Jump to content

Makale : Sübap Yatağı (Bagası) Aşınması - Valf Yatağı Resesyonu

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

Emeklerinize sağlık arkadaşlar. Aracım Mazda 3 üzerinde Prins yağlamalı LPG kit bulunmakta. Yağlama sisteminin sorun çıkarabileceği kanısına vardım. Ama aynı zamanda anlatılanlara baktığımda aşınma ve erezyon olaylarınada engel olacağında aşıkar gibi gözüküyor. Şuan arabam LPG ile 60000 i devirdi şimdilik problem yok gibi ama Başıma iş açacak diye korkuyorum. Sizce yağla kitini iptal etmelimiyim sonuçta her 10000 kmde yağ bitiyor ve bir kutu valvecare 140₺

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

paylaşımınız için teşekkürler. aracımı (mazda3-2011) sabah çalıştırdığımda lpgde iken gaza hafif basmakla oluşan ses ile, benzinde iken gaza hafif basmakla oluşan ses arasında fark var. ihtimalki sebebi subaplar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

paylaşımınız için teşekkürler. aracımı (mazda3-2011) sabah çalıştırdığımda lpgde iken gaza hafif basmakla oluşan ses ile, benzinde iken gaza hafif basmakla oluşan ses arasında fark var. ihtimalki sebebi subaplar. 

LPG enjektörlerinden olabilir mi? Sesli çalışıyor çünkü enjektörler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ile benzin arasında motor sesi farklılığı olması normal bir durumdur. Ne hikmetse benzinde iken motor daha tok ses verirken LPG de daha az ses veriyor.

Subaplardan olsa (subap vurması için konuşuyorum) her ikisinde de gaza basınca tıkır tıkır diye ses verir. Subap ayarı bozuksa zaten araç daha farklı tepkiler verir kısaca Saçmalar rölantiden çekişe kadar bir çok dengesizlik söz konusu olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar bende işim dolayısıyla bu lpg muhabbetinize katılmak istedim.son zamanlarda bizim enerji sektöründede LNG li jenaratörler kullanılmaya başlandı ben mesela ırak,taki santralde çalışıyorum ve sizinde bildiğiniz gibi burada fueloil dediğimiz yakıt bol olduğu için kullanılıyor ama şirket ganada bir elektrik santrali açıyor ve bu santral orada yakıt buradaki gibi bol olmadığı için LNG yani yapı itibariyle LNG ve LPG aynı türdür sadece LNG nin depolanması kolay olsun diye sıvılaştırıyorlar ve bir iki içerik değişik ama sınıf aynı LNG dediğimiz doğal gaz dır..konumuza dönersek yukarıda verilen şeyler doğrudur siz aracı benzinle kullandığınız için ve arabaların artık hepsi enjeksiyon sistemdir bildiğiniz üzre enjektör benzini direkt olarak emme manifolduna püskürtür ve bu benzin sıvı olduğu için eksoz manifoldunu soğutma işlemide yapar ayriyetten valf ve seat denilen yere yani subap ve yüksük kısmını da soğutur ama LPG gaz olduğu için malesef bir soğuma olmaz :( gelelim ikinci konuya benzin ile LPG nin sıkıştırma ve avans dediğimiz olayları farklıdır ve en önemli yanılgı lpg ile benzinşn kalorileri birbirine yakın denilip yanıltmasıdır otomatik mazda 3 ü örnek alırsak bu araç ortalama 10 lt yakıyor diyelim ama siz LPG taktırdığınızda montaja göre 12-13 litreler çıkacak yakıtınız dolayısıyla yakıt miktarı arttığı için kalori miktarınızda yani yanmaodasının ısısı ve buna bağlı olarakta subap larınızın ısısı da %20 %30 artmış olacak..yani bu LPG takılan motorlar hiçbir zaman benzinli motor gibi olamaz keşke ülkemizdeki benzin fiyatlarıda buradaki gibi 90 kuruş olsa :( adamlar 5000 motorlar kullanıyorlar burada .konuyu toparlıyacak olursam size bizim jenaratörlerede LNG kullanıldığını söylemiştim ama bu makinaların subapları gaytları ve seatları fueloil li makinalardan farklı üretilip gönderiliyor MAN tarafından ilk başlarda normal valf kullanıldı makinalarda ki dünyada ilk MAN bizim santrale özel denedi LNG li makinayı ve o silidir kapakları valflerin halini görmeliydiniz özel almanyadan adamlar bizzat gelip ölçümler yaptılar ve LNG ye özel pompa valf kaver ürertiler bu arada bir makinanın beygir gücü 20.000 kv yani 26.000 beygirdir :) sonuç LPG ye özel valf takımı ve ateşleme olmadıktan sonra LPG illaki bu motora er veya geç zarar verecektir biraz uzun oldu ama bilgi ile sabittir herkese iyi forumlar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Türkiyede Yeni Kasa Honda Civic Lpgli olarak satılıyor ve çok uyumlu birde hyundai accent era 1.4 lpg siz satılıyor ancak lpg montajı yapıldığında hiçbir sorun çıkartmıyor. lpg de sorusuz olarak çalışan 2 tane araç var diğer araçların çoğu subap yüzünden sorun çıkartıyor. günümüz benzin fiyatlarından mecburen dizel araca biniyorum. ( Lpg ile sorun çıkarmıyan 10 yaşa kadr olan araçlar için konuştum. 2000 model ve öncesi araçların çoğu lpg ile özellikle karbüratörlü olanlar sorunsuz çalışabiliyor.)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...