Jump to content

Mazda 323 Gösterge Paneli ışıkları

Rhapsody
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar benim aracın gösterge panelinde ışıklar hem zayıf yanıyor (yeşil renk) hemde atıyorum sağ üst biraz canlı sağ alt cansız yanıyor gibi bir uyumsuzluk halinde.

Şimdi o panelin sökülmesi kolaymıdır usta olmadan ben sökebilirmiyim  birde madem sökülecek renklerini değiştirebilirmiyim ne bilim kırmızı yada mavi şöle abartı durmadan ama şık bişey olsun gibi mesela?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önder zamanla ışığın yayılmasını sağlayan malzemede tozlanma, kirlenme olabiliyor. Veya ampüllerin ışık şiddeti düşebiliyor. Biz babamın 626'sında paneli söküp, temizleyip, ampülleri değiştirmiştik gözle hissedilir bir fark olmuştu. Çok zor bir işlem değil, elinden gelebileceğini düşünüyorum.

Forumda iyi bir arama yaparsan renk değişimi konusunda da konular vardı diye hatırlıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

göstergelerin arkasında yanlış hatırlamıyorsam 5 tane lamba var. onlardan bir kaçı patlamıştır. elini alttan uzatırsan  yetişiyor hiç sökmeye uğraştırma. lambaları yarım tur çevirince çıkıyor. netten 323 gösterge diye arattır arka kısmına bak elini uzat biraz uğraştırıyor ama söküp takmaktan çok daha kolay oluyor. lambalar normalde yeşil değil onların üstünde yeşil silikon var aynı watt bir lamba alırsın eski lambanın üstündeki silikonu çıkartıp yeni aldığının üstüne takarsın.

ayrıca söksen bile gene elini alttan uzatıp km telini çıkartman gerekecek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km telini sökmek için gösterge panelinin arkasına uzanmak gerekmiyor. Şanzuman üzerinden km halatı sökülüyor gösterge sökülüyor halat km saatinden rahatça sökülüyor ve km saati sökülüyor. Km saati takılırken de halatın kaput altındaki kısmından çekilerek yerine takılıyor. Yoksa km halatını sökmeden km saatini çıkarmak çok zor. Saç baş yoldurur insana. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler arkadaşlar

Bir bakayım ben ama elegant dediğin gibi sökmeden ampulleri değiştirebilirsem çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler arkadaşlar

Bir bakayım ben ama elegant dediğin gibi sökmeden ampulleri değiştirebilirsem çok iyi olur.

benimde ışıklar zayıftı bakayım bir dedim söktüm baktım lambanın biri patlakmış, sökmüş iken ibreleri de kırmızıya boyadım geri taktım baktım lambanın biri daha zayıf elimi altta söktüm çıkardım, yenisini gene alttan taktım. netten iyice göstergenin arkasına bakarsan alttan elini uzattığında elinin nerelerde olduğunu hissedeceksin. bir lamba için sökmene değmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...