Jump to content

2.Nesil Mazda3 Bagaj Nasıl Açılıyor.

brl266
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tuşun yerini bulamıyorlar genelde karşılaştığımız en büyük sorun bu .. hee birde eğer aracınız otomatik ise vitesi P konumuna almanız gerekir aksi takdirde açılmaz :)

Aracım manuel, söyledim bir keresinde stop lambasının orada diye, aynadan kontrol de ettim doğru yere basıyor gibi anlam veremedim bir türlü.Arkadaşımla durumu simule etmekten başka çare kalmadı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuelse de el frenini çekmiş olmanız lâzım diye biliyorum

Bu durumu hiç test etmemiştim, beni büyük bir dertten kurtarmış olabilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen manuellerde el freni çekiliyken açılıyor bagaj.

Aracı satın aldığımız gün anahtarı alıp servise gittim bakıma, çıkışında da bir alışveriş merkezine gidip (Mersin Forum hatta bilenler için) annemleri alacaktım, tanışma turu atacaktık işte. Kapalı garaja girdim, görevli açamadı bagajı ve "nasıl açılmaz ya" diyip el frenini çektim çıktım, açıldı bagaj :) Görevli nasıl bagajı nasıl açamadığını düşünürken ben olayı ayıktım, çaktırmadım adama, kendi kendime güldüm :)

Ancak böyle bir detayı düşünen Mazda keşke içeriden kapıların otomatik kilitlenme seçeneğini de sunsaydı, yol bilgisayarından açıp kapayabilseydik falan. Bir iki benzer düşüncem daha var, ESP varken niye yokuş kalkış desteği olmaz (Yokuş kalkış desteği ESP sensörleri ve fren mekanizmalarını kullanır, ekstra iki satır kod altı üstü), niye yan aynalar kilitlenmeyle kapanmaz gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen manuellerde el freni çekiliyken açılıyor bagaj.

Aracı satın aldığımız gün anahtarı alıp servise gittim bakıma, çıkışında da bir alışveriş merkezine gidip (Mersin Forum hatta bilenler için) annemleri alacaktım, tanışma turu atacaktık işte. Kapalı garaja girdim, görevli açamadı bagajı ve "nasıl açılmaz ya" diyip el frenini çektim çıktım, açıldı bagaj :) Görevli nasıl bagajı nasıl açamadığını düşünürken ben olayı ayıktım, çaktırmadım adama, kendi kendime güldüm :)

Ancak böyle bir detayı düşünen Mazda keşke içeriden kapıların otomatik kilitlenme seçeneğini de sunsaydı, yol bilgisayarından açıp kapayabilseydik falan. Bir iki benzer düşüncem daha var, ESP varken niye yokuş kalkış desteği olmaz (Yokuş kalkış desteği ESP sensörleri ve fren mekanizmalarını kullanır, ekstra iki satır kod altı üstü), niye yan aynalar kilitlenmeyle kapanmaz gibi :)

Oh be çok teşekkürler valla, zor aklıma gelirdi el freninden olabileceği.Bu arada ForumAVM out,  Marina in ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mut'luyum ben, üniverisiteye geldiğimden beri (4-5 senedir) yılda bir iki gün merkeze gidiyorum, ortamlara uzak kaldım biraz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımı aldığım ilk dönem, benim başımada gelmişti bu durum. Forumda bu sorumu dile getirerek, çok kısa sürede çözmüştüm. Zaman ne çabuk geçiyor vallahi.

Konunuzu mevcut konu başlığının altında birleştirdim. Ne diyelim geçmişler olsun. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ben avmlerde sorunumu şöyle çözüyorum. Adam aracın arkasına geçip bagaj anahtarı/düğmesi ararken birkaç defa hızlıca frene basıp çekiyorum. Haliyle ortadaki fren lambası ben buradayım diye bağırıyor. Sonra güvenlik görevlisi hemen yerini buluyor düğmenin. İnanın çok faydasını gördüm :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben avmlerde sorunumu şöyle çözüyorum. Adam aracın arkasına geçip bagaj anahtarı/düğmesi ararken birkaç defa hızlıca frene basıp çekiyorum. Haliyle ortadaki fren lambası ben buradayım diye bağırıyor. Sonra güvenlik görevlisi hemen yerini buluyor düğmenin. İnanın çok faydasını gördüm :)

Değişik bir çözümmüş sizinki de :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tecrübe farkı.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...