstanbulda da olsak senede bir iki defa kar görüyoruz ve ister istemez dışarı çıkmak gerekebiliyor. Bunu düşünerek ve gerçek bir kar lastiğinin yerini tutmayacağını bilerek aldım. Aslında tam anlamıyla bir 4 mevsim lastik. Markayı hemen herkes bilir ve yumuşak hamur kullandığı ortada, hal böyle olunca bu lastikte biraz sertleşmiş ve diğer markaların yaz lastikeleri ile aynı ayarda olmuş. Bir iki defa İstanbulda kar yağdığında dışarı çıktım ve gerçek bir kar lastiğinin performansına oranlarsak %60-70 diyebiliriz. Karlı zeminde deneyimli olduğumu söyleyebilirim. Almayı düşünenlere önerir miyim aşağıdaki kriterlere göre tabi ki.

Özetleyecek olursam. Birincisi aracına kaliteli bir 4 mevsim lastik takacakların bütçesini zormalaz ve eğer istanbul gibi bir şehirde yaşıyorda senede bir kaç defa kar görüyor ve onda da mecbur kalırsa çıkan biri ise en azından ceza yemeyeceği kesin olduğundan tavsiye ederim. Asfalt üzerinde 10 cm karda sıkıntı yaşatmaz. Ama anadolunun yüksek şehirlerinde ve sık kar yağan bir bölgede iseniz ve birde arazi koşullarında iseniz size göre değil bu lastik. Fazla yağmur alan şehirler için de ideal. Fren mesafesini ciddi oranda düşürür. Ses olayına gelince normal bir 4 mevsim ile farkı yok.

Son olarak Bu lastik markanın da dediği gibi dünyadaki tek gerçek 4 mevsim lastik. Yine lastik değiştirecek olursam yine alırım. Ayrıca çok da şık duran bir yapısı var..

Saygılar,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cross climate i inceledim, eğer gerçekten ısı farklılığı olan şehir ve banliyö arasında her gün gidip geliyorsanız belki tercih edilebilir. Normal şartlarda pek mantıklı değil, zira kış lastiklerinde kılcal damarları olmayan kalmamışken bu lastikte olmaması bana garip geliyor. Yaz lastiğim michelin pilot sport 3 71 dB , kış lastiğim nokian wd4 69 dB. Toplam maliyete bakarsak 4 mevsim cross climate kullandığımda lastiğin tükenmesi ile bu iki lastiği ayrı ayrı kullanmamda da aynı sonuç olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış aylarını çok hafif kar ve çokta fazla don göremeden geçiren şehirler için ideal olabilir, ayrıca kış lastiği kullanma mecburiyeti olman şehirlerde bulunup bazen başka şehirlere gitme gereği duyan (Taksiciler v.b.) kullanıcılar için  ideal olabilir. 

Sonuç itibariyle lastik teknolojisi çıtayı biraz daha yükseltmiş oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar Merhaba, aracımın lastikleri gerçekten kötü bir hal aldı artık bu ay değiştirmek istiyorum, Biraz araştırdım böyle bir lastik çıktı karşıma, Hem kış, hem yaz lastiği imiş fiyatıda eğer öyleyse tabi makul. Kullanan arkadaşlar veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise değerlendirirse sevinirim

michelin 0.jpeg

michelin 99.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben baya takipteyim de ciddi bir kulanıcı yorumu ya da tarafsız teste denkgelmedim geçen sezonda. Emin değilim ancak yazlık performansı yerinde, kış koşullarında eh işte gibi algıladım ben performansını. Ankara'dayım, arka lastiklere bundan takıp önleri sezonluk devam edeceğim sanırım, arkaların biraz az tutması eğlenceyi arttırıyor zaten :D Performans tarafından çok dert etmiyorum o yüzden, gerçi arkada Toyo'lar var orjinal, onlardan her türlü iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Raggaman :

Arkadaşlar Merhaba, aracımın lastikleri gerçekten kötü bir hal aldı artık bu ay değiştirmek istiyorum, Biraz araştırdım böyle bir lastik çıktı karşıma, Hem kış, hem yaz lastiği imiş fiyatıda eğer öyleyse tabi makul. Kullanan arkadaşlar veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise değerlendirirse sevinirim

@Raggaman konunuzu forumda mevcut ortak konu altında birleştirdim. Burada bayağı bir şeyler paylaşmıştık. Buradan devam edebiliriz. Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bayramda gitiğim uzun yoldan önce crossclimate'ları taktırdım arkadaşlar. Yaklaşık 700km yol yaptım. Deneyimlerimi paylaşayım. Öncelikle içeri lastik sesi kesinlikle almıyor, en keyiflisi bu oldu aslında, yani rahatsız edici bir lastik gürültüsünden kurtulmuş oldum. Yol tutuşu çok iyi diyebilirim. Kalkışlarda pati kolay kolay çekmiyor. Yağmurda su birikintisine girdiğiniz zaman arabayı etkileyen en ufak bir sarsıntı yok. Tabi merak edilen asıl konu crossclimate'ın karda ve buzlu yollarda nasıl performans sergiliyeceği, onunla ilgilide kış deneyimlerimi daha sonra paylaşacağım. Yakıt konusunuda atlamıyayım gerçi son yüksek benzin zamlarıdanmı bilinmez ama yakıtım şu ara benzin kullanıyorum 38-40krş arası seyrediyor şehiriçi, bu biraz canımı sıkıyor. 100tl benzin ile ortalama 250km yol yapıyorum buda beni iyice lpg taktırmama konusunda karamsarlaştırıyor.

DSC_0056.JPG

DSC_0059.JPG

DSC_0060.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...